2010-09-04 36 瀏覽
小食拼盤 (洋蔥圈+薯條+蝴蝶蝦+芝士條)因朋友仔之前食過,極之推介芝士條,但搵勻成個menu都唔見有(得某信用卡套餐先至出現),後來問侍應先知單價$65蝴蝶蝦:熱辣辣,但都只是細細雪藏蝦,無味薯條、芝士條:擺了一段時間,微暖,薯條已處於半稔狀態,而芝士條更令朋友仔感到失望洋蔥圈:雖然都係半凍,但出奇地香口惹味兼脆身,係拼盤中最好味的! 挪威三文魚凱撒沙律$55一個salad,不祈求大份,但,菜至少也要新鮮! 可惜的是,我吃了半碟已經見到至少3.4塊菜已有黑邊另外炸麵包粒已經半稔,唔再香口,差! 加勒比風情芝心普通批任何變成芝心批既薄餅於我而言,都是好味的!只係呢個話就話有菠蘿,但食落真係唔多覺有菠蘿果種酸酸甜甜既味道其實芝心批邊咁好食咁多粉絲,點解pizza hut唔賣內含芝心批芝士既麵包???應該好賣得!!服務很好!甫進店,女店員即主動幫我將雨傘套入雨傘袋經過之處,每位店員都笑容親戚的有眼神接觸地講歡迎光臨,絕對係五星級既享受店員更會不時主動斟水
小食拼盤 (洋蔥圈+薯條+蝴蝶蝦+芝士條)
蝴蝶蝦:熱辣辣,但都只是細細雪藏蝦,無味

挪威三文魚凱撒沙律
$55一個salad,不祈求大份,但,菜至少也要新鮮!
可惜的是,我吃了半碟已經見到至少3.4塊菜已有黑邊
另外炸麵包粒已經半稔,唔再香口,差!

加勒比風情芝心普通批
任何變成芝心批既薄餅於我而言,都是好味的!

服務很好!
甫進店,女店員即主動幫我將雨傘套入雨傘袋
店員更會不時主動斟水
2010-09-03
2010-07-20 14 瀏覽
係呢頭睇完醫生,突然好想食PIZZA HUT嘅香蒜肉絲意粉,可能比較香口,所以一路都好中意食呢個意粉,呢間好似食過幾次,以前嘅唔記得了,不過今次好記得,呢度嘅香蒜肉絲意粉都一樣好香蒜茸味,不過我食唔到有咸味,要落好多芝士粉先有返D味道,套餐裡包一杯飲品,我叫左個“港式奶茶”,OK好飲喎,我最怕用茶包沖的紅茶,再加奶,一D都唔好飲,好在呢度唔係,套餐仲有個湯同蒜茸包,都OK抵食。
2010-07-12
  • 香蒜肉絲意
2010-06-24 23 瀏覽
有張pizza hut 既complimentary coupon (無影到相!)買左飛睇5點, 同個朋友黎左呢度食tea 張complimentary coupon包2杯drink, 一客雞翼同一客mini pizza咁我地再加左個惹味精選要大批同芝心批辣味雞翼十分惹味,雞翼size略細mini pizza好熱, 味道意料之內,好香口惹味精選一黎黎左個普通批, 其實我無所謂,但我朋友話要大批堅持要換, 我地再等多20分鐘....味道很特別, 因為這個pizza是用咖哩汁的, 口感很特別,我們平時很少食這個口味的pizza改善:入座時, 佢俾卡位我地, d sofa係好多都break既, 去到界腳既地步.....著短褲take order應該覆一次給客人, 避免落錯單我發覺呢間pizza hut特別多staffs, 佢地無野做, 係企係度望住你食野, 可能到左暑假多左暑假工既關係, 佢地無野做可以幫客人加水/refill drinks....但通通都無做! 真係要改!!!到埋單, 收多我地百幾蚊, 離晒譜!!! 我地又等左成10 分鐘.....等找錢又等左5分鐘就算你唔找錢我都要番張卡

買左飛睇5點, 同個朋友黎左呢度食tea

咁我地再加左個惹味精選大批芝心批

辣味雞翼
十分惹味,雞翼size略細

mini pizza
好熱, 味道意料之內,好香口

惹味精選
一黎黎左個普通批, 其實我無所謂,但我朋友話要大批
堅持要換, 我地再等多20分鐘....

改善:
take order應該覆一次給客人, 避免落錯單
真係要改!!!
埋單, 收多我地百幾蚊, 離晒譜!!!
我地又等左成10 分鐘.....等找錢又等左5分鐘
就算你唔找錢我都要番張卡la~~今時今日咁既服務真係要改善
辣味雞翼+ mini pizza
2010-06-23
辣味雞翼+ mini pizza
2009-10-04 22 瀏覽
平時我同女朋友係勁食pizza hut既人-口-''所以介紹下有d咩特別啦^^平時大家都係食開pizza+garlic bread+chicken wing/snack platter呢d~其實試下新野都唔錯架^^我平時最鍾意少人d,所以係pizza hut食tea就最o岩~其實一個tea set都唔貴,男女朋友hea時間就最好,反正去尖沙咀行街買野,唔想咁多人去呢間最好,好過去海港城又要等位等野食= =''北京道果間仲可以用減$20既優惠券,唔係間間分店用得,所以係果到食勁抵^^最好而加pizza hut係有汽水refill^^星期6同日係無限飲架^^yeah,最o岩我呢d人^^1.超好食之選:法式香草包條~好似大家鍾意食garlic bread/小食既人,可以試下break stick架,真係勁脆口~至尊推介 !!100分^^2.佛羅倫斯卷伴薯角呢個要睇個人口味,因為鍾意食cheese既人,一定好鍾意^^一咬落去,超多既cheese+菠蘿^^(呢個最好唔好落芝士粉一齊食,因為2個芝士味唔同架^^)3.墨西哥薄脆配香辣芒果醬呢個又係為d鍾意食cheese既人而設,因為佢每片薄脆片上面
平時我同女朋友係勁食pizza hut既人-口-''
所以介紹下有d咩特別啦^^
其實試下新野都唔錯架^^
我平時最鍾意少人d,
所以係pizza hut食tea就最o岩~
其實一個tea set都唔貴,男女朋友hea時間就最好,
反正去尖沙咀行街買野,唔想咁多人去呢間最好,
好過去海港城又要等位等野食= =''
北京道果間仲可以用減$20既優惠券,
唔係間間分店用得,所以係果到食勁抵^^

最好而加pizza hut係有汽水refill^^
星期6同日係無限飲架^^
yeah,最o岩我呢d人^^

1.超好食之選:
法式香草包條~
好似大家鍾意食garlic bread/小食既人,
可以試下break stick架,
真係勁脆口~
至尊推介 !!
100分^^

2.佛羅倫斯卷伴薯角
呢個要睇個人口味,
因為鍾意食cheese既人,
一定好鍾意^^
一咬落去,超多既cheese+菠蘿^^
(呢個最好唔好落芝士粉一齊食,因為2個芝士味唔同架^^)

3.墨西哥薄脆配香辣芒果醬
呢個又係為d鍾意食cheese既人而設,
因為佢每片薄脆片上面都會落cheese,
真係超好食^^
唔+醬食反而有70分^^
不過呢,佢個醬係有dd spicy,可惜佢係凍食,
如果個醬熱食,反而會好味d^^

上面3個,只係得3.墨西哥薄脆配香辣芒果醬,,
係跟tea set有野飲跟~
飲品推介:
1. 芒果冰沙,
2. 草莓牛奶賓治(呢個我女朋友超鍾意,飲落好特別,有D似奶昔,但係佢又有汽,口感好Special,有85分),
3. 藍莓青檸賓治
2009-08-23 14 瀏覽
日日乘巴士都見到 pizza hut 賣廣告有個"總廚套餐", $88 有齊前菜, 湯, 主菜, 甜品, 飲品.星期5果晚就同朋友試下.但一坐底侍應比果個餐牌跟本就沒有"總廚套餐", 要我再問佢先拿另一個餐牌來, 係咪太便宜唔想比人叫 前菜 - 煙三文魚+薄脆沙律, 都ok的, 只是芥末汁太辣.酥皮忌廉湯 - 個湯本身沒問題, 但塊酥皮出事了, 因為只係個面剛剛烤好, 皮裡果層仲係生的, 似食緊一塊生麵粉主菜 - 我地1人點了 千島海鮮 pizza (細size), 1人點了大蝦意粉. 2個都是正常味道.甜品 - 法式蘋果多士 - 呢個好味, 暖暖的~如果唔係個酥皮湯出事, 呢餐以呢個價錢來講算滿意.
星期5果晚就同朋友試下.

甜品 - 法式蘋果多士 - 呢個好味, 暖暖的~
如果唔係個酥皮湯出事, 呢餐以呢個價錢來講算滿意.
2009-08-21
2009-03-26 21 瀏覽
M is pretty tired tonight and do not want to THINK, so when i get to TST, i want to eat pizza, so we walk to the closest place...we did try shaky pizza, but we need to wait, so here we are in pizza hut nice, but somehow kids time in there, two kids keeps screaming for the whole 1.5 hrs...almost give us a headache....*sign*I do not like the new pizza - lobster pizza, so we add HKD18 to change it to super supreme pizza, we picked salmon all through!!!Salmon roll - it basically is a few lettuce, b

Salmon roll - it basically is a few lettuce, blueberry n cream inside the roll. It's not that bad, just the way they put that "pizza hut" toothpick in there to hold the roll make the look really sloppy plus it doesn't really hold the roll together
u can't really go wrong with these kind of pre-made food can you???

Cream of corn - this is the worst soup ever?! i never taste such bad quality soup in any pizza hut branch?? This is an expensive set dinner and i do not know how they can serve stuff like this?

super supreme pan pizza - this is my favorite. it's hot and the pizza is crunchy. Very nicely made and i love it!!

Salmon spaghetti - i don't like it, it's soggy and the salmon is a bit too salty. M says it's good, better than it looks. it comes in the foil like in the picture, so it's still hot when we eat it, it's a nice design. maybe that's why the spaghetti is a bit overcooked

The set has to come with pop???? even if you order milk tea or lemon tea you have to add HKD8? that's weird. New rule? Honestly the set is quite expensive as they raise the price, now everything on top needs to add money, no wonder there's many empty seats when we come in even it's 8pm and shaky pizza is a full house!!! This pizza hut really need an improvement with their set and food.

Raw Salmon roll
2009-03-20
Super Supreme Pizza
Salmon Pasta
2009-01-01 4 瀏覽
不嬲都鍾意食pizza,所以成日會試唔同餐廳既pizza,因為08年張pizza hut card琴日last day,咁就要用埋d積分~本身去左海運入面個間~但太多人,於是試下呢間~一試就出事啦~蒜蓉包~~凍冰冰既包焗肉醬意粉~~縮水的意粉錦繡大會芝心批~~呢間批簡直唔得啦~焗到乾晒~蕃茄醬又小~好難食~百事可樂 x2~~唔夠氣既百事唔知係唔係除夕...食物質素好差~但我唔會再食呢間pizza hut~之前食咁多間都無問題~仲好好食~但呢間真係唔得~

蒜蓉包~~凍冰冰既包
焗肉醬意粉~~縮水的意粉
百事可樂 x2~~唔夠氣既百事

差,焗到乾晒既pizza
如果大家有食過Pizza Hut 嘅常餐~應該都知道佢好抵食~收到風而家weekday9:30pm後有常餐供應~即刻呢晚去食下~2人餐($69)~忌廉雞粒磨菇湯*2+蒜蓉包*4+意大利蕃茄濃湯飯+夏威夷迷你批+汽水*2+($8)兩隻烤雞翼+($8)三粒雪糕泡芺~味道唔駛多講~埋單$85另要加一~結果係~kero跟tama都飽到唔識郁~

• 常餐
2008-11-05 15 瀏覽
有一日返工前同老婆黎左呢間 pizza hut 食 lunch老婆叫左個野菌意大利飯 , 我叫左千島海鮮 pizza我地一齊都加左錢轉酥皮湯 ~老婆就係普通磨菇忌廉雞湯加酥皮我就直接加十幾蚊轉左酥皮三文魚湯 ....但竟然老婆個忌廉雞湯仲煲得靚過我o個個囉 -.-"我飲咁多次都見過咁 " 杰 " 咁多唔溶o既一 pat pat 忌廉o家可能我特別麻煩啦 , 但係我真係覺得好難飲囉 ....好彩我同 d waitress 講佢地都無乜野同我換返個什菜湯個意大利飯睇落幾靚 , 不過超勁膩 ...d 汁無乜味 , 老婆覺得 d 飯太硬 ,pizza 一貫都係好似麵包咁厚 , 算幾多料 ~食完我地就叫佢上甜品 , 係我地兩個之前都睇中想食o既蘋果卷伴雲呢拿汁嘩 ........................ 係咪我地誤會左 ?個皮點解唔脆o家 ??? 個餡點解唔熱o家 ???平時好鍾意食 apple pie , apple crumble 呢類甜品 ...竟然今次食呢個會覺得難食 ..... omg張相睇落真係好靚好吸引o家 , 真係要記住我地己經試過 ,如果唔係好耐之後再見到可能會再比佢厄

老婆叫左個野菌意大利飯 , 我叫左千島海鮮 pizza
我地一齊都加左錢轉酥皮湯 ~
老婆就係普通磨菇忌廉雞湯加酥皮
我就直接加十幾蚊轉左酥皮三文魚湯 ....
但竟然老婆個忌廉雞湯仲煲得靚過我o個個囉 -.-"
可能我特別麻煩啦 , 但係我真係覺得好難飲囉 ....

個意大利飯睇落幾靚 , 不過超勁膩 ...
d 汁無乜味 , 老婆覺得 d 飯太硬 ,
pizza 一貫都係好似麵包咁厚 , 算幾多料 ~

食完我地就叫佢上甜品 ,
係我地兩個之前都睇中想食o既蘋果卷伴雲呢拿汁
個皮點解唔脆o家 ??? 個餡點解唔熱o家 ???
竟然今次食呢個會覺得難食 ..... omg
張相睇落真係好靚好吸引o家 ,
真係要記住我地己經試過 ,
如果唔係好耐之後再見到可能會再比佢厄多次
野菌意大利飯
千島海鮮批
蘋果卷伴雲呢拿汁
2008-08-08 9 瀏覽
見今日係奧運開幕日,連平時lunch只會落樓下買少少野食既我,都決定食得好少少啦!於是叫左pizza hut既外賣自取常餐。o係尖沙咀食野,閒閒地都要40-50蚊,所以相對pizza hut既常餐35蚊,真係算抵呀!我叫左個菜湯、白汁意粉、忌念汽水走冰、附有兩塊面包,都算幾多野食。首先講下個菜湯,唔明點解咁多油既?都幾濃味,如果d客揀想食得清清地而選菜湯,可能會覺得太油膩,有d失望。白汁意粉就幾多汁,岩晒我,不過佢既白汁就唔係太出味、偏淡,但材料份量都適中的,不過我比較鐘意食佢地既加喱汁意粉,相對比較香濃,意粉份量都ok,始終有咁多野食,真係夠晒啦。香蒜麵包今次就焗得耐左,比較硬,對上一次食就非常好味,外脆內軟。汽水叫左走冰,但就依然仲係凍的!真係very good呀!

汽水叫左走冰,但就依然仲係凍的!真係very good呀!

2008-06-26 17 瀏覽
隔個幾月會嚟一次,不外乎試吓有咩搞嘢新批,又或者新嘅特色小食,剛剛去完貴州山區出差,哩鋪晌上面無啖多食,一返嚟就好想食pizza補番數!其實,今次嚟食都應該無乜嘢好寫,兩公婆點咗一個夏威夷細厚批(簡單得單夠清新)、一個大蝦鮮果沙律(酸甜醒胃)同一個燒肋骨伴洋蔥皮(未試過,貪佢夠惹味)。唔知點解,個侍應覆我所落嘅單都啱,點知除咗個批之外,個沙律嚟錯咗個三文魚沙律,而個燒肋骨就唔見晒D炸洋蔥皮,多咗堆沙律菜,原來嚟錯咗個燒肋骨沙律,真係未試過叫三樣嘢會嚟錯咗兩樣!不過,個侍應都好唔好意思,即時入去換過,無話有咩黑面形況!再者,個鮮果沙律同個燒肋骨都幾好食。

大蝦鮮果沙律
烤肋骨伴洋蔥皮
2008-06-15 19 瀏覽
又出返扭扭批,當然要食下啦~同男友兩個人去到,叫左個餐!有好多野食~田螺焗薯蓉 - 田螺好味道呀!大扭扭Pizza - 今次o既料我覺得幾好味!尤其係上面o既乾火腿!咸咸地幾惹味!小食拼盤 - 每次都會叫,貪佢可以食多款d...※ 兩個人一定食唔哂咁大個扭扭批,最後都係要打包拎走 ※
又出返扭扭批,當然要食下啦~

同男友兩個人去到,叫左個餐!有好多野食~
田螺焗薯蓉 - 田螺好味道呀!
小食拼盤 - 每次都會叫,貪佢可以食多款d...

※ 兩個人一定食唔哂咁大個扭扭批,最後都係要打包拎走 ※
田螺焗薯蓉
扭扭批(近鏡)
扭扭批(遠鏡)
(非會員)
2008-05-11 16 瀏覽
本來見最近推出左new 午餐, 咪同d 朋友去try try law.等左好耐都冇位(係好多枱都未拾好), d 服務員都唔多理會我地..見等左咁耐, 咪等多一陣.終於有位.我地馬上落order, 等左20 分鐘左右, d 食物到左, 但係個pizza , 蒜蓉包都係涼涼的.好失望...

好失望...
2008-04-15 14 瀏覽
原來諗住食越南野回應法國日主題,點知搵唔到間餐廳,所以求其就腳食pizza hut。手上有一張$20現金coupon,但係又見到匯豐銀行有promo,最終明知食唔哂都係叫左個$206既2人餐。套餐有一個rosemary pizza、焗法式田螺薯蓉、黑牛、雞沙律同甜品,細食既話,4個人食都夠。個新pizza唔覺好勁rosemary味,淨係食到有少少雪雞味; 個薯蓉完全食唔到有咩味,失敗! 而家去pizza食比以前貴左好多,以百幾蚊食到咁多野,算係好抵架喇! 不過始終覺得連鎖餐廳既食物冇特別,而家又成日無聲無色加價!

早前Pizza Hut出咗隻海鮮鮑汁片三重芝心批,都未寫得徹個食評就又出咗另一款新批,不過只係海鮮鮑汁片三重芝心批,加配咗辣肉腸!個人覺得個海鮮鮑汁片三重芝心批一般,批汁加咗日本芥辣,唔係好夾!除咗成日出新批之外,佢哋依家多咗好多特色小食、意粉同飯,例如:焗釀迷你蟹蓋拼魚圈、西班牙白酒藍青口、至尊大蝦意粉、野菌意大利飯……等等。今次試咗佢個佛羅倫斯卷伴薯角小食,用D墨西哥薄餅卷住菠蘿粒同芝士哩焗,配埋脆香薯角,都幾新鮮,亦都幾好食! 另外亦試咗個挪威三文魚意粉銀包,其實係用D錫紙包住哩焗個三文魚茄汁意大利粉,味道OK,件三文魚扒都好大件添!反而我都係至愛海鮮寬條麵!