2012-04-07 22 瀏覽
食到好嬲叫左個蕃茄薯仔排骨螺絲粉無蕃茄又無薯仔同個waitresses講態度極差話啲薯仔溶曬無可能有睇都唔睇呀後尾仲黎多個侍應幫口話唔會有離曬譜以後都唔會再黎食
食到好嬲

睇都唔睇呀
後尾仲黎多個侍應幫口話唔會有
離曬譜以後都唔會再黎食
2012-04-07
今早大約11時15分左右,一行四人叫了4份早餐,大約5分鐘左右, 上齊食物給我們 , 突然我的太太大叫一聲, 說有一曱甴在她那碗雪菜肉絲米內,我即時叫食店的待應及問她如何處理, 道歉都沒有, 並即時想取走那碗有曱甴的雪菜肉絲米,我即時無名火起, 店內食物不潔, 道歉都沒有, 還態道囂張!
2011-06-25
$24 (早餐)
  • 食早餐送曱甴
  • 全店服務態度極差 !
2011-03-10 16 瀏覽
開校友會meeting前, 與其中一個同學一齊來了這餐廳吃lunch.由於實在太懷念印尼的印尼炒飯, 所以今次吃lunch時就order 印尼炒飯的下午茶餐印尼炒飯: 這個飯的材料有別於我之前吃過的印尼炒飯, 今次竟然有日本魚片, 有蝦, 但有雪味, 飯炒得一舊舊, 而且味道是有咖哩味, 明明這裡沒有咖哩炒飯, 為什麼會這樣呢? 真的十分失望....以後都不會再來了!!!

以後都不會再來了!!!
2011-02-13
3 分鐘 (堂食)
2010-12-25 23 瀏覽
今日同老公去大埔行下街, 去到大埔超級城剛好lunch 時間, 本來考慮食銀咖哩, 不過太多人, 而隔離星泰真味無幾多人, 而且都有咖哩食, 所以就入左去食啦, 一入門口侍應示意有卡位叫我地坐卡位, 都唔錯既服務, 坐低後即刻有二杯熱荼送上, 今日天氣比較凍, 見到即刻暖笠笠~~桌面有二張餐牌, 一張炒粉麵飯撈, 而另一張係套餐, 老公本來想叫青咖哩豬扒飯, 不過問過侍應話豬扒係煎而唔係香芧, 所以叫左青咖哩牛肉飯($38), 而我就食xo醬雞扒炒烏冬($40), 我地分別加左餐飲, 凍咖啡少甜($5)同埋熱檸檬茶($3),凍咖啡同檸檬荼一齊黎, 老公第一啖話好似即磨咖啡, 少甜既味o岩o岩 好, 十分好飲, 而檸檬茶我多數都會落3 包糖, 但今次落左2 包糖, 又出奇地好飲, 茶唔係太濃同檸檬好夾, 我都要俾個good 個xo醬雞扒炒烏冬好快到, 唔使三分鐘, 可能真係炒定, 不過侍應送黎既時候不斷出煙, 都算係一個奇景, 雞扒細細件同烏冬, 青椒絲, 蔥同紅蔥頭一齊炒 炒得好圴勻, 賣相幾靚, 食落乾身唔太咸好香口 要俾多個good, 其實都幾大碟食唔哂要老公埋尾~~青咖哩牛肉

青咖哩牛肉飯最尾到, 咖哩同飯分開上, 我見個青色好假, 但外表原來唔重要, 食左一啖d椰汁味充滿口腔, 又唔係太過辣配牛肉超好食, 不過飯就少左d, 對於男人應該唔係好夠飽, 碗青咖哩牛肉仲有d豆角o係入面, 不過唔鍾意食無食到浪費左.....唔使講又再要俾多一個good

今次第一次去食, 心態唔諗住會有咩期望, 點知喜出望外, 食得好開心, 埋單盛惠$86~~

2010-12-25
慶祝紀念
聖誕節
  • 青咖哩牛肉飯
2010-07-23 16 瀏覽
呢間嘢唔執都唔掂呀今日我去買外賣,我想問佢有無指天椒,個收銀話無...噤我自己諗佢係泰國餐廳...無理由無.真係無????個收銀居然好大聲答我唉........無呀無咪無囉...駛咩噤大聲同噤無禮貌...我跟著咪問佢叫咩名...我要投訴佢...佢話佢無名架喎...我咪話您噤攪笑無名架....佢話係呀...我無名架....激屎我啦....噤我問您有無經理响到?佢又答我話無喎...有無外賣紙???無架......有無熱線電話???又無架,激屎我啦我做錯咩呀...要比您個收銀噤樣對侍????我真係好想投訴這位收銀.....但最終投訴無門....因為佢哋三間鋪都唔同老闆...第二間分店個老細仲同我講大埔呢間鋪成日都比人投訴架啦...仲話大埔個老闆唔會理呢D問題及投訴....最慘就係比個收銀鬧完...無得投訴...唉唉...

呢間嘢唔執都唔掂呀

最慘就係比個收銀鬧完...無得投訴...唉唉..
2010-07-23
5 分鐘 (外賣自取)
2010-06-27 12 瀏覽
真係好唔得, 以後都唔會再黎!!今日同屋企人一齊去食, 坐落黎都發現D侍應唔係好應人都算LA, 叫左一個二人餐加個豬頸肉喇沙,個餐有海南雞,泰式豬腳, 自選菜色就要左馬來咖喱牛腩, 過單都等左好耐至見到有WAITER, 仲要無咩好態度海南雞 - 雞肉完全無味, 好似食雪雞咁, 肉又唔滑... 三種醬, 其中黑色隻味道好奇怪牛腩 - 黎到之後我地立即問個WAITER, 係咪得咁既份量? 佢少得可憐!!! 結果佢梗係話呢D FIXED左無得加... 成個煲都係汁, 得一舊薯仔, 牛腩又少, 味道好普通...豬腳 - 味道最正常一個, 但好唔泰式豬頸肉喇沙 - 唔夠椰香 結論 - 無下次, 不過下次經過都真係要睇下佢仲係唔係度!!!

真係好唔得, 以後都唔會再黎!!
今日同屋企人一齊去食, 坐落黎都發現D侍應唔係好應人

豬腳 - 味道最正常一個, 但好唔泰式

豬頸肉喇沙 - 唔夠椰香

2010-06-26
呢間野之前態度出晒名差嫁喇...係我認識既大埔既餐廳黎講拍得住洪記!!!不過今日貪方便就走去拿拿聲食碗野~因為唔駛等位丫嘛(因為下晝時間都係啪晒烏蠅嫁啦)事原入到去叫左個冬陰肥牛湯河,因為唔食生芽菜所以叫佢走左佢~之後順手叫佢加d蔥比我點知個伙記落完單係廚房走出黎,話廚房唔會加蔥,咁梗係問下點解嫁啦...點知佢話因為無得解,總之唔會加蔥。咁我就話我加幾粒蔥花之嘛??芽菜都走埋加幾粒蔥都唔得咩?跟住個伙記話去同個廚房講下,如果唔得都無辦法...結果碗野黎到都係無蔥,個粉仲要少到得果3-4啖...一路食一路係度火滾,覺得自己要求幾粒蔥好似乞e咁。完全唔重視客人。好似唔憂做咁,以後都唔會再幫襯,直到佢執粒。

結果碗野黎到都係無蔥,個粉仲要少到得果3-4啖...
好似唔憂做咁,以後都唔會再幫襯,直到佢執粒。
2010-05-31
2010-05-29 21 瀏覽
今日同家人一齊去星泰真味食早餐,,去到果時勁多人,,因為我地有6個人,d waiter叫我地等位,,竟然態度好差,,(有d唔想做生意既feel)等左10mins,終於有位,,之後大家叫野食,叫waiter落單,但好耐先黎落單,佢間野俾我印象好唔掂,,之後,我家姐叫自選早餐,有一塊雞扒,有d變左味,,之後我問個waiter,佢話[]個下我幾嬲,,佢個樣,之後勁大聲叫佢換另一樣野,,呢間野,,我完全失望最後,,俾錢果時,佢話[[$120蚊呀]],,好似叫死咁,,態度完全不推介今次係我第一次打咁夕既食評,,希望大家唔好介意

,佢間野俾我印象好唔掂,,之後,我家姐叫自選早餐,有一塊雞扒,有d變左味,,之後我問個waiter,佢話[[一向都係咁架啦(有d囂張既feel)]]個下我幾嬲,,佢個樣,之後勁大聲叫佢換另一樣野,,
呢間野,,我完全失望

完全不推介

今次係我第一次打咁夕既食評,,希望大家唔好介意
2010-05-29
$22 (早餐)
2010-01-17 20 瀏覽
大埔C又叫我入去打藍球 今日天氣好熱 出了一身汗 個肚經已打鼓 6:30左右即走入星泰食晚飯 友人話尼間之前叫好麵膳 野食完全唔得 價錢又唔值 但依家改做星馬菜同泰菜有番D水準 價錢合理我點了星洲炒米 好大碟 味道確實唔錯 香辣俱全友人點了喇沙湯麵 雖然顏色偏黃 椰味略重 但多料 湯底味濃又夠熱騰騰飲凍奶茶 沖得稀 奶滑但唔夠茶味另一杯凍鴛鴦 沖得反而恰到好處 濃郁D食野途中發覺一位束馬尾女侍應 聲大大話個食客 點了野食又要改來改去極之不滿 不斷自言自語好古怪 當朋友去counter比500找錢 佢即時粗聲粗氣"下500" 黑口黑面 C點數後不妨阿姐單打 唔會錯 錯左你番黎咪比番你既(友人脾氣好 心地好 笑笑便算 我反而燥爆) 我理念"野食唔雖要超好味但唔可以差 同樣 服務唔雖要有 但唔可以差"***食物可以 態度差 一樣趕客同倒米
但依家改做星馬菜同泰菜有番D水準 價錢合理

2010-01-16
  • 星泰炒粉麵
  • 星泰湯粉
2009-10-12 27 瀏覽
今天的行程是入大埔叫雞,同時亦都與一位住在大埔的老友一聚,預早了兩個多小時到達大埔,因為想與老友在叫雞前來個短聚吹吹水。找個合適的地方當然由大埔友負責,由他帶領到大埔焦急城的「星泰真味」,最大的原因是不用等位。坐下時剛好在下午茶時段,同時老友亦介紹這裡的喇沙不錯,於是便點了香矛豬扒喇沙米粉($25.00)。送來後先呷了一口湯,喇沙味道濃郁,感覺不錯,豆卜吸收了湯底的味道,入口頓時湯濃湯四溢。反而香矛豬扒的質素頗一般,絕對不及湯底與配料吸引。以二十五元的價錢,包括一杯飲品,完全合格有餘。

以二十五元的價錢,包括一杯飲品,完全合格有餘。
「香矛豬扒喇沙米粉」
2009-10-10
(非會員)
2009-10-04 17 瀏覽
Lunchtime 去食海南雞飯。 味道都 OK ,但衛生就好唔店! 個啊禪叫我地坐張卡位, 大佬呀, 張台未執都算,個座位有 野同半支牙籤 。 啊禪要叫先至去執台, 重要冇抹座位!最經典就係食食下竟然有人掃地叫我縮腳! 嘩, 真係時光倒流 30 年!

琴日去左大埔做野,食飯時行到過來超級城呢頭,咪入去個晏law,入到去,d小二係唔會理你o既,水都冇杯,叫佢地落單,好似想死咁,唔洗做咩!!收錢o既時候,多謝都冇句,態度勁差,不如唔好做啦!!叫左個海南雞飯來到o既時侯,d飯同d餸好似打風咁,唉,見到都冇胃口,一食d雞,嘩好似食緊擦膠咁,真係好韌,而且鞋口的,以後打死都唔會再入去!!
都唔會再入去!!
(非會員)
2009-07-30 15 瀏覽
果日貪平,同個fd入左去食佢個下午菜,一睇到個meun,已經覺得"懶"野~我個fd話食焗既野最穩陣,我地叫左一個焗豬扒飯&白汁魚柳飯.....d野食黎,個豬扒飯ok la,但一食果下呢......酸到不得了.......但塊豬扒都ok既~之後個fd個白汁飯黎左~Oh,my GOD~d白汁一d都唔得,睇都個樣都唔想食,佢d汁一"舊舊",d汁右淡而未味~搞到個fd要係d飯度+chilli oil先食得落..........Anyway,佢個焗飯d飯ok...有d旦碎
Anyway,佢個焗飯d飯ok...有d旦碎
2009-07-27
2009-05-12 14 瀏覽
d 野其實麻麻地... 一般...又凍凍地...... menu 又唔flexible... 服務態度完全唔得........個蔥爆牛肉 個 肉碎茄子煲係好可以架!! =]
d 野其實麻麻地... 一般...
又凍凍地...... menu 又唔flexible...

服務態度完全唔得........

個蔥爆牛肉 個 肉碎茄子煲係好可以架!! =]
2009-05-09
  • 蔥爆牛肉
2009-05-02 28 瀏覽
上午去了荃灣剪頭髮,返回大埔已兩點幾,不如吃個下午茶作lunch!因為假日關係周圍都好多人,和朋友二人選擇咗這未試過嘅星泰餐廳,踏進餐廳,嚇見客人的星洲炒貴刁十分十分大碟,自己一人應該吃不下,幸好坐下已是tea time,有下午茶餐食,下午茶中亦有星洲炒貴刁,所以order咗一客,加上我的最愛龍眼冰,一樂也!星洲炒貴刁份量不少於正常order,亦都大大碟,用上韭菜、芽菜、火腿絲,但蝦就只得一、兩只,這反而不太好蝦的我亦不介意,貴刁配上咖喱粉及蛋,炒得很香,味道亦很好。這很有意外驚喜。龍眼冰就略為甜了少許,但龍眼肉很多呢!

這很有意外驚喜。
龍眼冰就略為甜了少許,但龍眼肉很多呢!
2009-05-02