2020-07-28 55 瀏覽
近排日日都過30度,出街行一陣已經滿頭大汗🥵你話無返一杯透心涼嘅飲品點頂呢?最近酸奶君就推出左兩杯夏日飲品比大家選擇🧊🥤益生檸檬君 ($35)檸檬沙冰配上招牌酸奶底,酸酸甜甜好清新🍋檸檬沙冰可以解到酸奶嘅膩,飲多啲都唔會覺得負擔重👍🏻而且一啲都唔甜,超級消暑解渴☀️🥤益生荔枝君 ($40)粉紅色荔枝沙冰配上白色酸奶做出夢幻漸層效果🌸打卡一流🥰荔枝沙𣲙仲帶有嚼口嘅果肉,口感豐富,而且味道清甜,配埋質感重啲嘅酸奶,非常夾🥶

益生檸檬君

🥤益生檸檬君 ($35)

益生荔枝君

🥤益生荔枝君 ($40)

一向知酸奶對腸胃有益🙂「我是酸奶君」近期主打酸奶搭配生果嘅飲品,緊係唔好錯過😜。兩杯充滿新鮮果肉好健康,真係做到「嚼著喝的好酸奶」!益生荔枝君($40)••••••荔枝清甜,酸奶微酸,聽店員攪拌後,飲落酸甜兩者平衡溫和,無違和感之餘,仲啖啖荔枝果肉😘用上類似沙冰嘅冰山,夏天嚟一杯真係透心涼好舒服🤤。益生檸檬君($35)••••••見到大大片檸檬係面頭😚睇住製作過程店員拎住新鮮檸檬搾出檸檬汁👍🏻所以呢杯飲落好香好清新refreshing,飲落間歇性會有些少檸檬酸獨有嘅刺激感,酸奶配檸檬好融合,讚☺️。

益生荔枝君($40)
••••••

益生檸檬君($35)
••••••

2020-07-28 30 瀏覽
做完嘢經過觀塘廣場諗住入去買啲嘢返屋企食見到呢間我是酸奶君 個名幾得意就吸引咗我過去買反兩杯返屋企同老公一人一杯見到佢寫新出兩款口味 益生檸檬君 +益生荔枝君無諗甘多就直接揀呢兩杯👍🏻第一次飲酸奶 酸酸甜甜幾好飲嘢飲入邊有粒粒果肉 好有口感 有三層 沙冰 果肉 酸奶 層次分明最重要係比奶茶更加健康同埋我本身對奶有敏感但係飲完呢個完全冇任何肚瀉肚痛等敏感症狀原來係因為酸奶係製作過程將乳糖變成乳酸 所以好啱我呢種人飲🥰
做完嘢經過觀塘廣場
但係飲完呢個完全冇任何肚瀉肚痛等敏感症狀
原來係因為酸奶係製作過程
將乳糖變成乳酸 所以好啱我呢種人飲🥰
2020-07-26 30 瀏覽
無得游水,其中一個最快既消暑方法一定係飲凍飲🥤酸奶,即係乳酪 yoghurt ,感覺上比那些珍珠、黑糖、加工飲品健康試咗兩杯新口味,分別係檸檬同荔枝口味~益生檸檬君 🍋🍼檸檬跟酸奶是一個意想不到的組合,也很少店會選檸檬,可能是因為感覺實在會很酸,比較少人會選購。喝下去有點喜出望外,酸酸甜甜的很開胃消暑益生荔枝君 🍑🍼荔枝是我很喜歡的水果 💕 飲到粒粒果肉,荔枝的甜和酸奶的酸到平衡得剛好,不是水果罐頭的死甜店子外賣的袋子設計很貼心,中間有個間隔會將飲品分開,拿出走到回家也不會東歪西倒
無得游水,其中一個最快既消暑方法一定係飲凍飲🥤

試咗兩杯新口味,分別係檸檬同荔枝口味~

益生檸檬君 🍋🍼

益生荔枝君 🍑🍼

2020-07-22 22 瀏覽
炎炎夏日曬到來,我們也溶化了。雖然不是經常飲凍飲,但間中飲一杯也不錯吧,特別是在帶著口罩的日子更為辛苦😭。得悉推出了新款飲品,所以就決定去飲飲吧🤭。💥益生檸檬君 HKD$35,檸檬具有美容功效,配合酸奶增加飽肚感感覺不錯😊。面頭還有幾片檸檬令到賣相更佳😆,飲品層次分明,攪拌過後味道更佳。這杯味道感覺清新,加了檸檬酸酸甜甜不會很甜挻好😍。💥益生荔枝君 HKD$40,荔枝是夏天當造的水果,配合酸奶可以不用放太多糖😋。面頭有很多荔枝果肉,可以飲到啖啖果肉豐富了口感💕,這杯飲品也是層次分明。這杯飲品味道帶點甜,所以點微糖就會飲到荔枝的清甜味,兩者味道挻配合😊。兩杯飲品在陽光底看到半透明的賣相,感覺很吸引❤。買完飲品後在海邊慢慢享受也是個不錯的選擇,海風吹來不會太熱,可以過一個悠閒的下午🤭。

2020-07-21
5 分鐘 (堂食)
$40 (其他)
2020-07-21 41 瀏覽
今時今日我們都要食得健康,所謂日日2+3,每日最少應食兩份水果及3份蔬菜,但又有幾多人做到呢?酸奶君正作優惠,即日起買任何飲品滿$80,仲可以即時減$10😋。益生紅果果 - $40賣相十分吸引,先加入酸奶/益生菌,再添上火龍果而成的沙冰,飲落清新冰涼、酸酸甜甜,醒胃解渴。益生蜜桃君 - $40蜜桃君清楚的看到分為三層,底層先加入粒粒蜜桃果肉、中層再加入酸奶/益生菌,頂層更有冰爽蜜桃沙冰,口感幼滑,一次過就嚐到三種滋味,不同的層次感覺,正!飲品中,一邊可以吸取到每日所需的水果外,更重要的是當中的酸奶/益生菌,可以幫助消化吸收,增加抵抗力,維持腸道健康,咁多好處,我當然唔可以錯過。

益生紅果果 - $40

益生蜜桃君 - $40

益生紅果果 / 蜜桃君
2020-07-20 47 瀏覽
好耐冇飲喇 咁岩經過就試下啲新野 夏日炎炎飲下啲水果系列嘅野飲都係唔錯嘅選擇益生紅果果係酸奶係底上面係紅肉火果龍 味道方面唔會好甜 排毒唔錯🤣益生蜜桃君層次好分明 而且入面仲有啲果肉 有口感 味道好清甜.我是酸奶君 (觀塘)觀塘開源道68號觀塘廣場地下G30A號舖......#foodies #hkfoodies #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #hkfood #dailylife #hkig #foodgasm #我是酸奶君 #酸奶 #yogost #fresh #healthyfood #healthydrink #觀塘 #手調飲品 #吃貨人生 #相機食先

係酸奶係底上面係紅肉火果龍 味道方面唔會好甜 排毒唔錯🤣

層次好分明 而且入面仲有啲果肉 有口感 味道好清甜
我是酸奶君 (觀塘)
觀塘開源道68號觀塘廣場地下G30A號舖
2020-07-19 43 瀏覽
依排wfh,少左出街,一個月都唔知飲唔飲到一杯我至愛既珍珠奶茶😫,前幾日約左個fd去觀塘lunch,行過少少就見到酸奶君,之前成日話想試左好耐都未試到,今次終於比我一嚐佢既滋味!可以媲美珍奶!益生蜜桃君(HK$40)上層係蜜桃沙冰、中層係yogurt、底層係果肉🤤之前睇其他foodie post既相係粉紅色家,點知我個杯唔係,膚淺既我當然有丁點失望🤦🏻‍♀️,但飲落即刻原諒左佢🤣😂好fresh,好多果肉,同酸奶好夾,又唔會好甜,👍🏻推介!益生紅果果(HK$40)紅果果即係紅肉火龍果,上層係火龍果沙冰、下層就係yogurt,火龍果味唔太突出,Yogurt味有少少蓋過左佢,但冰凍既沙冰好fresh同好解渴🥰!味道亦唔會好甜!都好唔錯呢!

益生紅果果
話說2019時將整整成個暑假逗留咗喺澳洲hea~事隔未夠一年依然好掛住當地嘅陽光空氣~(😞真係接受唔到而家要塞喺香港浪費美好嘅summer holidays)早兩日去開觀塘做嘢~竟然俾Be重遇上喺Melbourne飲過嘅 #我是酸奶君 😝😝.酷熱天氣下兩公婆急不及待就每人order番杯凍嘢降一降溫兼懷緬吓啦~(況且飲yogurt點都無飲珍奶咁肥啩😜)今次分別點咗:.(新推出) 益生蜜桃君 $40一拎上手好重量級~漸層顔色非常搶眼~冰爽蜜桃沙冰 x 口感幼滑酸奶 x 超多香甜蜜桃果肉飲一啖即刻成個人清新咗🍑🍑(Be鍾意濃濃乳酸味).芒芒果海 $39咪睇呢杯無咁大杯~其實一飲完好滿足😋芒果味酸奶 x 元気滿滿紫糯米微甜唔膩而且紫米有咬口~(隊友唔鍾意太濃yogurt味覺得呢杯更易入口更得歡心).下次等Be試埋另一款新出嘅益生紅果果先😍睇相已經好搶眼😍火紅色打卡一流!!

(新推出) 益生蜜桃君 $40
一拎上手好重量級~漸層顔色非常搶眼~
冰爽蜜桃沙冰 x 口感幼滑酸奶 x 超多香甜蜜桃果肉
飲一啖即刻成個人清新咗🍑🍑(Be鍾意濃濃乳酸味)
芒芒果海 $39
咪睇呢杯無咁大杯~其實一飲完好滿足😋
芒果味酸奶 x 元気滿滿紫糯米
微甜唔膩而且紫米有咬口~
(隊友唔鍾意太濃yogurt味覺得呢杯更易入口更得歡心)
外賣自取
夏日炎炎,最近酸奶君又推出左兩款夏日飲品,就等我先飲為快😆《益生蜜桃君🍑 $40》賣相好吸引,層次分明,最上層係蜜桃沙冰,中間係酸奶,最底係蜜桃果肉。入口好重水蜜桃香味,清新得黎比想像中甜少少,最正係有一粒粒新鮮果肉,好有咬口。《益生紅果果 $40》呢杯超級吸睛🤩顏色搶眼又健康,新鮮紅肉火龍果沙冰配搭酸奶,紅肉功效更加抗氧化,入口清甜爽涼,非常消暑!2/3係沙冰,1/3係酸奶,攪勻黎飲有奶味同時亦好fruity,鍾意食紅肉火龍果的朋友應該會幾鍾意呢杯😋

夏日炎炎,最近酸奶君又推出左兩款夏日飲品,
就等我先飲為快😆

《益生蜜桃君🍑 $40》
賣相好吸引,層次分明,
最上層係蜜桃沙冰,中間係酸奶,
最底係蜜桃果肉。入口好重水蜜桃香味,
清新得黎比想像中甜少少,
最正係有一粒粒新鮮果肉,好有咬口。

《益生紅果果 $40》
呢杯超級吸睛🤩顏色搶眼又健康,
新鮮紅肉火龍果沙冰配搭酸奶,
紅肉功效更加抗氧化,
入口清甜爽涼,非常消暑!
2/3係沙冰,1/3係酸奶,
攪勻黎飲有奶味同時亦好fruity,
鍾意食紅肉火龍果的朋友應該會幾鍾意呢杯😋
2020-07-13 34 瀏覽
一直都係酸奶君嘅忠粉特別係當我飲過第二隻牌子🐮比較過之後🤣所以知道近排酸奶君出咗新野即刻來try try😍。#More推介[益生蜜桃君]蜜桃🍑冰沙+酸奶+蜜桃真果肉搞拌後飲👍🏻啖啖蜜桃果肉酸奶沙冰非常冰凍涼爽😆岩哂夏天飲蜜桃水果跟酸奶味道好夾,酸酸甜甜好清新💓。另一杯[益生紅果果]就係用紅肉火龍肉+酸奶沙冰甜度超低,好適合怕甜人士酸奶味道會比較淡而且紅肉火龍果顏色好靚打卡首選💓😆...#drink #酸奶 #乳酪 #優格 #優格飲 #freshfruit #yougut
一直都係酸奶君嘅忠粉

[益生蜜桃君]
蜜桃🍑冰沙+酸奶+蜜桃真果肉
搞拌後飲👍🏻啖啖蜜桃果肉酸奶沙冰
非常冰凍涼爽😆岩哂夏天飲
蜜桃水果跟酸奶味道好夾,酸酸甜甜好清新💓

另一杯[益生紅果果]
就係用紅肉火龍肉+酸奶沙冰
甜度超低,好適合怕甜人士
酸奶味道會比較淡
而且紅肉火龍果顏色好靚
打卡首選💓😆
2020-07-12 20 瀏覽
我是酸奶君最近新推出📢🎊,兩款夏日🌞時令水果酸奶飲品🥤。 酸奶健康好飲😋,再加上我嘅至愛新鮮水果,梗係要第一時間去🏃🏻‍♀️試下啦!益生紅果果採用新鮮紅肉火龍果🥭打蓉,色彩斑斕🌈。有天然果甜清香,火龍果有助清理腸胃,益生菌和酸奶🥤 幫助消化💪🏻有助腸道吸收,三者配合零違和感👍🏻!益生蜜桃君飲落有粒粒新鮮蜜桃🍑果肉,和諧融合酸奶🥤味道,口感香甜清爽柔滑,酸酸甜甜開胃醒神😋!而家買滿80蚊💵,仲可以減10蚊優惠,又幾抵!

益生蜜桃君

而家買滿80蚊💵,仲可以減10蚊優惠,又幾抵!

• 益生蜜桃君
  • 益生紅果果
2020-07-12 24 瀏覽
近排好熱,早前放工行街經過觀塘,見到呢間我是酸奶君係飲酸奶產品,見個名幾得意又好似好健康咁,重點係一直以黎都未試過飲酸奶嘅手搖飲品,所以都買左杯新產品「益生紅果果」黎試下。好老實,佢嘅酸奶又幾好飲既,其實即係乳酪應該唔會輸吧!?不過係飲得既乳酪囉,鍾意食乳酪嘅人應該唔會唔鍾意。至於佢嘅火龍果沙冰味道都唔差,係淡咗少少,溝埋酸奶之後味道都幾得意既,但唔算驚喜吧⋯⋯整體黎講,夏日炎炎,佢都幾解渴,未試過嘅話都值得一試嘅。

,溝埋酸奶之後味道都幾得意既,但唔算驚喜吧⋯⋯

整體黎講,夏日炎炎,佢都幾解渴,未試過嘅話都值得一試嘅

2020-07-11 17 瀏覽
夏日炎炎都好想飲啲酸酸甜甜嘅嘢🤟🏻最好就係可以打卡又好飲啦⋯⋯✨今次我就飲咗益生紅果果$40紅肉火龍果同酸奶的混合,真係用果肉鮮榨出嚟!超級靚嘅粉紅色沙冰~而且味道夠嗮清新又冰涼,同埋我覺得呢度本身調配既糖份係啱啱好!所以建議不用少甜,如果唔係可能就冇咁好飲啦!✌️同埋益生蜜桃君$40粉橙色夢幻的顏色✨而且蜜桃冰沙同埋蜜桃果肉,酸奶真係做到層次分明!飲之前一定要攪勻佢!食落啖啖蜜桃果肉,鮮甜可口💕總體來講我覺得兩款都好唔錯,同埋店員都會主動解釋!講返最新飲品有咩特別!味道黎講我就比較鍾意再甜啲嘅感覺,所以如果再甜啲會更加好!等待時間都大概15分鐘,唔算好快,不過都見到店員精心調配都值得既同埋留意番係冇位置坐㗎~不過我呢種鍾意拎住走飲嘅人,就啱晒啦!
夏日炎炎都好想飲啲酸酸甜甜嘅嘢🤟🏻

最好就係可以打卡又好飲啦⋯⋯✨
今次我就飲咗

益生紅果果$40
所以建議不用少甜,如果唔係可能就冇咁好飲啦!✌️

同埋益生蜜桃君$40
粉橙色夢幻的顏色✨
食落啖啖蜜桃果肉,鮮甜可口💕
2020-07-07 22 瀏覽
【我是酸奶君】.夏天咁熱,最啱就係飲杯酸酸甜甜嘅凍飲消下暑!最近「我是酸奶君」就出左兩款新飲品,今日就試左其中一款「益生紅果果」!新鮮嘅紅色火龍果加埋酸奶,飲到淡淡火龍果香味之餘,仲超級健康添呀!另外我仲試左「益生草莓君」,除左成杯都係粉紅色好少女,每飲一啖都食到粒粒草莓果肉,正呀!.⚠️㊙️而家由即日起到7月31日,買任何飲品滿$80,仲會減$10呀,真係好抵呀!.▪️益生紅果果💰價錢:HKD$40💯評分:7/10.▪️益生草莓君💰價錢:HKD$40💯評分:8/10.📍觀塘開源道68號觀塘廣場地下G30A號鋪
【我是酸奶君】
▪️益生紅果果