2006-05-16 17 瀏覽
以前真係覺得佢好得架, 但一次又一次令我失望, 個日同事話想食辣麵, 咪走左去食啦叫左個辣海鮮拉麵, 同事叫左個辣泡菜粉絲湯, 前菜依然比好多, 最愛都係個d薯仔絲同泡菜同泡蘿蔔, 但係個d翠玉瓜同芽菜就唔好食又好行貨啦....個麵望落去一片紅色, 好似好辣, 但係食落係一d辣都feel唔到架...好唔掂, 料又少, 又話海鮮, 點知都係個d細細蝦毛同埋好少魷魚, 好少啊, 連蟹柳都無條, 好唔得.....但佢個麵質就真係好正, 好滑又彈牙, 但係個湯同料都咁樣, 好難接受到啊同事個辣泡菜粉絲湯又係得個樣, 辣都唔辣下, 所以好失望, 好唔得.....service比以前好左, 可能因為無咩人去, 而家都唔駛等位啦, 無計啦, 咁quality, 我都唔會去啦....

2006-04-27 11 瀏覽
剛過去的星期二朋友同我補祝生日,想食韓國嘢就去咗嚟度,order如下:1) 人參炆牛肋骨-一致應同好味,亦都好似牛腩,大家都覺得好呀!2) 辣雪魚湯鍋- 我自己就覺得好味,但其他人覺得好辣,唔係咁接受.第一碗,可能熱ge關係,覺得真係好辣,但飲第二碗時,無咁熱就覺得好味,亦無搶到雪魚ge味道.3) 石頭什錦飯- 普通,但勝在有飯焦.4) 牛肉粉絲鍋- 都ok,但咸咗dd.3男2女, 2個女仔就食得多過d男仔,因為係女仔提出去食ge,但男仔就覺得麻麻地.我自己番兜ge機會率都好高.

3) 石頭什錦飯- 普通,但勝在有飯焦.
4) 牛肉粉絲鍋- 都ok,但咸咗dd.

2006-03-13 0 瀏覽
Lunch set menu 有成58 樣比你揀,價錢由$50-$80不等唔平,但份量夠,仲好好味!set 跟前菜(六碟),飯,同湯,生果,個湯好鮮甜啊。Main dish 就推介炆牛肋骨~~~Yummy!下次去必叫!燒鯖魚都唔錯~~~另因為時間關係無得自己燒,烤肉就由佢地代勞,但係呢個麻麻地....

燒鯖魚都唔錯~~~

另因為時間關係無得自己燒,烤肉就由佢地代勞,
但係呢個麻麻地....

2006-03-03 5 瀏覽
呢間韓式餐廳都OK的,味道幾好,較其他尖沙咀細店乾淨.不過SERVICES一般,佢地會著重韓國人較多,其他香港人好小理.要理都叫翻香港WAITER TAKE ORDER的.不過其實LUNCH都幾抵的.一個SET及所有前菜.一定夠飽.DINNER的MENU選擇亦夠多.
DINNER的MENU選擇亦夠多.
2006-01-29 14 瀏覽
第二次黎(對上一次係一年前), 都有心理準備, 就係service黎, 睇左各位既評語都有左心理準備, 都再三同d同事講, 呢到d service係好差既, 所以最後大家又唔係覺得好差啦....正題叫左4樣野1) spicy海鮮鍋2) 牛舌3) 雞肉4) 蛋煎蝦3男1女, 食到好飽, 前菜好得..可以再黎
正題
叫左4樣野
1) spicy海鮮鍋
2) 牛舌
3) 雞肉
4) 蛋煎蝦

3男1女, 食到好飽, 前菜好得..可以再黎
2006-01-24 5 瀏覽
1月7日,跟我那可愛的幼稚園同學^^慶祝大壽!入到去好大陣味,抽風麻麻地!但位都坐得舒服!一行4人,先點了一個鈔粉絲,很入味,很快便美人照鏡!8小碟都好味,可能肚餓!還點了個八爪魚鍋,但遲遲未滾,滾了又未有侍應幫我們分食!這裡的服務不是太好,因為侍應忙得很!(吾夠人做嘢,可以體量嘅!)講番個火鍋,無上面張相咁靚,條八爪魚鬚幼到幾乎揾吾到!但其他料都ok多,但牛肉略為「鞋烚烚」,又厚切!煲底有很多粉絲,最後點努力都食吾哂!即使連我有2個大胃王!哈哈!食甜品嘅意慾都無埋!平均每人百零蚊左右都算係咁啦!
1月7日,跟我那可愛的幼稚園同學^^慶祝大壽!
入到去好大陣味,抽風麻麻地!但位都坐得舒服!
還點了個八爪魚鍋,但遲遲未滾,滾了又未有侍應幫我們分食!
平均每人百零蚊左右都算係咁啦!
2006-01-16 3 瀏覽
呢間係D 牛湯係最正的, 每次都飲晒. 無論係牛雜湯定牛膝湯, 一流, 白色的牛湯, 原來係加左白果. 好鮮甜. 叫過人參雞, 一個就飽到痹. 亦有響夜晚試過辣粉絲, 都係一絕. 從來無叫過"燒野食", 要燒不如去其他"任食".不過可能語言關係, 服務係OK, 不過就個個苦瓜乾咁.set lunch 每人$50-$60, 夜晚就平均$150-$200 一個人, 相差幾大, 不過都算係值得, 俾一分錢足一分貨. 仲要係包飽. 唔飽果d就一定係一個人食到一個盤菜之人喇.

不過可能語言關係, 服務係OK, 不過就個個苦瓜乾咁.

2006-01-03 8 瀏覽
成日都係度食LUNCH, 因為佢個D前菜真係好好食同好多款, 次次都比六大碟, GOOD雖然佢個lunch menu有60款set, 但係有好多都係你唔會食的, 所以叫來叫去都係個幾款啦.佢的石頭飯係唔錯喎, 料多, 有好多菜係度, 不過牛肉有時會好硬架, 重要你叫佢先至比個辣醬. 海鮮湯麵的麵好彈牙但係個麵浸係湯度耐左會好糊架, 料就係勁多魷魚, 應該叫魷魚湯麵好過啦重食過一個辣魷魚撈冷麵, 個樣好鬼辣,但原來無料到的, 一d都唔辣. 炸醬面勁多garlic, 食唔到太多料, 都係feel到係魷魚啦, 但係個醬汁好油同埋好黑, 似係黑豉油咁, 但係油得來又無咩味個隻, 呢個最唔好啦因為佢個size好大, 其實一人一份真係好飽, 不過service真係好差, 佢個d waiter唔係個個都識中文, 但佢知你要人但又唔會通知中文waiter, 有時叫好多次都無人理, 好嬲

2006-01-01 4 瀏覽
首先係book房有人用唔鹹唔淡o既廣東話接問有冇得要房~講o左一輪~~聽唔清楚佢講咩~~只係留o左tel,人數同埋時間點知食食下~~差唔多食完個個中國人經理先走入離話我地食唔夠1500蚊~~呆o左~~book 個陣又唔講清楚~~唯有俾佢屈佢~~再叫o野食中國人經理話~~點都要食到1000蚊~.....唉~已經好飽其實呢間o野only計o野食係ok不過服務就差暈esp 個個中國人經理~好冇禮貌~~明明冇話要50蚊個個紫菜佢又落o左單離到...仲話我地有叫~仲話「都係50蚊姐」...呆o左好似我地俾唔起咁~~waitress都係~~開o左個爐~~係到燒個火鍋滾哂出離都冇人入離serve水又冇人加個房入面個鐘~~仲廢按十次都唔知有冇一次有用~間o野係冇人serve 你家~!!
首先係book房
有人用唔鹹唔淡o既廣東話接
問有冇得要房~
講o左一輪~~聽唔清楚佢講咩~~
只係留o左tel,人數同埋時間

點知食食下~~差唔多食完
個個中國人經理先走入離
話我地食唔夠1500蚊~~呆o左~~
book 個陣又唔講清楚~~
唯有俾佢屈佢~~再叫o野食
中國人經理話~~點都要食到1000蚊~.....
唉~已經好飽

其實呢間o野only計o野食係ok
不過服務就差暈
esp 個個中國人經理~
好冇禮貌~~
明明冇話要50蚊個個紫菜
佢又落o左單
離到...仲話我地有叫~
仲話「都係50蚊姐」...呆o左
好似我地俾唔起咁~~

waitress都係~~開o左個爐~~係到燒個火鍋
滾哂出離都冇人入離serve
水又冇人加
個房入面個鐘~~仲廢
按十次都唔知有冇一次有用~
間o野係冇人serve 你家~!!
2005-12-30 4 瀏覽
由於想試吓食人地韓國既打邊爐,故上黎睇食評之後就去左呢間到食。有如之前既評語野食okay 不過服務唔得,主要原因係因為佢地好多部長以下既員工都唔係香港人,最攪笑既係泰國人而唔係韓國人,一黎佢地唔識講中文,二黎唔知係唔係種族問題,佢地都真係冇咩禮貌,如果你去食呢間野既就一定要有咩都搵著黑西裝既個D部長或經理,服務會好好多。至於野食,千萬不要俾佢地個D鍋物既價錢嚇到,因為其實好似之前我睇既食評而去食既一個牛肉八爪魚鍋,雖然係$300一個,不過都真係好大鍋,好夠食。我地今次一行6人2男4女,雖然女仔多,不過唔係細食個隻,叫左一個牛肉八爪魚鍋,一個石頭飯,一份用黎韓燒既牛肉同一份朱肉,加埋佢D前菜,都幾飽,埋單都係$616,算唔錯係.....另外一提,叫鍋物同韓燒野佢地有白飯跟,記住問佢地,如果唔係唔會主動問你地要唔要,有飯跟既話可以叫少D野先都得,仲有......tips 就真係可以係咁依,小弟今次都係齊頭俾左$620 就算,總之一句,以咁既價錢,野食真係唔錯,不過真係要預左服務一般。

o個次星期日去食晚飯,價錢都算幾貴,一個石頭飯都要$100,燒烤肉約$90碟十幾片,牛同豬都好食,但係雞就好麻麻,聽d韓國朋友講,佢o地去食韓國菜都一定唔會食雞,因為通常都唔好食。d侍應超冇禮貌,因為我o地諗左好耐都未決定食乜,咁其中一個坐最外面的朋友攤左個menu在枱面睇,個女侍應居然二話不說就將個menu俾左隔離枱,離譜!我o地冇叫食品,d茶飲晒都冇人斟,叫親都要叫幾次先有人理。一定唔會再來!!!
o個次星期日去食晚飯,價錢都算幾貴,一個石頭飯都
我o地冇叫食品,d茶飲晒都冇人斟,叫親都要叫幾次先有人理。
一定唔會再來!!!
2005-10-17 2 瀏覽
A colleague took us three girls to this 'hidden' Korean Restaurant. We had1) Spicy Seafood Noodle(2) Seafood Noodle(3) Rice in the PotAll are quite nice and there were 6 appetizers in good variety. Total cost is HKD218, no 10% is charged for lunch.The only problem is: my rice is too big for me myself, I don't think I can manage any dinner after taking up all the rice. Therefore, I would suggest girls (with not-too-big) stomach to have 2-set-shared-by-3. Last but not the least, a little reminder
A colleague took us three girls to this 'hidden' Korean Restaurant. We had:

(1) Spicy Seafood Noodle
(2) Seafood Noodle
(3) Rice in the Pot

Last but not the least, a little reminder here: mini. charge per head is HKD30.
2005-07-29 4 瀏覽
28/07/2005, 晚上放工後, 我們一行4人到明洞屋食飯,叫左辣八爪魚鍋,石頭飯及烤牛肋骨.八爪魚鍋超大份量,有勁長的八爪魚腳,有蜆,蝦(都幾大隻架),有豆腐有粉絲有年糕等,但有很多葱及莞莤,真是食得好飽.湯底是紅色的,都幾辣架,仲越食越辣呀..牛肋骨都幾好食, 但好細份而且又有兩嚿骨,好似好唔扺食咁囉....前菜就十分多,魚乾好脆,好好食...泡菜都好夠味....總括而言, 都十分不錯, 多d人仲會扺食d呀...

湯底是紅色的,都幾辣架,仲越食越辣呀..

前菜就十分多,魚乾好脆,好好食...泡菜都好夠味....

總括而言, 都十分不錯, 多d人仲會扺食d呀...
2005-05-25 1 瀏覽
星期日約了幾個死黨取手信,順便食埋dinner。我o地7個人俾o左間房我o地,間房幾大幾舒服,仲好勁冷氣tim。先o黎6款12碟的前菜,呢間d前菜比一般韓國菜館淡味,尤其是泡菜,唔夠辣。經理推介燒牛肋骨,我食了一細塊真係唔錯,肉質夠嫩,好夠味但又唔會太鹹。海鮮餅-煎得唔夠脆口,而且餅本身太過腍身,口感唔得好;只有好多蔥,就唔見有海鮮。石頭飯-雖然加了辣醬,大家都話唔太夠味,配菜少,飯蕉又少,味道唔似食緊一個韓國石頭飯。辣八爪魚撈麵-這個係大皇之前推介我點的,真係幾好,麵身有咬口、彈牙,醬汁味亦恰到好處,而八爪魚亦不少。辣牛肉八爪魚海鮮鍋-雖然300蚊,好大鍋好抵食,最緊要係好食,湯底味道一流,酸辣味適中好醒胃,牛肉、八爪魚、菜及年榚等配料又多,只係年榚比較腍身,唔得煙韌。雖然我o地7個人叫了5樣菜,但大家都食都飽飽,連飯前提議的飯後甜品都食不下。
星期日約了幾個死黨取手信,順便食埋dinner。
2005-03-14 17 瀏覽
星期六去食lunch, d 食物ok, 份量夠多, 但係waiter既態度真係極差, 黑口黑面, 令人唔會想去第二次