2023-04-08
今日食lunch同事介紹一間話開係一個新商場裕民坊入面既日式🇯🇵餐廳(德美壽司),環境同味道都唔錯👍,一於去試下,去到剛好18:00,晚市開始營業,店員服務好好,好有禮貌。店內全部用QR code落單,好多晚市set選擇,而且價錢都好合理,好快我同朋友點左餐。由於我地叫set既關係,每人都會有個麵豉湯,同前菜沙律🥗。食完剛好主食黎左。北海道魚生丼$142:魚生🍣好新鮮,朋友剛由日本返黎食克好野都話好出色,拍得住日本水準。便當三段$92:有炸雞🍗/刺身🍣/迷你牛肉烏冬,比我想像中大份,炸雞好出色,個漿好薄身,裡面保留住肉汁,而且好入味,刺身🍣唔駛講都係好新鮮,最後雖然話係迷你烏冬,但其實都唔少,我男仔食完都覺得好飽。食到好飽既時候,店員拎左甜品黎,原來個set有埋甜品🍮,咁真係原美劃上句號。總結:係觀塘有咁優質既價錢食物水準真係非常唔錯,下次要帶埋屋企人黎食先得。#德美壽司#觀塘#日本#刺身#炸雞#便當#烏冬#裕民坊地址:觀塘協和街33號裕民坊YM23樓310號舖
#德美壽司#觀塘#日本#刺身#炸雞#便當#烏冬#裕民坊
地址:觀塘協和街33號裕民坊YM23樓310號舖