(非會員)
上個禮拜行過門口,見到間餐廳裝修o左,幾靚咪入去試下o羅,我o地4人,不過得我未食野,心諗又可以傾o下計,我就點了一個肉醬意粉,飲品凍咖啡,我d朋友就只叫了飲品,個女侍應落完單就眼望望,感覺唔係咁好,都算!杯coffee到o左,d奶好似有問題,飲o左好似怪怪的,我同佢講,叫佢換一杯,我只係飲o左一淡,佢話:你叫其他飲,我d coffee無問題,不過你覺得有問題我o地就唔會賣比你,聽完心裡唔知舒服>.<咁即係話我講大話姐,想飲杯coffee都唔得,態度惡劣,最衰個意粉到o左,好想走.不過早知唔食,個意粉都難食到脾,淡到.....,肯定無落鹽,唉!今時今日仲有d咁既餐廳,(華哥!你應該去一趟,教一教佢顧客之道)
(非會員)
2007-09-09 20 瀏覽
星期6下午5點幾左右同女友行過呢間餐廳,見佢門口好似幾靚咁,所以入左去一試下,一入到去見到間野竟然冇客人@@",仲以為佢到落左場唔做生意.個陣已經心知不妙.座低冇耐我地叫左個吉列魚柳薯條同埋紅燒豬扒沙律.仲有紅豆冰.嘩~塊豬扒薄到丫~又唔好食,d沙律仲離譜!!臭臭地咁,好似壞左,d生果"縮縮地",薯仔又生生地,d紅豆冰就麻麻地,紅豆唔夠淋.唔怪得間野星期6都冇人,我以後都唔會再去呢間到食野了

唔怪得間野星期6都冇人,我以後都唔會再去呢間到食野了
2007-09-08 18 瀏覽
食評中出現豬肉及雞肉?不不不,我不是犯禁,這只是兩篇pending的食評。 原名「是你的」的小餐室,在元朗營業了沒有十年,也有八年吧!最近來個大翻新,變成「新是你的」,環境企理比之前企理了,然而菜單、人手仍是那些,還留有那份懷舊的感覺。返點過去美味動人的全餐,內容很豐富,由餐湯及飽、紅燒豬扒沙律、馬天尼雞扒、餐飲及甜品一應俱全。 要了忌廉湯,仍是那不突出又過得去的水準,好處是夠熱;餐包卻變成了蒜茸飽,不再溫熱,反是硬硬的不太討好。但都不及紅燒豬扒沙律的退步叫人心痛:過去是你的紅燒豬扒有極高水準,獨特的燒醬滋味豐富,肥美嫩滑的豬扒燒得香味四溢;如今豬扒豐腴不再,火侯也稍差,不再是熱辣上檯。雖然仍然稱得上是好味,但由80分跌至60分,都夠令人唏噓了。 主菜馬天尼雞扒則還有不錯表現,做到香嫩味美的要求,不過店方所選雞扒太肥膩,一邊切一邊出油,吃到最後,同碟的意粉(也可選飯或薯菜)變成油浸意粉...最後一杯凍奶茶仍有舊時風味,小小Jelly不抱太高期望的話,也過得去啦! 雖然退步了,仍然是比一眾連鎖店可吃度較高的餐廳。不過下次再來一定要帶件厚外套,因為裝修後冷氣超凍;不是講笑,侍應們全都是穿毛

雖然退步了,仍然是比一眾連鎖店可吃度較高的餐廳。不過下次再來一定要帶件厚外套,因為裝修後冷氣超凍;不是講笑,侍應們全都是穿毛衣的!