2016-03-21
部htc電話壞左, 去油麻地整整。 平時都有行經呢間餐廳, 但通常都係下午茶時間, 見今晚有咸豬手, 百零蚊, 試試距!一個姐姐睇晒成個樓面, 客唔算多, 坐得好舒服, 而且好似而家做緊畫展, , 樓下已經睇好食mud, 一坐低就叫豬手。湯係用攪拌機打蓉的濃湯,menu無寫我又無問, 味道應該係牛尾湯,跟塊牛油法包, 幾脆但偏乾, 張相係食左塊包, 湯又飲左一半。德國咸豬手, 豬皮唔算好脆但咬得入, 味道又唔會好咸, 本來叫跟飯, 來左薯菜, 都好。。。隻豬手甘大隻, 真係泥左飯可能食唔晒, 最後成碟清晒。餐茶叫左奶茶, 港式, 有點苦唊, 但無mud茶味 可能響電爐座得耐。總體泥講, 唔算好好, 但都叫正正常常, 對得起個價錢, 而且呢個地區呢間餐廳係可以hea下, 好過樓下堆茶記, 只係怕距地做唔住。 後來都有班後生仔入來, 希望距地做下宣傳, 又研究出幾個signature菜式啦。支持小店。