2007-08-12 38 瀏覽
話說朝早同家人去新翠園食早餐,一看餐牌,食物款式少,心想:「既然入黎,冇理由出番去」。於是點了兩個早餐,誰知上餐時一看,份量少得驚人,味道只是一般。經過這次,我寧願光顧對面的大家樂,食物美而廉。
2006-04-06 26 瀏覽
今日掃墓後,家人個個都肚餓,下午成棚人落山醫肚,經過間人山人海茶餐廳,坐落唔知食セ好人又多,叫亞姐介紹,亞姐就介紹魚香茄子煲同京都骨小菜,想唔到這間茶餐廳都有D水準,味道很好,正!下年清明必再來食過,味道好真正。
2006-03-25 23 瀏覽
是朋友推介我到那茶餐廳食京都骨小菜午餐,試過後味道很有水準,唔錯,值得推介。
2006-03-25 7 瀏覽
今日去完柴修見個肚餓餓地就同個fd諗住去tea一tea 佢話有間抵食夾大件既茶餐廳咁咪去試下lor 初時我都唔係好信點知......食落d雞翼真係好鬼好味價錢又平而且d奶茶仲要又香又滑.....真係值得一試.....
2006-03-11 12 瀏覽
同傻鬼原本想食tea, 不過已經6時有多, 到處都無tea食. 膽粗粗入去問亞姐有無茶餐食. 點知亞姐好好人話, 算啦俾埋我地. 咁我地2個人叫左雞翼薯條及蕃茄蛋治.食物就叫ok啦, 不過佢地各位亞姐d服務真係唔錯, 好似我地2個人share野食, 佢地見到又好主動俾多份餐具我地. 真係值得一讚. 唔該!
2006-02-22 10 瀏覽
上星期五,例牌跟同事出去食。其中位話好耐冇來過,於是扑鎚,因為懶得諗。6個人叫了星洲炒米、雪菜肉絲炆米、豆腐火腩飯和京都骨飯。炒米幾得,至少唔會油光反照,但星洲味不夠,雪菜炆米又偏鹹,豆腐火腩最搞笑,豆腐得兩舊,但火腩就多到10隻手指都數唔晒,味ok,京都骨最有水準,分量都幾多,起碼有七至八塊,埋單每人$21,都算可以接受。
2005-02-23 7 瀏覽
原本昨天有帶飯回公司,但一位老友突然來電說自己已人在柴灣,要我出來陪她lunch,我也惟有放下已叮熱o既飯盒,急急腳趕去。由於都差唔多係下午茶,所以間餐廳冇乜人,與老友share了一碟咖喱魚柳飯和一碗冬菇雞翼烏冬。 咖喱汁唔知點解好鹹,魚柳又r鞋烚烚(其實已預o左),而且配料只係得一"大"舊薯仔和紅蘿蔔,認真係冇料到;烏冬都還可以接受,雖然係味精湯底,但冬菇炆得頗入味,雞翼又滷得不俗,不會老油咁o既顏色,肉質又不會浸到霉晒。 但我想我也不會再來這兒用膳的。
但我想我也不會再來這兒用膳的。
2004-09-19 11 瀏覽
i sometime go there to have lunch. the food is okthe service is good but the price is expensive.