2021-10-23 886 瀏覽
經過葵芳新都會 見到佢哋嘅午市套餐買三送一 就决定入去試一試我哋嗌咗 兩份燒肉 豬肉套餐$98, 包括咗新麻蒲護心肉,秘製豬頸肉同埋什錦菇類。豬肉質素都唔錯 唔會話太肥或者太瘦而個爐有配埋蛋汁 煮到啱啱好熟嘅時候食非常好食石頭鍋飯$82, 上菜嘅時候夠熱,味道不錯鮑魚蔘雞湯$92 ,呢個我就覺得係最伏,啲雞骨唔知係煮太耐定點 全部爛晒 每啖都飲到啲骨😂燒肉同埋鮑魚蔘雞湯都有包埋白飯 所以唔怕會唔飽🤣🤣我最欣賞嘅係佢哋送嘅小碟有好幾碟同埋質素都幾高 好食而佢哋嘅餐都包埋飲品 佢哋嘅梳打都幾好飲 不過佢哋嘅服務態度就麻麻🤣🤣成餐飯總括嚟講 CP值算高 經過可以試下
我哋嗌咗
而佢哋嘅餐都包埋飲品 佢哋嘅梳打都幾好飲
不過佢哋嘅服務態度就麻麻🤣🤣
成餐飯總括嚟講 CP值算高 經過可以試下
2021-10-10 847 瀏覽
好想食燒肉 其實本身想選擇呢一間 可惜包場 所以擇左呢間 其實唔係第一次食 之前都ok 但唔知點解今次食 就好差待遇我地到8:00pm 囉飛8:30pm先有位 同我講9:00pm last order可以食到9:45pm但門口個男侍應 叫左我地號 但遲遲唔肯放位比我地 不斷地放後面4人 我地問左幾次先比個位我地 仲要果個位 睇返其他食評 係半卡即係中間有張圓櫈果張 如果我當時有睇食評 我立即走 同埋裡面根本唔full 即係有位都比唔我地入啦 我果時真係好肚餓 好想食燒肉 而且其他食市都cut 單 咁無計 之後叫左個豬肉set 韓燒 唔包飯乜都無 多謝三百幾 之後叫多個冷麵 同飲品 到我燒時 好野我放塊豬肉燒 燒完燶既 點解? 因為個網 應該無換 之後我叫佢換個新網 再燒就無咁既問題 仲有未食完就收野 好趕收工 我8點半入架 未夠鐘都叫我地找數啦 比左$580唔知食左乜 仲要有$50 service charge邊有服務 不知所謂既侍應就大把 呢間無下次
2021-10-06
2021-09-21 965 瀏覽
新都會廣場其實真係有好多唔同嘅餐廳,中西日韓泰意都有,好齊全。韓燒嘅就首推新麻蒲。平時見佢晚市超多人排,而且價錢唔平。所以今次去食午市。午市做緊買3送1優惠,如果有3-4個朋友仔,咁就最抵喇。可惜,今次只有2個人,用唔上呢個優惠。一坐低就有幾款唔同嘅前菜:黑椒蘑菇、韭菜、泡菜、海苔,最特別係海苔,酸酸甜甜好開胃,做前菜一流。由於叫咗燒肉,所以送埋爐邊煎蛋,呢個可以任叫,隨時叫人re-fill。我地午餐分別叫咗燒豬肉套餐、火山芝士泡菜炒飯,2個餐都送特色飲品,唔洗額外收費,連埋加一服務費,每人$100有找🤣抵到喊!

2021-09-21
  • 火山芝士泡菜炒飯
舊同事遠道而來,見面分享一下近況,我特登揀了韓燒,一來豆釘細,來呢類餐廳好似唔多啱食,而我亦恨試好耐是但有一份餐是BBQ就可以坐90分鐘,我哋一份特級燒肉 - 肉款多,味道也不錯當中護心肉尤其肉味農,軟滑再加一份海鮮豆腐,雖然有🌶️顯示,不過不辣,海洋量多,湯配飯很好吃。飯比較凍硬乾,好彩有湯可變湯飯前菜很一般,不過醬汁可口沒有預期的吸引,中規中矩… …

當中護心肉尤其肉味農,軟滑

飯比較凍硬乾,好彩有湯可變湯飯

前菜很一般,不過醬汁可口

沒有預期的吸引,中規中矩… …
2021-06-09 3172 瀏覽
For its price, its really a bit upsetting as the portion is not alot.In the menu, the buckwheat cold noodle is highly recommended but when the food comes, the taste is not as what I have anticipated. There's also an after taste of a strong wheat aroma which my taste bud dislike.For the beef set portion that cost $388, I think I there are better options outside. The taste was good nevertheless just that portion is dissapointing. After this meal, I don't feel full at all. Wanted to eat something e

For the beef set portion that cost $388, I think I there are better options outside. The taste was good nevertheless just that portion is dissapointing. After this meal, I don't feel full at all. Wanted to eat something else as its not fulfilling.

Also a 10% service charge is included. But service is just meh, okay. Especially the hostess at front door, could've been better.
21/5/2021 晚上同朋友嚟到食晚飯,攞飛到入座都冇問我哋係食BBQ 定熱食。到點餐時,我同朋友order 熱食,點餐侍應馬上面露不悅,同我哋講唔食BBQ 食熱食只有30分鐘用餐時間。我哋表示30分鐘不可能... 侍應仲講會儘快上餐,好明顯趕客。我哋嗌咗一份石頭鍋飯,一份燉牛肉湯,食物幾好食。但食到廿分鐘經理拿賬單嚟埋單,不斷催促。我哋同經理講落單時已表明30分鐘不夠。到30分鐘又話有人等位,話要幫我哋轉枱,我哋表示只淨幾啖飯,可唔可以食埋先。其間經理不斷表示不悅。最終我哋快快食埋走,岀到門口只有一個人等...一次不開心😠食飯經驗,不會再去!😠😠😠
一次不開心😠食飯經驗,不會再去!
😠😠😠
2021-05-21
2021-05-11 2009 瀏覽
牛肉豬肉套餐(7/10)點的是套餐,一個系列有牛豬肉三層,份量很多,但當天的豬肉有點肥,也有一些配菜蘑菇類的鮑魚叁雞湯(8.5/10)喝第一口就知道是給足料的靚湯,一整隻鮑魚和雞,雞肉也很嫩滑,必點!相當推薦👍🏻韓式醬油醃生蟹拌飯🦀️(6.5/10)聽說過很多次的醬油生蟹,但第一次嘗試還是有點難以接受,個人覺得有點腥,不是很喜歡,但同行的朋友覺得很好吃,可以嘗試一下喔👌🏻cocktall Rita(5/10)很大的「藥水」味,不推薦,而且不知道是不是檸檬沒塞好🍋,一直撒出來😓店鋪環境整體是很韓式(我朋友說是最好吃的韓燒🤣)服務態度也很nice
牛肉豬肉套餐(7/10)
鮑魚叁雞湯(8.5/10)
韓式醬油醃生蟹拌飯🦀️(6.5/10)
cocktall Rita(5/10)

2021-05-04 1537 瀏覽
當日下午去到只係等咗一陣位就入得服務員態度良好叫咗一個年糕拉麵,裏面有唔少魚糕同埋年糕,分量充足不過偏辣,拉麵份量不少,連埋泡菜同其他配菜一齊更加正.另外仲叫咗一個石鍋飯,帶有少少飯焦,幾香口連埋韓式辣醬幾好食.最後叫咗個燒肉套餐,肉嘅份量偏少,男仔識嘅話未必足夠🧐不過質素尚算ok其他蔬菜十分新鮮,如果菇類可以更多就好
當日下午去到只係等咗一陣位就入得
服務員態度良好

另外仲叫咗一個石鍋飯,帶有少少飯焦,幾香口
連埋韓式辣醬幾好食
其他蔬菜十分新鮮,如果菇類可以更多就好
2021-05-03 1386 瀏覽
一間令我會再回頭的韓國餐廳🧡第一次體驗是午餐 這次是晚餐一坐下 便有人遞上四碟韓國餐廳必備的前菜:泡菜、海帶、茄子、菜苗 全部都醃得很入味 份量也很足 心想 我加碗白飯便可以💛只得兩位女生 所以我們只點了一個牛肋條燒肉和伴冷面外加一杯熱情果梳打 💚伴冷麵是我一直的最愛而這間餐廳也沒有令我失望 份量是一個女生吃不完的滿足程度💙牛肋條燒肉其實不用醬汁味道已經很好 但記得要給點耐性燒 肉質會更好 意想不到的是 除了肉還有菇 另外還配了幾個醬和生菜 放到成枱好多野咁 燒肉仲有埋鍋邊蛋💜另外值得一提店員的服務也很貼心 會向我們介紹菜單上燒物和定食在哪 火力也會幫我們注意 冷面也主動詢問要不要幫我們剪
一間令我會再回頭的韓國餐廳

🧡第一次體驗是午餐 這次是晚餐
一坐下 便有人遞上四碟韓國餐廳必備的前菜:
泡菜、海帶、茄子、菜苗
全部都醃得很入味 份量也很足 心想 我加碗白飯便可以

2021-05-02
  • 拌冷面
  • 前菜
2021-04-14 1353 瀏覽
今日尼食韓國🇰🇷餐😜除左有韓燒外仲有韓國餐🤪set lunch真係好抵食,如果中意韓燒lunch先一百蚊鬆d,性價比好高👍🏻👍🏻👍🏻今次叫左2個set lunch 包括: 海鮮豆腐湯跟飯海鮮有幾隻蝦幾粒蜆同豆腐都唔錯,輕食女仔之選另外叫左個牛肉石頭🪨鍋飯,份粒有d少但味道不過不失,牛肉得薄切幾塊😂男仔食未必夠飽Set每人跟一杯飲品叫左杯檸檬🍋柚子蜜幾好味🇰🇷仲有跟4個韓國小食,好似可以refill🤩都係水準中,無話好驚艷但以價位尼講算抵食🙌🏻$172/2位餐————————————————滿分5🔆🏝環境🔆🔆 🔆🛋服務🔆🔆🔆💲價錢🔆🔆 🔆 🔆😋食物質素🔆🔆 🔆💥翻兜指數🔆 🔆 🔆—————————————————————————————📍麻蒲#香港美食#美食#搵食團 #搵食 #搵食兵團 #foodie

今次叫左2個set lunch
包括: 海鮮豆腐湯跟飯
海鮮有幾隻蝦幾粒蜆同豆腐
都唔錯,輕食女仔之選

Set每人跟一杯飲品

————————————————
—————————————
📍麻蒲

2021-04-11 712 瀏覽
#葵芳 #新麻蒲bbq 肉食系女子嘅三層set,以為得呢少少肉,會唔飽,點知原來飽到好似任食咁,抵👍呢個似tea set嘅架係#牛肉豬肉套餐 上面兩層係牛肉,有#霜降牛,#牛肋骨 同#牛胸肉;最底嗰層係豬肉,有#豬肩肉 同#豬肋排肉,牛肉夠肥,好味😋豬肉有豬味得黎唔會羶,正👍噢,仲有個牛胸肉同豬肋排肉比較大舊,用鉸剪剪開啲肉嗰陣,好似自己係韓國人咁,好正😜小菜都有4款😍 首先一定要有#泡菜,佢呢隻係又辣又咸嘅,梗嘅部份就唔算入味,又juicy咁。仲有個蔥加火腿,啲火腿好一般,蔥有醃過,好食🤣仲個菇同#海帶 🤤爽口同少少咸😄重點! 泡菜爐邊蛋任加!!! 不過第一轉有泡菜係個爐邊,之後嘅要自己剪完再加落去,因為啲泡菜都比較大塊😆另外,個爐邊唔夠熱,所以都難熟啲,搞到食得兩轉😤味道: 7/10味精: 8/10價錢: 5/10環境: 7/10服務: 7/10

仲有個蔥加火腿,啲火腿好一般,蔥有醃過,好食🤣

仲個菇同#海帶 🤤爽口同少少咸😄

服務: 7/10
牛肉豬肉套餐
小菜
2021-03-25 813 瀏覽
今日去開新都會呢邊做野 又唔想行黎行去搵野食咁不如就食韓國烤肉啦 近近地我地叫左個豬肉套餐SET 有護心肉、牛肋排、以及五花腩及雜錦菇類。佢有前菜和爐邊玉米蛋跟埋既D爐邊玉米蛋我覺得好正 入面好似仲有D芝士味咁配菜有四碟,分別有泡菜,魚片,豆角同埋海帶 護心肉好軟,燒完d肉汁鎖住,唔會好乾肥瘦適中雜錦菇類都好新鮮地方好寬闊,每張檯都有個好強勁既抽油煙機
今日去開新都會呢邊做野 又唔想行黎行去搵野食

咁不如就食韓國烤肉啦 近近地

佢有前菜和爐邊玉米蛋跟埋既

D爐邊玉米蛋我覺得好正 入面好似仲有D芝士味咁

配菜有四碟,分別有泡菜,魚片,豆角同埋海帶

護心肉好軟,燒完d肉汁鎖住,唔會好乾肥瘦適中

雜錦菇類都好新鮮

地方好寬闊,每張檯都有個好強勁既抽油煙機
2021-03-17 960 瀏覽
燒肉黎講呢間真心抵食架~~~特別係Lunch食呢間真係好抵,佢啲lunch set肉量多,基本上一個餐都夠2人食😍個個happy Friday 都同班同事食~~前菜有三款,仲有海帶同泡菜,其中呢個好特別,咬落好爽口😍食韓國野點少得湯飯?熱辣辣出晒煙勁正除咗肉量多,仲有埋生菜同菇,唔洗怕食肉洗到好油膩,有埋生菜岩岩好❤️❤️不得不提佢有埋個爐邊蛋!!真係好正,睇住佢慢慢熟,裡面好貼心有埋泡菜粒,滑得黎又有咬口😍總共只係食咗二百零蚊,仲包兩杯野飲,抵!
燒肉黎講呢間真心抵食架~~~
個個happy Friday 都同班同事食~~

前菜有三款,仲有海帶同泡菜,其中呢個好特別,咬落好爽口😍

牛肋大醬湯配飯

食韓國野點少得湯飯?熱辣辣出晒煙勁正

總共只係食咗二百零蚊,仲包兩杯野飲,抵!
牛肋大醬湯配飯
2021-03-04 931 瀏覽
有一日好肚餓就同朋友嚟咗呢間,叫咗個午市套餐,豬肉套餐$98,入面有包括護心肉、豬頸肉、菇類,我覺得佢呢度啲肉類都唔錯,調味幾好,食完之後覺得好滿足,價錢方面都親民。
有一日好肚餓就同朋友嚟咗呢間,
叫咗個午市套餐,豬肉套餐$98,
入面有包括護心肉、豬頸肉、菇類,
我覺得佢呢度啲肉類都唔錯,調味幾好,
食完之後覺得好滿足,價錢方面都親民。
2021-02-25 742 瀏覽
OpenRice外賣自取燒牛肉配飯 $78,雖然唔包嘢飲同湯,但我取了回家之後發現分量十足,牛肉飯之外仲有另外一盒前菜定食,包括、黑木耳、芽菜及泡菜。另外,我比較驚喜嘅係佢有提供生菜俾我包住啲牛肉一齊食,韓燒感即刻返晒黎。味道方面,我覺得一般,但佢以分量取勝,男士食一定夠飽。

味道方面,我覺得一般,但佢以分量取勝,男士食一定夠飽。