2022-01-14
今日WFH,食完早餐之後冇食晏晝,所以到下午茶時間就開始肚餓要出去搵嘢食啦!好耐冇食過意粉屋嘅下午茶,今日就順便去食吓之後再去Aeon買定啲嘢食返屋企做儲備我哋點咗兩個下午茶,一個係拼盤,另外一個就係龍蝦汁琵琶蝦焗飯!之後再加咗一客酥皮湯!食物好快已經嚟到!食物中規中矩啦!拼盤有雞翼、三文魚酥皮撻、Parma ham 沙律菜同薯條!薯條我覺得未完全炸透,所以唔太香脆,另外個酥皮湯呢~其實幾足料,不過酥皮都係未完全焗好,一啲都唔香脆,有啲失望!另外焗飯都唔差,熱辣辣拎過嚟,而且味道都夠晒!講真,我自己覺得意粉屋下午茶其實唔係好抵食,以呢個價錢嚟講其實一啲都唔平,計埋加一都成百蚊一個人,我覺得好多地方都有啦!😌不過呢個純粹個人意見啫!