前日凍凍地, 一於黎呢度食咖啡, 七點零鐘, 冇咩人, 我地兩個人叫左個$148套餐, 加多碟咸魚茸通菜, 食物有:1.咖哩角同串燒(各有4隻, 好多料!)2.咖哩肥牛(個人覺得少辣, 幾好食, 不過唔夠椰汁咖哩雞好)3.椰汁咖哩雞(好香口, 咖哩汁同雞都夠滑, 不算辣, 適合唔食辣的人)4.飯及薄餅(一碟及一塊)5.咸魚茸通菜(幾大碟, 水準一般)6.西米露兩碗(不太甜, ok 好食)總結: 埋單$202, 價錢合理, 咖哩惹味, 又有水準, 會有再幫襯的機會. 侍應服務都ok, 又會主動加水, 不過佢地好鍾意傾計, 一時講高清, 一時講賭波……相片可參考:http://www.fotop.net/thxdtsdd/eat

1.咖哩角同串燒(各有4隻, 好多料!)
4.飯及薄餅(一碟及一塊)
5.咸魚茸通菜(幾大碟, 水準一般)
6.西米露兩碗(不太甜, ok 好食)

相片可參考:
2007-12-26 21 瀏覽
補完習,一定係mk遊蕩,好耐未食過咖喱,得自己一個又唔想堂食,買番屋企慢慢嘆好過。要左個勿道拿士雞肉,加$8要埋薄餅,份量好多,一個餸一盒飯,好飽肚。咖喱椰汁味唔重,而且辣度中等,合我心意,咖喱加入大量洋葱,好香口,汁唔會太杰,伴飯一流。雞肉冇骨,應該係雞扒,肉質好滑,有雞味之餘又冇雪味,唔錯。薄餅好普通,冇味,食落有少許硬,點咖喱汁都唔多襯,下次都係唔要。

雞肉冇骨,應該係雞扒,肉質好滑,有雞味之餘又冇雪味,唔錯。

2007-12-18 4 瀏覽
今天去吃了豉油街88號咖喱大皇~好好吃我們倆個人點了188元二人餐加一份沙爹牛肉串。吃完前菜鴨腎同湯已經有幾分飽,但當main course椰汁海鮮咖喱飯上來之後都忍不住又將其吃完!最後當然超級飽~~(飯後還有椰汁西米露送)唯一不足是最後一道咖喱魚偏苦縂的來説味道相當不錯,尤其是對於咖喱愛好者此店位置微偏,食客不會太多,我們去的時候七點左右亦不需等位;店内也很多空位,不擁擠也不吵。另外,服務更好!隨時收拾食剩碗碟,店員態度好好,不知是不是家庭經營的~~感覺好舒服非常推薦~
今天去吃了豉油街88號咖喱大皇~好好吃
唯一不足是最後一道咖喱魚偏苦
縂的來説味道相當不錯,尤其是對於咖喱愛好者

非常推薦~
2007-11-26
知道旺角開了間咖喱皇,供應多國咖喱,愛咖喱的我,一早己經心思思想去一試.剛剛星期六去旺角買波鞋,於是一償心願,去試D咖喱先.見到有好多種類咖喱,都唔知要邊種,待應先生很有耐性地介紹勿地拿咖喱,都唔知係咩尼,於是叫了個勿地拿羊腩跟薄餅咖喱好有咖喱味,用料十足,羊腩好腍,薄餅則好似無焗過咁,唔夠香環境比想像中舒適,跟外邊旺角的咺喧鬧和人多,完全兩回事服務又唔錯,墊張紙仲有介紹咖喱的起源和功效,可惜掛住食咖喱冇詳細睇
2007-11-02
純綷個人口味遍好南洋咖喱,價錢合理,環境very一般,但係服務唔錯.香港地有生意又用心做嘅餐廳有限,呢間算係咁.
2007-10-25 3 瀏覽
我同我女朋友入左去食個A 餐,嗌左個珍多冰同埋椰汁冰。呢兩個冰就真係好難飲,完全係快x 牌椰漿加冰囉,飲完之後就真係好想嘔。前菜係雞沙爹,完全無雞味,只係食到雪味。食完呢兩樣嘢,就已經無晒胃口,激死。見到有咁多人話好食,我地先走入去,點知都中招啦!仲有呀,呢個價錢俾啲咁既櫈我坐,頂晒腳!

2007-10-15 3 瀏覽
話說農曆八月十四迎月日直正五月天,到旺角豉油街旺角咖哩大王慶祝上次食過呢道外賣,味道不錯,今次點了188蚊的二人套餐﹗麻辣雞腎鳳爪,味道出眾,入口麻香味重,漸而舌尖生辣,連我呢個唔食內臟的人都覺雞腎食得過﹗冶味之選﹗鮮蝦冬蔭公,味道不錯,一睇就知個樣有幾辣﹗不過濃得似羅宋湯,如果稀番少少會好0的﹗招牌黑椒咖哩蝦,好味道,香味四逸,個咖哩用來點包真係一絕﹗呢個"鬼雞"又話係咩好野,點知都係普普通通,無咩特別﹗太辣,唔飲beer會死的﹗
上次食過呢道外賣,味道不錯,今次點了188蚊的二人套餐﹗
招牌黑椒咖哩蝦,好味道,香味四逸,個咖哩用來點包真係一絕﹗
呢個"鬼雞"又話係咩好野,點知都係普普通通,無咩特別﹗
太辣,唔飲beer會死的﹗
2007-09-22 10 瀏覽
朋友FAREWELL 飯,見到大家都很推介這間,便去試試,有訂位的服務真的好,去到便有台坐,因為我們人多,還好有訂!!我們叫了多款食物:串燒牛肉&羊肉- 比預期差,牛肉沒什牛味。個人不食羊的,但朋友初初在食羊時正懷疑自己食的是不是羊,因為沒什麼羊味,但當食回牛之後先確定剛剛食的是羊。^^"巴基斯坦咖哩雞- 較辣的一款,我已經是食到辣之人,也覺得很辣。食不到辣的人要三思!!!西冷黑胡椒羊- 朋友說好正!好"淋"!比起串燒的羊好味好多。我只試了咖哩配薄餅,咖哩味道不錯!!新加坡咖哩鷄 - 超好味!!咖喱好香的香茅味,配薄餅一絕!!而且鷄都好"淋",好入味!!推介推介!!馬拉盞炒什菜- 無什特別,但點了那麼多肉,一定要點菜食。初初放錯了馬拉盞炒通菜給我們,但我看應該通菜會較好味。什菜都是一些芽菜,椰菜..。咖哩海鮮煲- 好足料的海鮮。但因為最後先來,大家已停手。順便一提,咖哩可以選配飯或薄餅,因個人喜愛薄餅。叫了先發覺是配那些中X牌的薄餅及只得一件,這點扣了點分數。所以都是配飯抵食點,再另叫油酥餅。環境是窄了一點,但侍應很好不停留意我們水杯,自動REFILL 水給我們,不用叫先REFILL,
朋友FAREWELL 飯,見到大家都很推介這間,便去試試,

咖哩海鮮煲- 好足料的海鮮。但因為最後先來,大家已停手。

環境是窄了一點,但侍應很好不停留意我們水杯,自動REFILL 水給我們,不用叫先REFILL,不錯!!

會再去試其他款的咖哩!!!

兩個人點左:冬蔭公湯$35 - 同平時係泰式食肆飲既有D分別,好似小左D香草,都係鍾意泰式既多D串燒雞肉$38 - 串燒雞肉$38有半打,雞肉大大舊,味道都唔錯巴基斯坦咖哩雞$50 - 我覺得呢個巴基斯坦咖哩好過亞龍果D好多呢度既巴基斯坦咖哩算係大辣,如果唔食得辣既朋友要小心勿道拿士羊肉$52 - 咖哩唔香又唔辣,不過D羊腩小小羶羶地好好味服務- 店員非常主動加水同執枱,又會介紹每種咖哩既分別,非常殷勤
兩個人點左:

呢度既巴基斯坦咖哩算係大辣,如果唔食得辣既朋友要小心

2007-09-09
今天來試個二人餐, 有串燒沙嗲、咖哩角、咖哩牛肉、咖哩雜菜(本來餐牌上的是椰汁咖哩雞, 但我改了雜菜)、白飯、薄餅和甜品。由於素食的關係, 我只淺嚐了咖哩雜菜、白飯、薄餅和甜品, 其他則由朋友仔一力承擔, 我們一致認為除了薄餅不夠香和鬆化, 以及甜品(西米露)太求其之外, 其他的主菜都一流。我點的咖哩是巴基斯坦那種, 很濃烈的味道, 還加上「大辣」, 好過癮, 胃部也冒煙了~另外叫的凍拉茶, 不太滑, 但仍過得去~ 未知是否正宗風味呢??
2007-07-23 41 瀏覽
這家咖喱店很特別,她除了日本的咖喱外,世界其他地方的咖喱都集於這裡。每個座位的桌面上都有一張介紹不同地方的咖喱有特點,有興趣的朋友可以參考一下。這裡的裝修普普通通,不過不失。侍應的服務很好,他們會自動為你添水,而且大部份都很有笑容,感覺很好。我試過不同地方的咖喱,發覺自己比較喜歡辣的咖喱,而甜的日本咖喱就不太喜歡。這裡的咖喱有不同辣度,隨你喜歡。而這裡每個套餐裡的選項皆可自由配搭,適合初到此處的朋友點菜。個人推介:招牌咖喱角、咖喱雞、印度薄餅、辣椒乾炒蝦球。此處有相片:http://www.fotop.net/fanshu/Curry_A_La_King

個人推介:招牌咖喱角、咖喱雞、印度薄餅、辣椒乾炒蝦球。

此處有相片:
2007-07-22
戲散場了,十時多在旺角找東西吃並不難,眼見板前門口等候入座的食客淹沒了行人路,誰說晚上十時是太晚?一進舖,只有2位客人在座,可能大家喜歡吃壽司做宵夜而並非咖喱,清清靜靜也不錯,樂得舒適要了燒羊、咖喱牛腩配白飯、印度薄餅燒羊鹹了點,如果不是本人點菜的,我會問那是什麼肉,吃不出羊味,我想我們是點錯了菜咖喱牛腩是店主推介的,果然這咖喱調得很好,辣就是辣了點(是我喜歡的),加上洋蔥的甜味,不容置異是美味的印度薄餅不是即製的,可能是已過了晚飯時間的關係吧,但亦十分有質素,鬆軟有質感,舖上一層咖喱,就是這樣美味背後有職員不斷粗這穢語,環境扣了分

要了燒羊、咖喱牛腩配白飯、印度薄餅

背後有職員不斷粗這穢語,環境扣了分
ok
2007-07-17 4 瀏覽
下週大量友人生日, 今日來視察場地.午飯點了勿道拿士牛肉$47 加一可選跟飯或薄餅.我選了薄餅, 來時是一片杯碟般大的薄餅(只有一片), 老闆非常醒目地說, 可能唔夠食, 不如加一細碗白飯. 原本另加飯或薄餅要另外加$8, 但今次老闆送, 所以值得加分.說回食物, 勿道拿士咖喱, 點菜時老闆已提醒是中辣, 對我吃慣辣的來說也真的算中辣, 食落不會有'辣到痛'的感覺, 不需喝水, 但又刺激到流汗和鼻涕.咖喱味道尚算可口, 有洋葱, 上面加些炸蒜塊夠香口, 當中香料味道很難形容, 所有咖喱都是差不多.牛肉是牛月展, 夠淋.薄餅上時熱辣辣, 用手抓點汁吃幾好, 可惜只有一塊. 這麼多咖喱汁, 還是有飯伴着吃比較好.食物可以, 服務誠懇, 可惜要容納二十人就比較勉強.如果真的食咖喱, 以同樣價錢, 還是重慶大廈.
下週大量友人生日, 今日來視察場地.

午飯點了勿道拿士牛肉$47 加一
可選跟飯或薄餅.

牛肉是牛月展, 夠淋.

食物可以, 服務誠懇, 可惜要容納二十人就比較勉強.
如果真的食咖喱, 以同樣價錢, 還是重慶大廈.
2007-06-30 17 瀏覽
五個人去食野,點左...- 半打豬肉串燒+ 半打羊肉串燒: 好食,啖啖肉,加埋個沙爹醬更正- 咖哩海鮮炒飯: 足料,有青口,蝦等, 唔辣不同款式的咖哩配牛,羊,豬或海鮮,可配飯或印度薄餅,所以有好多不同配答.我們點了...- 白咖哩羊: 個人認為ok而且唔辣- 鬼雞: 咖哩唔辣- 勿道拿士牛腩: 較辣,但都ok以上是一般茶餐\\\廳的\\\"咖哩xx飯\\\"不能比擬的!飯的份量足夠,但印度薄餅只有一塊(20cm直徑),絕對不夠用來送咖哩...另加一份飯或薄餅=$8 each出面望入間鋪以為係好舊,但其實入面整潔舒適,唔係好多人,服務態度好,常會自動加水,而且價錢唔算貴,絕對要試!!
五個人去食野,點左...

- 咖哩海鮮炒飯: 足料,有青口,蝦等, 唔辣

- 白咖哩羊: 個人認為ok而且唔辣
- 鬼雞: 咖哩唔辣
- 勿道拿士牛腩: 較辣,但都ok

另加一份飯或薄餅=$8 each

食左南洋咖哩雞+ 石榴子冰.個餐牌寫有4隻辣椒咁辣,無睇漏就應該係最辣,但原來都係普通辣, 少少失望. D雞就好普通, 只係煎下, 在放係咖哩度煮. JUST OK ~另外個石榴子冰,不叫也罷,要有椰汁味,仲要十八蚊杯,仲未加一添~~~
食左南洋咖哩雞+ 石榴子冰.