餐廳: 意樂餐廳 (新都城中心二期)
資訊:

2018-05-27 96 瀏覽
星期日食個lunch見呢到唔洗等就坐低叫左個蕃茄湯豬扒天使面配蒜蓉西多士真係圖片只供參考蕃茄湯稀到似水咁完全無味道天使面亦偏硬(當然感覺因人而異)豬扒雖然夠大塊, 但都係無味道....多士睇落好穩陣, 咬落去無蒜味只有香草味伏味堅濃或者飯會好食d 但無信心take 2
星期日食個lunch見呢到唔洗等
就坐低叫左個蕃茄湯豬扒天使面配蒜蓉西多士
真係圖片只供參考
蕃茄湯稀到似水咁完全無味道

天使面亦偏硬(當然感覺因人而異)

豬扒雖然夠大塊, 但都係無味道....
多士睇落好穩陣, 咬落去無蒜味只有香草味

伏味堅濃
或者飯會好食d 但無信心take 2
2018-05-19 101 瀏覽
星期六下午,唔算多人,望入去見到有四人卡位,帶位姐姐見我地得兩位,佢好似唔多願意比我地兩人坐。到坐低一陣,有個侍應姐姐走過嚟話要搭枱!我覺得好奇怪,因為前前後後嘅四人卡位都係坐兩個人!唔明點解一定要同我地講明要搭枱?我就反問佢點解前前後後嘅人都唔使搭枱?點解要搭我地?佢跟住就嗌walkie同返帶位講返我講嘅嘢之後就無帶人嚟搭枱!其實佢一早講明要搭枱,咁我可以有選擇權食唔食佢!但點解佢要等我坐低咗先咁樣同我講呢?而且仲要唔係有禮貌咁詢問我架喎⋯⋯其實只係普通茶餐廳食物,但都要五十蚊價錢,連服務都唔好嘅時候,我唔明係以咩去吸引客人呢?
到坐低一陣,有個侍應姐姐走過嚟話要搭枱!

之後就無帶人嚟搭枱!

2018-03-31 226 瀏覽
今晚到此餐廳用膳, 柯打 了餐牌上 食品, 可半價換飲品 ,又加9元 配 餐湯 或沙律 ,又可再加12元 配 阿華田或好立克奶凍, 三個人食 都只是一百八十七元 ,仲沒有加一, 真係好超值。 味道也不錯。
2018-03-31
2018-03-26 1012 瀏覽
星期五晚新都城好似間間食肆都要等位,好難得見到呢間唔使等位!!係門口睇餐牌個安格斯牛仲平過隔離新開個間既安格斯牛成$60, 冇諗過入左去,以為會好伏,點知原來都幾好味喎!!一啲都唔差!! 舖頭大大隻字寫住安格斯牛係加拿大空運直送,而且經嚴格認證,100%穀飼安格斯牛, 在水草純淨的農場裡天然成長, 肉質上乘, 鮮嫰多汁。我阿哥叫左一份。有牛肝菌汁同黑椒汁揀,揀左前者。 個餐配濃香菌皇忌廉湯,但又見到餐牌寫可加$22配海鮮酥皮湯,就叫左個酥皮湯,但原來加配完酥皮湯原先個忌廉湯係仲有架, 哈,多左個湯比我飲!!酥皮湯好正呀!!熱辣辣,又足料!!好大隻蝦,入面仲啲蜆同埋魷魚。個牛叫左5成熟!!切開粉紅,冇血水!!GOOD JOB!!果然係肉質鮮嫰多汁!!不過咁岩係根位,每塊都有根位哥哥就唔太中意。仲有薯條,香草烤茄椒同埋芝士焗蕃茄。整體算不錯啦!! 我就唔係咁肚餓, 見佢餐牌都好多種類, 睇到相 香草雞扒野菌滑蛋蓋飯 好似幾吸引,就叫左呢個。可以揀皇牌蒜蓉汁, 西西里茄汁, 秘製咖喱汁。我揀左西西里茄汁!! 個飯送上黎既時候我都有點驚喜,賣相好!! 雞扒煎得超香,但啲肉又好嫰, 味道岩岩好,

加拿大安格斯牛

香草雞扒野菌滑蛋蓋飯
我就唔係咁肚餓, 見佢餐牌都好多種類, 睇到相 香草雞扒野菌滑蛋蓋飯 好似幾吸引,就叫左呢個。可以揀皇牌蒜蓉汁, 西西里茄汁, 秘製咖喱汁。我揀左西西里茄汁!! 個飯送上黎既時候我都有點驚喜,賣相好!! 雞扒煎得超香,但啲肉又好嫰, 味道岩岩好, 唔會太咸。可惜係個滑蛋入面勁多洋蔥,我自己本身唔係咁中意食。當我食左幾啖飯既時候先發覺:我肯定我唔係食緊西西里茄汁,係蒜蓉汁,有少少失望佢咁都搞錯,因為入單係無錯,但又已經食左,費事叫佢換,同埋蒜蓉汁其實都唔難食既。
2018-03-19 311 瀏覽
《意樂餐廳 Cafe de Itamomo》📍 將軍澳新都城中心二期2樓2028-31號舖今次試既係下午茶時段 —————————————————————🔹原茄烤豬排焗珍珠飯 $38🔹香辣煙鴨胸炒天使麵 $39🔹日式芝麻燒雞炒珍珠飯 $40🔹加配 水牛城辣汁雞翼 2隻 $9🔹加配 柚子芝麻蜜糖雞翼2隻 $9—————————————————————➡️豬排都好薄 特別係個珍珠米 做到一粒粒既效果 唔會好似平時焗飯既痴埋一舊咁 呢個好味➡️炒天使麵 都幾多汁 仲有辣味添 但茄汁就真係太多了 個人無預期有咁多茄味係入面➡️炒飯味道好夠 炒飯唔會太乾身 既燒雞唔會好老 珍珠米炒飯粒粒分明➡️水牛城雞翼:呢個雞翼唔係我預期既水牛城辣汁味 佢小小辣味都無 唔酸唔辣唔好食➡️柚子雞翼:柚子味好重 有柚子既酸酸地 但入食落又有蜜糖既甜味 呢個好好味—————————————————————💬整體黎講 價錢同質素都唔錯 商場都好多野食食個下午茶 又想坐得舒服 呢間唔錯呀byM:7/10instagram: 90sfoodieshare —————————————————————#食在將軍澳#
《意樂餐廳 Cafe de Itamomo》

byM:7/10
instagram: 90sfoodieshare
#食在將軍澳#
2018-02-19 303 瀏覽
今日初三無下午茶餐,只可以嗌午餐,我點左個焗鮮茄豬扒飯。豬扒已經切開左兩三舊,肉質唔硬容易入口加上鮮茄好香仲有芝士多到可以拉絲,塊扒都厚肉,,仲有飯入面仲有啲蔬菜蔬果。啱哂我而啲唔鐘意食綠色菜嘅人。份量啱啱好。我平時唔鐘意而啲大塊肉,而個真係100分。我一定再嚟食過.........😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
今日初三無下午茶餐,只可以嗌午餐,我點左個焗鮮茄豬扒飯。
2018-02-14 263 瀏覽
昨晚去新都城意樂餐廳進餐,本來安排二人坐四人卡位,但一名粉紅短髮侍應後來安排二人路口位入坐,本來亦無所謂,體諒餐廳需要按人數安排座位。但當時我二人身上一抽二袋,我詢問粉紅頭髮侍應會否有藍放袋,她竟然就企係度望住我一粒聲都無出,見其表情驚慌,但完全不解決事情就逃之夭夭。到落餐時我們亦問粉紅髮侍應點菜,但其侍應依舊神情古怪,聽到我倆想點菜反而師師縮縮按着電話愈行愈遠。但實在食物和價錢不錯,比同層spaghetti 360更抵吃,唯獨侍應奇怪出事。

2018-02-13
2 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
情人節
  • 芥末意大利飯
2018-02-03 213 瀏覽
打電話叫外賣自取,收銀阿姐話今日好忙,唔接受電話落單,要親自落去買。咩邏輯?親自落嚟買你就會無咁忙?食物方面呢,係okay既,所以我都唯有死死氣,谷住度氣都落去叫買外囉!
2018-02-03
20 分鐘 (外賣自取)
1K
2018-01-23 331 瀏覽
於將軍澳的新都城開了一間新的港式意大利餐廳已有一段時間,這天終於有機會來品嚐一下。點了忌廉汁磨菇天使麵,忌廉汁夠creamy 不錯,天使麵的軟硬度也控制得宜。唯一要改善的就是忌廉汁太多,像是在吃湯麵一般。如果可以控制得較少一點就會更好。
忌廉磨菇天使麵
2018-01-10