小食拼盤: 唔值七十幾蚊一碟春卷係普通茶樓果D,但比茶樓春卷肥膩,雞翼冇咩特別,但算幾滑,幾有媽咪味豬肉腸好軟,如果就咁食,冇咩驚人味道,仲幾膩下,但加埋佢準備定既汁,味道幾出眾,薯條唔太油,外脆內軟,點返佢準備既汁,竟然比點茄汁更好!洋蔥圈,好脆口,但冇咩洋蔥口感,就連中間既配菜點返隻汁,完全冇食草既味道,隻汁好百搭食完呢個都有5成飽,兩個女仔SHARE 田螺蒜蓉煙肉薯蓉,平時我好少食意粉屋,平時係pizza hXt食,係冇個包,呢道係有,個蒜蓉睇落好似好咸,但其實咸咸地,但唔會搶薯味,但我係唔食田螺,所以唔知田螺係點,但我食蒜蓉煙肉薯蓉,三隻味balance得幾好,初頭上枱果陣仲覺得怪怪地,個包冇味,但好脆,又唔會吉落去又唔會散呀爛呀果d,夾埋隻包食,同個薯蓉好夾!好有層次,大家唔會搶到大家既味卡邦尼意粉,好香,好creamy,好香芝士味,火侯岩岩好,係火黃色,冇燶到,又唔會食到口乾呢隻意粉,基本上係可以兩個極端,好食既,真係好好食,唔好食既,真係好難食,之前同老公食過兩間唔同餐廳既carbonara,不過一間焗得唔金黃,有少少黑,一間冇焗,成pat嘔吐物,而且個汁,論賣相定味道,
小食拼盤: 唔值七十幾蚊一碟
春卷係普通茶樓果D,但比茶樓春卷肥膩,
雞翼冇咩特別,但算幾滑,幾有媽咪味

薯條唔太油,外脆內軟,點返佢準備既汁,竟然比點茄汁更好!
洋蔥圈,好脆口,但冇咩洋蔥口感,
就連中間既配菜點返隻汁,完全冇食草既味道,

隻汁好百搭

食完呢個都有5成飽,兩個女仔SHARE

但我係唔食田螺,所以唔知田螺係點,但我食蒜蓉煙肉薯蓉,
三隻味balance得幾好,初頭上枱果陣仲覺得怪怪地,
個包冇味,但好脆,又唔會吉落去又唔會散呀爛呀果d,
夾埋隻包食,同個薯蓉好夾!好有層次,大家唔會搶到大家既味

卡邦尼意粉,好香,好creamy,好香芝士味,火侯岩岩好,
係火黃色,冇燶到,又唔會食到口乾

呢隻意粉,基本上係可以兩個極端,好食既,真係好好食,
不過一間焗得唔金黃,有少少黑,一間冇焗,成pat嘔吐物,
而且個汁,論賣相定味道,真係意粉屋係最好,一試難忘,
飽到8成都仲想食埋佢,最後都係剩左幾啖...好好味

至於服務方面,發生左件好funny既事

主角係呢道既waiter,如果冇睇錯應該叫weder zee
佢大頭蝦,唔夠細心,但勇於認錯,勇於面對

大頭蝦既係佢幫我加水果陣,因為我果杯係暖水,
佢應該先加熱水後加凍水,但佢加左熱水就走左去,
唔記得加凍水

唔夠細心既係,大概係我食完兩個小食拼盤,開始食緊第二輪意粉時,
佢先記得黎加水,但杯熱水仲熱既,佢繼續加熱水,
而我朋友既都係暖水,但佢加到變左冰水

其實只係小事,我同朋友覺得佢幾有趣,亦冇咩唔滿意,
只係話:「咁搞笑既..加加下水又走左」
可能係其他waiter提佢,佢以為我地鬧佢,
竟然主動走埋黎同我地道歉:「唔好意思呀對唔住呀..我岩岩係咪講錯野?」

雖然唔細心,但大意得黎好可愛

之後佢不停loop呢句,後尾問我地係咪佢講野太大聲,
其實佢講野係幾斯文,一d都唔大聲

仲不停咁搵出自己既錯處,例如以為自己冇主動拎調味料

果陣都唔算係少人,但佢每次經過都道歉,搞到我地都唔好意思

大概我地食完個意粉,佢走埋黎同我講:「對唔住呀...我可唔可以請你食個cheese cake?」
我朋友:「唔駛錢既放低丫haha」
跟住就好快上左個cake比我地,雖然佢冇咩錯,
但竟然請食cake做賠罪?!

到埋單果陣,又冇咩客,我就用呢個最後機會同佢講咩呢個小錯

埋完單,我同朋友想去一去toilet,佢竟然衝出黎教我地點樣行去toilet,
又一次「對唔住呀唔好意思..」

呢位咁可愛既waiter,個樣睇落應該係岩岩中五畢業,
依家既年青人可以咁勇於認錯,勇於面對,夠主動,唔夠細心,
大頭蝦純粹係因為佢新,青澀,因為睇落佢既效率都幾新人下,
對答同應對都係似新人,但相信日後佢會有好大進步,
我相信佢會好努力咁改進自己,呢個post唔會係佢日後既post,
希望佢可以得到賞識,有一個晉升機會,呢個的確係好少有既年青人
餐具好污糟,支叉仲未洗乾淨
小食拼盤