2023-10-08 30 瀏覽
自從元朗開左呢間韓國大排檔 就成日同朋友去食 仲不時有新野😏-🔸元朗店限定菜式 石鍋烤五花肉配生菜拼盤 $258肥嘟嘟嘅五花肉好惹味~ 包埋蒜片辣椒食份外好吃!最後加配麻油紫菜飯 店員會幫助用鍋上烤完五花肉餘下的豬油炒一個泡菜飯🥰喜歡飯焦都可以做到 -🔸醬油蟹優惠 $168(原價$248)我仲提早打電話預約左先有呢個優惠醬油蟹會包埋一碗麻油紫菜飯始終作為米飯小偷啊~點可以冇飯!將飯放到蟹蓋食 好味到升天呢間醬油蟹係甜甜地 要食埋辣椒先會有辣味蟹膏都好多呀 蟹肉幾鮮甜除左要打電話預約 留意埋星期一至五全日供應 . 星期六日晚上七點前離座-飲品方面都勁多 有酒類或韓國飲品🔸ZERO SUGAR燒酒 $48冇糖既燒酒飲落都幾易入口 無糖又冇咁肥既感覺 都唔錯👍🔸韓國檸七 $18🔸韓國粒粒桃汁 $18見元朗店有特色vip房下次開party 有8-12人都可以訂仲有音響設備又可帶狗仔🐶-📍新沙洞大排檔 (好順景大廈)📌元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下3號舖
🔸元朗店限定菜式 石鍋烤五花肉配生菜拼盤 $258
肥嘟嘟嘅五花肉好惹味~ 包埋蒜片辣椒食份外好吃!
🔸醬油蟹優惠 $168(原價$248)
我仲提早打電話預約左先有呢個優惠
醬油蟹會包埋一碗麻油紫菜飯
始終作為米飯小偷啊~
點可以冇飯!將飯放到蟹蓋食 好味到升天
🔸韓國粒粒桃汁 $18

見元朗店有特色vip房
下次開party 有8-12人都可以訂
仲有音響設備又可帶狗仔🐶
📍新沙洞大排檔 (好順景大廈)
📌元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下3號舖
2023-09-25 89 瀏覽
從來冇食過咁垃圾嘅餐廳,第一下入到去,間舖頭好細不再講張枱細到嗌兩樣嘢就已經擺唔到。跟住入面啲嘢食貴都唔講如果係好食嘅當然物有所值,但係當晚我哋只係帶咗三樣嘢食。1. 海鮮煎餅 2.辣豆腐湯 3.五花肉冷麵一般鍋物都跟飯,呢間冇飯跟不單止,仲要+$18先有飯。跟住個豆腐湯完全係辣椒粉煮水,兩個字講晒「難食」。個海鮮煎餅完全冇韓國嘅味道,淨係知雞蛋味煎餅好重。 個五花肉冷麵人哋係用湯去熬過五花肉你就咁用水淥熟佢個心過意得去咩?我有時都會喺啲舖頭食過啲中伏嘢,但係呢一間伏得太離譜。一支韓國有汽飲品$18你唔好去搶。最好笑嘅係間舖頭完全冇服務,但係收咗我+10%服務費我連杯水都冇杯,你憑咩收我地?只系上左三個菜。就要收10%服務費?奉勸大家千祈唔好去。
1. 海鮮煎餅 2.辣豆腐湯 3.五花肉冷麵
2023-09-25 23 瀏覽
經過元朗雞地見到依間好韓國地道大排檔feel好多打卡位同韓國一模一樣門口見到元朗分店有醬油蟹優惠$168(原價需要$248)依個價錢已經包埋麻油紫菜飯*星期一至五全日供應*星期六日晚上需要七點前離座*致電預約元朗分店都好多新款菜式,特色酒類可以點泡菜豬肉豆腐湯湯底偏酸辣味,好開胃有豆腐,豬肉,洋蔥,泡菜等配料豬肉每塊都大大件,仲有埋軟骨位好有口感炸蝦芝士紫菜飯卷炸蝦岩岩炸起好香脆飯卷好豐富好多料面頭個千島醬有d fusion 感覺醬油蟹膏蟹肉拌飯醬油蟹肉鮮味,仲有蟹籽同埋生蛋所有野撈埋一齊同麻油紫菜飯超夾!店員仲提及依度有vip 房,可供8-12 人,事先講明仲可以帶埋狗仔有齊音響設備,齊齊開韓式party!
經過元朗雞地見到依間好韓國地道大排檔feel

好多打卡位同韓國一模一樣

門口見到元朗分店有醬油蟹優惠$168(原價需要$248)
依個價錢已經包埋麻油紫菜飯
*星期一至五全日供應
*星期六日晚上需要七點前離座
*致電預約

元朗分店都好多新款菜式,特色酒類可以點

泡菜豬肉豆腐湯
湯底偏酸辣味,好開胃
有豆腐,豬肉,洋蔥,泡菜等配料
豬肉每塊都大大件,仲有埋軟骨位好有口感

炸蝦岩岩炸起好香脆
飯卷好豐富好多料
面頭個千島醬有d fusion 感覺

醬油蟹膏蟹肉拌飯
醬油蟹肉鮮味,仲有蟹籽同埋生蛋
所有野撈埋一齊同麻油紫菜飯超夾!

有齊音響設備,齊齊開韓式party!
2023-09-23
午餐
2023-09-22 26 瀏覽
腦海突然醒起呢間元朗分店有$168醬油蟹優惠 仲包麻油紫菜飯🍙但我記得啲 唔記得啲🥲原來要預約...同埋只限星期一至五星期六日要晚上7點前離座但我六點半到先入座🥺唯有下次book左先食啦😢🥩🥬石鍋烤五花肉配生菜拼盤 加配麻油紫菜飯食唔到醬油醬 食到呢個都超正👍🏻👍🏻五花腩係連石鍋一齊上 可以放係爐上面加熱 自己煎香兩邊 將油份逼出用生菜包起 加蒜片 泡菜 辣椒 辣醬世界級美食☺️🍜韓式牛肉炒粉絲牛肉仲多過粉絲🤪炒得好夠鑊氣😋😋只係爭啲辣味🍗韓式炸雞(甜辣醬)炸雞配燒酒 永遠都係完美😍🍶人氣Zero Sugar 燒酒食韓國菜 又點可以無燒酒?甜甜地 好易入口 好適合女仔飲怕醉嘅 可以溝可樂 都一樣咁好飲我同男朋友都覺得 呢間分店好似更出色🤔餐牌都好似有啲唔同🤔呢到嘅酒類選擇更多🍻🥂🍶元朗店仲有特色vip房 可容納8-12人vip房有哂音響🔊設備 而且私隱度都幾高 ㊙️生日聚會 係唔錯嘅選擇
腦海突然醒起呢間

🍜韓式牛肉炒粉絲
牛肉仲多過粉絲🤪
炒得好夠鑊氣😋😋
只係爭啲辣味

🍗韓式炸雞(甜辣醬)
炸雞配燒酒 永遠都係完美😍

🍶人氣Zero Sugar 燒酒
食韓國菜 又點可以無燒酒?
甜甜地 好易入口 好適合女仔飲
怕醉嘅 可以溝可樂 都一樣咁好飲

我同男朋友都覺得 呢間分店好似更出色🤔
餐牌都好似有啲唔同🤔
呢到嘅酒類選擇更多🍻🥂🍶
元朗店仲有特色vip房 可容納8-12人
vip房有哂音響🔊設備 而且私隱度都幾高 ㊙️
生日聚會 係唔錯嘅選擇
【元朗高質韓國路邊攤🇰🇷 新沙洞大排檔】-今日同大家介紹呢間元朗高質韓國路邊攤【✨新沙洞大排檔✨】佢嘅裝修還原韓國大排檔🤩食物充滿韓國嘅味道🇰🇷好似去咗轉韓國旅行咁!-餐廳係元朗雞地,元朗站行10分鐘就到🚶🏻‍♀️橙色嘅門面配以色彩繽紛霓虹燈🌈好搶眼👀裝修用咗韓國馬車既設計,仲播住經典 kpop 音樂🎶好似置身韓國咁😜呢到仲有8至12人嘅vip房,啱曬一大班朋友嚟聽吓歌食吓嘢😝食物方面,款式多樣仲有各款特色酒類🍻‼️同埋餐廳做緊醬油蟹優惠‼️原價$247依家$❶❻❽😳好抵食!-😋韓式五花腩配生菜🥓 $258+1五花腩本身已經煮熟😗店員建議用石鍋煎香,跟著可以按個人喜好加入大醬、大蒜、辣椒🌶️、泡菜,再用生菜包住🥬一啖食落去🥰大滿足!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋醬油蟹膏蟹肉拌飯🍚 $118+1呢款醬油蟹拌飯啱曬想食醬油蟹但又怕麻煩嘅你😙拆好嘅蟹肉蟹膏鋪滿白飯😍上面仲有爆多蟹籽🥰撈埋蛋黃同紫菜,⓪腥味,味道鮮美濃郁,令人胃口大開~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋炸蝦芝士紫菜飯卷🍤 $108+1紫菜飯卷有⑦件,用料好豐富,包咗青瓜絲🥒、紅蘿蔔絲🥕、蛋絲🍳、醃蘿蔔、炸蝦🍤同埋芝士🧀食落口感十足~好味指數:🌕🌕🌕🌕
【元朗高質韓國路邊攤🇰🇷 新沙洞大排檔】

大角咀:大角咀大政街10號地舖
💸人均消費:$286
韓式五花腩配生菜
2023-09-05 61 瀏覽
📍 新沙洞大排檔{元朗}聽到個名,以為係大排檔,原來食正宗韓國菜🇰🇷番工前,同朋友食好西❣️係一件多麼幸福的事😉除咗食物質素高之餘,連裝修環境都好吸引,以韓國風格做主題。餐具都係用正宗韓國的。感覺就好似身於韓國一樣,旅行的感覺🙆🏻‍♀️每個午餐都配一碗昆布湯,泡菜,餃子,芝士球,全部口味都好正宗韓國風🇰🇷🥟特別在餃子餡料係粉絲加豬肉🐷好豐富😍🔸 韓式辣豬肉炒粉絲{$68}粉絲炒彈牙又不會太鹹,重點是有超級多配料,冬菇,椰菜,雞蛋,紅蘿蔔絲~食完好滿足🥰加埋辣豬肉,醃得非常入味,小辣既感覺令人越食越惹味!🔸韓式牛肉紫菜飯卷{$68}🔸韓式辣豬肉紫菜飯卷{$68}爆餡足料,青瓜絲,紅蘿蔔絲,醃過嘅蘿蔔,好香口,加了不少蔬菜解膩。牛肉同豬肉爽口,包得好紮實,整體好清爽。🔸招牌炸雞{甜辣}$148趁熱吃外皮酥脆,香辣是小辣程度、帶點甜味經典蜂蜜口味甜鹹交錯,層次豐富,炸雞好Juicy!食完更開胃🤤當地韓國粒粒果汁🧃好有道地既感覺🤲🏻每啖都食到桃🍑同提子🍇好有口感😋🔸 韓國粒粒桃汁🔸 韓國粒粒提子汁❣️另外元朗店有特色vip房,可8-12人訂座,有音響設備心* 可帶狗仔🐶有户外坐位* 元朗店有新款

📍 新沙洞大排檔{元朗}
感覺就好似身於韓國一樣,旅行的感覺🙆🏻‍♀️

🥟特別在餃子餡料係粉絲加豬肉🐷好豐富😍
🔸 韓式辣豬肉炒粉絲{$68}

🔸韓式牛肉紫菜飯卷{$68}
🔸韓式辣豬肉紫菜飯卷{$68}

🔸招牌炸雞{甜辣}$148
趁熱吃外皮酥脆,香辣是小辣程度、帶點甜味

當地韓國粒粒果汁🧃好有道地既感覺🤲🏻
每啖都食到桃🍑同提子🍇
好有口感😋
🔸 韓國粒粒桃汁🔸 韓國粒粒提子汁

* 可帶狗仔🐶有户外坐位

* 元朗店有新款菜式,{醬油蟹優惠 $168,原價$248}仲包麻油紫菜飯,好重麻油味,值得一試👍優惠期間,星期一至五全日供應,星期六日晚上七點前離座,必須致電預約,除左食物外,仲有特色酒類🍹推薦大家hea 下😍

* 晚上坐係户外位置飲酒,更有另一番風味🙆🏻‍♀️可以同朋友chill 下,真係好寫意😙

哇 好耐無食過咁難食嘅韓國嘢首先前菜泡菜係黑黃色嘅 一望落去知到勁唔新鮮😤😤第一 醬油蟹拌飯 係普通白飯 無麻油 已經失望第二 泡菜豬肉湯 泡菜湯勁酸 0泡菜味 仲要湯裏面嘅唔係泡菜 係白菜?第三 炸雞 呢個真係要講 一開始本來打算叫全份 一半一半味道 侍應話無得分開炸 咁就叫$88半份啦 一黎到 係普通雞塊 淋汁上去 勁細份 仲外皮勁淋 啲醬汁似水質地 食完一舊已經食唔落第四 腸仔年糕串 年糕勁「鞋」腸仔竟然唔係脆皮腸 係廚師腸?員工態度冷淡 服務態度好一般 四個人食咗成千蚊 呢個質素 真係不了
哇 好耐無食過咁難食嘅韓國嘢

首先前菜泡菜係黑黃色嘅 一望落去知到勁唔新鮮😤😤
第一 醬油蟹拌飯 係普通白飯 無麻油 已經失望

員工態度冷淡 服務態度好一般

四個人食咗成千蚊 呢個質素 真係不了

2023-08-19 68 瀏覽
🥢元朗 $68起韓式午餐韓式炸醬麵紫菜包飯卷#食好西元朗美食🥢入到元朗食Lunch 見到長沙灣的韓式打卡店布帳馬車,開到入來元朗,見Lunch time 都無咩人,天氣咁熱就嗱嗱聲入咗去,晏晝Menu 原來只提供 Set Lunch , 星期一至五唔洗加一,學生仲可以平$20 如果學生食都算幾抵🥢韓式牛肉紫菜飯卷(午餐) $73 跟可樂 $5飯卷set 成個定食咁,包括沙律菜,餃子及炸物,飯卷可選辣豬肉或牛肉選擇,仲有泡菜同醃蘿蔔夠爽脆,跟配韓式海帶湯夠清新,夏天唔想食熱嘢呢個都係幾唔錯的選擇🥢韓式炸醬麵(午餐)$78 跟韓國桃汁 $8 炸醬麵用上粗麵條,入面有洋蔥青瓜絲,甜生酸酸的幾開胃,大大一碗份量好多,同樣都會跟炸物及泡菜🥢桃味燒酒特飲 $98意猶未盡想坐多一陣,最後點了桃味燒酒chill 下,可愛粉嫩的桃紅色,口味出奇地清新,甜度剛剛好,酒味好清淡易入口,杯上仲有粒可愛心形桃味軟糖做裝飾呢📍 新沙洞大排檔 (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下3號舖
🥢元朗 $68起韓式午餐韓式炸醬麵紫菜包飯卷

#食好西元朗美食

🥢韓式牛肉紫菜飯卷(午餐) $73
跟可樂 $5

🥢韓式炸醬麵(午餐)$78 跟韓國桃汁 $8

🥢桃味燒酒特飲 $98

📍 新沙洞大排檔 (元朗)
元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下3號舖
2023-08-18 42 瀏覽
環境: 由元朗站行過去要穿過yoho,大概10分鐘,唔算方便,舖頭入邊空間唔算大,枱與枱嘅距離幾近😔,有部大電視,有好多kpop男團表演🎤🐷食物: 招牌炸雞🐓,$168💸,為食豬揀咗秘製蒜蓉醬,啲雞一啲都唔「鞋」,味道不錯,但對唔上韓國當地嘅炸雞.炸蝦芝士紫菜包飯卷,$108💸,平時好少見有炸蝦嘅飯卷,加埋其他配料,食落唔油膩👍🏻.牛肉炒粉絲🐄,$108💸,舖頭用咗有少少脂肪嘅牛肉,為食豬認為比較油膩🥴🐷為食豬試過好多嘅韓國菜,有好多都好食過呢間(同埋平過),所以未必會再去多次呢一間😬
🐷
🐷
2023-08-17 1237 瀏覽
又到咗見朋友嘅時候,今日同韓國通一齊食飯,所以揀咗間韓國餐廳。成個環境都好得意,一直都係播緊嘅K-Pop,連韓國通都覺得佢好合格。唔好睇佢鋪仔細細咁,原來都收埋咗一間8至12人嘅VIP房,所以一大班朋友過嚟玩吓聽吓歌都唔錯。想講吓佢連配菜都幾特別,除咗常見嘅醃蘿蔔同埋泡菜之外,有呢一款好似豆豉咁樣嘅黑豆。唔好睇佢個樣都唔討好,但係食落甜甜地有幾好味。我哋兩個人叫咗一個石鍋五花腩配蔬菜盤,佢呢個set仲可以加到$18叫一個紫菜飯,不過我哋驚食唔晒,所以就冇加到。佢個份量都幾多㗎。職員話俾佢熱到標油就可以熄爐。基本上佢啲肉類係已經熟左,只係用呢個方法去加熱同埋煎香佢。佢個set仲會包咗一個大醬,蒜片,青辣椒同埋泡菜,鍾意咩味道就自己配搭。然後我哋仲叫咗個泡菜腩肉湯,我自己好鍾意飲泡菜湯,因為辣辣地好開胃。佢呢度啲腩肉陣間就咁是但擺啲白烚嘅豬肉落去,而係一啲醃過嘅五花腩,所以食落去好夠味同埋好林。主食方面,我哋叫咗一份韓式餃子,雖然佢有啲青辣椒喺面,但係一啲都唔會辣,小朋友都可以放心食用。佢啲餃子嘅size都唔錯,因為我印象中韓式餃子係超大隻,但係佢呢度我覺得啱啱好。飲品方面,我哋試咗佢嘅韓

飲品方面,我哋試咗佢嘅韓國1000乳酸米酒。飲之前一定要搖勻佢,如果唔係啲乳酸會沉晒底,到出嚟就會純粹係有氣嘅米酒。佢呢一款酒精濃度先係5%,甜甜地幾易入口,又唔會搶晒啲嘢食嘅味道。

以韓國菜嚟講,呢個價錢都唔算貴。不過我哋走嘅時候先見到原來佢哋而家做緊優惠,原本$248嘅醬油蟹,行緊嚟食嘅話只係$168,不過就要提早打電話嚟訂,下次來之前都係要做足功課先得。
2023-08-16
2023-08-17 42 瀏覽
餐廳裝修用左韓國馬車既設計,K-pop又會keep,真係令人有置身韓國既感覺。一坐底就會上左3拼小食,分別係泡菜、黑豆同醃蘿蔔🔸韓式五花腩配生菜 -加麻油紫菜飯(+$18.00)五花腩上枱已經係熟左,但職員建議我地再煎一陣,等d豬油煎咁d出黎會冇咁油膩,包埋菜食負擔感冇咁重,最尾可以留番少少五花腩黎炒飯,個炒飯加左包飯醬,辣醬同泡菜,我同朋友都覺得個炒飯好值得叫👍🏻🔸秘製柚子蘿蔔蘿蔔殺青做得幾好冇苦澀味,醃製過嘅蘿蔔配上淡淡既柚子,好清新🔸韓式水冷麵透心涼之選,有蟹柳青瓜雪梨片同酸蘿蔔做伴菜,再配埋醋汁同辣醬,酸酸辣辣好開胃🤤🔸甜薯芝士條炸得好脆口,而且條條都拉到絲,又食又玩🔸韓國Cass啤酒🔸韓國粒粒桃汁桃汁飲落有果粒,而且一d都化學味,啤酒冰冰涼涼食辣野岩哂唯一要講下,雖然餐廳出餐快,但用餐時間得70mins,就比較趕左少少🤏

一坐底就會上左3拼小食,分別係泡菜、黑豆同醃蘿蔔

🔸韓式五花腩配生菜
-加麻油紫菜飯(+$18.00)
🔸秘製柚子蘿蔔

🔸韓式水冷麵

🔸甜薯芝士條
炸得好脆口,而且條條都拉到絲,又食又玩

🔸韓國Cass啤酒
🔸韓國粒粒桃汁
桃汁飲落有果粒,而且一d都化學味,啤酒冰冰涼涼食辣野岩哂

• 柚子蘿蔔
  • 韓式水冷麵
上網見到呢間餐廳做緊醬油蟹優惠,只要有book位提前預留就有優惠,太掛住醬油蟹既關係,即刻約定fd 去食!入到餐廳好似返左韓國坐左系布帳馬車(即系韓式大排檔)食飯,幾有特色。醬油蟹 配麻油紫菜飯 $248(優惠價$168)以優惠價食真系幾抵食!醬油味好濃,略嫌有啲鹹,所以配麻油紫菜飯食就岩岩好。醬油蟹都幾多膏,橙黃色既膏未食都已經流口水。個人鐘意將蟹肉同蟹膏放落飯到,再撈勻一齊食,味道幾鮮甜。甜辣炸雞 半份$88甜辣炸雞就系平時系韓國既路邊小食檔見到個種,呢度既炸雞都算嫩,有少少肥膏,炸粉吾厚,個人覺得吾辣。石鍋烤五花腩配蔬菜拼盤 $258店員強烈推介,話系元朗店獨有,以石鍋裝住已熟既五花腩,開火烤多陣令五花腩肉邊變得香脆啲,然後好似平時食生菜包肉禁食。肉同菜都比想像中多,五花腩雖然脂肪偏多,但烤完好好食,邪惡美味。韓國啤酒Cass $28聽講呢度有vip房,可以容納8-12人,仲有音響設備,岩哂約fd 黎開party!竟然系香港見到新沙地鐵站既站牌,裝修真系幾令人印象深刻。

醬油蟹 配麻油紫菜飯 $248(優惠價$168)

醬油蟹都幾多膏,橙黃色既膏未食都已經流口水。

個人鐘意將蟹肉同蟹膏放落飯到,再撈勻一齊食,味道幾鮮甜。

甜辣炸雞 半份$88

石鍋烤五花腩配蔬菜拼盤 $258

韓國啤酒Cass $28

竟然系香港見到新沙地鐵站既站牌,裝修真系幾令人印象深刻。

2023-08-14 33 瀏覽
近期新沙洞係元朗開咗新分店🙌🏻有日就去咗食lunch但個陣openrice 未有lunch menu就以為晏晝同夜晚係一樣🥲但原來並不是🥺午餐整體質素就麻麻了,有機會想食下晚餐😙🔺韓式水冷麵 $68夏天咁熱食涷涷地嘅嘢真係好正🤪水冷麵有得另外自己落醋或辣椒醬調味🌶建議落返啲醋會酸啲但再配埋辣椒醬會更好😚否則重口味人士應該覺得唔夠味🤣配料有蟹柳,雪梨同雞蛋🥚整體不錯的!!而午餐包埋海帶湯,炸粉絲,香芋球同泡菜🙌🏻但海帶湯太多麻油搞到好油🫢🔺牛肉韓式炒粉絲 $78韓式粉絲唔係好大份,男仔食應該唔夠飽🤐粉絲仲配有雜菜同蛋絲都幾豐富🤭但粉絲真係好油,食咗幾啖應該覺得膩🤧牛肉就正常,牛味偏重同淋🐮同樣都有海帶湯,炸粉絲,香芋球同泡菜💦整體黎講粉絲真係偏油建議大家唔好揀韓式粉絲🥹🤤好味度 : 5/10🔙回頭率 : 5/10 (想試晚餐,感覺好似好食😹)

🔺韓式水冷麵 $68

🔺牛肉韓式炒粉絲 $78

🤤好味度 : 5/10
🔙回頭率 : 5/10 (想試晚餐,感覺好似好食😹)
2023-08-07 37 瀏覽
📍新沙洞大排檔 (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下3號舖呢間之前IG見好多人洗版 📸店內環境係韓國街景佈置,相當有氣氛 〰️店內仲有超多打卡位 充滿特色 ✔️✔️🐣 新沙洞招牌炸雞炸雞我地揀左甜辣味 上枱大大份熱辣辣 🔥雞肉都好大舊 炸雞吸收晒醬汁 甜甜辣辣!🍙 韓式辣豬肉紫菜包飯卷包得好實淨 而且勁足料 有紅蘿蔔絲🥕, 青瓜絲🥒, 醃蘿蔔同辣豬肉🥓午餐SET仲有沙律菜,餃子及炸物 好飽肚ahhhhh 🥩 鐵板豬手配生菜拼盤豬手帶皮既部份口感煙韌 豬肉肥瘦均勻 🍴配以生菜🥬, 蒜片🧄, 辣椒🌶️再加少少辣醬同食食落去感覺無咁油膩 💦💦🥤 韓式米水 + 韓國粒粒提子汁韓式米水甜甜地又有米粒粒,好飲🥤粒粒提子汁呢隻又係我平時必叫既 好fresh 🔝
📍新沙洞大排檔 (元朗)
元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下3號舖

呢間之前IG見好多人洗版 📸
店內環境係韓國街景佈置,相當有氣氛 〰️
店內仲有超多打卡位 充滿特色 ✔️✔️

🐣 新沙洞招牌炸雞
炸雞我地揀左甜辣味 上枱大大份熱辣辣 🔥
雞肉都好大舊 炸雞吸收晒醬汁 甜甜辣辣!

🍙 韓式辣豬肉紫菜包飯卷
包得好實淨 而且勁足料
有紅蘿蔔絲🥕, 青瓜絲🥒, 醃蘿蔔同辣豬肉🥓
午餐SET仲有沙律菜,餃子及炸物 好飽肚ahhhhh

🥩 鐵板豬手配生菜拼盤
豬手帶皮既部份口感煙韌 豬肉肥瘦均勻 🍴
配以生菜🥬, 蒜片🧄, 辣椒🌶️再加少少辣醬同食
食落去感覺無咁油膩 💦💦

🥤 韓式米水 + 韓國粒粒提子汁
韓式米水甜甜地又有米粒粒,好飲🥤
粒粒提子汁呢隻又係我平時必叫既 好fresh 🔝
2023-08-05 29 瀏覽
收工之後去食韓國菜🇰🇷 呢度嘅裝潢同氣氛都好正🙌🏻🐖 韓式五花腩配生菜 (加麻油紫菜飯) $276五花腩本身已經煮熟,配埋gas爐可以再加熱煎香。份量十足,半肥瘦啖啖肉好邪惡😈 生菜爽口新鮮,麻油紫菜飯有咬口,完美配搭👍🏻🍗 招牌炸雞 (半份) $88我哋揀咗秘製蒜蓉醬油,外脆內軟又香口,唔會太鹹/太重口味,推薦💯🦀️ 醬油蟹膏蟹肉拌飯 $118大大盤適合兩個人share~ 配料豐富,帶有鮮味~🍺 夜空清夏有氣燒酒 $58入口係清新香甜嘅提子味🍇 女仔都啱飲㗎🥰元朗店有好多新款菜式同特色酒類🍻 最近嘅新推廣係醬油蟹🦀️ 做緊優惠 $168 (原價$248),包埋麻油紫菜飯,星期一至五全日供應,星期六日晚上七點前離座,注意必須致電預約☎️另外有特色vip房,可以坐8-12人,仲有音響設備添🔊
收工之後去食韓國菜🇰🇷 呢度嘅裝潢同氣氛都好正🙌🏻

🐖 韓式五花腩配生菜 (加麻油紫菜飯) $276

🍗 招牌炸雞 (半份) $88

🦀️ 醬油蟹膏蟹肉拌飯 $118
大大盤適合兩個人share~ 配料豐富,帶有鮮味~

🍺 夜空清夏有氣燒酒 $58
入口係清新香甜嘅提子味🍇 女仔都啱飲㗎🥰