銅鑼灣的登龍閣,近年來成為了時尚新派餐飲的集中地,而其中一間網絡上人氣很高的咖啡店☕️就是悉尼樂園了🎡。這間獨樹一幟的樓上咖啡店,深受本地食客及外地遊客喜愛,成為了社交媒體上的熱門打卡熱點。<環境 𝓔𝓷𝓿𝓲𝓻𝓸𝓷𝓶𝓮𝓷𝓽>走入悉尼樂園,店內懷舊風格濃厚,店內懷舊風格濃厚,從牆上那些惡搞風格的塗鴉藝術,到隨處可見的8-90年代玩具收藏,每一處細節都透露著對舊日香港的情懷。老式的黑白電視機、旋轉式電話、磨損的皮椅子,再到那些經典的綠白相間地磚,每一刻都在訴說著故事。昏黃的燈光下,好像回到舊日的香港。我們今次點的是<悉尼午市套餐 Sickly Lunch Set> <🍽️主菜 𝓜𝓪𝓲𝓷 𝓒𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮>✦墨汁魷魚圈意粉 (Spaghetti with squid ink sauce)✦墨黑麵條環繞著酥炸魷魚圈,墨汁和蒜香味濃郁,意式風味經典再現。✦慢煮雞胸配南瓜意大利飯 (Pumpkin risotto with slow cooked chiecken breast)✦Sous Vide慢煮雞胸,能令肉質保持鮮嫩,以及更健康地保留雞肉中高蛋白質低卡

<環境 𝓔𝓷𝓿𝓲𝓻𝓸𝓷𝓶𝓮𝓷𝓽>

<🍽️主菜 𝓜𝓪𝓲𝓷 𝓒𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮>

Sous Vide慢煮雞胸,能令肉質保持鮮嫩,以及更健康地保留雞肉中高蛋白質低卡路里。意大利飯口感軟腍,吸收了南瓜汁的廿甜。

<🍽️小食 𝓢𝓷𝓪𝓬𝓴𝓼>
✦蜜糖醬單骨雞翼 (Fried Single-boned Wings with Honey Sauce)✦
蜜糖雞翼炸得金黃,皮脆肉嫩仔帶有少少蜜糖甜味,單骨雞翼也十分方便享用。

✦蕃薯條 (Sweet potato fries)✦
熱騰騰的蕃薯條是現叫現炸,十分酥脆,而且蕃薯條不是很多餐廳有呢~比較特別。

<⭐️甜品 𝓓𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽𝓼>
✦比利時朱古力蛋糕配草莓 (Chocolate Cake with Strawberries)✦
比利時朱古力蛋糕,濃郁香滑,加上清甜的士多啤梨,為這餐以美味甜品作結。

<🍸飲品 𝓓𝓻𝓲𝓷𝓴𝓼>
✦SL Garden (Elderflower, Cranberry, Fresh mint)✦
✦Yuzu-U (Pineapple, Orange, Yuzu)✦
2杯都是易入口的無酒精 Mocktail,甜甜易入口, 十分適合女生
Mocktail:  SL  Garden  &  Yuzu-U
墨汁魷魚圈意粉
  • SL Garden  &  Yuzu-U
  • 豐富又美味的一餐😋
  • 蕃薯條
2024-04-17 36 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨懷舊風樓上西餐-悉尼樂園 🇭🇰 銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室 🇭🇰-🐭 裝修行懷舊風, 餐碟用青花瓷, 連張單都用茶記手寫單🤣 但餐點係西式, 仲有好靚既Cocktails同Mocktails -🍳 🐖 🍝 悉尼煙腩肉卡邦尼 $158💯用西班牙豬腩, 份量都幾多, 腩肉切條肥瘦相間, 蛋黃汁沾滿每一條意粉, 再用黑椒調味唔會太鹹-🍋 🧈 🦀 檸檬牛油蟹肉長通粉 $138✨檸檬牛油味道好出! 個汁稍稍偏鹹但有檸檬所以都好清新; 蟹肉份量都好多, 鮮甜同個汁好夾-🍲 白酒忌廉藍青口配法包 $78💯藍青口細細隻但好鮮甜, 個忌廉汁除左rosemary仲落左Mixed herbs好香💯法包充滿牛油但都好脆, 點汁食好rich亦唔會覺得太重味-🍑 🍺 Peach 1664 Blanc Beer $80✨用啤酒做Cocktail又幾有趣, 除左1664白啤仲落左利口酒, 桃汁同薄荷係幾fresh-🌺 SL Garden $50💯叫得SL都係店家signature, 有接骨木花同蔓越莓糖漿, 再加新鮮薄荷, 飲落酸酸甜甜好清新
👧🏻😋👅🍽✨

🍋 🧈 🦀
檸檬牛油蟹肉長通粉 $138

🍲
白酒忌廉藍青口配法包 $78
💯法包充滿牛油但都好脆, 點汁食好rich亦唔會覺得太重味

🍑 🍺
Peach 1664 Blanc Beer $80
🌺
SL Garden $50

白酒忌廉藍青口配法包
終於去左銅鑼灣的悉尼樂園,以迪士尼和懷舊為主題,餐廳好用心放滿復古的燈、電視、傢俱等舊物🕰️亦畫上搞怪版的米奇、唐老鴨壁畫,周圍都好打卡!真係可以一路食野一路欣賞下啲擺設。我地要左一個小食,兩個主食,食物質素都唔錯😋悉尼煙腩肉卡邦尼用上煙腩肉🐷切成條狀,食落有咬口特黎又特別香口。另一款喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉,比想像中辣🌶️鐘意食辣既就啱晒,長通粉都沾滿醬汁,配上拆左殼的大蝦🦐質感都算爽彈。見隔離枱都有嗌白酒忌廉藍青口配法包,賣相都唔錯,青口好新鮮,法包係烘得好香脆🥖點上白酒忌廉汁都幾好食。飲品方面要左一杯cocktail,係以1664再加桃汁,都幾特別,甜甜地都幾岩女仔飲🍻🍑另一杯Mocktail 要左Wild Rose🍹加入玫瑰、荔枝、檸檬、茉莉花茶,茶香味都幾出,飲飲下亦有荔枝的香甜,勁鐘意!🔸悉尼煙腩肉卡邦尼🔸喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉🔸白酒忌廉藍青口配法包🔸Peach 1664 Cocktail 🔸Wild Rose📍#悉尼樂園 (#銅鑼灣美食)#銅鑼灣 邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室

🔸悉尼煙腩肉卡邦尼
🔸喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉
🔸白酒忌廉藍青口配法包
🔸Peach 1664 Cocktail
🔸Wild Rose

📍#悉尼樂園 (#銅鑼灣美食)
#銅鑼灣 邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室
2024-04-17 62 瀏覽
假期要chill !黎到銅鑼灣一間復古玩味樓上cafe 悉尼樂園 影相打下卡,飲番杯~好多二次元壁畫岩晒打卡或影lomo feel ge stylepeach 1664 blanc beer 用1664 blanc 白啤做成桃味cocktail,幾fresh特濃朱古力 凍有忌廉、朱古力漿非常濃郁喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉調味有東南亞風味,蝦肉有4隻,隻隻都勁大隻好爽彈油封鴨脾配薯菜 鴨脾肉嫩調味不錯,不過呢個似醬汁煨多過似油封忌廉白酒青口份量好多,配面包沾忌廉醬汁夠creamy食吸晒精華好好味
假期要chill !

peach 1664 blanc beer

特濃朱古力 凍
有忌廉、朱古力漿非常濃郁

調味有東南亞風味,蝦肉有4隻,隻隻都勁大隻好爽彈

油封鴨脾配薯菜
鴨脾肉嫩調味不錯,不過呢個似醬汁煨多過似油封

忌廉白酒青口
份量好多,配面包沾忌廉醬汁夠creamy食吸晒精華好好味
2024-04-07
  • Peach 1664 Blanc beer
  • 烤椰菜花扒配蘑菇意大利飯
2024-04-15 37 瀏覽
💛黃店💛位於銅鑼灣登龍閣< 𝐒𝐢𝐜𝐤𝐥𝐲𝐥𝐚𝐧𝐝 >, 一間山寨主題咖啡店, 設有年代感的玩具擺設, 牆身以手繪畫風的卡通公仔, 充滿懷舊復古風的感覺。ꜱɪᴄᴋʟʏ ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ ᴘᴀꜱᴛᴀ ᴡɪᴛʜ ꜱᴘᴀɴɪꜱʜ ᴘᴏʀᴋ ʙᴇʟʟʏ $¹⁵⁸悉尼煙腩肉卡邦尼, 採用西班牙豬腩, 意大利粉軟硬度適中。ᴅᴜᴄᴋ ᴄᴏɴꜰɪᴛ ᴡɪᴛʜ ʀᴏᴀꜱᴛ ᴘᴏᴛᴀᴛᴏᴇꜱ $¹⁰⁸油封鴨髀配薯菜, 經低溫及長時間油封, 肉質軟綿, 香氣在整個口腔飄散。ᴍᴜꜱꜱᴇʟꜱ ɪɴ ᴀ ᴄʀᴇᴀᴍʏ ᴡɪɴᴇ ꜱᴀᴜᴄᴇ ᴡɪᴛʜ ꜰʀᴇɴᴄʜ ʙʀᴇᴀᴅ $⁷⁸白酒忌廉藍青口配法包, 香甜順滑, 再配上法包蘸汁, 滋味無窮。ᴛᴏꜰᴜ ᴘᴜᴅᴅɪɴɢ ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ $⁴⁸豆腐花焙茶拿鐵, 帶有淡淡茶香。ᴘᴇᴀᴄʜ 1664 ʙʟᴀɴᴄ ʙᴇᴇʀ $⁸⁰以利口酒、桃子、薄荷、接骨木花及1664 白啤酒而成, 帶點苦澀味道。悉尼樂園 (銅鑼灣)📍銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室
💛黃店💛

悉尼煙腩肉卡邦尼, 採用西班牙豬腩, 意大利粉軟硬度適中。

豆腐花焙茶拿鐵, 帶有淡淡茶香。

ᴘᴇᴀᴄʜ 1664 ʙʟᴀɴᴄ ʙᴇᴇʀ $⁸⁰

悉尼樂園 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室
2024-04-09
2024-04-14 30 瀏覽
設計復古中又搞怪,趣味十足以昔日八九十年代物品作裝飾黑白電視機、綠色雪櫃、撥盤式電話等充滿懷舊復古等;而牆身三隻小豬壁畫帶點童真又有惡搞趣味到處都是打卡位,可以瘋狂打卡✾ 墨汁魷魚圈意粉 $88意粉沾滿黑漆漆墨汁且帶濃濃蒜香入口彈牙有嚼勁;並放有魷魚圈魷魚圈外皮酥脆,肉質嫩彈鮮味✾ 慢煮雞胸配南瓜意大利飯 $108意大利飯吸滿南瓜醬汁,入口濕潤綿密慢煮雞胸軟嫩不乾柴,表面紅紅辣椒粉入口帶點微辣與淡淡清甜南瓜的意大利飯很搭✾ 蜜糖單骨雞翼 $38雞翼炸至乾身香脆,發出「咔嚓」聲充滿香甜蜜糖味✾ 炸薯條(黑松露醬) $38薯條金黃香口,沾上濃郁黑松露醬令人忍不住一口接一口✾ 菠蘿青檸忌廉沙冰 $50滿滿清爽果香,酸酸甜甜的滋味冰涼涼的感覺,夏日消暑必試✾ Yuzu-U $50每一口都充斥柚子清香,清新解膩帶點橙和菠蘿果味,充滿夏日的味道
設計復古中又搞怪,趣味十足
以昔日八九十年代物品作裝飾
黑白電視機、綠色雪櫃、撥盤式電話等
充滿懷舊復古等;而牆身三隻小豬壁畫
帶點童真又有惡搞趣味
到處都是打卡位,可以瘋狂打卡

✾ 墨汁魷魚圈意粉 $88
意粉沾滿黑漆漆墨汁且帶濃濃蒜香
入口彈牙有嚼勁;並放有魷魚圈
魷魚圈外皮酥脆,肉質嫩彈鮮味

✾ 慢煮雞胸配南瓜意大利飯 $108
意大利飯吸滿南瓜醬汁,入口濕潤綿密
慢煮雞胸軟嫩不乾柴,表面紅紅辣椒粉
入口帶點微辣與淡淡清甜南瓜的意大利飯很搭

✾ 蜜糖單骨雞翼 $38
雞翼炸至乾身香脆,發出「咔嚓」聲
充滿香甜蜜糖味
✾ 炸薯條(黑松露醬) $38
薯條金黃香口,沾上濃郁黑松露醬
令人忍不住一口接一口

✾ 菠蘿青檸忌廉沙冰 $50
滿滿清爽果香,酸酸甜甜的滋味
冰涼涼的感覺,夏日消暑必試

✾ Yuzu-U $50
每一口都充斥柚子清香,清新解膩
帶點橙和菠蘿果味,充滿夏日的味道
2024-04-13 23 瀏覽
小妹去完銅鑼灣做facial,就去搵野食😻於是就過對面馬路見到有水牌寫住有餐廳,行上去見到燈光環境及光線好有情調,環境感覺幾高質,仲要用米奇老鼠🐭做主打,好有復古feel,打卡一流🫣仲播住唔少舒情歌曲🎵蜜糖單骨雞翼🐥呢款蜜糖單骨雞翼係烤好雞翼後,先沾上蜜糖,炸脆得黎又好惹味😝番薯條🍠脆炸濃濃既番薯條🍠非常香口,幼身番薯條🍟外脆內滿滿感覺,食到停不了口😎蒜香煙三文魚雜菇炒意粉🍝每啖都食到蒜蓉碎及洋蔥碎既味道👅當然唔少得雜菇既味道啦,連埋煙三文魚一齊食就一流,相對上汁較少,有少許油膩感🙈慢煮雞胸配南瓜意大利飯🍲呢款雞胸肉係經過慢煮,雞肉質感鮮嫩;南瓜🎃意大利飯粒軟糯,入口即溶,兩者口感相當搭配,而南瓜🎃香甜與意大利飯既鮮味相互融合,口感不錯😌京都宇治抹茶豆腐拿鐵🍵呢杯拿鐵嘅奶泡口感綿密,仲好特別地豆腐味道同綠茶係幾夾🤭但最特別係竟然真係有豆腐😲口感非常好豐富,又有層次🥰朱古力蛋糕配雜莓🍫🍰每啖都充滿朱古力既味道🤗上層舖滿酸酸既雜莓 ,食完都唔會覺得太膩😚職員態度有禮,環境舒服,仲有多個打卡點,食物質素不錯,必定再次回頭🥰

蜜糖單骨雞翼🐥

番薯條🍠

蒜香煙三文魚雜菇炒意粉🍝

慢煮雞胸配南瓜意大利飯🍲

京都宇治抹茶豆腐拿鐵🍵

朱古力蛋糕配雜莓🍫🍰

2024-04-13 39 瀏覽
朋友介紹我嚟銅鑼灣呢間樓上Cafe 因為個裝修有啲懷舊 又有隻特色嘅Mickey🤪 呢度嘅感覺好舒適 真係好想喺度休閒咁坐一個下晝悉尼煙腩肉卡邦尼呢度嘅卡邦尼用上西班牙豬腩 味道因為經過醃製 所以帶點鹹香🐷 卡邦尼嘅嘅口感唔算太Creamy 但係就充滿着忌廉嘅香味🍝 更重要嘅係呢一個卡邦尼意粉非常重黑椒嘅香味 喇沙龍蝦汁配大蝦長通粉呢度嘅喇沙龍蝦汁帶少少辣味 食落口都幾惹味😍 配埋幾有口感嘅長通粉 我覺得呢個醬汁配長通粉真係好夾 因為入面好掛汁 食落口真係好惹味呀 加上有4隻大蝦喺面 味道新鮮 肉質都幾彈牙🦐 白酒忌廉藍青口配法包朋友話上次都有嗌呢一個小食 覺得佢都幾抵食 因為入面有八隻好大隻嘅藍青口🐚 呢度嘅白酒忌廉整得好吸引🤩 側邊嘅三片法包就先塗上咗牛油 再焗得好香脆 Peach1664呢杯Cocktail好有特色 好適合女仔飲用 因為有特別嘅調味比起就咁飲1664更有特色🍺 飲品入面蜜桃味同埋薄荷味🍑 有呢一浸果香 令飲品更加fresh醇白特濃鮮奶咖啡去Cafe食嘢 梗係想嗌返杯咖啡☕️ 朋友就嗌咗呢杯有精美拉花嘅flat white 咖啡味都幾香呢間餐廳嘅裝修都幾復古 有好多打

Peach1664
Peach1664  醇白特濃鮮奶咖啡

醇白特濃鮮奶咖啡

呢間餐廳嘅裝修都幾復古 有好多打卡位 加上食物質素都唔錯 係間值得推介嘅樓上cafe👏🏼
2024-04-11 26 瀏覽
📠銅鑼灣呢間樓上Cafe走復古風路線,店內有各式各樣懷舊擺設,📼鍾意影相打卡既人一定唔可以錯過!📟今次午餐時間黎,餐廳逢星期一至五12:00-16:30會提供午市套餐,有6款選擇📜🎃慢煮雞胸配南瓜意大利飯($108)🎃🌾意大利飯軟硬度適中,濃稠度同味道都調教得剛好。🐔飯面有大大塊厚切雞胸,雞胸咬落有淡淡檸檬香,質感軟滑兼多汁,值得推薦!🙋🏻‍♀️🍗另外跟餐+$38可以加小食,我叫左單骨雞翼配蜜糖醬汁。🍯雞翼外皮酥脆,搭上蜜糖夠曬惹味!🫖飲品方面,跟餐+$38點左豆腐花培茶拿鐵,培茶味香濃易入口,飲到最尾更有一大塊豆腐花食,正!🥛🐟蒜香煙三文魚雜菇炒意粉($88)🐟🍝意粉麵質綿滑,煙三文魚份量十足!🫒意粉用橄欖油炒,加上海量既蒜蓉,食落非常香口,令人越食越開胃!🧄🍠另外跟餐+$38叫左番薯條,佢炸得脆身,蕃薯味突出。☕️飲品方面,跟餐+$32點左朱古力咖啡,表面拉花別出心思,成為一個加分位🧮🍫比利時朱古力蛋糕配雜莓($53)🍫🍰蛋糕擺盤精緻,望落好吸引。👅蛋糕食落朱古力味濃郁,配上酸酸甜甜既紅莓,🤚味道非常夾,亦唔會好膩。如果跟餐叫的話仲可以平$10💰😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務

🎃慢煮雞胸配南瓜意大利飯($108)🎃

🐟蒜香煙三文魚雜菇炒意粉($88)🐟

🍫比利時朱古力蛋糕配雜莓($53)🍫
😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 7.5/10

📠Located in Causeway Bay, this cafe is of vintage design, 📼there are corners perfect for photos! 📟I arrived at lunch time, they offered lunch set on Monday to Friday 12:0-16:30📜

🎃Pumpkin risotto with slow cooked chicken breast ($108)🎃
🌾The risotto is of good texture and softness. 🐔On top of it, the chicken breast is thickly sliced and of refreshing lemon taste, which I highly recommend you to try🙋🏻‍♀️

🍗 Besides, $38 is added for the Fried Single-boned wings in honey sauce, 🍯the wings are crispy with a tip of honey taste. 🫖For the drink, $38 is added for the Tofu Pudding Hojicha Latte, there is tofu pudding inside and rich in flavour🥛

🐟Spaghetti with smoke salmon and mushroom in garlic olive oil ($88)🐟
🍝The spaghetti is smooth and the smoked salmon is of great portion! 🫒It’s fried in olive oil, together with the large amount of garlic, it’s delicious and appetising🧄

🍠Besides, $38 is added for the sweet potato fries, it’s crunchy in texture. ☕️For the drink, $32 is added for the Mocha, it has a nice latte art pattern which is impressive🧮

🍫Chocolate cake with mixed berries ($53)🍫
🍰The plating of the cake is stunning. 👅For the taste, the dense chocolate flavour goes well with the sweet and sour berries🤚 $10 can be saved if you order it with the lunch set💰

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 7.5/10
2024-04-11 21 瀏覽
【灣仔區】【悉尼樂園】我呢個 foodie 帳户係用港式粵語寫,有好多字眼真係「自己友」先明。今日嚟到呢間「悉尼樂園」,「自己友」就會明白佢唔係 exactly 講緊澳洲嘅悉尼,明就明,真係幾好笑。入到去發現佢哋嘅裝修非常復古 style,亦都有唔少「文物」,氣氛好好。我同羶鹵獅嚟到,佢即刻就坐低叫咗 $138 嘅「檸檬牛油蟹肉長通粉」嚟試,我都有試少少,檸檬味好清新,牛油味好香,正。我就試 $108 嘅「油封鴨髀配薯菜」,薯蓉賣晒轉咗薯條,一樣咁好,油封鴨髀鹹香豐盈,份量又夠,成件事感覺都係唔錯嘅。羶鹵獅食到好開心,就叫埋 $88 嘅「煙三文魚沙律配特製柚子橙果醋」,幾足料,大家都食得好盡興。之後試 $78 嘅「白酒忌廉藍青口配法包」,唔錯。佢開心到叫埋 $48 嘅「意大利芝士蛋糕配雜莓」做甜品,都幾好食嘅,芝士蛋糕同紅莓都幾夾。嘢飲方面,我試 $50 嘅「SL Garden」,杯嘢飲就同病假冇關,係由接骨木花、小紅莓、新鮮薄荷組成,好清新,飲得好快。羶鹵獅就試 $80 嘅「Peach 1664 Blanc Beer」,佢係咁話「好好飲」,飲得仲快過我,好笑,不過我就咁睇個樣都覺得唔

嘢飲方面,我試 $50 嘅「SL Garden」,杯嘢飲就同病假冇關,係由接骨木花、小紅莓、新鮮薄荷組成,好清新,飲得好快。羶鹵獅就試 $80 嘅「Peach 1664 Blanc Beer」,佢係咁話「好好飲」,飲得仲快過我,好笑,不過我就咁睇個樣都覺得唔錯嘅。。。

(地址:銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室)

2024-04-09
1K
聽過悉尼樂園好耐,最近先真係約朋友去。❣️入面係好懷舊佈置,又有卡通壁畫,真係幾特別❣️lunch食物係$100 樓下,味道唔錯,幾有性價比🍝蒜香煙三文魚雜菇炒意粉$88- 勁有心思炒上超多蒜粒粒,好惹味。煙三文魚幾fresh,炒上粒粒菇,最鍾意係成個意粉都係蒜🧄味,正!🥗煙三文魚沙律(特製柚子橙果醋)$78- 最特別係個特製醋,甜甜酸酸好香口,沙律菜夠refreshing。煙三文仲要整到玫瑰🌹咁🐔單骨雞翼(蜜糖)$38- 另外可以配搭小食,個皮脆脆幾香口,加上少少蜜糖香,味道唔錯🍟炸薯條(黑松露醬)$38- 用上粗薯條有誠意,黑松露味道濃🍸full bodied coconut $80- cocktail飲落去幾順滑易入口,散發椰子香 🍸wild rose$50- 特別推介!係好fruity玫瑰+果香配上茶,非常refreshing🍰比利時朱古力蛋糕配雜莓$53- 朱古力味好濃,蛋糕夠滑身,甜度適中有機會真係會再去lunch!

聽過悉尼樂園好耐,最近先真係約朋友去。

❣️入面係好懷舊佈置,又有卡通壁畫,真係幾特別
❣️lunch食物係$100 樓下,味道唔錯,幾有性價比

🍝蒜香煙三文魚雜菇炒意粉$88
蒜香煙三文魚雜菇炒意粉

🥗煙三文魚沙律(特製柚子橙果醋)$78
煙三文魚沙律

🐔單骨雞翼(蜜糖)$38

🍟炸薯條(黑松露醬)$38

- 用上粗薯條有誠意,黑松露味道濃

🍸full bodied coconut $80
full bodied coconut

- cocktail飲落去幾順滑易入口,散發椰子香

🍸wild rose$50
wild rose

🍰比利時朱古力蛋糕配雜莓$53

- 朱古力味好濃,蛋糕夠滑身,甜度適中

有機會真係會再去lunch!
蒜香煙三文魚雜菇炒意粉
煙三文魚沙律
full bodied coconut
wild rose
2024-04-07 53 瀏覽
🔆Lunch set包湯、伯爵紅茶🔆🍝蒜香煙三文魚雜菇炒意大利粉$88我最怕炒意粉勁dry,但佢炒得唔乾又勁蒜味重😍好香口~三文魚有兩大片𝐎𝐤拉~雜菇分量都多,啖啖都有好口感唔錯👍調味岩岩好~🐣慢煮雞胸配南瓜意大利飯$108想講,啲雞胸整得超霖又滑好正,係滑捋捋的🤩好好食又好多塊😍😍意大利飯軟硬適中~個味有啲偏咸🤏南瓜味可以再重啲~🍟黑松露薯條$38無唸到小編最中意係個薯條,因為好出色,又脆卜卜而且有啲厚度😋😋醬又多,差唔多大部分薯條我食晒😆🐣蜜糖一字骨雞翼 $38炸得超脆,味道🆗🍫朱古力咖啡忌廉沙冰$40一個復古既環境點可以唔叫沙冰呢~味道好得真係覺得飲落似星冰樂正😆😆唔算好甜🍹Wild Rose $40第2次飲呢杯都係甘好飲,佢係玫瑰+荔枝+檸檬+茉莉花茶🍵好特別!一定要試✨🩷🍰伯爵茶蛋糕 $43又幾濃味伯爵茶👍好滑身🆗🆗
🔆Lunch set包湯、伯爵紅茶🔆

🍝蒜香煙三文魚雜菇炒意大利粉$88

🍰伯爵茶蛋糕 $43
又幾濃味伯爵茶👍好滑身🆗🆗
  • Wild  rose
  • 黑松露薯條
這家我都收藏了好久 終於去了🥹很喜歡這家cafe的裝修 特別是牆壁上的畫 趣味十足🤣尤其喜歡暗黑版的迪士尼人物hahahaha(果然是迪士尼真愛粉✌🏻)店內也擺放了不少舊式擺設 很用心呢!𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 (只限星期一至五 附送餐湯及熱伯爵紅茶)🥗煙三文魚沙律 $𝟕𝟖 喜歡酸酸甜甜的柚子醬汁 很清新 開胃🍝蒜香煙三文魚雜菇炒意粉 $𝟖𝟖擺盤也太好看了吧🥹 意粉的軟硬度剛好 足料又惹味🍖單骨雞翼(蜜糖/水牛城醬)跟餐優惠 $𝟑𝟖 作為雞翼迷看到雞翼都要點😂 單骨雞翼吃起來太方便了!炸得香脆可口 肉質又不會乾🍟鮮炸薯條(茄醬/黑松露醬/明太子醬)跟餐優惠 $𝟑𝟖薯條本身都有調過味 不點醬汁已經很不錯🍹𝐖𝐢𝐥𝐝 𝐑𝐨𝐬𝐞 正價$𝟓𝟎 (跟餐-$𝟏𝟎)由玫瑰 荔枝 檸檬和茉莉花茶調製而成 很夏天的感覺 爽🤣🍸𝐘𝐮𝐳𝐮.𝐔 正價$𝟓𝟎 (跟餐-$𝟏𝟎) 由菠蘿 橙和柚子調製而成 酸酸甜甜 偏甜一點 也不錯🍰伯爵茶蛋糕配雜莓 正價$𝟓𝟑 (跟餐 -$𝟏𝟎 )不算很甜 有淡淡茶香 加上酸酸的雜莓 不會太膩
這家我都收藏了好久 終於去了🥹
很喜歡這家cafe的裝修 特別是牆壁上的畫 趣味十足🤣
尤其喜歡暗黑版的迪士尼人物hahahaha
(果然是迪士尼真愛粉✌🏻)
店內也擺放了不少舊式擺設 很用心呢!

𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭
(只限星期一至五 附送餐湯及熱伯爵紅茶)

🥗煙三文魚沙律 $𝟕𝟖
喜歡酸酸甜甜的柚子醬汁 很清新 開胃

🍝蒜香煙三文魚雜菇炒意粉 $𝟖𝟖
擺盤也太好看了吧🥹 意粉的軟硬度剛好 足料又惹味

🍖單骨雞翼(蜜糖/水牛城醬)跟餐優惠 $𝟑𝟖

🍟鮮炸薯條(茄醬/黑松露醬/明太子醬)跟餐優惠 $𝟑𝟖
薯條本身都有調過味 不點醬汁已經很不錯

🍹𝐖𝐢𝐥𝐝 𝐑𝐨𝐬𝐞 正價$𝟓𝟎 (跟餐-$𝟏𝟎)
由玫瑰 荔枝 檸檬和茉莉花茶調製而成 很夏天的感覺 爽🤣

🍸𝐘𝐮𝐳𝐮.𝐔 正價$𝟓𝟎 (跟餐-$𝟏𝟎)
由菠蘿 橙和柚子調製而成 酸酸甜甜 偏甜一點 也不錯

🍰伯爵茶蛋糕配雜莓 正價$𝟓𝟑 (跟餐 -$𝟏𝟎 )
不算很甜 有淡淡茶香 加上酸酸的雜莓 不會太膩

2024-02-18
2024-04-02 20 瀏覽
今日午餐非常之豐富,有兩個小食,兩個主食,兩杯飲品仲有一個甜品添。餐廳裝修得好有心思,個個位置都可以打卡,係正鬧市中交通十分之方便。📣小食有番薯條、單骨雞翼,兩樣都好味份量好多。📣主食有蒜香煙三文魚雜菇炒意粉🍝、慢煮雞胸配南瓜意大利飯🍚,份量一定夠晒食,味道好啱我心水,正正正。📣飲品有朱古力咖啡☕️、Yuzu-U🍹,飲品賣相好吸引兼且好好飲。📣甜品有意大利芝士蛋糕🍰,食完真係大大大滿足。

📣小食有番薯條、單骨雞翼,兩樣都好味份量好多。

📣甜品有意大利芝士蛋糕🍰,食完真係大大大滿足。
午餐
2024-03-27 44 瀏覽
*.+゜悉尼樂園*今日同frd 去開銅鑼灣終於去左呢間bookmark左好耐嘅cafe~店內裝修走復古玩味風格亦有不少很打卡able的擺設最特別的是不少惡搞迪士尼人物的壁畫 隨手拍都很好看平日的lunch set性價比幾高個人大推墨汁魷魚圈意粉 墨汁意粉鮮甜 口感彈牙上面的魷魚圈外脆內軟沙律撘配特製柚子橙果醋很開胃而且lunch set還可以加配小吃小吃價錢不算貴~而且份量意外地好多跟朋友一起share吃也吃不完ꕀ✿ 煙三文魚沙律 / $78 ʜᴋᴅ✿ 墨汁魷魚圈意粉 / $88 ʜᴋᴅ✿ 鮮炸薯條+黑松露醬 / $48 ʜᴋᴅ✿ 單骨雞翼(水牛城醬)/ $38 ʜᴋᴅ✿ 菠蘿青檸沙冰 / $40 ʜᴋᴅ✿ 悉尼特濃朱古力 / $38 ʜᴋᴅ𓂃 𓈒𓏸❁⃘⌫ 悉尼樂園 (銅鑼灣)銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室✎﹏查看更多🪄 #香港咔嚓 #銅鑼灣咔嚓゚゚。#hkfoodie #hkfood #銅鑼灣美食#香港美食 #hkig #foodie

*.+゜

悉尼樂園

今日同frd 去開銅鑼灣
終於去左呢間bookmark左好耐嘅cafe~
店內裝修走復古玩味風格
墨汁意粉鮮甜 口感彈牙
上面的魷魚圈外脆內軟
沙律撘配特製柚子橙果醋很開胃
而且lunch set還可以加配小吃
小吃價錢不算貴~
而且份量意外地好多

✿ 單骨雞翼(水牛城醬)/ $38 ʜᴋᴅ
✿ 菠蘿青檸沙冰 / $40 ʜᴋᴅ
✿ 悉尼特濃朱古力 / $38 ʜᴋᴅ

𓂃 𓈒𓏸❁⃘

⌫ 悉尼樂園 (銅鑼灣)
銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣2樓A室

✎﹏