這間新開餐廳位於大角咀的利奧坊,鄰近奧運站,主打2.5小時的台式火鍋放題,提供不同價位的牛肉套餐,分別有主打日本宮崎A5和牛、澳洲M7和牛、美國Choice牛小排、牛板腱等套餐。店內環境寬敞舒適,餐廳座位舒適,空間感大,沒有壓迫感。🥘星級 2.5小時火鍋放題我哋揀咗 C餐 👉National 美國 Choice 牛小排👈 💰388🌟火鍋湯底揀咗個出邊比較少見嘅海膽白麵豉湯底,湯底入口滑順,帶有海膽嘅濃郁味道同白麵豉嘅豆醬香氣,令湯底更加豐富🌟肉類🥩🔶美國Choice 牛小排口感嫩中帶點嚼勁、肉汁香濃甘甜 🔶北海道豬梅肉日本北海道豬梅肉油脂分佈平均,肥瘦相隔👍🏻肉質幼嫩,入口Juicy,薄薄嘅豬肉片細嫩柔滑🤤
🔶紐西蘭羊肩卷肉羊捲肉肉質厚實,耐嚼多汁,汁多甜美,特選小羔羊肩部肉卷,清涮一下即可以入口🌟前菜④小碟中華沙律、帶子裙邊、味付螺肉、魷魚。味道唔錯,頗辣,岩曬食🉐辣嘅朋友仔🌟 泰式串燒拼盤包括泰式魚餅、雞肉串和泰式蟹肉餅,串燒香味撲鼻,肉質同醬汁好夾。其他都唔錯,火喉剛好,無論配沙嗲醬或泰式醬,都同樣好味😋🌟 芝士焗龍蝦🦞新鮮芝士焗龍蝦,每一隻的重量有一斤,龍蝦肉質鮮嫩,搭配濃郁的

🥘星級 2.5小時火鍋放題

🌟火鍋湯底

🌟肉類🥩
🔶美國Choice 牛小排
口感嫩中帶點嚼勁、肉汁香濃甘甜

🔶北海道豬梅肉

🔶紐西蘭羊肩卷肉

🌟前菜④小碟

🌟 泰式串燒拼盤

🌟 芝士焗龍蝦🦞
新鮮芝士焗龍蝦,每一隻的重量有一斤,龍蝦肉質鮮嫩,搭配濃郁的芝士,口感豐富

🌟秘製雞煲🐥 可無限追加.
雞非常嫩滑有雞味,而且非常入味。叫左小辣,花椒好香又有微微既麻麻感覺真係好惹味,仲有好多洋蔥同芫荽令雞煲更加香❕

🌟火鍋配料
除咗一般食材,仲有好多比較特別的丸類,例如麻辣湯包丸、蟹籽蟹粉包等,另外都會有啲比較高級的食材,例如花膠,田雞,鱔片,鮑魚仔,帆立貝等.唔夠食仲可以十蚊一隻愛爾蘭生蠔,無限追加。亦都有愈幾十款炸物小食可揀,同其他放題火鍋比較,呢度嘅食品種類/性價比高好多.

🌟飲品🧋🍹
而飲品有支裝可樂、忌廉,自家製珍珠奶茶,即磨鮮奶咖啡,仲有其他特色飲品外觀非常吸引,打卡一流 👍🏻 加$58仲可以任飲🥂紅酒白酒,梅酒,清酒及生啤 🍻

🌟甜品🧁
甜品都係即叫即做,推介鮮果雪糕窩夫,可以同Cafe shop媲美,同埋有大量不同牌子的雪糕雪條. 仲有自家製蛋糕,Tiramisu、巴斯克蛋糕同豆腐蛋糕,味道都很不錯😍

💫 每位客人凡Follow 店舖嘅 社交平台仲會送一客磯燒鮑魚伴魚籽👍🏻

✨如此高質的牛肉火鍋盛宴,大家又點可以錯過呢 ❔

星級餐廳 @singcup_hotpot
📍大角咀利得街11號利奧坊1樓1503&1504號舖
2024-03-08 172 瀏覽
今日我哋兩個人晚上去咗大角咀一間餐廳食晚飯呢間餐廳嘅交通亦都非常之便利港鐵站奧運站行去只係5分鐘嘅路程 間餐廳名叫做星級餐廳入到去之後個店員嘅態度亦都非常之親切同埋Health我哋坐卡位 環境非常之靚同埋舒適呢間餐廳係包含咗中式日式西式泰式嘅料理選擇非常多首先我哋食咗一個雞煲 雞嘅份量亦都好充足同埋好惹味之後就食咗每人有一份新鮮嘅龍蝦 肉質鮮美 非常之回味無窮 跟住亦都有個小食 係包括左有海蜇 海草 充滿咗日式嘅風味接着主菜我哋揀咗個泰式椰青湯底 佢特別之處真係會比我哋一個真正嘅椰青水 放入去個鍋底裏面材料方面都尚算充足豬肉片同埋牛無限添加 自助式 有菜有各類型嘅肉丸 亦都有蔬菜 花膠 鮑魚仔除此之外亦都有我哋食開嘅炸魚皮等等飲品方面亦都好出色 除咗韓式飲品之外 亦都有啲泰式飲品 我哋就選擇左呢個青靈汽水嚟飲之後佢都有可以好沖自製嘅特飲 我哋就叫咗朱古力咖啡 最後亦都我哋亦都有埋甜品🍮
今日我哋兩個人晚上去咗大角咀一間餐廳食晚飯

• 北海道豬梅肉
  • 原味雞煲
  • 芝士焗龍蝦
2024-03-07 50 瀏覽
這間位於大角咀的【星級餐廳】,主打台式火鍋,晚市有五款套餐供應,由最抵食的美國肥牛到日本A5和牛都有,價錢由百幾蚊起,十分超值。我們今次就選了中間的C餐,包了美國牛小排等。另有愛爾蘭生蠔,每隻都是$10。開胃前菜四款。台式小食有廿幾款,全部即叫即炸,新鮮熱辣,必食荔枝蝦球,香脆彈牙。套餐包了每人半士芝士焗龍蝦,每隻約一斤重,新鮮彈牙。麻辣雞煲煮至剛熟,雞肉保持嫩滑,而且啖啖肉,還可無限添加。湯底有八款,我們就揀了椰子湯拼麻辣湯。美國choice牛小排雪花紋理清晰,肉質嫩腍帶油脂香。黑安格斯牛板腱則較有咬口,肉味亦比較濃郁。蝦滑、鱔片、花膠仔都是必食之一,蝦滑裏面有粒粒新鮮蝦肉,鱔片新鮮彈牙。另外,外面有多款的火鍋配料,包括了蔬菜、雜菌、台式丸、豆類製品等等,超過50款。飲品除了有茶、汽水外,還有多款特色飲品都是任飲,其中咖啡都是最即磨,香濃好味。甜品是即製窩夫,十分香脆。
我們今次就選了中間的C餐,包了美國牛小排等。
另有愛爾蘭生蠔,每隻都是$10。
開胃前菜四款。
套餐包了每人半士芝士焗龍蝦,每隻約一斤重,新鮮彈牙。
麻辣雞煲煮至剛熟,雞肉保持嫩滑,而且啖啖肉,還可無限添加。
湯底有八款,我們就揀了椰子湯拼麻辣湯。
美國choice牛小排雪花紋理清晰,肉質嫩腍帶油脂香。
黑安格斯牛板腱則較有咬口,肉味亦比較濃郁。
甜品是即製窩夫,十分香脆。
2024-03-04 145 瀏覽
星級餐廳火鍋任食放題,分為5️⃣個價錢,$208~$578,我就揀咗性價比最高,中間價位嘅C餐,以下無花無假為C餐嘅全部內容👇星級 2.5小時火鍋放題C. National 美國Choice 牛小排 $388前菜4️⃣小碟包括中華沙律、帶子裙邊、味付螺肉、魷魚。為豐富美食之路,揭開序幕😍。泰式串燒拼盤有雞肉串、泰式魚餅和泰式蟹肉餅,本身沒有抱什麼期望,但一食之下,完全不得之了,絕對可以媲美九龍城啲泰式串燒。惹味雞煲(可無限添加)可以選擇原味或者麻辣(可選大中小辣),雞煲足料之餘又十分惹味,雞件🐓size適中,雞肉嫩滑又夠入味😋。芝士焗新鮮龍蝦每一隻重量約有一斤,每人半隻,龍蝦🦞肉質爽口彈牙,芝士🧀味道勁濃郁。星級海鮮拼盤(5️⃣款時令海鮮)今次有蠔、蜆、鮑魚、青口、海蝦,全部大大隻又夠新鮮🥰。食咗咁耐,終於火鍋啦🍲,啊?!店員話餐廳小食都好吸引,有2️⃣1️⃣款咁多,我地今次叫咗甜不辣、炸單骨雞翼、雞皮餃子、荔枝蝦球。認真,全部非常美味,可惜真係要留肚打邊爐😂。食咗咁多嘢,係時候飲下啲飲品😋,阿女立即出去攞咗支裝汽水。支装汽水😳?!Duck哥🦆見識淺薄,暫時未見過放題會有支裝汽水飲🫢...咦?唔止喎,

星級 2.5小時火鍋放題
C. National 美國Choice 牛小排 $388

前菜4️⃣小碟

泰式串燒拼盤

惹味雞煲(可無限添加)

芝士焗新鮮龍蝦

星級海鮮拼盤(5️⃣款時令海鮮)
今次有蠔、蜆、鮑魚、青口、海蝦,全部大大隻又夠新鮮🥰。

食咗咁多嘢,係時候飲下啲飲品😋,阿女立即出去攞咗支裝汽水。支装汽水😳?!Duck哥🦆見識淺薄,暫時未見過放題會有支裝汽水飲🫢...咦?唔止喎,仲有好多款特飲,梳打、乳酸、奶蓋都有😍,不過講到最出色,一定係嘅由咖啡師即場手沖咖啡☕️,仲要攞個獎添🥈。

火鍋湯底
湯底有8️⃣個選擇,我就揀咗個出邊比較少見嘅海膽白麵豉湯底🍲,麵豉味道突出,估唔到做湯底又幾出色😋。

火鍋配料
C餐可以食到牛小排🐂和牛板腱🐂,2️⃣款牛味都香濃,另外配料都非常豐富,除咗蝦滑🦐,墨魚滑🦑等,仲有啲高級食材,好似鮑魚仔、日本帆立貝、鱔片、花膠仔等,食物種類真係幾多😍。

食到呢度,相信大家戰鬥力都去得八八九九,不過大家一定要❗️一定要❗️一定要❗️留肚食呢度嘅窩夫🥯,呢度鮮果窩夫真心贏過唔少Cafe甜品店😋。

總括而言,性價比非常之高,窩夫更加係非食不可,果然令人有「星級」嘅體驗。
2024-02-26
2024-03-02 53 瀏覽
涼涼地最岩打邊爐 🍲 今次去食下啲新餐廳😍我地叫左set b 美國choice黑安格斯牛板鍵 湯底要左壽喜燒同椰子雞 呢到用qrcode落單 都有自助區可以比大家拎野食😆🐏紐西蘭羊肩卷🐷北海道豬梅肉質感爽實 🐮美國choice黑安格斯牛板鍵雪花紋平均 食落牛味重黑松露墨魚滑墨汁墨魚滑兩個墨魚滑都好真材寶料好好味 夠彈牙 私 中意食黑松路墨魚滑 我哋叫左4次😆🐓泰式香蘭雞、蝦多士雞肉嫩滑有汁 蝦多士脆卜卜 不錯~磯燐鮑魚伴蟹籽Like左餐廳專頁就會送😆夠彈牙新鮮 仲有蟹魚增加翻啲口感熱咖啡呢杯咖啡外型已經靚仔☕️飲落夠香濃,係我中意飲嘅咖啡 有驚喜 絕對值得一試~朱古力窩夫🧇即叫即整 本身已經好飽但都好想食甜品 好酥脆~食完好滿足餐廳仲請我哋食左件Tiramisu同巴斯克蛋糕兩件都好好食 芝士味夠濃 質感細膩😍
涼涼地最岩打邊爐 🍲 今次去食下啲新餐廳😍

🐮美國choice黑安格斯牛板鍵
雪花紋平均 食落牛味重

黑松露墨魚滑
墨汁墨魚滑

🐓泰式香蘭雞、蝦多士
雞肉嫩滑有汁 蝦多士脆卜卜 不錯~

磯燐鮑魚伴蟹籽
Like左餐廳專頁就會送😆夠彈牙新鮮 仲有蟹魚增加翻啲口感

熱咖啡
呢杯咖啡外型已經靚仔☕️
飲落夠香濃,係我中意飲嘅咖啡 有驚喜 絕對值得一試~

朱古力窩夫🧇
即叫即整 本身已經好飽但都好想食甜品 好酥脆~食完好滿足

餐廳仲請我哋食左件Tiramisu同巴斯克蛋糕
兩件都好好食 芝士味夠濃 質感細膩😍
2024-02-28 30 瀏覽
很久沒有和Neil 食飯,難得一起早班收工,就相約食個任食火鍋,任飲任食,可以食到飽飽的。我們去了附近的奥運站,下班後行過去叫了套餐C,星級餐廳坐得舒服,光線充足,連加一服務費,人均消費大概$328。特級食物有有美國Choice 黑安格斯牛板鍵,National 美國Choice 牛小排,美國豬梅肉,紐西蘭羊肩卷肉。另外又有其他火鍋必備的粉麵食材,蔬菜類,丸類,肉類等等。特色地道小食都有,好似是台式原味香腸,香脆鹽酥雞,甜不辣等等。意想不到的是餐廳除了有雪糕做甜品之外,還有朱古力/雲呢拿窩夫,又有自家製蛋糕,Tiramisu風味。紐西蘭羊肩卷肉切到好薄,無太大羊臊味,用壽喜燒湯底烹調,滋味可口。美國豬梅肉,肥瘦均勻,有呅口又有豬肉香。美國Choice 黑安格斯牛板鍵和National 美國Choice 牛小排,肥瘦橫間紋理均勻,一勺即熟,肉感肉香,食完會齒頰留香。云尼拿和朱古力雪糕味道濃郁,口感幼滑。窩夫牛油香味豐富,酥香可口。自家製蛋糕高質,材質足,尤如酒店級數。

美國豬梅肉,肥瘦均勻,有呅口又有豬肉香。

2024-02-19
4 分鐘 (堂食)
2024-02-24 33 瀏覽
大角咀最近又有新餐廳啦🍲主打台式火鍋放題嘅星級餐廳 位置喺利奥坊 木系裝修簡潔明亮✨兩個人坐卡位都幾舒服呢度有幾款放題套餐 我哋所揀嘅set D就會有埋和牛🐂QR code落單後就先去自助區 可以自取蔬菜/丸/飲品/醬料等等🥬ꕥ 湯底揀咗鴛鴦鍋 一邊係店舖推介嘅濃厚豚骨湯 另一邊就係椰子雞🥥我就特別喜歡㭯乙子雞湯嘅清甜ꕥ 牛肉🐂澳洲肩胛肉眼和牛雪花平均 牛味濃郁🐂美國choice牛小排肉質鮮嫩 入口軟稔 有溶化感🐂黑安格斯牛板腱質地有彈性 口感爽實ꕥ 豚/羊🐑紐西蘭羊肩肉卷羊羶味適中 香而不會過濃 都幾嫩滑🐖美國豬梅肉肥瘦均勻 口感較為爽實 夠新鮮ꕥ 墨汁墨魚滑🦑黑色墨魚滑中仲有白色墨魚肉 味道夠香夠濃 口感彈牙 ꕥ 花雕嫩雞肉🐓雞肉真係好滑好嫩 唯獨略嫌酒味偏重少少ꕥ 甜品食完鹹嘢食甜嘢😛除咗火鍋外 仲有唔少小食可以叫 不過已經食到好飽🤰🏻唯有下次再試 濃厚蛋香牛油味嘅窩夫配雪糕 好味喎 窩夫質地又夠鬆軟 當晚店舖仲請我哋食咗件自家製嘅Tiramisu 嚟緊都會推出㗎☺️而家follow店舖嘅社交平台 就會送一客磯燒鮑魚伴魚籽🥢雖然係送嘅不過都無揸流攤 鮑魚好爽啊

ꕥ 湯底
🐓雞肉真係好滑好嫩 唯獨略嫌酒味偏重少少
甜品
食完鹹嘢食甜嘢😛

2024-02-24 152 瀏覽
今日來到大角咀利奧坊新開既台式火鍋餐廳,坐位既寬闊又衛生,店員服務一流,值得一讚既四眼哥哥仔會重點推介優質特色食物給我們。另外打完邊爐身上都不會有邊爐味,抽風系統好好💗 我們選好套餐Set C,選擇了藥膳花鵰醉雞湯底,用QR CODE落單,另餐廳設有自助區,蔬菜,台式飲料,醬料,丸類,麵類等。。。應有盡有,還有最特別又好味的台式湯圓😍我重點推介呢💥 提提大家,如果各位follow及share他們的社交平台page,仲會送兩隻機煮鮑魚,鮑魚很有質素又鮮味😋 肉類方面🥩美國Choice黑安格斯牛板腱🐃肉質紅潤,雪花均勻,星級質素,鬆軟而有質感,入口即溶🧡 美國Choice牛小排🐃雪花比例均勻,滲透著牛肉香味,非常滿足有口感🤎 美國豬梅肉🐖新鮮梅頭肉,肥瘦適中,很有口感💜 紐西蘭羊肩肉🐑肉質充滿質感,無羶味,香氣撲鼻🤎 最後餐廳有一些台式小食,甜品方面就試了雪糕窩夫,是酥脆的口感👍仲有tiramisu 好creamy好滑,  特別係佢地改良左用whiskey黎整,師傅很用心💗會再度光臨🫶

肉類方面🥩
美國Choice黑安格斯牛板腱🐃
肉質紅潤,雪花均勻,星級質素,鬆軟而有質感,入口即溶🧡

美國Choice牛小排🐃
雪花比例均勻,滲透著牛肉香味,非常滿足有口感🤎

美國豬梅肉🐖
新鮮梅頭肉,肥瘦適中,很有口感💜

紐西蘭羊肩肉🐑
肉質充滿質感,無羶味,香氣撲鼻🤎

• 台式湯圓
2024-02-24 61 瀏覽
立即感受台式火鍋,平民中的一個異國風情店子!這裡的氛圍輕鬆愜意,置身於夏日假期中,享受快樂台灣小感覺店員非常友善,是即叫即做的速度,棒喔重要是朋友說店內的湯底無味精,棒,海膽白麵豉湯底和其他湯底棒喔。奶油色的白麵豉溫和醇厚,帶點甜味,海膽豐腴的鮮味。磯燒鮑魚伴魚籽讚好餐廳專頁便可吃了。吃放題,聊天天的一晚,擺滿琳瑯滿目食物,非常的吸睛。食物亦很多,連飲品也放滿,選擇很多。小食區脆口鹽酥雞,吃下去香脆,非常可口燒肉肉類選擇多,有豬腩片,肉類入味,和牛牛肋片和和牛牛小排肉吃過。一口牛肉口感好嫩,朋友滿滿好評。肉方面羊肉~雞肉也有等。疏菜瓜類也不少火鍋配料也豐富,牛丸魚蛋芝心丸,蕃茄、蘿蔔、蟲草花火鍋湯底自助形式選擇甜品好吃喔~難得細心製作喔,感覺很棒,誠意之作,吸引喔。牛角窩夫焗得質地脆,加上甜甜的雪糕,非常棒巴斯克乳酪蛋糕西班牙巴斯克地區的特色乳酪蛋糕,鬆軟,黃金厚厚焦糖香氣。

店員非常友善,是即叫即做的速度,棒喔

奶油色的白麵豉溫和醇厚,帶點甜味,海膽豐腴的鮮味。

磯燒鮑魚伴魚籽
讚好餐廳專頁便可吃了。

放題,聊天天的一晚,擺滿琳瑯滿目食物,非常的吸睛。

食物亦很多,連飲品也放滿,選擇很多。

小食區脆口鹽酥雞,吃下去香脆,非常可口

肉方面羊肉~雞肉也有等。疏菜瓜類也不少

火鍋配料也豐富,牛丸魚蛋芝心丸,蕃茄、蘿蔔、蟲草花

火鍋湯底自助形式選擇

甜品好吃喔~難得細心製作喔,感覺很棒,誠意之作,吸引喔。

牛角窩夫
焗得質地脆,加上甜甜的雪糕,非常棒

巴斯克乳酪蛋糕
西班牙巴斯克地區的特色乳酪蛋糕,鬆軟,黃金厚厚焦糖香氣。

牛角窩夫  及巴斯克蛋糕
牛角窩夫  及巴斯克蛋糕
2024-02-23 24 瀏覽
餐廳環境乾淨企理,座位唔會好細,坐得舒服😌,侍應服務態度友善有禮💕揀咗SET C NATIONAL美國CHOICE牛小排(120分鐘)放題湯底揀咗雙拼👉🏻藥膳花雕醉雞湯底➕椰子雞湯底,前者好啱我口味,用黎打邊爐十分香濃惹味,後者就清甜美味火鍋配料都有好多選擇,自助區🈶好多蔬菜、丸類、海鮮(仲有飽魚仔)及麵等等,連飲品都有好多款式用QR code 落單仲有多款台灣小食同埋特飲等等,水林地瓜條➕台式原味香腸➕紫金QQ球(黃地瓜餡)都非常之有水準,值得一試鴨血十分滑溜,墨汁墨魚滑係一定要試👍🏻口感真係超爽彈依家做緊推廣優惠送磯燒鮑魚伴蟹籽,鮑魚咬落彈牙入味,配上蟹籽就更添口感肉類方面,美國 Choice黑安格斯牛板腱➕美國牛小排美國Choice牛小排都好好食😋脂肪雪花比例均勻,入口即溶,牛味香濃美國豬梅肉記得唔好煮太耐,否則就會變韌。紐西蘭羊肩卷肉質厚實,食落充滿羊味。甜品都好有誠意,🈶即叫即整雪糕窩夫,朱古力雪糕非常香濃可口,配上外脆內酥軟嘅窩夫一齊食,真係好滿足😌

鴨血十分滑溜,墨汁墨魚滑係一定要試👍🏻口感真係超爽彈

美國豬梅肉記得唔好煮太耐,否則就會變韌。

紐西蘭羊肩卷肉質厚實,食落充滿羊味。

2024-02-20 44 瀏覽
每個月都要食火鍋,最近大角咀開咗一間新嘅火鍋放題,喺利奧坊嘅星級餐廳,主打台式火鍋🍲有唔同嘅放題套餐選擇,我哋就揀咗有美國A4和牛嘅set D,另外火鍋配料都有超過30款。自助區方面,除咗醬油同調味料,仲有唔同嘅丸類,蔬菜,飲品等等,成個Area都好乾淨衛生👍🏻湯底有8種,我哋揀嘅係鴛鴦鍋,濃厚豚骨湯的確好香,而沒有油膩嘅感覺。而椰子雞湯就好清甜,記得食埋入面嫩滑嘅雞肉🐓當然我哋嘅重點都係牛🐮澳洲肩胛肉眼和牛牛味突出,美國choice牛小排好軟稔,仲有叫咗黑安格斯牛板腱。而紐西蘭羊肩肉卷都好正,羊羶味啱啱好。豬就點咗一款美國豬梅肉,都好新鮮,較有嚼勁🐖每碟肉嘅份量都唔少,5碟已經好足夠,加埋自助區自取嘅嘢食,仲食到好飽添😂佢哋嘅牛丸都係必食,牛味濃又多汁!另外一個驚喜係火鍋放題嘅自家甜品竟然都好好味,窩夫香得嚟又鬆軟,配埋雪糕冷熱交融勁正🧇同埋嗰日好好彩,店家研究緊新甜品,比咗兩件tiramisu我哋試,一啲都唔比坊間甜品店輸蝕㗎🍰而家仲有個活動,follow 社交平台就會送鮑魚‼️
而紐西蘭羊肩肉卷都好正,羊羶味啱啱好。
豬就點咗一款美國豬梅肉,都好新鮮,較有嚼勁🐖

而家仲有個活動,follow 社交平台就會送鮑魚‼️
2024-02-15 114 瀏覽
新正頭奧海城每間餐廳都好旺,check下openrice就發現利奥坊有間新既火鍋放題,120分鐘。雖然見到絕大部分都係好評,有啲伏伏地,膽粗粗試下啦。可能位置有啲偏僻,所以餐廳得幾台客。由於我唔吃羊,所以想點set A,不過老板娘話set A既牛冇貨,要我地揀有羊既set B,友人同佢講我其實唔吃羊,佢至勉為其難甘比我地set A,甘當然係冇牛,得豬,老板娘仲好好人甘話切大碟啲豬肉比我地🤣🤣🤣上左湯底後,自己出去拎火鍋配料,係幾多選擇既,特別啲既配料,台式小食,飲品甜品就QR code落單,但有好幾款食物都冇貨,例如蝦滑,台式排骨,雪花冰等,其實都同餐牌有小小落差。雖然老板娘全晚態度麻麻,但有個男職員態度非常好,例如清楚解釋珍珠奶茶甜度。另外有兩個加分位,就係椰子雞湯配椰青比我地加湯,另外就係即叫即整既牛角窩夫,真心好吃。平心而論,性價比ok既。如果係想叫啲客比set B既價錢,不如直接將set A加價,我諗啲客會願意比,而唔係用冇貨去游說啲客揀其他set.
2024-02-13 72 瀏覽
今次食大角咀新開的台式邊爐店,環境新淨坐得極舒服!Set C美國Choice牛小排-雪花比例均勻,入口即溶 -但唔會太肥淨係得個膩字,好食!美國Choice黑安格斯牛板腱-牛味極濃,大大塊係滿足的口感-份量多有成7-8大塊美國豬梅肉-非常薄切,唔鞋口,豬味好濃-好襯蕃茄濃湯湯底紐西蘭羊卷肉-有羊的香羶味但唔會過羶 鮑魚-免費送的前菜,鮑魚漬得十分入味-鮑魚本身亦好高質,肉質爽口台式小食-地瓜球: 姐最歡喜的小食!非常Q彈,而紫薯味亦好突出-地瓜條:炸後亦keep 到地瓜粉嫩口感-台式腸: 有台灣風味!-鹽酥雞: 十分脆口,份量亦好多火鍋配料-自助區有好多丸類蔬菜麵食等等,最impressive 係白魚蛋,十分彈牙-QR code 仲有黑松露墨魚滑,墨魚肉極之肥美!加上黑松露,係姐近期食過最高質的墨魚滑甜品-好有heart 唔係一般自助火鍋店的現成甜品,而係即叫即焗的雪糕窩夫,非常酥脆
今次食大角咀新開的台式邊爐店,環境新淨坐得極舒服!

Set C

美國Choice牛小排
-雪花比例均勻,入口即溶
-但唔會太肥淨係得個膩字,好食!

美國Choice黑安格斯牛板腱
-牛味極濃,大大塊係滿足的口感
-份量多有成7-8大塊

美國豬梅肉
-非常薄切,唔鞋口,豬味好濃
-好襯蕃茄濃湯湯底

紐西蘭羊卷肉
-有羊的香羶味但唔會過羶

鮑魚
-免費送的前菜,鮑魚漬得十分入味
-鮑魚本身亦好高質,肉質爽口

台式小食
-地瓜球: 姐最歡喜的小食!非常Q彈,而紫薯味亦好突出
-地瓜條:炸後亦keep 到地瓜粉嫩口感
-台式腸: 有台灣風味!
-鹽酥雞: 十分脆口,份量亦好多

火鍋配料

甜品

這間新開的火鍋店位於大角咀的利奧坊,主打台灣火鍋任飲任食,店內環境寬敞舒適,採用簡約的日系木風,抽風系統完善衣物不沾油煙味。晚市時段設有五種級別的套餐,可無限追加肉,任食超過三十款火鍋配料、台式小吃及甜品。晚市120分鐘火鍋Set C美國牛小排 - $298海膽白麵豉湯底八款大廚精心熬製的湯底之一。奶油色的白麵豉溫和醇厚,微鹹帶點甜味,有海膽豐腴的鮮味。磯燒鮑魚伴魚籽讚好餐廳的專頁則可獲每人一客。磯煮鮑魚去除內臟,滑溜又不韌口,口感清涼又帶著清淡的醬汁味道。SRF和牛牛肩胛三角肥牛北美最高級的牛品種,豐美的油花柔軟多汁,紮實的肉質牛味好濃郁。美國牛小排前胸肋骨部位的油花豐富均勻帶細筋,兼具軟嫩與嚼勁,口感層次好豐富,香甜可口。黑安格斯牛板腱油花少但分佈均勻,中間透明的嫩筋好爽彈,肉質軟嫩中帶有彈性,香甜多肉汁。北海道豬梅肉佈滿大理石油花紋路,油而不膩,細緻纖維柔軟多汁且滑潤。紐西蘭羊肩卷天然放牧的小羔羊,無一般羊的腥羶味,鮮嫩且筋膜少。墨汁墨魚滑黑漆漆的墨汁很鮮味,有一粒粒鮮墨魚肉鮮脆爽口,墨魚漿爽滑彈牙。花雕嫩雞肉雪白的雞腿肉嫩滑多汁,帶陣陣花雕酒香。紫金QQ球一粒粒十分酥脆,咬開有

晚市120分鐘火鍋Set C美國牛小排 - $298
SRF和牛牛肩胛三角肥牛
SRF和牛牛肩胛三角肥牛
美國牛小排
美國牛小排

黑安格斯牛板腱
北海道豬梅肉
佈滿大理石油花紋路,油而不膩,細緻纖維柔軟多汁且滑潤。
紐西蘭羊肩卷
紐西蘭羊肩卷
天然放牧的小羔羊,無一般羊的腥羶味,鮮嫩且筋膜少。
墨汁墨魚滑 & 花雕嫩雞肉
墨汁墨魚滑
花雕嫩雞肉

雪白的雞腿肉嫩滑多汁,帶陣陣花雕酒香。
紫金QQ球
紫金QQ球
一粒粒十分酥脆,咬開有著煙韌的黃地瓜餡,帶點香甜。
自助區有多款火鍋配料,如手工餃薄透的餃皮煙韌有彈性,包裹著飽滿鮮味的肉餡;芝士丸幾近八成流心芝士好特別。
朱古力窩夫
朱古力窩夫
即叫即製的牛角包窩夫酥香無比,帶陣陣牛油香,配搭朱古力雪糕球,有強烈的溫差對比。
咖啡
咖啡
精緻的洋蔥心圖案很吸晴,原來咖啡師曾於香港虹吸咖啡比賽得獎,嚴選優質的咖啡豆配搭日本鮮奶十分醇香。
2024-02-05
2024-02-11 42 瀏覽
去大角咀探訪朋友,晚餐就帶我去附近的星級餐廳吃火鍋,有火鍋放題,選了Set C National美國Choice牛小排餐 $298/2小時。丸類、蔬菜自取區醬料、炸魚皮、即食麵自取區。飲品區,有我最喜歡的桃酒。有8款湯底選擇,點了椰子雞湯底,配原個椰青水,清甜香濃。另點小食台式香腸、香芋球,熱騰騰好可口炸魚皮香脆點了牛肉及豬肉,色澤鮮艷,肥瘦均勻,質素不錯,眼前是 美國choice黑安格斯牛板腱。美國choice 牛小排美國豬梅肉另點了墨汁墨魚滑、鴨血,自助區取的火鍋料。牛肉肉味香濃,豚肉味鮮甜。還有芝士丸、有粒粒墨魚肉的彈牙墨魚滑、鮑魚仔等等,味道相當出色。最後點了杯朱古力雪糕作為甜品。

丸類、蔬菜自取區

醬料、炸魚皮、即食麵自取區。

飲品區,有我最喜歡的桃酒。

有8款湯底選擇,點了椰子雞湯底,配原個椰青水,清甜香濃。

另點小食台式香腸、香芋球,熱騰騰好可口
炸魚皮香脆

美國choice 牛小排

美國豬梅肉

另點了墨汁墨魚滑、鴨血,自助區取的火鍋料。

牛肉肉味香濃,豚肉味鮮甜。
最後點了杯朱古力雪糕作為甜品