📍位置:近元朗站 A 出口,步行約10分鐘。🏠環境:以韓國大排檔裝修為主,門口設有兩張室外座位,室內裝潢則燈光十色,灰色的牆身有大配視播放韓歌和貼滿海報,膠枱膠椅來營造大排檔氣氛!🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。🍽️晚市:提供多款韓式套餐,主打醬油蟹、米酒等,每枱皆送三款韓式前菜,醃蘿蔔、泡菜和黑豆。🦀醬油蟹🦐拼盤配麻油紫菜飯🍚 $298拼盤有一隻蟹🦞和四隻蝦🦐,蟹🦀多膏🤤,而肉質好鮮甜和嫩身,😍完全地複製了韓國的醬油蟹,而醬油蝦都不錯,紫菜飯點了少飯,配搭鮮美的蟹肉和紫菜,再添點醬油已經很棒👍。🥢鐵板燒韓式鰻魚配烤紫菜$198 +🌿紫蘇葉8塊 $38 + 秘製柚子蘿蔔 $20第一次吃即點即燒的鰻魚,🤩很有驚喜,鰻魚會燒脹了,變得厚肉😆,再點燒汁更惹味,熱辣辣的鰻魚好鮮嫩無骨🤤,配搭紫蘇葉和沙律菜會少點膩感,豐富了口感。柚子蘿蔔酸酸甜生不錯。不過整體份量不多。🐙醬油八爪魚配沙律菜🥗 $88這道沙律菜就較普通了😗,幾片八爪魚在沙律菜上,倒上醬油拌一拌,是吃爽口的感覺😌。🥃原粒蜂巢蜜米酒🍯 $98一大粒🍯蜂巢蜜在玻璃酒杯內,倒入香醇的米酒,第一次這樣喝米酒🤩,不會太傷胃,又能添蜜糖的
📍位置:近元朗站 A 出口,步行約10分鐘。
🏠環境:以韓國大排檔裝修為主,
門口設有兩張室外座位,
🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。
🍽️晚市:
提供多款韓式套餐,
主打醬油蟹、米酒等,
每枱皆送三款韓式前菜,醃蘿蔔、泡菜和黑豆。
🦀醬油蟹🦐拼盤配麻油紫菜飯🍚 $298
拼盤有一隻蟹🦞和四隻蝦🦐,
醬油蟹🦐拼盤配麻油紫菜飯
而醬油蝦都不錯,
紫菜飯點了少飯,
配搭鮮美的蟹肉和紫菜,再添點醬油已經很棒👍。
🥢鐵板燒韓式鰻魚配烤紫菜$198 +
🌿紫蘇葉8塊 $38 +
秘製柚子蘿蔔 $20
第一次吃即點即燒的鰻魚,🤩很有驚喜,
鰻魚會燒脹了,
變得厚肉😆,
🐙醬油八爪魚配沙律菜🥗 $88
🥃原粒蜂巢蜜米酒🍯 $98
一大粒🍯蜂巢蜜在玻璃酒杯內,
倒入香醇的米酒,
原粒蜂巢蜜米酒
第一次這樣喝米酒🤩,不會太傷胃,又能添蜜糖的香和甜意😚,米酒易入喉又濃酒香,非常推介👍。
2023-12-05
醬油蟹🦐拼盤配麻油紫菜飯
2023-12-13 14 瀏覽
這間位於元朗的【新沙洞大排檔】,主打韓國菜,晚市有多款韓式小食、炸雞、醬油蟹及傳統韓式主食,價錢合理,份量十足。醬油蟹配麻油紫菜飯更有特價優惠,只需$168,星期一至五全日供應,星期六日晚7點前離座及需提前預約。炸甜薯芝士條番薯香甜,裏面包著芝士,外脆內軟。秘製蒜茸醬油炸雞炸雞新鮮熱辣,炸至金黃香脆,中間有肉汁,醬汁香甜惹味。炸蝦芝士紫菜包飯卷飯卷即叫即做,炸蝦香脆彈牙,紫菜脆口,中間還有些青瓜及芝士等餡料,十分豐富。鐵板燒濟洲黑毛豬黑毛豬以鐵板上,自己燒至所需熟度,我喜歡微焦,令豬油脂滲出,黑毛豬肥瘦適中,以生菜包裹,再夾上青紅辣椒及蒜片,更添風味。韓式牛肉炒粉絲粉絲煙煙韌韌,有洋葱、椰菜等配料,加上牛肉肉汁,飽肚又好味。招牌原粒蜂巢蜜米酒蜂巢天然蜜糖味,令米酒帶蜜糖甜香,度數亦不算高。

炸甜薯芝士條
番薯香甜,裏面包著芝士,外脆內軟。

秘製蒜茸醬油炸雞
炸雞新鮮熱辣,炸至金黃香脆,中間有肉汁,醬汁香甜惹味。

炸蝦芝士紫菜包飯卷

鐵板燒濟洲黑毛豬

招牌原粒蜂巢蜜米酒
蜂巢天然蜜糖味,令米酒帶蜜糖甜香,度數亦不算高。
元朗新沙洞大排檔餐廳裝修唔錯 幾有心思堅有韓國大排檔feel打卡一流🥳⭐️招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯滿滿蟹膏好幸福🤩蟹肉入口即化蝦好彈牙調味剛剛好👍🏻唔會太鹹將蟹蓋的蟹黃&辣椒加入紫菜飯拌飯超正😆食得好滿足真心覺得價錢幾抵食❣️元朗店新推廣:醬油蟹優惠 $168 原價$248包麻油紫菜飯星期一至五全日供應星期六日晚上七點前離座必須致電預約🙌🏻⭐️韓式雜菜炒粉絲份量超有誠意😍粉絲有好多配料椰菜、蘿蔔絲、蛋絲、芝麻炒得好有穫氣 好香口充滿韓式風味⭐️辣豬肉紫菜飯卷飯卷餡料好豐富除了惹味的辣豬肉仲有雞蛋、青瓜、紅蘿蔔、醃蘿蔔口感好有層次🥳⭐️鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤黑毛豬放上鐵板比客人可以自己燒 好玩😆有體驗感越燒越香燒完就搭配新鮮既生菜連埋韓國醬汁、芽菜、泡菜一齊食好脆口😋好好味⭐️招牌原粒蜂巢蜜米酒招牌特飲❤️必試飲一份已經夠2個人飲韓國米酒出名好飲&好滑蜂蜜同米酒混合令米酒飲落都有陣甜甜嘅味道傾計必備👍🏻
元朗新沙洞大排檔

必須致電預約🙌🏻

⭐️韓式雜菜炒粉絲
份量超有誠意😍
粉絲有好多配料
椰菜、蘿蔔絲、蛋絲、芝麻
炒得好有穫氣
好香口
充滿韓式風味

⭐️辣豬肉紫菜飯卷
飯卷餡料好豐富
除了惹味的辣豬肉
仲有雞蛋、青瓜、紅蘿蔔、醃蘿蔔
口感好有層次🥳

⭐️鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤
黑毛豬放上鐵板
比客人可以自己燒
好玩😆有體驗感
越燒越香
燒完就搭配新鮮既生菜
連埋韓國醬汁、芽菜、泡菜一齊食
好脆口😋

蜂蜜同米酒混合
令米酒飲落都有陣甜甜嘅味道
傾計必備👍🏻
2023-12-12
朋友介紹,喺元朗有一間打卡韓國餐廳,裝修同佈置都與韓國當地嘅大排檔無異,氛圍滿滿喺平日晚餐時段,已經座無虛席,重點係有兩張枱係可以帶狗狗!簡直係狗主福音醬油八爪魚配沙律菜~八爪魚同沙律菜都非常新鮮,搭配嘅醬汁更加酸酸甜甜,令人非常開胃,達到頭盤該有嘅功能牛肉紫菜飯卷~餡料極度豐富,蔬菜、牛肉參半,係一個完美嘅比例,外層放上芝麻帶有濃濃嘅芝麻香泡菜豬肉豆腐湯~微辣嘅泡菜豆腐湯非常有營養,裏面嘅用料口感、層次特別!喺咁凍嘅日子,一碗熱騰騰嘅暖湯,令人有滿滿的幸福感!海鮮蔥煎餅~兩邊都煎至金黃色,有一定嘅厚度,非常飽肚!旁邊嘅醬汁更加可以話係畫龍點睛,值得讚賞係比我擺到凍咗都依然好食鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤~喺面前由生變熟,過程帶有深深既期待感,而且肉香四處飄來,流哂口水燒到適合自己嘅程度,就可以用生菜包住,夾上醬料及配菜,簡直最佳享受!韓國粟米茶~賣相絕對令人驚喜,有淡淡粟米清香,用嚟解膩一流 !其實醬油蟹而家有個優惠 $168 (原價$248)仲要包埋麻油紫菜飯,可惜朋友對蟹敏感,所以唔叫得,下次一定要叫嚟食!

2023-12-13 17 瀏覽
經過比一間充滿霓虹燈既韓式店舖吸引,風格還原韓國🇰🇷新沙洞大排檔,決定同朋友試下👯‍♀️✔️招牌願粒蜂巢蜜米酒🍶打卡系招牌願粒蜂巢蜜米酒,杯內放了原粒蜂巢🍯,而米酒更用了古色古香的酒瓶裝起,兩樣都極具特色。蜂巢蜜米酒有啲微微嘅酒精味同蜂蜜嘅香甜味,真係一杯清新又甜美嘅飲品!✔️醬油蟹膏蟹肉拌飯🦀拌飯係韓國嘅經典菜式,醬油蟹膏同蟹肉拌埋一齊,每一口都係滿滿嘅鮮蟹味,好濃郁!新鮮既醬蟹肉配上紫菜拌飯🍙,食完一口就想再嚟一口,實在太好食啦!✔️秘製蒜蓉醬油招牌炸雞🍗炸雞炸得金黃酥脆,每一口都夾到啲蒜蓉醬油嘅香味,真係一絕!而且炸雞肉質嫩滑多汁,外脆內嫩,配上啲醬汁,味道更加突出,真係一道讓人上癮嘅炸雞。🤩✔️韓式辣海鮮鍋🍲超大量海鮮,包括聖子,鮑魚,大蝦,八爪魚🐙,蟹🦀,蜆等等,加上湯底帶啲辣椒同醬汁,辣味十足,真係一道辣辣又鮮美嘅湯底!海鮮新鮮彈牙,令人回味無窮。整個餐飲體驗係一個充滿韓國🇰🇷風情嘅旅程,每一款菜式都係正宗又美味,滿足🤭

✔️招牌願粒蜂巢蜜米酒🍶

✔️醬油蟹膏蟹肉拌飯🦀

✔️秘製蒜蓉醬油招牌炸雞🍗

✔️韓式辣海鮮鍋🍲

2023-12-13 9 瀏覽
食完大閘蟹之後,就開始食返醬油蟹朋友介紹元朗雞地依到間新沙洞大排檔好有feel一入到去,果然是韓國炸雞店既感覺因為我地有預約左booking醬油蟹+蝦拼盤做緊 $198 (拼盤包麻油紫菜飯)蟹肉呈透明啫喱狀,入口帶黏口,但一啲都吾會腥,而蝦肉更加是爽口彈牙,就算經醃過後,依然吃到的鮮甜,醃蟹既汁勁惹味,可以撈曬成碗紫菜飯秘製辣醬炒魷魚🦑 $168辣醬好香口,而且帶少許甜味,魷魚入口吾會韌,夾埋生菜一齊食更加滋味店員推介必點招牌蜂蜜米酒🍻打卡必點❤️岩曬女仔飲,甜甜地好易入口,而且價錢都唔貴,每人最少可以飲到2杯
食完大閘蟹之後,就開始食返醬油蟹

朋友介紹元朗雞地依到間新沙洞大排檔好有feel

一入到去,果然是韓國炸雞店既感覺
因為我地有預約左booking
醬油蟹+蝦拼盤做緊 $198 (拼盤包麻油紫菜飯)

醃蟹既汁勁惹味,可以撈曬成碗紫菜飯

秘製辣醬炒魷魚🦑 $168

店員推介必點招牌蜂蜜米酒🍻

餐廳位於元朗鳳攸南街,鋪頭裝修以韓國大排檔設計為藍本,門口配以色彩繽紛霓虹燈,室內播放著K-pop歌曲,晏就時段都坐滿人。————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -♥️ 前菜有3款前菜提供,泡菜、蓮藕、黑豆,醃蓮藕幾特別,酸酸甜甜幾開胃。♥️ 韓式牛肉炒粉絲 $108炒粉絲份量幾大碟,醬牛肉偏鹹好淋身,配料有蛋絲、紅蘿蔔絲、洋蔥,粉絲煮得太耐缺乏彈性,整個炒粉絲都好油。♥️ 醬油蟹膏蟹肉拌飯 $118廚師已經將蟹膏蟹肉拆左出黎,唔洗自己動手,非常方便,撈埋蛋黃、紫菜、蟹籽食,完全冇腥臭,但勁小蟹膏蟹肉,感覺好似淨係食紫菜蟹籽撈飯咁。♥️ 甜薯芝士條 $68一份有5條,外表炸到金黃色,驟眼睇都有幾條爆開左,入面係甜薯同芝士,有種香甜軟糯口感,食兩三條都好有飽肚感。- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -————————————♥———————————
————————————♥———————————

♥️ 前菜

♥️ 韓式牛肉炒粉絲 $108

♥️ 醬油蟹膏蟹肉拌飯 $118

♥️ 甜薯芝士條 $68

————————————♥———————————
2023-12-12 35 瀏覽
假日睡到自然醒,突然想食韓國美食,第一時間想起新沙洞大排檔,元朗店店面的內外裝潢,彷彿把客人帶到韓國一樣。咁有feel,當然要點招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)$98啦,米酒加蜂蜜,味道微微酸甜,好易入口,送韓食一流呀!當然少不了醬油蟹膏蟹肉拌飯$128 ,份量也不少呢!拌勻蟹子、蟹膏、蟹肉、蛋黃後,飯粒口感依然清爽,入口是如此的鮮甜美味。再想點多幾款美食,推介這個新沙洞招牌二人套餐$368 ,有鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤、新沙洞炸物拼盤、韓式炒粉絲 及2罐韓式飲品,幾划算。鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤,把黑毛豬燒至兩邊帶有坑紋,有少許油分溢出就最香口,口感細嫩爽口,肉味香濃而不臊,伴上生蒜片、辣醬、辣椒等,並以新鮮爽脆的生菜包著同吃,好滋味呢﹗新沙洞炸物拼盤,分別有幾款經典小食,年糕、韓式餃子、紫菜粉絲卷、甜薯拉絲芝士條,都是必吃的炸物,香脆惹味﹗韓式牛肉炒粉絲,也是重份量製作,粉絲均勻地沾上醬汁,同時炒得乾濕得宜,吃得俐落。
招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)
新沙洞炸物拼盤
甜薯芝士條
2023-12-02
5 分鐘 (堂食)
2023-12-12 7 瀏覽
久違嘅韓國菜 新沙洞大排檔呢排喺元朗開左分店晚市非常旺場 座無虛席🍻招牌醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯🦀 $298韓國人稱飯小偷 橙黃色蟹膏滿滿 透徹蟹腳都啖啖肉 仲十分滑嫩醬油入味 咸淡適中加埋麻油紫菜飯 落少少蟹膏撈勻非常香!😙韓式水冷麵🍜 $98麵質爽口 清涼湯底 酸酸溜溜 十分開胃🤤仲配有白蘿蔔片同半隻蛋韓式辣炒豬肉配生菜🐖 $158厚醬入味 香辣惹味 🌶️豬肉肥瘦平均 配生菜一齊好balance泡菜煎餅🥘 $98外型有啲似牛餐肉 香脆可口 泡菜辣度剛好 蘸埋醋醬 更開胃😝招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)🍶 $98呢set外型打卡 成磚蜂巢加埋米酒 更易入口🍯
久違嘅韓國菜 新沙洞大排檔呢排喺元朗開左分店

泡菜辣度剛好 蘸埋醋醬 更開胃😝

招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)🍶 $98
呢set外型打卡 成磚蜂巢加埋米酒 更易入口🍯
2023-12-10 7 瀏覽
做咗有孩子的媽你話想飛就飛到咩掛住韓國美食就搵間畀到feel嘅餐廳止痕見到呢個門面真係乜嘢感覺都返曬嚟醬油蟹膏蟹肉拌飯蟹膏香氣唔在講啲紫菜同魚子澎湃到呢配埋隻生雞蛋撈埋食一絕秘製辣醬炒魷魚配生菜去得韓國食辣是必須的魷魚唔細兼彈牙係我喜歡的辣度招牌炸雞揀咗蒜蓉醬油味香口兼惹味新沙洞炸物拼盤眼闊肚窄拼盤最啱我每樣試少少泡菜豬肉豆腐湯泡菜好足料仲有長長豬腩肉係我至愛之一食飽飽先發現醬油蟹做特價$168就食到原價$248兼包麻油紫菜飯星期一至五全日供應星期六日晚上7點前離座需要打電話預約人均消費💰 : $ 300總結✍ : 韓式風情濃厚NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)🏠 新沙洞大排檔 (好順景大廈1座)🌐 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖
做咗有孩子的媽

人均消費💰 : $ 300
總結✍ : 韓式風情濃厚
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)

🏠 新沙洞大排檔 (好順景大廈1座)
🌐 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下3號舖
2023-12-10 1 瀏覽
原來新沙洞大排檔,係元朗都開左新分店裝修依舊帶濃厚韓風,仲不斷播送K-pop 餐廳係營造氣氛方面真係做得唔錯仲推出左好多新品,有耳目一新嘅感覺➿醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯每次食韓國菜都會必叫醬油蟹呢度既醬油唔會死咸,食落仲有蟹肉既香甜一唧啲蟹肉就出哂黎醬油蝦蝦肉帶彈性,仲有蝦膏,食落甘香➿鐵板燒濟洲黑毛豬配蔬菜拼盤用小火爐上枱,黑毛豬肥瘦適中,油分十足配蔬菜烤肉醬食用就岩岩好➿泡菜豬肉豆腐湯凍凍地飲配泡菜湯就岩哂,微辣又帶酸勁➿招牌原粒蜂巢蜜米酒原粒蜂巢好IGable,岩哂打卡米酒幾易入口,蜂蜜香甜幾夾酒香
原來新沙洞大排檔,係元朗都開左新分店
裝修依舊帶濃厚韓風,仲不斷播送K-pop
餐廳係營造氣氛方面真係做得唔錯
仲推出左好多新品,有耳目一新嘅感覺

➿醬油蟹拼盤配麻油紫菜飯
每次食韓國菜都會必叫醬油蟹
呢度既醬油唔會死咸,食落仲有蟹肉既香甜
一唧啲蟹肉就出哂黎
醬油蝦蝦肉帶彈性,仲有蝦膏,食落甘香

➿鐵板燒濟洲黑毛豬配蔬菜拼盤
用小火爐上枱,黑毛豬肥瘦適中,油分十足
配蔬菜烤肉醬食用就岩岩好

➿泡菜豬肉豆腐湯
凍凍地飲配泡菜湯就岩哂,微辣又帶酸勁

➿招牌原粒蜂巢蜜米酒
原粒蜂巢好IGable,岩哂打卡
米酒幾易入口,蜂蜜香甜幾夾酒香

整個環境很有韓式的氛圍,橙色的霓虹燈也給人有一份親切感~牆上更是有部大電視熱播著Kpop,相當的有氣氛,感覺像又去了一趟韓國😍𐐂套餐𐐚/新沙洞招牌二人套餐/ HK$368起❥ 鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤(生菜拼盤 (加配) +HK$48)有個迷你石鍋讓你自行烤到想要的熟度😆一向覺得用生菜包著燒肉吃是更加分的,所以毫不猶豫追加了✌🏻生菜清甜爽脆,加上黑毛豬肉汁豐富,味道濃郁,表面微微的烤焦,味道香口,沾點附帶的秘醬,真是不敗的完美配搭,增添了口感的同時,生菜還有助於中和了燒肉本身帶有的油膩感👍🏻除了主角黑毛豬以外,隨個人愛好去夾自己要吃的餡料,譬如泡菜、菇、蔥還有辣椒醬等的調味料,味道豐富,幸福感爆棚🥰❥ 麻油紫菜飯 (加配) +HK$18本身點了蟹膏飯,一直在猶豫要不要加點這個😅不過生菜包燒肉就是想要配碗飯,而蟹膏飯又太rich,所以想想還是再點碗清淡點的吧,哈哈😝❥ 秘製柚子蘿蔔 (加配) +HK$20爽脆的口感,酸酸甜甜的味道,同時散發出淡淡的柚子香氣,又解膩又開胃💕❥ 新沙洞炸物拼盤這是脆炸年糕配韓式辣醬、炸韓式餃子、脆炸紫菜粉絲卷和甜薯芝士條的合併小編私心推介脆炸紫菜粉絲卷和甜
整個環境很有韓式的氛圍,橙色的霓虹燈也給人有一份親切感~

𐐂套餐𐐚

/新沙洞招牌二人套餐/ HK$368起

❥ 鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤
(生菜拼盤 (加配) +HK$48)
有個迷你石鍋讓你自行烤到想要的熟度😆
一向覺得用生菜包著燒肉吃是更加分的,所以毫不猶豫追加了✌🏻

❥ 麻油紫菜飯 (加配) +HK$18

❥ 秘製柚子蘿蔔 (加配) +HK$20

❥ 新沙洞炸物拼盤
新沙洞炸物拼盤、甜薯芝士條
小編私心推介脆炸紫菜粉絲卷和甜薯芝士條~
脆炸紫菜粉絲卷就是紫菜連著麵糊炸得酥脆,內裡包著軟Q的粉絲,帶來不同的口感,而且比較低卡不油膩,滿喜歡的💕
另外就是甜薯芝士條,外皮炸得香脆,內裡是濃郁的奶皇香,甜滋滋的,是很不錯的甜點🥰

❥ 韓式牛肉炒粉絲
韓式牛肉炒粉絲
澎湃的蛋絲,牛肉份量也有不少,肉質鮮嫩可口,粉絲Q彈夠濕潤,調味也恰到好處,特愛麻油香,不錯😋

❥ 菠蘿乳酸
友人點的,酸酸甜甜的菠蘿口味,清爽解膩~

❥ 韓國粒粒桃汁
小編滿喜歡這罐飲料,不會過甜而且還有些桃肉可以吃吃,滿好喝的🫶🏻
菠蘿乳酸、韓國粒粒桃汁
𐐂單點(散叫) A La Carte𐐚

❥ 醬油蟹膏蟹肉拌飯 (限時出售) HK$128
這賣相怎麼可能頂得住呢🤤
舖了滿滿的蟹籽和紫菜絲,還有一顆金黃色的蛋黃在中間😍
一戳,那蛋黃汁流下來,攪拌均勻,蟹膏蟹肉的鮮美還有蛋香和醬油的鹹香,味道相當惹味,蟹籽也增添了口感,吃得很滋味,很有飽足感😋

❥ 甜薯芝士條 HK$58
(P.S. 你可能會發現,在炸物拼盤那不是已經有了甜薯芝士條嗎?為啥還要單點。。。沒錯!我看漏眼,點多了🫣)
♥温馨提示♥

入座限時為90分鐘⏱
#韓式 #韓式大排檔 #醬油蟹
#hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodieblogger #hkfoodblog #hkfoodlover #hkeats #香港餐廳 #香港餐廳推介 #香港美食 #香港美食推介 #香港美食指南 #香港美食日記 #元朗餐廳 #元朗美食 #元朗美食推介 #元朗 #yuenlong #yuenlongfood #食好西
2023-11-25
午餐
用餐優惠
試食活動
2023-12-08 28 瀏覽
裝修幾有heart,好有韓國feel,唔講以為去咗韓國食大牌檔😂免費送嘅小食,有泡菜、醃黑豆、醃蘿蔔半份新沙洞招牌炸雞($88)有甜辣及蒜蓉醬油味,我揀咗甜辣味,新鮮炸起幾好味,好酥脆,雞件裹滿甜辣醬,食唔停口~醬油蟹膏蟹肉拌飯($128)醬油蟹份量ok,麻油味好香,撈埋生雞蛋黃、蟹籽、紫菜食口感非常豐富,好味~鐵板辣炒魷魚併韓式豬手配生菜 ($278)豬手份量略嫌有點少,豬手味道不錯,豬皮食落都唔會覺得膩,經典食法當然係用生菜或者紫蘇葉包住泡菜、蒜頭等等一齊食最正,我哋覺得紫蘇葉包最好味👍🏻海鮮葱煎餅($158)韓國經典菜式之一,用細蔥加上不同的海鮮煎成餅,幾香口,配酒一流~Cass 啤酒($28)食炸雞配啤酒🍻標配啦😬,夠晒冰凍透心涼~

免費送嘅小食,有泡菜、醃黑豆、醃蘿蔔

半份新沙洞招牌炸雞($88)
新沙洞招牌炸雞
新沙洞招牌炸雞

醬油蟹膏蟹肉拌飯($128)
醬油蟹膏蟹肉拌飯

鐵板辣炒魷魚併韓式豬手配生菜 ($278)
鐵板辣炒魷魚併韓式豬手配生菜

海鮮葱煎餅($158)
海鮮葱煎餅
海鮮葱煎餅

Cass 啤酒($28)
炸雞配啤酒🍻標配啦😬,夠晒冰凍透心涼~

2023-12-08 10 瀏覽
新沙洞大排檔位於元朗鳳攸南街3號好順景大廈2座地下3號舖餐廳的裝修係韓國街頭風外觀係膠帳篷,鐵桶椅行入店舖有大大60吋電視播放著韓國音樂節目m countdown牆壁上好多歌手藝人的韓國真露廣告牌係門口有招牌菜介紹招牌蜂巢蜜米酒$98醬油蟹配紫菜麻油飯<原價$248>現優惠價$168我們叫左粟米茶$58牛肉炒粉絲$88蟹膏蟹肉飯$128甜辣雞 <半份>$88粟米茶清甜粟米粒脆身爽口牛肉炒粉絲牛肉多汁嫰滑粉絲麻油味濃蔬菜分量都好多蟹膏蟹肉飯石窩烤五花腩$258蟹膏蟹膏飯拌勻的時間,仲有蟹子,非常爽口餐廳訂價合理,美食同kpop,人間美味
新沙洞大排檔位於元朗鳳攸南街3號好順景大廈
2座地下3號舖

餐廳的裝修係韓國街頭風
外觀係膠帳篷,鐵桶椅

行入店舖有大大60吋電視播放著韓國音樂節目

粉絲麻油味濃
蔬菜分量都好多

蟹膏蟹肉飯
石窩烤五花腩$258
蟹膏蟹膏飯拌勻的時間,仲有蟹子,非常爽口

餐廳訂價合理,美食同kpop,人間美味

2023-11-26
午餐
新沙洞大排檔(元朗)本來對韓國嘢食唔太有好感,但係朋友嘅慫恿下,試咗呢一間韓國餐廳,佢令我對韓國食物完全改觀,甚至食完仲有D掛住!!🥰🥰韓式牛肉炒粉絲粉絲唔會太油,同時間又炒得條條分明,味道又啱啱好,夠鑊氣。粉絲上面仲有好多雞蛋絲,賣相一百分🤩泡菜豬肉豆腐湯🥘以前去韓國餐廳飲泡菜豆腐湯係辣到完全飲唔到,但係呢一個泡菜湯唔係好辣,酸酸甜甜嘅感覺好開胃😜材料都好多👍炸蝦芝士紫菜飯卷🍙呢個紫菜飯卷係我食過,暫時係最好食嘅,入面隻炸蝦係又脆又彈牙😁✨✨✨1000億乳酸菌米酒🍶酒嘅味道唔係好重,但係呢個味道幾特別,有少少似乳酸加酒,非常容易入口🥰🥰韓式辣炒豬肉配生菜🐷🥬一開始望呢個炒豬肉好似好多醬,但係當你包埋生菜咁食味道非常平衡,冇乜油膩感⭐️⭐️🤤
新沙洞大排檔(元朗)

韓式牛肉炒粉絲
粉絲唔會太油,同時間又炒得條條分明,味道又啱啱好,夠鑊氣。
粉絲上面仲有好多雞蛋絲,賣相一百分🤩

泡菜豬肉豆腐湯🥘

炸蝦芝士紫菜飯卷🍙