2021-06-27 809 瀏覽
一直以來都想食呢間,今日終於有機會試到喇!望咗一陣餐牌就決定食咩,不過......A姐姐問完我食乜之後(有啲唔耐煩嘅感覺),佢就叫B姐姐幫我整,佢冇同B姐姐講過我要食乜,所以B姐姐又再問多我一次食乜😓我叫咗蘿蔔豬紅大腸酸辣粉,未嚟食過唔知會唔會太辣所以叫咗少少辣試咗先,個湯底係好夠味嘅,酸味係夠,有少少辣,我諗我呢個係輕量版嘅酸辣粉,如果食得辣嘅人可以叫中辣,碗野有好多炸菜喺度,最鍾意佢個湯底有啲豬肉碎,佢啲餸都算多,蘿蔔正正常常,如果係個湯度浸耐啲會好食啲,豬紅味道都係正常,開頭見佢個大腸係白白地色冇乜期望,但係食落去真係勁好味,令人食完一舊又想食另一舊,佢啲大腸煮法好特別,唔係滷過嘅大腸,純粹係食新鮮爽口彈牙嘅大腸味。立食區環境麻麻地,枱面污糟,當日地下仲有隻小強,但係A職員入完嚟都唔執下,又唔抹枱......
一直以來都想食呢間,今日終於有機會試到喇!
最近係網上嘅關注組見到好多人極力推介🤪令到個關注組差唔多變成旦王關注組🤣🤣-酸辣粉一碗$27(配香料,醋,肉碎,花生等),可以另加配料👍🏻👍🏻😚因為餐廳只有立食🙈所以今次就見左外賣翻屋企食🤗🤗估唔到拎到翻屋企都咁熱辣辣❤️-薯粉:唔會過淋,叫外賣會自動分湯,就算翻到屋企都唔會痴埋一舊🥳好煙韌👍🏻豬紅:好滑🙏🏻魚蛋:係陳皮魚蛋😍好香陳皮味👍🏻亦都煮得好人味😊豆卜:推介!索哂啲湯💯肥腸:好似個個都叫👍🏻肥腸真係要夠肥先好食😘但又唔會肥到好油膩嘅感覺😍好食🤗-今日湯底叫左多酸小辣🤣對於鍾意食酸嘅我真係覺得呢個酸度先至夠👍🏻👍🏻
自選酸辣粉

豬紅:好滑🙏🏻
魚蛋:係陳皮魚蛋😍好香陳皮味👍🏻亦都煮得好人味😊
豆卜:推介!索哂啲湯💯
2021-06-10
自選酸辣粉
2021-05-30 622 瀏覽
#Fat99eat旺角❤️突然口痕想食個酸辣粉 諗起呢間旦王🤤啲人推介話食酸辣粉就要食呢間 雖然呢間酸辣粉好似屹立左係旺角好多年但Fat9真係未曾試過🥴見佢呢排咁出名 Fat9襯下熱鬧去試試佢先✌🏻佢係有堂食 但就要企係到食 如果大夏天食呢Fat9係會選擇外賣 因為太熱頂唔順咁樣企係到食😿如果佢可以坐係到食就真係100分😀﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞豬腸+豬紅酸辣粉 45$Fat9好鐘意食酸辣粉啲肉碎😹見佢整緊個時佢係比勁多肉碎唔洗錢咁 Fat9已經暗地裡自high緊🤡佢既麻同酸都可以就番你自己想要多與少 自己同番姐姐講就得架喇😚而佢既豬腸同豬紅都係必嗌既配菜 真係極推介佢既豬腸 肥而不膩 佢夠肥但又唔會食落口勁多油 係肥得岩岩好 又有咬口🥰呢個豬腸叫兩份都完全唔誇張😋佢個豬紅好入味 但有啲遜色既係佢既豬紅比較易散 但味道係一絕 都可以叫黎試下😽佢既紅薯粉既煙韌度係煮得岩岩好 又有咬口真係好好食😍下次經過旺角想食紅薯粉係真係要試下呢間旦王 夠哂出色 Fat9心中首選酸辣粉啊喂 個味夠哂正宗🤩!!!!!﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊↬味道: ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻/5↬服務: ☻
#Fat99eat旺角❤️

﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊

↬味道: ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻/5
↬服務: ☻ ☻ ☻ ☻/5
↬環境: ☻ /5
鐘意食酸辣粉一定有聽過旦!王!係關注組幾乎每日都會睇到有人食同介紹,小妹都忍吾住了🤩終於試咗🤩吾叫餸$30有找❗️❐ 酸辣粉加韭菜餃同魚皮餃🍜小辣 $50評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ 💁🏻‍♀️推介❗⟰ 酸辣粉粗度正常,煙韌有口感又唔會韌到咬唔斷好似橡筋咁💫⟰ 每條酸辣粉極入味整體吾算油💥⟰湯底開胃最出色係嗰隻酸味唔度度都食到,易入口得黎係食完會啖啖回酸個隻好特別💦吾怪得知✨人人食人人推介✨平時怕酸建議可以叫小酸配中辣🌶🌶⟰ 韭菜餃🥬大大隻好驚喜係人手包既,餡料勁多韭菜好香而且入面d肉好鮮嫩又多汁💦⟰ 魚皮餃🐟最怕一咬落去成口油,內餡料彈牙而且冇油膩嘅感覺好味❗️🍚推介指數☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☹ (10為最高)

❐ 酸辣粉加韭菜餃同魚皮餃🍜小辣 $50
⟰ 酸辣粉粗度正常,煙韌有口感又唔會韌到咬唔斷好似橡筋咁💫
⟰ 每條酸辣粉極入味整體吾算油💥

🍚推介指數
☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☹ (10為最高)
  • 韭菜餃
2021-01-21 1428 瀏覽
花園街已經少咗好多小食舖,喺弼街只係見到呢間小食就試呢度嘅魚蛋,買咗20蚊一碗,14粒。見到好多人都要酸辣粉,但我今次唔肚餓所以就淨係食魚蛋。魚蛋好香嘅陳皮味,咬落去好牙,都好滿意。汁就係好香嘅咖哩汁,阿姐仲話唔夠可再加汁。

2021-01-06
2021-01-09 1004 瀏覽
呢幾日天氣凍咗,放午飯時間走去買碗酸辣粉食吓,今次叫咗碗小辣,湯底惹味,麻、辣味夠香,薯粉煙韌彈牙,配料也十分豐富有肉碎、酸菜、花生、香蔥、芫茜,同薯粉一齊食好美味

2020-11-02 1336 瀏覽
因為自己本身好鐘意食辣,所以成日都會食酸辣粉,食過啲地方好多都係得辣椒油既辣味,無酸辣粉個種又麻又酸嘅感覺~但呢間真係我所食過全香港最正宗嘅酸辣粉,仲可以request多榨菜!如果鐘意食酸辣粉嘅你食完呢間真係番唔到轉頭呀!
我本身已經住附近,係熟客,疫情尼段時間無去到,之前叫韮菜豬紅大腸,已經好少大腸,尼次竟然仲少,中指長小小,碗野數埋得6舊大腸,我問店員,你唔係呀嘛,俾咁少,距地話已經多,笑死我,話老闆規定!我每次都係叫一個大的,真係叫個細的都係咁多。我係熟客,以後唔會再係!36蚊已經貴啦,仲要俾咁少客人!大家真係無幫襯!咁噶老闆教D員工咁做!其實無心做就真係無做啦!連熟客都要走,味道正常啦,但你收咁噶價錢,俾番相當份量啦,唔知以為大腸好貴!員工仲大條道理話自己已經俾多,大碗都得6舊,咁細碗尼?真係想笑死人!以後唔幫襯!等關門!
2020-08-13 757 瀏覽
點左三拼,腸粉燒賣魚蛋不過不失。燒賣好似換左批次,因為不似以前煙靱果種好味燒賣。另外點左泡椒雞腳,成碗野有泡椒同大量蒜但偏偏無鹹味,啲雞腳是bb腳黎,仲要勁臭既雞味,一份$21,食左少少就掉了,可想然之有幾差。食黎純粹for生存用。
點左三拼,腸粉燒賣魚蛋不過不失。燒賣好似換左批次,
因為不似以前煙靱果種好味燒賣。

食黎純粹for生存用。

外賣自取
2020-06-13 854 瀏覽
一直都鍾意食呢間嘅酸辣粉記憶中呢間舖頭喺太子至少都有10年八載好多年前喺荃灣都有一間分店但後來冇再經營, 太子呢間舖頭好似一直都係做立食雖然大熱天嘅時候要企喺度食真係幾熱幾辛苦下,但係同啲朋友仔諗唔到食咩或者自己一個人時耐唔耐都會想食,暫時喺其他地方仲未食到如此惹味的酸辣粉雖然地點唔算就腳都會專登行過嚟食酸辣粉亦都由以前$20左右加價到而家$28但係都依然吸引好多人幫襯可見佢嘅味道係幾咁特別 而喺某雜誌酸辣粉大比拼之中佢亦都係最高分味道多年來都冇咩點變過雖然係油咗少少。哈哈同埋預咗食完一定會好口乾記得一定要帶紙巾同埋唔好着白色衫如果唔係啲汁會彈到件衫。酸辣粉叫咗個小辣配料充足再加上啲肉碎。芫荽花生等,好正好香^_^而且我鍾意食佢呢度嘅薯粉好煙韌。煮得啱啱好其實佢呢度嘅韭菜豬紅蘿蔔都好好食㗎不過今次得一個人所以冇叫到燒賣就每次都一定叫佢有專屬嘅調味料咖喱汁/沙嗲汁正一包檸檬茶$8大包滿足, 希望一直保持質素
一直都鍾意食呢間嘅酸辣粉

可見佢嘅味道係幾咁特別

而喺某雜誌酸辣粉大比拼之中
佢亦都係最高分
味道多年來都冇咩點變過
雖然係油咗少少。哈哈
同埋預咗食完一定會好口乾
記得一定要帶紙巾同埋唔好着白色衫
如果唔係啲汁會彈到件衫。
酸辣粉叫咗個小辣
配料充足再加上啲肉碎。芫荽
花生等,好正好香^_^
而且我鍾意食佢呢度嘅薯粉好煙韌。
煮得啱啱好

其實佢呢度嘅韭菜豬紅蘿蔔都好好食㗎
不過今次得一個人所以冇叫到

燒賣就每次都一定叫
佢有專屬嘅調味料咖喱汁/沙嗲汁

一包檸檬茶$8大包

滿足, 希望一直保持質素

2020-06-11
世間美食何其多 但係只會有其中一啲 你係會想一食再食 同埋隔一排無食就會心癢癢💙.旦王嘅酸辣粉(HK$27; 加餸每款HK$8-HK$12)絕對係我離唔開嘅美食之一 由佢得一間細舖 做到租埋隔離做立食 再賣到越黎越貴 我都一直支持住佢🤣🤣🤣 因爲佢酸辣粉湯底嘅調味比例 粉嘅煙韌程度 都係其他店舖比唔上的🤤🤤🤤.推薦配餸:豆卜 魚蛋 蘿蔔(要睇時節) 牛百葉 魷魚 腸仔.辣度就睇你食得幾辣啦 我會選中辣或大辣(FYI我譚仔食中辣) 隻辣會令你食過返尋味🔥
推薦配餸:豆卜 魚蛋 蘿蔔(要睇時節) 牛百葉 魷魚 腸仔
2019-07-21 954 瀏覽
本人已食這間超過6年 雖然並不是經常食,但一直有keep食。由於不太食到辣一直只限於微辣至小辣,平時都會覺得好辣。但今日叫左碗微辣酸辣粉食,又油又不辣,成碗嘢得個油字,食唔到落口。。係我太耐冇食依家嘅酸辣粉興甘油定我黑仔。
外賣自取
2019-06-13 801 瀏覽
太子地頭蟲既我,旦王一定係最常去的店子之一,由細路時候食到我現在中年時候,旦王都係太子弼街旺場的店子。招牌的重慶酸辣粉,非常惹味,我有曾經懷疑過佢 D味粉有落大麻,會令人上癮。今次我下單叫了招牌重慶酸辣粉加豆卜,重慶酸辣粉如常保持非常惹味,另外豆卜入哂酸辣味,吾食得辣既朋友就吾好使。因為是2人來,另外下單叫了腸粉燒賣,燒賣水準就不過不失,腸粉就比我想像中好味,基本醬料齊全。每次食完酸辣粉一定會好口渴,冇辦法,碗酸辣粉味精一定多,所以今次去左對面幸福堂買左杯純茶黎解渴,5星的酸辣粉配上5星的飲品,爆讚

,5星的酸辣粉配上5星的飲品,爆讚

2019-05-27 753 瀏覽
如果唔係飲左杯幸福堂,飽晒~~應該都想試下它既酸辣粉,感覺會幾好味!!!!咖哩魚蛋,麻辣魚蛋,燒賣,每樣買左一串食,可能仲早啱啱開舖,所以咖喱同麻辣魚蛋都唔係好入味,但係都幾好味,話晒係陳皮魚蛋喎!!!我幾喜歡個麻辣,烓燒賣點番個咖哩麻辣汁都非常好味~~

2019-05-26
$15 (早餐)
2019-05-24 602 瀏覽
屹立 弼街多年的旦王,每次惠顧都不會令人失望,落單買了酸辣粉,魚蛋,燒賣, 豆卜,酸辣粉如平常一樣,越吃越好味,始祖重慶酸辣粉,魚蛋是細粒陳皮魚蛋,Q彈入味,燒賣和豆卜都很出色,食完會令人上癮,但食後很是口渴,望一望對面,去買番杯幸福堂既珍珠奶茶先
,魚蛋是細粒陳皮魚蛋,Q彈入味
,燒賣和豆卜都很出色,食完會令人上癮,
但食後很是口渴,望一望對面,去買番杯幸福堂既珍珠奶茶先