2022-07-04 165 瀏覽
油麻地新開嘅一間新派素食自助餐超扺食!星期日至四都只係$98,可任食90分鐘~ 餐廳裝修新淨整潔,食物選擇多,大廚仲會時不時拎啲新菜式出黎派😂 就係呢個北京擔擔麵,醬料由北京入口,用蛋取代肉,醬香咸鮮味幾乎一模一樣👍🏻 沙律區沙律菜好新鮮~ 有蕃茄,空運牛油果,紅火龍果,粟米等等,一啲都唔Hea😆 感覺好健康~炸物區有炸金菇,南瓜,蕃薯,樣樣香脆可口,我平時唔鍾意食南瓜都覺得好食~涼菜區涼皮係好好食~煙煙韌韌口感又彈牙,加上酸酸辣辣好惹味~ 涼伴青瓜爽口清甜~好開胃~熱食區最值得讚係黑松露伊麵,鐘意食黑松露就唔好錯過啦~ 茄子同豆都好有獲氣,同出面酒樓食差唔多~ 甜品有焦糖燉蛋同燉奶❤️ 燉奶係用咗4.3牛乳製作,奶味香濃~ 好鐘意食個燉蛋😍 香軟幼滑,表面焦糖甜甜地,蛋味香而濃郁,食完覺得好幸福🥰

沙律區

炸物區

涼菜區

熱食區

甜品
2022-07-04 118 瀏覽
知道近來多左好多素食放題, 一直想試好耐, 今日就黎太子試試呢間7點黎到既時候唔算太多人, 不過越夜開始越多, 先知道原來今日初一餐廳唔似平時自助餐咁, 攤晒出黎吸引你, 反而係好乾乾淨淨地放係旁邊有齊晒沙律, 熱食, 炸物, 湯同粥, 加錢JOIN會員仲有埋甜品, 都好抵食既熱食方面, 炒菜呢D當然有啦, 特別D既會有南乳齋, 蒸水蛋, 炆豆腐都好好食間唔中食下素, 清清腸胃都幾好, 初初覺得唔夠飽點知見到有人排炒伊麵, 我又試下, 真係好好食!! 就咁, 今日就健康地飽餐一頓啦~

間唔中食下素, 清清腸胃都幾好, 初初覺得唔夠飽

2022-06-27 302 瀏覽
身邊愈來愈多朋友食素,雖然我未完全轉吃素,但偶爾來個Green Monday 都幾健康😊之前經過都有留意到呢間「心裡有素」,餐廳名易記,一睇就知是素食。餐廳新開張不久,堂食是自助餐,也有提供外賣包括三餸飯,先付款買飛再入座,價格合理。食物款式選擇不少,4款涼菜,4款炸物,十多款餸菜,還有自助沙律吧。聽負責人講涼菜不時換款,有新意夠新鮮。自家製飲品夠誠意,有羅漢果水及竹庶矛根,低糖有益。員工親切友善👍🏻

員工親切友善👍🏻
2022-06-26 193 瀏覽
因住在餐廳附近,上星期經過時都打算開張來幫襯,今日突然想起,試試來看開張未,遠看見到門口堆滿鮮花,應該開了。 趕著行過去攞枱, 才知道是自助餐形式的,入門時要買飞, 原來下午茶時段是從2:30pm 到5:15pm, 我們到來到時是4:15pm, 已是尾段時間,所以食物𣎴太多了, 雖然有些食物都沒有再供應了,但剩下來的每款我都有吃過,食物都是新鮮的素菜,味道做得很好,𣎴會過濃而吃完會好口乾那種感覺! 最好的是見𣎴到有素肉在菜式內! 值得一試!

值得一試!

平時成日食肉,今日想清清地食蔬菜,路過見到新開張素食自助餐,價格相宜入去食下先店舖環境清潔乾淨,店員服務態度好親切自助餐選擇種類多,飲品選擇有羅漢果茶,竹蔗茅根,玄米茶等冷盆有沙律吧,有新鮮火箭菜,沙律菜,蕃茄仔,紅菜頭等,自行落芝麻醬熱食有羅漢齋,炒菜心,蕃茄炒蛋,炒蓮藕片,花生苗,炒伊麵等等....款式多到數唔曬炸物有炸金菇,炸蕃薯,炸南瓜及炸花生苗,全部新鮮炸起,熱辣辣脆卜卜估唔到食素都可以食到捧住個肚走臨走時老闆仲請我食日本柑

店舖環境清潔乾淨,店員服務態度好親切

自助餐選擇種類多,飲品選擇有羅漢果茶,竹蔗茅根,玄米茶等

估唔到食素都可以食到捧住個肚走

臨走時老闆仲請我食日本柑

放假去行街,都可以食餐素食清一清😍旺角新開健康素菜自助餐,選擇同樣好豐富😋🥢涼拌粉皮 涼拌海帶粉皮幼滑爽口,加上辣椒油🌶同獨特辣味配方,口感獨特,後勁十足讓你辣得夠過癮!🧊涼拌海帶更是夏天必備,清爽又開胃。🔥椒鹽茶樹菇,椒鹽超甜蕃薯,羅漢齋椒鹽系列有驚喜🥳炸至金黃卜卜脆之餘,茶樹菇煙韌可口~🍠超甜蕃薯軟糯誘人,更加吸引。羅漢果水味道甘甜🤩天然甜味,非常舒服。幫你滋潤喉嚨,亦有清熱潤肺,❤化痰止咳功效。平時食太多🙊有時候試下素食,清少少更健康!更有養生中藥飲品😙好正好舒服。

🥢涼拌粉皮 涼拌海帶

🔥椒鹽茶樹菇,椒鹽超甜蕃薯,羅漢齋

2022-06-25 96 瀏覽
在香港可以吃到素食,真的非常很難得。這一家「心裡有素」的蔬菜多樣化,味道也很好,廚師很用心料理,菜品還有沙拉、熱湯、飲品、甜食等,主食有飯、麵、粉,非常多樣及豐富,可以滿足許多纖維素的補充。推薦喜歡吃蔬菜或茹素的朋友,可以到這家店用餐,店員的服務態度很好,很有耐心與熱心,外帶時,店員熱心的問客人想吃什麼菜,幫忙夾菜與包裝。真是很好的用餐體驗及外帶的服務體驗。外帶價格是週日-週四$48,其餘時間$58。
在香港可以吃到素食,
真的非常很難得。
這一家「心裡有素」的蔬菜多樣化,
味道也很好,
廚師很用心料理,
菜品還有沙拉、熱湯、飲品、甜食等,
主食有飯、麵、粉,
非常多樣及豐富,
可以滿足許多纖維素的補充。
推薦喜歡吃蔬菜或茹素的朋友,
可以到這家店用餐,
店員的服務態度很好,
很有耐心與熱心,
外帶時,
店員熱心的問客人想吃什麼菜,
幫忙夾菜與包裝。
真是很好的用餐體驗及外帶的服務體驗。
外帶價格是週日-週四$48,
其餘時間$58。
2022-06-25
1 分鐘 (堂食)
  • 西蘭花
  • 蒸水蛋
  • 沙拉
2022-06-24 155 瀏覽
竹蔗茅根水🥕加上紅蘿蔔馬蹄煲,飲落清甜滋潤,一年四季適合飲!🤓時不時都難忍口,食多少煎炸熱氣食物,無論大人小朋友,都食唔少熱氣嘢,🔥定時候都要清一清,呢款潤肺生津,又可以清熱下火嘅涼茶,最適合。🥒而且佢地嘅水果沙律都好唔錯,沙律菜夠新鮮,平時出街食lunch,好多時候都係唔夠菜,纖維唔夠多。🥦所以定時食個素食自助餐,對都市人就最適合。更加有各種熱食提供,秘製醬汁濃郁香滑,🍜用作撈麵最爲合適!麵條有少少粗度,所以更加有口感,彈牙有咬口,好唔錯!