2021-06-25 221 瀏覽
懷舊港式漢堡包~ 同平時西式嘅好唔同 值得一試🍔雙層漢堡芝士包 $36有得揀牛肉/豬肉 配秘製時新醬~牛肉漢堡扒幾有肉汁 再配個醬 隻味幾出! 多醬到我一路食隻手一路滴汁😂 包幾鬆軟 芝士就唔似平時食開西式個啲 唔會溶溶哋嘅 但食落唔會覺得突兀 整體唔錯 🍟炸薯條 $24傳統波浪扭紋薯條~ 好食在唔會食落口感好油 不過算係比較raw嘅薯條 無太多調味 點茄汁食會好食啲!
懷舊港式漢堡包~ 同平時西式嘅好唔同 值得一試
🍔雙層漢堡芝士包 $36

🍟炸薯條 $24
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【港式漢堡包 飽到打晒交】仲記得以前時新喺黃埔街嘅舊舖忽然結業,我先發現原來唔係食咗好多次🥲最近唔知點解有陣漢堡癮,就決定食其中一間拆伙後嘅時新,回味一下呢間好似係全港首間港式漢堡包🍔~我是Menu~單層漢堡包加芝士蛋 $29呢度嘅漢堡包佢會Default加佢哋嘅秘製沙律醬,酸甜嘅醬汁再加上煎過嘅麵包,顯得份外嘅夾😋另外佢唔算厚嘅肉餅亦都保有肉汁,再加上傳統港式煎蛋,平靚正突顯香港味道🦦炸薯條 $23大大份嘅炸薯條🍟,兩個人食都表示食唔曬。係傳統嘅扭紋薯條,加埋鹽嚟調味就更啱。不過相信都唔係自己整嘅,所以唔算特別,不過漢堡餐又點少得薯條喎😛凍檸茶 $23 (跟包+$14)正常嘅港式凍檸茶,不過配上漢堡包真係有啲新奇有趣,可以一試🧚🏻‍♀️~評分~ (5分滿分)環境:🦦🦦🦦食物:🍯🍯🍯服務:🐻🐻🐻總分:💛💛💛٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و:我覺得呢間嘢食質素以呢個價錢嚟講都算唔錯,可以當係某中資集團嘅代替品🍟(。・ω・。)ノ:成日食外國啲漢堡bell,間唔中食吓港式,轉吓口味都幾唔錯,有驚喜😋地址:時新漢堡飽紅磡黃埔天地家居庭地下G22-G23號舖
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【港式漢堡包 飽到打晒交】

~我是Menu~

單層漢堡包加芝士蛋 $29

炸薯條 $23

凍檸茶 $23 (跟包+$14)

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯
服務:🐻🐻🐻
總分:💛💛💛

地址:
時新漢堡飽
紅磡黃埔天地家居庭地下G22-G23號舖
距離晚餐仲有一段時間 但有D肚餓 為有去嘆返個下午茶啦🤫行行下見到一間食店望落去平平無奇 但餐牌又好似好多小食選擇 岩哂我而家又想食野但又吾想食得太飽😵時新漢堡包 原來係食港式漢堡包🤭仲有我最意既扭紋薯條和紅豆冰😍店鋪採用快餐店形式 門口櫃檯點餐購買付款然後自己揾位坐再等嗌號碼 出去取餐 。雙層漢堡包配芝士蛋 (HK $37)好足料 我個口要將到最大先可以咬落去🤣 濃濃既自家製沙律醬 酸酸甜甜 好開胃 芝士味吾算好濃 加埋個蛋 成個漢堡包口感超豐富 😋 麵包皮都柔軟 絕對吾係隔夜麵包🤗 至於漢堡扒食落去似用鮮肉製成 有肉汁 肉味 👍好有懷舊既味道🤩。炸薯條 (HK $23)扭紋薯條係我最中意既一種薯條 我喜歡佢既口感 熱辣辣炸出黎 好香薯仔味最重要係食吾到千年油既味道 先抵讚👍🤣。炸雞脾(HK $29)相比之下炸雞脾就差左d 雖然肉質都算鮮嫩吾會炸到乾爭爭味道偏咸 同埋食落去吾覺得係生炸 似係翻炸 所以有點失望🧐。紅豆冰 (HK$24)甜度與椰奶的比例都算平均 就算天氣凍冰冰都難以抗拒但可以改善既地方係 紅豆冰如果配給粗飲管應該會更好比較適合懶惰既我🤣 因為幼飲管好難吸紅豆🤣所以想食
距離晚餐仲有一段時間 但有D肚餓 為有去嘆返個下午茶啦🤫
行行下見到一間食店望落去平平無奇 但餐牌又好似好多小食選擇
然後自己揾位坐再等嗌號碼 出去取餐

雙層漢堡包配芝士蛋 (HK $37)
好足料 我個口要將到最大先可以咬落去🤣 濃濃既自家製沙律醬
酸酸甜甜 好開胃 芝士味吾算好濃 加埋個蛋
成個漢堡包口感超豐富 😋 麵包皮都柔軟
絕對吾係隔夜麵包🤗 至於漢堡扒食落去似用鮮肉製成
有肉汁 肉味 👍好有懷舊既味道🤩

炸薯條 (HK $23)
扭紋薯條係我最中意既一種薯條 我喜歡佢既口感
熱辣辣炸出黎 好香薯仔味
最重要係食吾到千年油既味道 先抵讚👍🤣

炸雞脾(HK $29)
相比之下炸雞脾就差左d 雖然肉質都算鮮嫩吾會炸到乾爭爭
味道偏咸 同埋食落去吾覺得係生炸 似係翻炸 所以有點失望🧐

紅豆冰 (HK$24)
甜度與椰奶的比例都算平均 就算天氣凍冰冰都難以抗拒

環境:5/10

時新漢堡飽
紅磡黃埔天地家居庭(第12期)地下G22-G23號舖
2021-05-02 449 瀏覽
單層芝士漢堡包🍔可選擇牛肉/豬肉,同埋可加購cheese和雞蛋。售價30蚊唔到,實屬評價。其芝士味道十足,太陽蛋煎嘅火候都算唔錯。我呢次嘅選擇係牛肉,肉質鮮嫩,整個漢堡嘅size其實唔算太大,但也屬於夠食嘅份量。講真,時新漢堡嘅質素比較上等,缺應有平民價格。性價比超高。黃金脆雞粒nuggets外皮酥脆,內部肉感嫩滑,沾茄汁食,或者乜都唔加齋食,味道都唔錯,值得一試。總體而言,漢堡和雞粒嘅推薦指數5星。
雙層芝士漢堡包🍔

總體而言,漢堡和雞粒嘅推薦指數
5星。
雙層芝士漢堡包🍔
2021-04-26 544 瀏覽
自從搬左鋪之後都冇去食以前因為公司喺附近所以間中都同老公去食近排有朋友仔話時新月尾結業😱我一聽到嗱嗱聲捉住老公去幫襯原來搬左去黃埔巴士站對面舖頭好似大左好多然後食返我哋成日食嘅漢堡包同埋我阿妹推介嘅炸雞翼跟住我哋見到有親子餐又有薯條又有炸雞翼又有漢堡包仲可以轉漢堡包入邊嘅餡,又可以轉飲品所以就嗌呢一set我同我老公都好鍾意食呢度嘅漢堡包因為佢哋嘅牛肉入邊有洋蔥😋😋而且佢哋嘅沙律醬與眾不同不過今日嗰啲牛肉餡就細咗少少🙊另外薯條就好似冇乜味不過都好啦比較健康咁炸雞翼就真係推介👍🏻好likePS: 好彩啱啱生酮完畢就收到呢個風,唔遲又唔早😛
自從搬左鋪之後都冇去食
然後食返我哋成日食嘅漢堡包
同埋我阿妹推介嘅炸雞
跟住我哋見到有親子餐
又有薯條又有炸雞翼又有漢堡包
仲可以轉漢堡包入邊嘅餡,又可以轉飲品所以就嗌呢一set
我同我老公都好鍾意食呢度嘅漢堡包
因為佢哋嘅牛肉入邊有洋蔥😋😋
而且佢哋嘅沙律醬與眾不同
不過今日嗰啲牛肉餡就細咗少少🙊
另外薯條就好似冇乜味
不過都好啦比較健康咁
炸雞翼就真係推介👍🏻好like
PS: 好彩啱啱生酮完畢就收到呢個風,唔遲又唔早😛

2021-04-25
2021-04-14 359 瀏覽
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞ B2 單層漢堡芝士包拼細薯條 40$佢既漢堡份量做下午茶就岩岩好 但如果好肚餓既話可能就要轉雙層或者叫多個先得 因為佢個漢堡包都偏細舊😹佢個包熱辣辣夠鬆軟 係塊漢堡稍微細左啲 大舊啲就正 但個漢堡都幾juicy既 食到有啲洋蔥粒😋聽聞佢既沙律醬係秘製 但Fat9食落口又唔覺得話有咩特別 甚至覺得個醬唔係幾夠味..😱而佢既薯條係波浪薯條 不過Fat9認為佢既薯條可以再炸得脆啲會好味啲 略嫌佢既薯條唔夠脆 同埋點埋茄汁會好食啲 唔點茄汁佢係完全冇味🥲﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊✎紅豆冰 +13$紅豆冰黎講佢都幾有誠意 都好大杯下 Fat9最滿意係佢野飲既份量 紅豆甜度剛剛好 唔會飲耐左成杯變哂水味 時間耐左都仲keep到有甜味 正喎🥰!!!不過 好搞笑既係 佢店入面睇落剩係得幼既飲管 飲紅豆冰你比幼飲管我 我表示飲得好辛苦 唔知貴店會唔會考慮入下啲粗既飲管呢😹?﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊↬味道: ☻ ☻/5↬服務: ☻ ☻ ☻/5↬環境: ☻ ☻ ☻/5
☞ B2 單層漢堡芝士包拼細薯條 40$

✎紅豆冰 +13$

↬味道: ☻ ☻/5
↬服務: ☻ ☻ ☻/5
↬環境: ☻ ☻ ☻/5
2021-03-30 232 瀏覽
開左好多年既經典港式漢堡包店,佢既漢堡包唔似一般快餐店一樣乾身,反而係入面既牛肉汁滲晒入去個包到,令到個包充滿牛肉汁既香味,一d都唔乾,而且牛肉質地都好好,入口即化
  • 漢堡芝士包
2021-03-25 3720 瀏覽
今天我和老公來到九龍海逸君綽酒店參加 Staycation套餐,難得我們來到黃埔花園,老公當然立即帶我去嚐試他心心念念的漢堡包店~「時新漢堡包」餐廳在下午 2:00至 6:00期間有下午茶供應,我們剛巧在下午4時多來到,所以便點了兩份比較划算的下午茶餐,同時跟餐的薯條可以免費轉換成脆雞粒No.1【單層漢堡芝士蛋包】$44雖然漢堡包只有牛肉,芝士,雞蛋這三種配料,但是混合後出來的味道卻一點也不單調,而且即使是單層漢堡亦份量十足,相當飽肚牛肉的肉質除了非常柔軟嫩滑外,更充滿著濃濃的肉汁,而芝士亦芝味四溢,濃郁惹味,雞蛋則充滿著香甜可口的蛋汁,小口品嚐過後,牛肉,芝士,雞蛋混合後的濃濃氣息迴旋在口中,甜甜的,香香的,鮮甜可口,滋味非常,美味得讓人久久縈繞!No.2【雞扒包】$42可能由於是下午茶套餐的關係,所以雞扒的 Size有點迷你,只是正常雞扒份量的1/4而已,而且肉質亦不算特別嫩滑可口,鮮美多汁,整體味道都比單層漢堡芝士蛋包略遜一籌No.3【炸薯條】跟餐免費雖然薯條是即叫即炸,而且外皮十分香脆可口,但是由於是典型港式薯條的關係,所以完全缺乏了薯仔的香氣之餘,每一口更相當淡而無味,個人還

單層漢堡芝士蛋包&雞扒包&薯條&雞粒
No.1【單層漢堡芝士蛋包】$44

No.2【雞扒包】$42
雞扒包

雞扒包
單層漢堡芝士蛋包&雞扒包
No.3【炸薯條】跟餐免費
炸薯條
雖然薯條是即叫即炸,而且外皮十分香脆可口,但是由於是典型港式薯條的關係,所以完全缺乏了薯仔的香氣之餘,每一口更相當淡而無味,個人還是比較喜歡外國的炸薯條...

No.4【黃金脆雞粒】跟餐免費
黃金脆雞粒
雖然脆雞粒同樣都是即叫即炸,可惜雞肉的肉質有點粗糙之餘,更欠缺肉汁,導致口感變得十分乾巴巴,老實說 KFC的巴辣雞粒都比它出色和美味....

黃金脆雞粒
No.5【熱檸水】跟餐免費
熱檸水
由於檸檬質素都算不錯,所以並沒有苦澀或者酸溜溜的味道,是一杯正常水準的熱檸水

熱檸水
價錢方面,單層漢堡芝士蛋包拼薯條 $44,雞扒包拼雞粒 $42,熱飲跟餐免費,餐廳不設加一服務費,最後兩人總共 $86

總結來說,這間餐廳的漢堡包是主打港式+懷舊風味,我們本身對它充滿著濃濃的期望,可惜它整體的食物味道卻遠遠沒有另一間人氣漢堡包店~「嘉寶漢堡」這麼驚艷,個人認為只是屬於中等的水平而已,所以難免會有點失望的感覺
2021-03-13
2021-03-20 448 瀏覽
1️⃣實在係太普通,呢樣野好難話佢難食,因為只要煮熟,調味足夠,味道就會係正常,同元組店舖未到一樣,都係普通2️⃣雙層牛肉芝士蛋漢堡漢堡包只不過麵包又冇牛油香,只係好普通嘅嘉頓漢堡包包皮,麵包應該完全冇烘過咁滯,一啲都唔脆3️⃣漢堡包內的漢堡肉,好薄,所以要咗雙層牛肉。4️⃣普通煎蛋又要加錢5️⃣完全冇芝士香的芝士6️⃣水呢呢的醬汁,係佢哋店舖的特色薯條🍟未至於冰冷,只係暖暖地,唔脆❌難食之作生炸雞髀,正正常常,有啲鹹總括而言,好一般,不過佢哋都有佢哋嘅特色,如果你食厭咗其他連鎖店,咁你都可以嚟試吓

2️⃣雙層牛肉芝士蛋漢堡漢堡包

3️⃣漢堡包內的漢堡肉,好薄,所以要咗雙層牛肉。

4️⃣普通煎蛋又要加錢

5️⃣完全冇芝士香的芝士

6️⃣水呢呢的醬汁,係佢哋店舖的特色

薯條🍟未至於冰冷,只係暖暖地,唔脆❌難食之作

炸雞髀,正正常常,有啲鹹

疫情關係,好少出去食飯。禮拜日,見疫情都好似好咗,諗住試下本土嘢。睇到social media介紹時新嘅歷史,所以老遠過去試下。入到去,聞到好熟悉嘅舊式港西式快餐店,即刻加分。叫咗2個漢堡飽加蛋,雞髀,一杯菠蘿冰同一杯凍檸茶。買個陣係counter等阿姐A落單,等咗5分鐘。5分鐘唔係好長,但係我係排第一個,我後面無人。佢係度猶豫應該點落頭先打電話梨嘅外賣。見佢按完又cancel,按完再cancel。終於輪到我落單。落完單搵個位望住屏幕等佢跳我個number出梨,同時等叫number攞嘢食,因為第一次梨,唔確定操作。一路玩手機唔知時間過咗15分鐘都聽唔到,見唔到自己個number, 同自己講,“即刻整,係要啲時間,唔好吹人,雖然當時鋪面人唔多,一定外賣好多。”過多5分鐘,都無,戴返個口罩,走去counter睇下。個度有6-7個漢堡飽整好放咗係度,我問下,原來自己個個已經整好,差隻雞髀同啲嘢飲。同counter阿姐B話等咗好耐,佢好好咁話,“先攞比你食住等其他嘢。”咁好呀,但係個漢堡飽攞到埋位已經凍晒。阿姐B可能知道瀨嘢,主動話幫我熱返佢,咁好呀,好過凍喇。無幾耐熱好,雞髀都得喇。咁就開始食喇。個漢堡飽絕對係港式口味,啱胃口,就係個種味道,加埋啲應該係奇妙醬,絕對係我期望嘅港式口味。好可惜,個飽雖然係返熱,但係其實都係唔夠熱。老實講,味道大打折扣。隻雞髀及格。食得出係生炸,熱辣辣。但係食到一半,發現啲嘢飲都係未得,再戴返口罩,再出去問阿姐B。佢好唔好意思咁講,即刻整比你。之後都唔洗點講。好地地一間本土餐廳,有要求嘅做法,但係執行起上梨,完全唔係個回事。浪費咗我嘅錢同時間,都唔緊要,浪費咗創辦人嘅心血先至係最痛。我離開嘅時候,見到好多一家大細梨食嘢,希望佢地運氣好啲,而我就唔會再梨。
2021-03-07
2021-02-13 947 瀏覽
時新已經屹立紅磡很多年,以港式漢堡包店來說都算經典,打正日日用新鮮牛肉配料作招牌,我們真是要支持下香港原味道。漢堡下午茶單層漢堡配芝士配薯條加飲品。價錢都算抵只係31蚊。漢堡包size唔算好大,但食得出是用新鮮牛肉打成的, 有肉味、鬆化和有肉汁,有別於某連鎖漢堡包店, 加上特式沙律汁加上芝士更添滋味。薯條都是港式茶餐廳粗身有紋的那款, 上枱是熱熱的, 新鮮即炸,不過份量真係比較少,下次份量多DD就更好了。

漢堡下午茶

漢堡下午茶

單層芝士漢堡

薯條

2021-01-16
下午茶
單層芝士漢堡
薯條
前排有一日突然間超想食炸雞髀!!!諗起之前喺時新 @szesunhamburger 食過好好食,所以特登再去黃埔食(´∀`)可能因為印象中真係覺得好正,今次食完後驚喜冇咁大,不過都好食嘅~下次再嚟食咖喱汁漢堡包𝙮𝙪𝙢𝙮𝙪𝙢!!!!!!.been craving a fried chicken leg 😆 i rmb the one from @szesunhamburger was pretty good 🤤 so went all the way to whampoa to give it a try 😛 it was decent but wasnt anything mindblowing! definitely going back for their burgers tho!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.5/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.5/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10🌟平靚正之選!.《炸雞髀》$29🌟7.5/10🌟炸雞髀用生炸嘅方式

💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.5/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.5/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10
🌟平靚正之選!

炸雞髀》$29🌟7.5/10🌟
炸雞髀用生炸嘅方式,外皮炸到金黃色好香脆,啱啱好!一咬落去都有啲肉汁湧出來,真係外脆內嫩,啖啖肉呀!調味唔算特別重,唔會過咸~
時新漢堡飽 @szesunhamburger
📍#BELLYwongs_hunghom #BELLYwongs_whampoa
#BELLYwongs_hongkong #BELLYwongs_burgers #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_hongkong
2021-02-03 568 瀏覽
今日有時急急在紅磡落車,所以順便去時新幫襯下,上一次幫襯記得仍然在舊舖,但今次新舖已經唔同哂,無咗以前的風味!點了一個雙層牛肉芝士火腿漢堡,兩隻炸雞全翼,一份薯條,一份炸洋蔥圈,一份炸雙腸!首先漢堡個包唔夠熱,已經有啲失望,薯條正常水平喇,炸雞翼方面就好咸,好重薑味,不合格!炸洋蔥圈就一般正常,炸雙腸要$17就有點貴了!今次嘅用餐經驗真係有啲失望,舊舖反而比較好!反而更加有八十年代的情懷,使我更加懷念!
雙層牛肉芝士火腿漢堡包,炸雞全翼
炸洋蔥圈,炸雙腸
2021-01-29 613 瀏覽
讀書時期成日都會幫襯時新紅磡舊舖,佢喺黃埔重開之後第一次食返,再回味下港式漢堡包獨有嘅味道~手打漢堡扒咬落好juicy;芝士雖然冇西式漢堡半溶嘅效果,但加埋煎蛋同漢堡包都好夾;時新醬係包嘅靈魂,秘製沙律醬味道好突出,不過醬汁太多有少少蓋過咗漢堡扒嘅肉味。生炸雞髀都係必點嘅,賣相色澤幾靚,雞皮香脆,雞髀厚肉多肉汁,調味亦恰到好處。炸薯條係傳統茶記波浪薯條,薯條偏硬身唔夠酥脆,略欠調味,加番啲胡椒鹽點茄汁食就冇咁寡。

炸雞髀
去開黃埔,見到以前舊店時新番新左,仲要換左另一種風格,一於試下佢ge 漢堡有冇唔同到~ 叫左個最受歡迎ge雙層漢堡+蛋+芝士, 漢堡扒咬落都好juicy 漢堡都幾有肉味同咬口,最特別係佢嘅自家醬,酸酸甜甜,幾開胃 一個單層芝士包24蚊,26蚊可以喺芝士、蛋同火腿入面加一樣另外仲叫左杯紅豆冰~ 味道就不過不矢啦!不過都唔便呀,要$24/杯如果問我抵唔抵,我就覺得有d 貴喇,但食番懷舊ge 味道都可以ge...

漢堡都幾有肉味同咬口,最特別係佢嘅自家醬,酸酸甜甜,幾開胃
 一個單層芝士包24蚊,26蚊可以喺芝士、蛋同火腿入面加一樣

2020-08-15