2023-08-07
今日近近地去左沙田行街,沙田中心經過翻新後,多左好多不同餐廳。今日我地去左新開的「日本黒毛和牛焼肉 牛太」食燒肉。日本產黑毛和牛燒肉放題套餐成人$469,小童$229(另加一服務費)多達92種食物可以選擇。餐廳用QR Code 落單,方便又快捷,從來沒有漏單,而且上菜速度夠快。燒肉種類有牛、豚肉、雞肉、海鮮等等,應有盡有。燒肉我地主打食和牛,炙燒Shabu Shabu牛脊肉、壺漬果味一口牛、上辣椒肉、上牛脊肉、上級牛肋肉等等,每款肉都有不同味道可以選擇,牛肉相當新鮮,牛味濃郁,味道和肉質相當高質。以家餐廳做緊夏際,有多款夏祭限定全新燒肉口味-芝士 X 辛辣燒肉(牛肋肉、豬頸肉、雞腿肉)
-芝士拉絲系列(手羽、腸、竹輪、粟米粒)-其他(泡菜海鮮豆腐湯、辛辣墨魚仔、芝士鯛魚燒),限定口味當然唔好錯過!濃濃的拉絲芝士配搭肉一齊食,味覺與視覺共同衝擊!除了QR落單,自助吧亦有沙律、甜品、小食可以選擇。自助吧小食夏祭限定 :
有蕃茄芝士粉 Shake Shake薯條、芝士炸雞
、炸魷魚、炸一口芝士 、章魚燒。另外一定不可以錯過
夏祭限定 - 波子汽水系列
-雲朵紐紋雪糕(波子汽水味 x 3.6
日本產黑毛和牛燒肉放題套餐
成人$469,小童$229(另加一服務費)
多達92種食物可以選擇。
燒肉種類有牛、豚肉、雞肉、海鮮等等,應有盡有。
以家餐廳做緊夏際,有多款夏祭限定全新燒肉口味
-芝士 X 辛辣燒肉(牛肋肉、豬頸肉、雞腿肉) -芝士拉絲系列(手羽、腸、竹輪、粟米粒)
濃濃的拉絲芝士配搭肉一齊食,味覺與視覺共同衝擊!
除了QR落單,自助吧亦有沙律、甜品、小食可以選擇。自助吧小食夏祭限定 : 有蕃茄芝士粉 Shake Shake薯條、芝士炸雞 、炸魷魚、炸一口芝士 、章魚燒。
食完仲有遊戲玩
「千本引」拉繩小遊戲,係日本好出名的抽獎,每一條繩子連接獎品一 份,客人可挑選任何一條繩子,拉起繩子,獲取禮品,我地抽中左零食和間尺,大人小朋友都非常滿足。