2012-09-05 186 瀏覽
因為之前買咗會籍, 所以我同咕嚕肉都幾係呢度0既常客. 雖然多數去山頂0個間, 但其實銅鑼灣呢間都係唔錯0既選擇.我地因為都幾肚餓0下, 所以都不加思索地叫咗一個”春夏二人套餐”, 原價好似大概$218, 因為我地有會員用0既$100優惠券, 所以實付$118, 確實係抵到爛, 眼都盲. 呢個套餐包咗湯, 咕嚕肉叫咗雜菜湯, 中規中矩, 但勝在夠足料. 而我就叫咗忌廉湯, 但因為太餓, 個忌廉湯一上檯, 就俾我飲0西, 相都無影………緊隨湯之後, 就有和風牛肉包, 我地睇menu 0個陣, 都覺得呢個包好似都幾大, 但上檯時就發覺原來都細細地, 個口大0的都應該可以一啖食0西, 不過算啦, 其實人地本身張相旁邊都無話實物原大, 只係我地自己一箱情願0既想法0者.呢個餐可選兩款主菜, 我地就揀咗”日式雞肉蟹腳薄餅”(2mm餅底). 其實我自己好鍾意食日式薄餅上面0既醬0架, 所以呢款薄餅正合我心意. 雖然雞肉有0的硬, 但幸好餅底烘得恰到好處, 脆得0黎又唔會太膿, 幾好幾好…….除咗薄餅之外, 另一個主菜我地叫咗”青芥茉蟹子牛肉石頭鍋飯”. 我地一向都覺得呢度0既石頭鍋飯幾好味, 今次

除咗薄餅之外, 另一個主菜我地叫咗”青芥茉蟹子牛肉石頭鍋飯”. 我地一向都覺得呢度0既石頭鍋飯幾好味, 今次都能夠保持水準: 牛肉夠多飯夠焦香, 而且牛肉入面夾雜住一粒粒0既蟹子, 口感相當豐富具層次, 屬上佳之作!

一個完整0既套餐, 當然少不了一杯飲品啦, 因為我咳到飛起, 所以只能擁抱我0既熱檸茶, 而咕嚕肉就叫咗一杯叫”黃金海岸”0既特飲, 我問他好唔好飲, 他只係答我, “0的味道好似一個好酸0既橙…….” 得! 明0西………..

整體而言, 呢度成日都能夠保持到不俗0既水準, 係值得一來再來0既食店!
日式雞肉蟹腳薄餅
雜菜湯
和風牛肉包
青芥茉蟹子牛肉石頭鍋飯
題外話/補充資料: 一見到Spaghetti 360呢個名, 不其然令我想起唐生0既名句”Ong Ping Sam Luk Ling” (昂坪360), 所以我都想講句”史啤Get T Sam Luk Ling”回應一番.
2012-09-02
用餐優惠
其他
日式雞肉蟹腳薄餅
雜菜湯
和風牛肉包
青芥茉蟹子牛肉石頭鍋飯
3個女仔去食飯。BOOK左台, 所以唔洗等, 但呢晚佢地出奇地唔FULL!頭盤X2 蒜茸包, 又是硬的!我每次都以為係PIZZA黑個隻... 但因為呢間餐廳切問條型, 所以食上泥方便D! 又方便點汁。但可惜佢又唔係好似PIZZA EX 咁樣有OLIVE OIL 同VINEGAR PROVIDE...BROCCOLI WITH CHEESE~比MENU 幅圖呃左, 份量好小, 足夠一人食而已!咖哩豬排飯, 聽說這個是必點! 唔係太好味, 吸引唔到我繼續食!D咖哩汁太澀 SEAFOOD PASTA蝦有3隻, 帶子係細細隻, 仲有蟹子...呢個算唔錯了... 下次可以試多次, 但不要期望真的有SEAFOOD.連青口都冇隻!慢魚石頭飯 夠曬熱, 汁多小小就更PERFECT!! 好味!
3個女仔去食飯。
BOOK左台, 所以唔洗等, 但呢晚佢地出奇地唔FULL!

頭盤X2
蒜茸包, 又是硬的!
BROCCOLI WITH CHEESE~
比MENU 幅圖呃左, 份量好小, 足夠一人食而已!
garlic bread $28
broccoli with cheese $35
咖哩豬排飯, 聽說這個是必點!
唔係太好味, 吸引唔到我繼續食!
D咖哩汁太澀

SEAFOOD PASTA
蝦有3隻, 帶子係細細隻, 仲有蟹子...
連青口都冇隻!

慢魚石頭飯
慢魚 蛋 石頭飯
夠曬熱, 汁多小小就更PERFECT!!
好味!
$330 =D
2012-08-22
garlic bread $28
慢魚 蛋 石頭飯
broccoli with cheese $35
  • GARLIC BREAD
2012-08-21 62 瀏覽
是日原本約了數位好朋友聚餐, 最後大多失約, 只剩下彩虹小姐和筆者. 之前筆者已經想試意粉360的水準, 今次終於有機會. 好友較早到達, 週末晚上七時三十分, 只需等候五分鐘便可入座, 真好! 數分鐘後筆者趕至. 店舖裝修獨特, 九曲十三彎, 加上很多鏡子, 有點迷幻, 幸好燈光足夠, 找了一段時間終於找到友人, 由於不是太肚餓的關係, 只點選了脆炸軟殼蟹柚子醋沙律(HK$70) 和青露筍煙肉意大利粉配温泉蛋(HK$69). 大概等了十分鐘, 侍應先送上脆炸軟殼蟹柚子醋沙律. 賣相挺吸引, 色彩鮮艷的, 令人食指大動. 分量適中,有五六件軟殼蟹呢! 足以二人食用. 先試一口軟殼蟹, 是熱的, 剛剛炸起吧, 夠新鮮! 其炸漿不厚, 吃下去不粉也不油膩, 味道有其軟殼蟹的甘香,不俗. 配上蟹籽沙律醬, 更加好吃. 其餘部分則有生菜, 車厘茄, 栗米, 加上已混上的柚子醋, 味道酸酸甜甜的, 非常開胃, 尤其欣賞栗米, 非常鮮甜多汁, 很美味的一道日式沙律. 隨後侍應送上青露筍煙肉意大利粉配温泉蛋. 其實即是carbonara. 賣相普通, 並不是很精緻的一種.分量也okay, 可以二人分

隨後侍應送上青露筍煙肉意大利粉配温泉蛋. 其實即是carbonara. 賣相普通, 並不是很精緻的一種.分量也okay, 可以二人分享. 温泉蛋沒有蒸得過老,切開有流心效果.讚!試一口意粉,並不是特別al dente, 但沒有過淋,可以的.味道則充斥著白汁和蛋汁香,不過份濃也不過份淡,完全不膩,很不錯呢!而且碟上有很多汁,很怕吃乾乾的carbonara. 要批評的是青露筍好像不太配carbonara, 有點格格不入.
題外話/補充資料: 很喜歡他們提供有耳的水杯.
2012-08-11
5 分鐘 (堂食)
$76.5 (晚餐)
  • 青露筍煙肉意大利粉配温泉蛋
  • 脆炸軟蟹柚子醋沙律
2012-03-08 26 瀏覽
昨天跟母親大人到銅鑼灣辦事,辦完就吃晚飯然後回家。因為之前在山頂吃過意粉360,對它的小龍蝦熱石頭鍋飯念念不忘,所以選擇了皇室堡這家意粉360。到達的時候大約是五點半,馬上就有位置。坐下來基本想也不用想就點了石頭鍋飯跟酥皮忌廉湯。酥皮忌廉湯--來到的時候,酥皮的牛油味陣陣飄香撲鼻,而且隔著幾吋的距離也感受到它的燙熱。飲用酥皮湯讓人最興奮的莫過於把酥皮戳下去,讓酥皮沾滿忌廉湯。喝一口忌廉湯,很濃稠和飽滿,富有忌廉味,而且很足料,滿嘴都是蘑菇。但略嫌太飽,吃完忌廉湯基本都已經飽了。小龍蝦熱石鍋飯--上來的時候還有氣泡噗吱噗吱的漲開和爆破。底層的墨魚汁飯,上面鋪滿了小龍蝦,龍蝦汁和芝士,還在面層烤焗得有點焦。外表真的是滿分,令我很期望,但遺憾吃下去有點失望。其一,飯太乾,雖說有很多的飯焦,但整體飯的水份都通通在烤焗時被抽乾水份,弄得有點像在吃隔夜飯。其二,小龍蝦汁太腥,比起在山頂所吃的有點兒分別,   山頂所吃到的石頭鍋飯是咸香海鮮味,但這兒的幻化成微微腥味。我對石頭鍋飯真的很失望,亦因此分數大減。服務--其實到達這些連鎖式的餐廳,沒什麼服務可言,只要不太差勁就可以了。這裡的員工也不外乎是些
昨天跟母親大人到銅鑼灣辦事,辦完就吃晚飯然後回家。
到達的時候大約是五點半,馬上就有位置。
坐下來基本想也不用想就點了石頭鍋飯跟酥皮忌廉湯。
很濃很飽滿
酥皮忌廉湯--
但略嫌太飽,吃完忌廉湯基本都已經飽了。
熱辣辣上桌
小龍蝦熱石鍋飯--
上來的時候還有氣泡噗吱噗吱的漲開和爆破。
外表真的是滿分,令我很期望,但遺憾吃下去有點失望。
其二,小龍蝦汁太腥,比起在山頂所吃的有點兒分別,
   山頂所吃到的石頭鍋飯是咸香海鮮味,但這兒的幻化成微微腥味。
我對石頭鍋飯真的很失望,亦因此分數大減。

服務--
這裡的員工也不外乎是些年輕的少男,所以他們閒聊是少不免的。
禮貌、笑容都一一欠奉,但做到至低要求,有需要就會服侍到。
會有一、兩個服務員比較好態度,這兩位都值得稱讚。
其餘,只能說是勉勉強強吧!還需改善。

總括而言,
是意粉屋旗下的餐廳,質素也差不了多少吧。
但期望不要抱過多,只以平常連鎖餐廳的態度去吃就會滿意了。
但有一點令我覺得不太好。
就是上菜時間非常不好,湯喝得一半主菜就上了,這讓客人很不方便,這點需要改善改善。
其餘,問題不大。一試也無妨。
2012-03-07
很濃很飽滿
熱辣辣上桌
2011-08-01 19 瀏覽
捉緊信用咭優惠 差不多以半價由頭盤至到飲品, 一應俱全, 抵爆。蒜蓉包已凍而且略為硬身, 可以不理 忌廉磨菇湯 : 質感過份地濃淍, 磨菇味也消失得無影跡, 感覺是麵粉開水在炎夏天氣嚐此湯確有點難頂 而且湯面的合桃碎, 更有點“益”味, 完全是畫蛇添足。芝士焗西蘭花 : 芝士味不太濃郁, 反正合我意, 西蘭花是拖過水再焗, 質感略腍, 絕對是補充纖維素的佳品 。白汁蜆肉配意粉 : Al-dente 質素意粉不愧為意炒屋 忌廉汁很creamy 而且份量剛好之餘也能掛麵, 美中不足是蜆肉size適中但有些還未打開整體還是很回味的 海鮮熱窩 : 海鮮意大利三色飯 : 熱辣辣的窩內是口感偏軟的意大利飯, 忌廉汁無疑更增加了棉棉的口感。海鮮有蜆, 煙三文魚和蝦等, 每口飯也夾雜著啖啖海鮮肉, 十分對胃之餘也飽肚, 而窩底內還付著那輕微飯焦, 對於飯痴如我, 也迫不得已放棄意粉而集中KO 窩飯。 凍檸茶 : 消濟解渴 坐位有點迫而密度奇高, 也較意粉屋嘈雜上菜則非常快速; 很有快餐feel 的 360
捉緊信用咭優惠
差不多以半價由頭盤至到飲品, 一應俱全, 抵爆。
蒜蓉包已凍而且略為硬身, 可以不理
在炎夏天氣嚐此湯確有點難頂
而且湯面的合桃碎, 更有點“益”味, 完全是畫蛇添足。
絕對是補充纖維素的佳品 。
白汁蜆肉配意粉 : Al-dente 質素意粉不愧為意炒屋
整體還是很回味的
凍檸茶 : 消濟解渴

坐位有點迫而密度奇高, 也較意粉屋嘈雜
上菜則非常快速; 很有快餐feel 的 360

2011-07-14
0 分鐘 (堂食)
2011-07-17 14 瀏覽
那天星期五...朋友為我預早慶祝我的生日...一行3人...於是佢決定黎這間店....初初都唔知佢係spaghetti ga分公司....so當新野咁嘗試.....叫左個4人set 都好多野食....不過叫左d野係...超級超級快黎到...可以話係..落單...5分鐘後...d野食齊晒law...我地又唔趕時間....先食...都係冷盤冇問題la...又幾好食添.....之後到呢個...係凍ga...=.=...又係我地理虧冇叫佢換...哩個意粉好好食....

叫左個4人set 都好多野食....

我地又唔趕時間....
先食...
雞沙律
蝦卷
帶子
都係冷盤冇問題la...又幾好食添.....

哩個意粉好好食....
意粉好好食..
2011-01-28
10 分鐘 (堂食)
雞沙律
蝦卷
帶子
意粉好好食..
2011-06-30 23 瀏覽
自從皇室堡裝修過之後就多左好多好野食.今次係時候試下有多間分店既 - 意粉 360 三點幾放左學因為未食LUNCH. 好肚餓.見到佢門口個茶餐牌好似幾豐富咁.有湯有意粉有飲品賣四十幾蚊.都可以試試佢既味道 雖然佢個名叫意粉360.但原來唔係得意粉食架.意,西,日,韓既野食都有小小.咁都幾特別呀 我叫左個意粉餐.我朋友叫左石頭鍋飯餐.過左無幾耐餐飲(我地加錢轉左特飲) 就黎啦.特飲幾特別. 由其係我朋友果杯. 又靚又好味而且個餐都上得幾快.大大鍋. 熱呼呼.我個蘇皮湯都好好味呀.1.7mm意粉 有口感. 但肉醬就不太特別.整體都唔錯.下午茶同午餐都幾抵食
自從皇室堡裝修過之後就多左好多好野食.
今次係時候試下有多間分店既 - 意粉 360

三點幾放左學因為未食LUNCH. 好肚餓.
見到佢門口個茶餐牌好似幾豐富咁.
有湯有意粉有飲品賣四十幾蚊.
都可以試試佢既味道
餐牌
餐牌 - 小食
餐牌 - 1.7mm 意大利粉
餐牌 - 沙律. 咖哩飯. 石頭鍋飯
雖然佢個名叫意粉360.
但原來唔係得意粉食架.
意,西,日,韓既野食都有小小.
咁都幾特別呀

我叫左個意粉餐.
我朋友叫左石頭鍋飯餐.

過左無幾耐餐飲(我地加錢轉左特飲) 就黎啦.
士多啤利味的熱特飲
特飲幾特別. 由其係我朋友果杯. 又靚又好味

而且個餐都上得幾快.
燒汁肥牛肉石頭鍋飯
大大鍋. 熱呼呼.
蘇皮忌廉湯
我個蘇皮湯都好好味呀.
茶餐價$52. 有湯.意粉同特飲
1.7mm意粉 有口感. 但肉醬就不太特別.

整體都唔錯.

士多啤利味的熱特飲
  • 1.7mm意粉
  • 蘇皮湯
2011-06-06 33 瀏覽
和唔太二人又是在老銅吃午餐,最後不想走太遠了,就決定試試皇室堡內新開了好一陣子的意粉360,反正對意粉屋這個品牌,一向都具備一定的信心。二人坐好之後,就開始看餐牌了,鄰座有一家四口的外藉人仕,見服務員無論對我們,或是那一家人,服務態度都是非常之好,加上英語水平不錯,服務方面,以一所非酒店的食店來說,本人認為已經很是不錯的了。我們最後決定要了一個二人享用的假日午市套餐,因為想吃烤豬仔骨,所以要了一百六十八元貴一點那一個組合,另外一個主食就要了青露筍煙肉意大利粉,另外都加了八元,將其中一個餐湯轉了酥皮湯,另外又加多八元八角要了個小吃。那小吃是一小件的北海道珍寶帆立貝野菌酥皮方塊,由一件酥皮餅作底,在其之上放上一隻帶子,加上點混了沙律醬的蘑菇粒、沙律醬及點點蟹籽,那沙律醬吃起來帶點芥辣味,吃起來份外清新,加上酥皮本身酥化得來不太油膩,吃起來整個感覺不太累贅,加上點點蟹籽的鹹香,及帶咬勁而又厚肉的帆立貝,帆立貝更是連有裙邊,吃起來更有嚼頭,又不算太韌,八元八角一份實在抵食。餐湯要了意大利菜湯,個湯夠熱,入口都是一貫香濃的蕃茄味,真的很喜歡它們的湯真的夠酸,清新的酸味加上適中鹹度,吃起來非常開胃
皇室堡內新開了好一陣子的意粉360

假日午市套餐真的好抵食呢
北海道珍寶帆立貝野菌酥皮方塊不油膩,有嚼頭!
意大利菜湯非常夠熱,入口一貫香濃的蕃茄味
餐湯要了意大利菜湯,個湯夠熱,入口都是一貫香濃的蕃茄味,真的很喜歡它們的湯真的夠酸,清新的酸味加上適中鹹度,吃起來非常開胃,而且是日的湯帶着一股很重的蒜味,味道真的非常之惹味,加上之內煲得軟腍的蔬菜及意粉,包括紅腰豆、紅蘿蔔、椰菜、西芹等,實在好喝。
加了酥皮的餐湯,酥皮焗得非常挺身,酥脆美味
另外的酥皮湯都是要了紅湯,味道上當然一模一樣,但那面層的酥皮焗得非常挺身,多層薄薄的組成又酥又脆的餅食,伴點湯一起來吃真的不錯。
青露筍煙肉意大利粉吃起來有蛋黃的味道
意粉入口creamy,而且煮得軟硬適中
青露筍煙肉意大利粉,相信是用上忌廉汁來煮的一個意粉,怎知道吃起來有蛋黃的味道,口感非常之Creamy,有吃Carbonara的感覺,汁醬掛得非常均勻,意粉入口creamy,而且煮得軟硬適中,間中吃到的露筍又夠爽口,入口無渣,不過稍嫌煙肉不夠肥美,如果其煙肉能予人入口甘香一點,整個意粉的味道一定更棒。
豬仔骨的份量不少,但伴碟的薯條不夠熱
燒汁夠開胃,不過豬仔骨的肉有點嚡,沒太多肉汁
一客烤豬仔骨的份量一點也不少,一碟上三件都頗為大件,豬仔骨的燒汁上得夠多,味道夠濃,當中帶開胃的酸味,加上豬仔骨的肉部份被燒焦了,吃起來酸中又帶炭香,味道上確實不錯,不過豬仔骨的肉有點嚡,而且也不是太多肉汁,看來是在烘烤之時,流失了一點肉汁,這一點店家是有需要作出改善,而伴碟的薯條夠脆又有薯香,不過就真的不夠熱了,不然應該更為好吃。
凍檸檬茶的茶味薄了點
熱檸檬水是一杯消滯良品
餐飲方面,一早知道此店的咖啡奶茶麻麻,最檸檬茶永遠是最安全的選擇,所以只是要了一杯凍檸檬茶及熱檸水,凍檸檬茶的茶味薄了點,然而檸檬味道夠,冰凍的當然好喝;另外的熱檸檬水就沒什麼好談了,只能說是一杯消滯良品罷了。

是簡簡單單的一頓午餐,已經令兩口子吃得高興,雖然說這些就是意大利美食,當然有人會說有欠正宗,不過實在是好吃又抵吃,什麼歧見也暫且放下來,人生在世,不是每分每刻也要拉得那麼繃緊吧。
2010-10-10
皇室堡內新開了好一陣子的意粉360
假日午市套餐真的好抵食呢
北海道珍寶帆立貝野菌酥皮方塊不油膩,有嚼頭!
意大利菜湯非常夠熱,入口一貫香濃的蕃茄味
加了酥皮的餐湯,酥皮焗得非常挺身,酥脆美味
青露筍煙肉意大利粉吃起來有蛋黃的味道
意粉入口creamy,而且煮得軟硬適中
  • 意大利菜湯,酥皮意大利菜湯
2011-03-26 10 瀏覽
叫了芝士茄子, 360 pizza同墨魚龍蝦石頭飯,男朋友話芝士茄子的白汁好好味...PIZZA的皮好像是急凍的,不好吃。。但上面放雞蛋同蟹籽很有創意也好夾,不過食到上面的火腿時我覺得好鹹...,我地一致覺得墨魚龍蝦石頭飯的飯好硬,唔係平時石頭飯個隻硬同脆,龍蝦好韌,可能老左...不過每粒飯都好有墨魚味,我覺得有D鹹左D,但整體好用心同好抵食
芝士茄子
墨魚龍蝦石頭飯
360 pizza
2011-03-25
15 分鐘 (堂食)
2011-02-13 10 瀏覽
非常有禮貌既餐廳,味道好味,坐得舒服,一定會可再食過!今期有恒生半價套餐,抵食,而且有特飲,甜品優惠!下午荼第二份半價優惠!!前菜:麻醬蕃茄@味道一流,蕃茄冰凍,配埋麻醬與別不同;雞翼@味道ok;主菜:芥辣三交魚薄pizza,好好味,芝士味香;泡菜豚肉熱鍋飯@泡菜不算太辣,味道尚可!
芥辣三文魚薄pizza
2011-02-12
10 分鐘 (堂食)
芥辣三文魚薄pizza
  • 麻醬蕃茄
朋友生日,去到直接walk-in新年有好多dinner set, 平均都118~178左右一位..咁我地覺得唔係好吸引,就散叫同朋友叫左一樣既 "白汁蟹籽海鮮意粉" (唔記得完整名,差唔多)60蚊左右, 唔係好大碟....黎到未食 就聞到d蟹籽勁大陣腥味... (連隔離唔係食我果碟既朋友都聞到,問我咩事)到放到面前 咁叫左都唯有食左佢啦我都未食過d咁腥既蟹籽..仲要一陣怪味..都唔知係咪放得太耐壞左..唔叫都叫左,唯有撈埋d白汁一齊食..入面d海蟹有蝦,墨魚圈同埋帶子咁啦...全部都仲係凍凍地..唔知係特登定係點..總之係未熟得晒..唔洗問肯定係冰鮮啦..都唔係問題問題係成碟野真係勁腥..撈埋d白汁都仲係勁大陣味!!!另外叫左個雞肉pizza..厚批.我未見過pizza唔係圓形..仲要凹凸不平..有d地方好厚.有d地方好薄咁- -可能呢d係特別風格啦 咁我地都係咁照食上面d雞肉..真係勁鞋= = 仲要冇汁.個pizza乾爭爭..冇咩味....真係完全唔推薦呢個pizza $69ps.我地問個waiter..厚同薄批有咩分別... waiter淨係識話厚d囉... 我地話有咩特別.
朋友生日,去到直接walk-in
咁我地覺得唔係好吸引,就散叫

60蚊左右, 唔係好大碟....
到放到面前 咁叫左都唯有食左佢啦
唔叫都叫左,唯有撈埋d白汁一齊食..
入面d海蟹有蝦,墨魚圈同埋帶子咁啦...
全部都仲係凍凍地..唔知係特登定係點..總之係未熟得晒..

唔洗問肯定係冰鮮啦..
都唔係問題
問題係成碟野真係勁腥..撈埋d白汁都仲係勁大陣味!!!

另外叫左個雞肉pizza..厚批.
可能呢d係特別風格啦 咁我地都係咁照食
真係完全唔推薦

呢個pizza $69

ps.我地問個waiter..厚同薄批有咩分別... waiter淨係識話厚d囉... 我地話有咩特別...佢就答我地 想飽d就食厚批=.="
仲有就係..1.5小時就要交枱..繁忙時間wor
環境都ok既..位都幾闊...但係總括黎講d野食同價錢都唔成正比= =

諗住食意大利野食意粉冇死啦..原來都係唔多得囉!!
2011-02-05
2010-12-27Happy Happy Family 自暑假就在pizza hut聚後就冇見大家啦=] 就趁大家都考完試見下面啦 感情係要維繫既,,店內環境光猛,,座位算闊落,,是晚一行5人俾安排到一角,,是談天說地的好地方=]食物是中中等等的,,不算太出色,,忌廉湯: creamy,,分數 70/100没有食小食,,怕熱氣,,但同伴們覺得ok蟹意粉,,很是creamy,,香=]卡邦拿,,鐘情既一款,,很重芝士味,,但好似dry咗d,,如果多返小小汁就更好啦=]羊架,,細細件,,肉質有點兒乾,,惟賣相靚,,伴随的薯條多到食唔曬=]石窝飯,,足料,,香=]紅豆唔夠唸,,但雪糕很好=],,呢度算系The Spaghetti House 既Young 版吧,,哈,,環境同價$$都不錯,,可再黎=]
2010-12-27

感情係要維繫既,,

食物是中中等等的,,不算太出色,,

忌廉湯: creamy,,分數 70/100
没有食小食,,怕熱氣,,但同伴們覺得ok
蟹意粉,,很是creamy,,香=]
石窝飯,,足料,,香=]
紅豆唔夠唸,,但雪糕很好=],,
環境同價$$都不錯,,可再黎=]

2010-12-27
個餐牌有好多選擇, 影出嚟D相賣相唔差. 不過實際嘅食物質素平平, 意粉同個湯唔夠熱, 蜆肉意粉D蜆肉無味,個蘑菇湯啲蘑菇片硬硬地! 環境勁嘈, 不過服務員就好有禮貌, 啲嘢食落咗order好快有得食.

2010-12-29
2010-10-08 16 瀏覽
皇室堡好像已經回復以往咁旺喇,發覺皇室堡內的食肆都有人龍喇,現在連Spaghetti 360都有人等位喇.實是可喜!我地彿然想食ribs, 記得呢度有,所以就黎食.今次坐一張雙人檯,都算迫架,因呢度d檯吳係大,同檯與檯之間都幾貼.不過無辦法,係香港食飯係咁架啦.其實都算吳夠位置放食物呢.今次無點套餐,因上兩次都係食套餐,今次點了一個前菜芝士焗茄子,一個$8.8特價的沙律蝦米餅,一個ribs同一個煙三文魚白菌意粉.前菜芝士焗茄子,份量都吳少每人都有兩三件,芝士白汁係d茄子面,所以都吳會乾,配合稍炸軟孰的茄子,吳錯唔錯.一個$8.8特價的沙律蝦米餅,小小酸味的醬汁,好醒胃,好味.不過好得意,塊米餅竟然係旺旺來的,咁樣整幾新穎,唔錯唔錯.主菜ribs,侍應送上來的時候,好impressive呀,四件ribs係用一塊頗為大塊的木板,用來serve 壽司的那種.Presentation 都吳錯的.伴碟是一些caeser salad和炸薯條.煙三文魚白菌意粉,呢個意粉係用pesto sauce, 幾清新的橄欖油味.呢度標榜用1.7mm意粉,特別幼身,都幾彈牙.吳錯唔錯.下次再來就要試那超薄pizz

下次再來就要試那超薄pizza 先.
ribs
煙三文魚白菌意粉
ribs
煙三文魚白菌意粉
2010-09-28 19 瀏覽
呵呵*系返補習之前同朋友去食野,之前系openrice 搵左好多系銅鑼灣既餐廳XD太多選擇搞到唔知食咩好最後決定試下呢間Spaghetti 360啦一落order,d 野都幾快就到左(:一泥到,個賣相都幾靚**又幾好食呀**只不過系d炸雞油左少少同埋細舊左(:整體都幾好架!

太多選擇搞到唔知食咩好
最後決定試下呢間Spaghetti 360啦
一落order,d 野都幾快就到左(:
整體都幾好架!
炸雞同湯意粉(: