2008-10-03 33 瀏覽
聽到呢間野享台灣既名氣~就去左試一試~點知並唔理想~叫左個招牌芝士炸薯條~睇個樣都好似幾好食咁點知一食d芝士好咸~而且芝士落得好唔平均一邊好多~一邊好少呢d都唔緊要~但係咁既價~尼d咁既水準真係瘋左啦食m記薯條可能更加滿足
聽到呢間野享台灣既名氣~就去左試一試~點知並唔理想~

叫左個招牌芝士炸薯條~睇個樣都好似幾好食咁

點知一食d芝士好咸~而且芝士落得好唔平均

一邊好多~一邊好少

呢d都唔緊要~

但係咁既價~尼d咁既水準

真係瘋左啦

食m記薯條可能更加滿足
2008-10-02 31 瀏覽
想試好耐, 但係曾經試過十二點几一點行過都未開又試過超多人排隊唔想等, 又試過得一個人食唔晒今日三個人雖然已經比shake'em bun d bun 塞到十個飽但係我依然堅持爸媽要陪我試...三個人share 一杯, 今日可能紅日啦, 所以好多人...等左起碼十分鐘呢! 媽媽唔食芝士, 所以退而求其次, 要蜂蜜芥辣熱辣辣...加埋一大pat 黃色醬...好吸引呀~抵佢咁多人排隊, 因為真係好好味, 外脆內軟, 溝埋d 醬好正!下次要試芝士味...btw, 買任何薯條加$5, 就可以有杯汽水無限refill...正!
想試好耐, 但係曾經試過十二點几一點行過都未開
又試過超多人排隊唔想等, 又試過得一個人食唔晒

但係我依然堅持爸媽要陪我試...

熱辣辣...加埋一大pat 黃色醬...好吸引呀~
下次要試芝士味...

2008-10-01 8 瀏覽
買了一個芝士酸忌簾薯條, 味道不錯我個人對薯條興趣不大, 平時的薯條都是吃兩三條就夠今次反而吃得頗多可能是因為我很喜歡吃芝士的關係吧不過太多芝士, 所以會有點膩男友說味道不俗, 不過價錢略貴所以試過一次就足夠了順帶一提, 昨午吃過薯條後昨晚已經開始有一點點喉嚨痛
買了一個芝士酸忌簾薯條, 味道不錯
我個人對薯條興趣不大, 平時的薯條都是吃兩三條就夠
今次反而吃得頗多
可能是因為我很喜歡吃芝士的關係吧
不過太多芝士, 所以會有點膩

男友說味道不俗, 不過價錢略貴
所以試過一次就足夠了

順帶一提, 昨午吃過薯條後昨晚已經開始有一點點喉嚨痛
  • 芝士酸忌簾薯條
2008-10-01 15 瀏覽
真係一試難忘呀!!好好味,薯條大大條右新鮮炸起!!都唔係排左好耐..佢都出得幾快下..要左個酸忌廉+芝士($33) D芝士溶晒係薯條上面.仲有D酸忌廉加埋,食落唔會好肥利..真係10級好味為左佢要去多幾次銅鑼灣喇!!
真係一試難忘呀!!好好味,薯條大大條右新鮮炸起!!
都唔係排左好耐..佢都出得幾快下..
要左個酸忌廉+芝士($33)
D芝士溶晒係薯條上面.仲有D酸忌廉加埋,食落唔會好肥利..
真係10級好味
為左佢要去多幾次銅鑼灣喇!!
$33 (其他)
2008-09-26 5 瀏覽
薯條夠大條同新鮮,試過肉醬,sour cream同芝士,反而最鐘意肉醬,d味夠濃,sour cream都唔錯,幾開胃,但芝士就嫌食到底時變哂水同d味怪怪地,淨係覺得面果層先好食‧不過就等得耐左d,太多人塞哂嚮門口,anyway,有得任tim氣水算係咁!
2008-09-23
上星期六下午3時,已經好多人排緊隊買瘋薯 !好,一於邊飲無限飲汽水,一路等約5分鐘後一杯勁多芝士係面的瘋薯,真係幾香,size亦唔細咖~好味食左半杯後(見圖),發覺D芝士依然咁多,計返價錢、份量、質素,真係抵過outback啊~
上星期六下午3時,已經好多人排緊隊買瘋薯 !
好,一於邊飲無限飲汽水,一路等

招牌酸忌廉瘋薯$ 25蚊 一杯份量其實唔多,但係我食到一大半就已經好FULL一拎到手 見到D汁真係好靚又熱(真係靚=_=)食落口, 有口感 又唔太油不過 D酸忌廉唔係酸 ,(我食之前以為係)淡淡地咁啦。值得一提,我朋友食 招牌芝士瘋薯,不論淨係拎住定係食落口,都好芝士味 !!不過,, 凍左就真係唔係太好食 !!!! 大家記得D薯條熱既時候 就食晒去 不過我第2日喉嚨痛=____=!

$ 25蚊 一杯
份量其實唔多,但係我食到一大半就已經好FULL
一拎到手 見到D汁真係好靚又熱(真係靚=_=)

食落口, 有口感 又唔太油
不過 D酸忌廉唔係酸
,(我食之前以為係)
淡淡地咁啦。

值得一提,
我朋友食 招牌芝士瘋薯,
不論淨係拎住定係食落口,都好芝士味 !!
不過,,
凍左就真係唔係太好食 !!!!
大家記得D薯條熱既時候 就食晒去
不過我第2日喉嚨痛=____=!
招牌酸忌廉瘋薯
$30 (其他)
2008-09-19 6 瀏覽
Came here on a week day afternoon to avoid the queues.I ordered the popular fries with sour cream and extra seaweed powder,didnt have to wait that long to get it.I like the big cup it came in, a fair diameter, like a bowl, so that the fries do not cluster together and remain crispy.The fries taste and smell strong of potato, and with the sour cream even yummy.They taste like the fries in The big bite.Can't wait to try a different topping/sauce next time.

2008-09-19 18 瀏覽
豬莎莎同BB 成日都話要試呢間愛爾蘭瘋薯 但次次都冇機會食左又唔會食得落dinner當dinner食又好似太少結果今日就係食左一個撈丁做tea 既情況下食左呢度既薯條2 個人吃, 點了酸忌廉味薯條那時候並沒有很多人..過了一陣就很多人了..吃到底還有醬汁酸酸的味道減低了吃炸物致肥的罪惡感很不錯呢!!又開胃加 $5 有無限添飲的可樂我這個可樂怪飲了 3 杯!!!$30 吃飽了 2 個人很抵旁邊的情侶在吃芝士薯條芝士好像不太夠..不過真的要下次試試才知道!!題外話鋪頭旁邊有一間地產鋪我們十點零去吃間地產鋪已經關門但拉閘的位置拉不好有一張椅子剛剛好在閘未關好的地方..我便坐在椅子上吃bb 鍡的薯條要是這間鋪有位置坐下來慢慢吃便好了
豬莎莎同BB 成日都話要試呢間愛爾蘭瘋薯
但次次都冇機會
食左又唔會食得落dinner
當dinner食又好似太少
結果今日就係食左一個撈丁做tea 既情況下食左呢度既薯條

2 個人吃, 點了酸忌廉味薯條
那時候並沒有很多人..
過了一陣就很多人了..
吃到底還有醬汁
酸酸的味道減低了吃炸物致肥的罪惡感
很不錯呢!!
又開胃
加 $5 有無限添飲的可樂
我這個可樂怪飲了 3 杯!!!
$30 吃飽了 2 個人
很抵

旁邊的情侶在吃芝士薯條
芝士好像不太夠..
不過真的要下次試試才知道!!

題外話
鋪頭旁邊有一間地產鋪
我們十點零去吃
間地產鋪已經關門
但拉閘的位置拉不好
有一張椅子剛剛好在閘未關好的地方..
我便坐在椅子上吃bb 鍡的薯條
要是這間鋪有位置坐下來慢慢吃便好了
正酸忌廉薯條
正酸忌廉薯條
  • 酸忌廉味薯條
2008-09-17 17 瀏覽
九月十七日(星期三)同老公到銅鑼灣做gym之前,再吃吃小食先!本身想吃附近的雞蛋仔或者格仔餅!但是,突然記起愛爾蘭瘋薯當然要吃吃了吧!都不算多人,排隊不耐,我們要了一個酸忌廉招牌瘋薯!而且加五元就可以有coke(zero),還可以免費添飲!!!我們飲了兩杯!...而且等待的時間不長!!!賣相已經不錯了!而且淋了白色的酸忌廉,薯條是新鮮炸起的!比普通的粗身!吃下去,不覺得太油膩呢!...而且酸忌廉很醒胃!大家可以一試!相識一周年快樂!!老公~
九月十七日(星期三)

同老公到銅鑼灣做gym之前,再吃吃小食先!

本身想吃附近的雞蛋仔或者格仔餅!但是,突然記起愛爾蘭瘋薯

當然要吃吃了吧!

都不算多人,排隊不耐,我們要了一個酸忌廉招牌瘋薯!

我們飲了兩杯!...而且等待的時間不長!!!

賣相已經不錯了!

而且淋了白色的酸忌廉,薯條是新鮮炸起的!比普通的粗身!

吃下去,不覺得太油膩呢!...而且酸忌廉很醒胃!

大家可以一試!

相識一周年快樂!!老公~
免費添飲
2008-09-16
聽人講聽得多,之前佢未紅時都曾經經過,但就要到前幾日先有機會真係去試。本身鍾意英式的salt and vinegar,所以點了酸忌廉。等了5分鐘就有,店主落左好多cream,一杯薯條淋滿,稍稍覺得多得滯。d薯條好香同脆,但份量比較少,只可以當小食,唔好諗住當填肚。男店主幾有禮貌。

男店主幾有禮貌。
$25 (其他)
星期六約左朋友食板長, 點知朋友遲到, 又見有d肚餓, 又久聞Ireland's Potato個大名, 咪順路試一試囉...居然要排隊喎~~ 不過唔緊要啦, 咁先證明係好野.我叫左個招牌芝士炸薯條, 個waitress好有禮貌, 好唔好意思咁叫我等十五分鐘.等了又等, 一等就等左半粒鐘!!! 嘩! 條街又熱又迫! 簡直熱到人都癲呀~~~!!!最後又18:05等到18:40, 足足三十五分鐘... 不過算啦~ 有好野食就唔怕等多一等.充滿祈望的小弟一手執起薯條, 放落口的一刹間... 感到...唔難食, 比正常的薯條還要脆... 不過d芝士就十分之咸... 仲要係越底越咸, 咸到我最後只係食左半包就冇食落去lu...返來打開Openrice, 嘩, 都幾多好評下喎~~~~... 睇來香港人都食得幾咸架喎...

居然要排隊喎~~ 不過唔緊要啦, 咁先證明係好野.

$40 (其他)
  • 炸薯條
睇openrice睇左咁耐,終於有機會去試下!因為自己係芝士痴,所以梗係揀芝士味啦!今日唔算話太多人,但係天氣真係熱到極點!所以等果陣都好辛苦,但係收銀o既staff都仲好好禮貌,我地仲加左5蚊要杯汽水~食啦食啦!薯條炸得好脆!!真係隻叉吉落去會吉唔落架囉!面頭d芝士都好好味!不過如果可以再多d就好喇XD 最底都有d芝士汁的,不過唔知係咁岩我果兜定係全部都係咁,我覺得芝士汁唔太夠,可能因為我自己係汁怪啦XD但總括黎講,我同男友都覺得超好味!而且好飽肚囉!如果一個人冇咩野做,25蚊買一個tea都okay架!下次一定會再黎試其他味道!!
睇openrice睇左咁耐,終於有機會去試下!

食啦食啦!

• 芝士薯條
今日與My Best Fd 落車搵Auite時,無意中經過愛爾蘭瘋薯的門外,出發去CWB時我同Best Fd講CWB開了一間食薯條的店。之前睇人地個Blog都有介紹,都有興趣一試的,但無奈佢開響CWB,我同佢之間太遙遠了! 但今日竟然有機會品嘗,更係唔會放過依個機會一試佢有幾隻味選擇,有芝士、肉醬等,但我地選sour cream,雖然店內環境細細,但都好有程序,好條理及衛生!但都要等了一陣先可以食到,$25 此店為了答謝客人在炎熱天氣下等候,只需加 $5汽水就可以任飲,都幾抵的! 薯條即叫即炸,熱騰騰都幾好味,加上sour cream 少少酸酸的味道,好味過點茄汁,現在食薯條並非單一化噢!

$25 (其他)
2008-09-10 9 瀏覽
想試左好耐今日終於試到...食左芝士味薯條,$30熱辣辣好正~~!!!芝士味都幾夠...美中不足係人多左d,要等幾耐下,下次會再試其他味
想試左好耐今日終於試到...
食左芝士味薯條,$30
熱辣辣好正~~!!!芝士味都幾夠...

美中不足係人多左d,
要等幾耐下,
下次會再試其他味