2018-03-08 170 瀏覽
今日lunch又黎到悠蔬食 因為佢晚市既定價真係偏貴而且有啲食唔飽,所以dor通常都黎食lunch, lunch set $88-$108 有前菜有湯有main包特色餐飲,午市仲可以叫點心食😍所以lunch黎食係抵食好多架!藜麥鮮果果仁沙律 好健康既前菜,蘋果菠蘿加藜麥配柚子意大利黑醋汁 酸酸甜甜好開胃 不過唔見有果仁既🧐🧐天生雪蓮椰子花生雪耳湯 dor其實因為呢個湯先成日黎食🤫 超足料既雪耳煲到個湯章住個口 滿滿既膠原bb好好飲呀 雪耳又軟稔稔 又健康又好味 次次都飲中湯 唔知道西湯係點😂點心拼盤配榨菜菇絲杞子湯麵 $108呢個餐個個都會跟唔同點心同麵既,dor好多時都叫呢個,又食到點心又有麵就夠飽肚(其他set份量比較少)可惜今次既點心唔夠熱,尤其炸物凍左就唔好食,希望餐廳質素唔好下滑啦☹️Lunch仲包特色飲品,叫左個熱檸檬蜂蜜生薑茶,今日天氣咁凍,飲完暖笠笠岩哂,本來想+$20試埋個燉桃膠架,可惜賣哂😭唯有下次再試啦由最初希望支持環保♻️而食多左素食,食得多左發現素食真心幾好食,由環保angle慢慢變左為食angle去食素,黑洞胃怒食都冇罪惡感,當然dor仲係超鐘意据扒韓燒羊腩煲放

藜麥鮮果果仁沙律

天生雪蓮椰子花生雪耳湯

點心拼盤配榨菜菇絲杞子湯麵 $108

由最初希望支持環保♻️而食多左素食,食得多左發現素食真心幾好食,由環保angle慢慢變左為食angle去食素,黑洞胃怒食都冇罪惡感,當然dor仲係超鐘意据扒韓燒羊腩煲放題,但間唔中食下素都幾開心❤️
2018-03-08
2018-03-08 92 瀏覽
新年食得太多油膩食物,今日就食返清淡啲,食素啦!兩個人食叫左一個Dinner Set加黑松露大啡菇(1)黑松露大啡菇點餐時,侍應生好好。主動建議offer 2個大啡菇份量。唔一定照餐牌嘅3個去叫。黑松露大啡菇用薯蓉撈埋黑松露加芝士去焗⋯黑松露味夠香,大啡菇都好juicy 不過芝士唔係好多 都幾好食⋯美中不足係唔夠熱(2)Dinner SetSet嘅前菜-香芒牛油果苜蓿芽⋯苜蓿芽第一次食 好清草味、牛油果夠稔同熟、芒果唔算甜⋯都ok gei⋯餐湯很香菇味及燕麥味 非常特別而我地叫嘅青咖喱⋯味道唔算濃⋯咖喱比較稀⋯入面都係菇同西蘭花、椰菜花咁⋯配上香脆嘅印度薄餅同一小方方的飯。份量真係一人份 唔會多,岩岩好!可以一試飲品方面就較遜了咸柑桔蜜竟然偏甜⋯可以改善一下。餐廳提供暖水,感覺健康,加上食素的關係感覺很養生😂餐廳環境光線溫和,很舒服,幾好

(1)黑松露大啡菇
不過芝士唔係好多 都幾好食⋯美中不足係唔夠熱

(2)Dinner Set
餐湯很香菇味及燕麥味 非常特別

飲品方面就較遜了
咸柑桔蜜竟然偏甜⋯可以改善一下。

餐廳提供暖水,感覺健康,加上食素的關係感覺很養生😂
餐廳環境光線溫和,很舒服,幾好
2018-03-01
10 分鐘 (堂食)
2018-03-07 2629 瀏覽
有感平日多肉少菜,所以這天決定遠離紅白肉,實行蔬菜天,早餐麥皮,中午水果沙律及三文治,放工就到悠蔬食繼續吃蔬菜。我們約7時許來到,餐廳已經陸陸續續擠迫起來,食客亦坐得滿滿,感覺確實有點侷促。 餐牌上的選擇非常多,令我開始有點選擇困難,最後,決定點dinner set,套餐內包括了前菜、手卷、湯品、主食、甜品及飲品,價錢為HK$228或HK$238。 前菜共有3款,分別是日式麻醬蒟蒻菜絲沙律、四喜烤夫及麻醬沙薑豆絲粉皮。三款當中以四喜烤夫的味道最重口味,有點偏鹹,而日式麻醬蒟蒻菜絲沙律配搭上非常創新,紫菜與蒟蒻的味道很搭,加上日式麻醬,令原來淡味的食菜頓時變得美味,不過,我最愛的還是麻醬沙薑豆絲粉皮,粉皮口感煙韌,青瓜絲爽脆,味道清新。 露筍素香鬆苜蓿芽手卷 及香芒牛油果苜蓿芽手卷 手卷全都是用新鮮的蔬菜製成,個人認為香芒牛油果苜蓿芽手卷較露筍素香鬆苜蓿芽手卷好吃,因露筍素香鬆苜蓿芽帶有點草青味道。白松露椰菜花忌廉濃湯忌廉濃湯口感香滑圓潤,忌廉味道濃郁,帶有淡淡的白松露香味,而當中的椰菜花含蛋白質,能促進細胞的成長;加上椰菜花還含大量維生素U,可刺激身體產生抗癌蛋白酵素,對身體非常

露筍素香鬆苜蓿芽手卷 及香芒牛油果苜蓿芽手卷

白松露椰菜花忌廉濃湯
忌廉濃湯口感香滑圓潤,忌廉味道濃郁,帶有淡淡的白松露香味,而當中的椰菜花含蛋白質,能促進細胞的成長;加上椰菜花還含大量維生素U,可刺激身體產生抗癌蛋白酵素,對身體非常健康。

秘魯人參竹笙黃耳百合燉湯
燉湯味道香甜滋潤,沒有強烈的人參味道,不過,原來秘魯人參的營養價值極高,當中的蛋白質、支鏈氨基酸及多種礦物質,有效抗疲勞,以及減低壓力,而黃耳具有滋陰潤肺、化痰止咳等功效。

飲品多加點錢,改為香脆五穀杏仁牛乳及香濃朱古力,味道上沒有太大的特別。

台式三杯榆耳猴頭菇煲配珍珠糙米飯
三杯榆耳猴頭菇煲是全素,全都是菇菌來的,當中的榆耳猴頭菇,口感很像雞肉,吸收了滿滿的湯汁,挺好吃,不過,這個煲屬於重口味,想吃清淡一點,可能不適合。

風乾蕃茄紅蘿蔔頭野菌合桃意大利飯
意大利飯飯粒軟硬適中,開始時味道有點偏酸,但慢慢地酸味減淡,令人越吃越開胃,而內裏加入了炒香了的合桃,令味道及口感大大提升,加上野菌的菌香味道,非常好吃。

鮮磨腰果露
這裏的鮮磨腰果露不是用粉開,而是用上鮮腰果磨成。真材實料,口感香滑油潤,吃後能潤腸潤膚美容,延緩衰老。

椰香紫薯千層糕
千層糕由一層椰汁及一層紫薯造成,入口時椰香味道濃郁,個人認為椰香味較紫薯味強烈,口感煙煙韌韌,有點像吃著泰式甜品,不過,這款較有營養,因為它是以紫薯製成。

而另一款紅棗乳酪蛋糕 ,這杯乳酪蛋糕非常好吃,口感細滑,帶有濃厚紅棗味香味,得難想像中式紅棗竟然可以製成乳酪蛋糕。
2018-03-01
2018-03-07 68 瀏覽
係銅鑼灣鬧市越來越多素食的時候,遇到呢間“真“ 素菜。顧名思義,係全~部~係~蔬~果~午餐有藜麥沙律加無味精中或西湯。主菜可選點心拼盤或其他主菜。是日選了雪耳桃膠湯,發現有椰子,好好飲。焗意粉用了猴頭菇,竟然同芝士好夾
係銅鑼灣鬧市越來越多素食的時候,遇到呢間“真“ 素菜。

顧名思義,係全~部~係~蔬~果~

午餐有藜麥沙律加無味精中或西湯。

主菜可選點心拼盤或其他主菜。

2018-03-05 101 瀏覽
情人節唔舒服,朋友仔帶我食素菜慶祝節日,呢間好多人推薦,即管試訂位,噢…無位吖…唯有waiting啦~好彩最後都有得食節目通常都係套餐為主,但都有得散叫,可惜有啲點心原來只係午市供應,唯有下次再試。我地叫左個素菜煲,好多菇菇,幾惹味,配白飯一流。又叫左四季豆,同好似雞鎚既炸腐竹,好搞笑,味道唔差喎再黎一個竹碳pizza,黑色pizza真係未試過,樣子就麻麻,但味道又唔差喎,配杯茶就剛剛好。食唔慣素既朋友都可以試下,雖然朋友食佢食完好快就又餓返。

。又叫左四季豆,同好似雞鎚既炸腐竹,好搞笑,味道唔差喎

2018-03-03 173 瀏覽
早上上完堂下午要上班,所以一早找定了餐廳,上到去才發覺午餐餐牌有少少不同,竟然有我最想食的墨西哥卷餅!*藜麥鮮果果仁沙律配柚子醋汁跟餐的沙律超有誠意,有炒香過的果仁,配上清新的沙律和高纖的藜麥;還有酸酸甜甜的鮮果和柚子醋汁。*天山雪蓮椰子花生雪耳湯中湯比較清淡,所以選了中湯。很甜很入味,蘿蔔很淋,有爽口的雪耳,飲完很滋潤!*牛油果鮮果墨西哥卷餅配香脆薯角及紅菜頭蘋果藜麥沙律($98)比起飯麵,我更愛是麵包夾餅類的;紅菜頭蘋果藜麥沙律甜甜的,有少少柚子皮的甘。薯角口感上似是烤焗而不是炸的,所以不太油。這是一個素墨西哥卷餅,除了牛油果、生菜,還有豆製的素肉;卷餅微溫,外皮脆脆的;因為有醬汁,所以不會太乾。*藍蝶花雪梨汁 (+$10)不會太甜,很有梨的清香。*紅棗桂圓百合燉核膠 (+$20)最後都愛養生,可以的話都會選中式糖水;這個紅棗桂圓百合燉核膠甜度適中,核膠很滑。

*藜麥鮮果果仁沙律配柚子醋汁
還有酸酸甜甜的鮮果和柚子醋汁。
藜麥鮮果果仁沙律配柚子醋汁

*天山雪蓮椰子花生雪耳湯
中湯比較清淡,所以選了中湯。
很甜很入味,蘿蔔很淋,有爽口的雪耳,飲完很滋潤!

天山雪蓮椰子花生雪耳湯

比起飯麵,我更愛是麵包夾餅類的;
牛油果鮮果墨西哥卷餅配香脆薯角及紅菜頭蘋果藜麥沙律
紅菜頭蘋果藜麥沙律甜甜的,有少少柚子皮的甘。
牛油果鮮果墨西哥卷餅配香脆薯角及紅菜頭蘋果藜麥沙律

薯角口感上似是烤焗而不是炸的,所以不太油。
牛油果鮮果墨西哥卷餅配香脆薯角及紅菜頭蘋果藜麥沙律

這是一個素墨西哥卷餅,除了牛油果、生菜,還有豆製的素肉;
卷餅微溫,外皮脆脆的;
因為有醬汁,所以不會太乾。
牛油果鮮果墨西哥卷餅配香脆薯角及紅菜頭蘋果藜麥沙律

*藍蝶花雪梨汁 (+$10)
不會太甜,很有梨的清香。
藍蝶花雪梨汁

*紅棗桂圓百合燉核膠 (+$20)
最後都愛養生,可以的話都會選中式糖水
這個紅棗桂圓百合燉核膠甜度適中,核膠很滑。

紅棗桂圓百合燉核膠
2018-03-03
藜麥鮮果果仁沙律配柚子醋汁
藍蝶花雪梨汁
紅棗桂圓百合燉核膠
2018-03-02 73 瀏覽
今晚六點入座,相信係第一枱落單,叫左兩個套餐,前菜手卷都好快上枱,食完等到18:45都未上主菜,但係隔離兩枱散叫d野食都差唔多到哂好耐,所以就追一追餐,之後第一個主菜終於在1850到左,差唔多又食哂,但係第二主菜都未到,所以又追一追餐,最後竟然要在1910先到,但明明間餐廳未full booking, 同埋我地應該係最早落單的。第二主菜食到一半就收走哂第一主菜d野問上埋甜品好唔好。上甜品無問題,因為老婆食完好耐都想食甜品先。最大問題係上完甜品無耐就遞左張單埋黎話埋左單先,果時我第二主菜都未食完......其實食物真係好味,同埋特別,可以再試,不過晚餐最低消費要200蚊有d貴,所以下次再幫襯都係食午餐好了。
2018-02-28 112 瀏覽
經癌症病患朋友得知呢間素食餐廳,廚師會用時下健康素材,製作中、西、意、日美食,我一向唔鐘意食齋舖所煮嘅素食,往往都只食到醬、油、汁,味濃到無哂原本食物嘅鮮味,所以好期待今餐素食新體驗。我中午十二點去到,未算多人,叫左午市套餐,頭盤秘製滷水拼盤,小小地開始,味唔鹹,食到台式滷香味;餐湯紫薯紫椰菜粟米忌廉濃湯,顏色好鮮艷,紫色襯托小許黃粟米粒,配綠色番芫茜碎,見到都心情開朗,份量夠,口感香滑;等左多過15分鐘嘅主菜終於出現,牛油果鮮蔬墨西哥卷餅,配香脆薯角及紅菜頭蘋果藜麥沙律,上枱好似碟紅綠燈🚥咁,擺放得好精美,味道都恰到好處;餐飲我要左杯熱鹹柑橘蜜,尚可;+20蚊要左件宇治抹茶紅豆千層班㦸,呢件好食,好食在cream夠滑,層層足夠分量,綠茶味濃。

我中午十二點去到,未算多人,叫左午市套餐,

頭盤秘製滷水拼盤,小小地開始,味唔鹹,食到台式滷香味;

餐飲我要左杯熱鹹柑橘蜜,尚可;

2018-02-26 97 瀏覽
通常外面啲齋好油膩,所以已經好耐冇喺外面食齋,不過估唔到呢家啲齋可以做到形神俱似,嗰碟齋炸雞肶有四隻鷄肶,外形丶顏色酷似都不得了,食落口居然咬到有鷄骨嘅感覺,最初諗住咬耐啲可以慢慢食左去,點知發覺唔得,原來條鷄骨喺由木雪條棍做,哈哈,真喺幾好玩,仲有嗰牛油果芒果手捲都幾好食,夠新鮮,侍應仲特登提醒要早啲食,唔係紫菜會冇咁新鮮(脆),夠專業提醒,後嚟食落之後發覺有沙律醬汁嘅嘢,原來喺蛋加奶撈埋嘅效果。
2018-02-25 125 瀏覽
新年食得好雜,今日就同男朋友嚟到位於銅鑼灣嘅悠蔬食清下腸胃😄 我地就先點左個猴頭菇南瓜芝士焗飯($98)😌 落左好多番茄同芝士,味道唔會單調,食落炸左嘅猴頭菇口感同肉真係幾相似☺️ 飯底仲要係紅米嚟嘅,好健康👅 另一個set點左個炒意粉配炸連子👀👀意粉用左番茄汁炒左,酸酸甜甜好開胃!而且落左幾多菇同翠玉瓜,食落口感豐富!小食要左牛油果手卷🥑🥑入面嘅蔬菜好新鮮,紫菜又脆口⭐️⭐️餐湯係紫薯湯,好重紫薯味,亦幾creamy 🙏🏻🙏🏻 甜品加左20蚊要抹茶千層😻抹茶味濃亦有口甘,呢個價錢好高性價比😺

我地就先點左個猴頭菇南瓜芝士焗飯($98)😌

另一個set點左個炒意粉配炸連子👀👀

小食要左牛油果手卷🥑🥑
入面嘅蔬菜好新鮮,紫菜又脆口⭐️⭐️

餐湯係紫薯湯,好重紫薯味,亦幾creamy 🙏🏻🙏🏻

2018-02-25 105 瀏覽
拜完太歲就同媽咪嚟食素,呢間素食餐廳比較新潮,我自己就成日食架啦!今日就帶食開傳統齋菜嘅媽咪試下🤗🤗👅 先點左個墨西哥卷配紅菜頭salad($98)🤘🏻🤘🏻 係今個月嘅新lunch set😀 墨西哥卷入面左芝士番茄素肉等食材,食落幾juicy! 而紅茶頭沙律夠清新,仲有d梨等嘅生果做配搭,口感好爽脆😋😋薯角一樣香口😌 餐湯要左中湯,清甜滋潤🙆🏻‍♂️ 另外加左松露菇包👐🏻👐🏻 好似真嘅菇咁,食落松露味十足,包亦軟熟,十分推薦!最後加20蚊要左新嘅紅棗桃膠湯水,桃膠口感似jelly 😻😻好滿足呀!

先點左個墨西哥卷配紅菜頭salad($98)🤘🏻🤘🏻

餐湯要左中湯,清甜滋潤🙆🏻‍♂️

另外加左松露菇包👐🏻👐🏻
好似真嘅菇咁,食落松露味十足,包亦軟熟,十分推薦!

2018-02-22 81 瀏覽
新年假期, 陪伴我的係無限煎糕, 數之不盡的零食、又煎又炸, 冇食到爆瘡總算幸運, 但其實真心食到怕又膩......所以今晚出街食飯都想食得清淡D。之前聽過朋友介紹D間素食餐廳,今晚一於食齋!其實細個都抗拒食齋,覺得D齋整到五顏六色,一係就扮魚扮肉又扮魚生,仲係唔好味。但係近呢幾年開始發現其實齋都分好多種類,比較少食肉嘅我其實都幾鍾意食素食。今日試D間位於銅鑼灣渣甸中心嘅25/F悠蔬食。雖然店舖唔算好大但係我見都有兩間包廳房,外面都有好多卡位私隱度高,坐得舒服。睇到個Menu仲有新年嘅Dinner set大約$300已經有五道菜+飲品, 咁我哋今晚就一人點咗一個set。前菜已經有三款四起烤夫 (D個食落似滷水豆乾)、紅菜頭蘋果合桃沙律(夠開胃,如果少啲蘋果多啲紅菜頭可能會好啲)同埋麻醬沙薑豆絲粉皮 (呢個似我哋平時食嘅雞絲粉皮,好味)手卷(2選1)我地各揀了1款蘆筍素香鬆Alfafa 手卷水蜜桃牛油果Alfafa 手卷兩個手卷Alfafa嘅比例係好多, 估唔到原來手卷係唔一定要用米飯做,原來用Alfafa來做都好有口感。餐湯(2選1)我地各揀了1款白松露椰菜花忌廉濃湯,好creamy好

前菜已經有三款

手卷(2選1)我地各揀了1款
蘆筍素香鬆Alfafa 手卷
水蜜桃牛油果Alfafa 手卷

餐湯(2選1)我地各揀了1款
白松露椰菜花忌廉濃湯,好creamy好香濃

秘魯人參竹笙黃衣百合燉湯,好足料,D個我試咗一啖味道比較鮮甜,有好滋潤嘅感覺。

主菜有5款選擇
士多啤梨醬燒猴頭菇配珍珠糙米飯$268,呢個有驚喜原來好似我哋平時食嘅咕嚕肉,我其實好鍾意食咕嚕肉,佢將啲猴頭菇炸咗一舊舊,其實比真正嘅豬肉可能淋少少,但係都好有口感。呢個餸酸酸咪咪,好開胃。

回鍋羊肉菌黑木耳炒少捲心菜配上湯八寶鴛鴦菜餃$288,其實全碟都有我最鍾意食嘅蔬菜有木耳、有三色椒,味道偏濃。配埋個上湯蔬菜餃子,一流。

甜品揀咗椰香紫薯千層糕,好chewy一D都唔甜,紫薯感覺健康。

鮮磨腰果露配芝麻湯圓(+$18),見佢寫鮮磨又真係好想試吓,我諗係我第一次食要好香腰果味,唔太甜,芝麻湯圓亦都好好味,芝麻仲脆脆地咁好得意。

最後叫咗個熱紅棗桂圓蘆薈特飲來一個完美嘅總結。我有啲朋友話食素點會飽肚㗎,但係我可以好肯定話俾你聽食素都一樣可以好好味同好飽!

• 松露忌廉蘑菇濃湯
  • 士多啤梨醬燒猴頭菇
  • 前菜
2018-02-22 100 瀏覽
人人都go green,唔通人人都想go green咩?正是!之前聽朋友講過悠蔬食呢間素食店,今日終於嚟到親身一試!打開個menu,見到個set dinner有成五道菜加一個飲品,唔駛諗即要一個!先嚟三款前菜,有四喜烤麩(煮得好香甜入味)、紅菜頭蘋果合桃沙律(酸酸哋勁醒胃)同麻醬沙薑豆絲粉皮(仲惹味過雞絲粉皮)跟住嚟燉湯,秘魯人參竹笙黃耳百合,聽個牌頭都知佢夠哂滋味/陰/補啦,飲完成個人暖笠笠!跟住呢個手卷都驚喜爆燈!見佢紫菜包住一大堆alfalfa以為佢會淡淡的,但原來夾埋蘆筍,素香鬆同少少醬汁,食落去香甜得嚟又清新美味。侍應仲好貼心咁提醒要儘快食,咁先可以品嚐到脆脆嘅紫菜!食最後一啖嗰吓,真係有encore多一個嘅衝動!主菜係士多啤梨醬燒猴頭菇配珍珠糙米飯,哦?原來即係「咕嚕肉」!立即加分!士多啤梨醬汁甜酸度啱啱好,愈食愈開胃。個猴頭菇整得外脆內軟,食得出佢係新鮮即製!好味!喺呢個時候其實已經食到捧住個肚,但係見到(加上聞到)個鮮磨腰果露,又忍唔住立即食番啖!腰果味好濃,滑得嚟又唔會太甜。加咗兩粒香到不得了嘅芝麻湯圓,嗱嗱嗱,呢啲就叫做畫龍點精喇!邊個話食好西一定要大魚大肉架?今時

前菜三款

手卷

士多啤梨醬燒猴頭菇

鮮磨腰果露配芝麻湯圓

邊個話食好西一定要大魚大肉架?今時今日,Go Green先係王道啊!
2018-02-21
2 分鐘 (堂食)
前菜三款
手卷
士多啤梨醬燒猴頭菇
鮮磨腰果露配芝麻湯圓
2018-02-21 1597 瀏覽
食素都可以又好味又好飽❤️❤️叫左2個晚餐share,本來想去第度再食甜品,但實在太飽🤣 🥗前菜有蒟蒻菜絲沙律、四喜烤夫、豆絲粉皮,前菜一啲都唔馬虎,尤其係豆絲粉皮,撈埋麻醬食就好滋味~ 蒟蒻菜絲沙律彈牙~ 四喜烤夫,是豆製品吧~ 豆絲粉皮,感覺好似食緊雞絲粉皮呀~ 🍲湯可以揀忌廉或者中式燉湯,我地兩個都有揀。 白松露忌廉湯好足料,味道香濃,濃稠適中。 中湯就夠晒滋補~ 🌯手卷有2款揀,我地要左香芒牛油果苜蓿芽手卷~ 入面係冇肉同飯,但完全冇草青咩,紫菜又夠脆☺️👍🏻👍🏻👍🏻~. 牛肝菌椰菜忌廉燴扁意粉拼大啡菇 $238 大啡菇好juicy😍,意粉入面仲有好食菇菇,忌廉汁唔膩,食起黎仲好香, 扁意粉仲非常有口感🤩~ 🍅 牛油果鮮豆包雙薯藜麥焗千層麵 $238 唔用肉醬整既千層麵都係第一次食,面頭有勁邪惡既芝士😋,千層麵入面有牛油果、鮮豆包、仲有啲薯仔粒,加埋番茄醬,味道非常開胃而且好有驚喜🤭 最後仲有2客甜品,份量唔多,食完勁想encore😍,紫薯千層糕 真係勁正, 紫薯味重,而且好煙靭! 晚市有最低消費每人$200 ,價錢略貴,但食物質素高,非常推薦去食!!❤️

蒟蒻菜絲沙律彈牙~

四喜烤夫,是豆製品吧~

豆絲粉皮,感覺好似食緊雞絲粉皮呀~

🍲湯可以揀忌廉或者中式燉湯,我地兩個都有揀。

白松露忌廉湯好足料,味道香濃,濃稠適中。

中湯就夠晒滋補~

🌯手卷有2款揀,我地要左香芒牛油果苜蓿芽手卷~
香芒牛油果苜蓿芽手卷

牛油果鮮豆包雙薯藜麥焗千層麵

紫薯千層糕

餐牌

2018-02-21 126 瀏覽
食物不錯,環境雖然有點迫,重點是booking 沒有註明。入座也沒有註明,突然到last 接近叫了甜品,服務員突然說我們還差$99!是每人最低消費要$250.....之前完全沒有提及,我們叫了甜品其實都挺飽的,根本吃不下了,我們唯有投訴他們,服務員還說他們沒有說是他們的錯,可是站在哪裡還等著我們要再下單最後我堅持不會再點,經理走來了解才說可以免了我們不用再點菜。下次考慮還來不來
食物不錯,環境雖然有點迫,重點是booking 沒有註明。入座也沒有註明,突然到last 接近叫了甜品服務員突然說我們還差$99!是每人最低消費要$250.....之前完全沒有提及,我們叫了甜品其實都挺飽的,根本吃不下了,我們唯有投訴他們,服務員還說他們沒有說是他們的錯,可是站在哪裡還等著我們要再下單