2015-04-18 1239 瀏覽
早餐吃了這個 超級拉絲芝士熱狗還有肉醬 足料又不貴!還有堂食位置還是喜歡舊式香港小店態度好 人情味又濃我知道咀很奇怪.. 但只有這樣才能還你們看到是有多拉絲!!不要見怪而且照片因為是從前鏡頭拍的 所以像素也有點低!請見諒呀 這裡的芝士肉醬😍😍😍薯蓉也很好吃!也是芝士肉醬都滿滿!雖然地址是何文田 可是其實跟旺角很近 從東鐵站大概走五到十分鐘就到!Hot Dog Link 德國熱狗Shop C, No. 67D Waterloo Road, Ho Man Tin何文田窩打老道67號D,Shop C
早餐吃了這個 超級拉絲芝士熱狗
還有肉醬 足料又不貴!還有堂食位置
還是喜歡舊式香港小店
態度好 人情味又濃
而且照片因為是從前鏡頭拍的 所以像素也有點低!請見諒
車打芝士肉醬薯蓉
呀 這裡的芝士肉醬😍😍😍薯蓉也很好吃!也是芝士肉醬都滿滿!

Hot Dog Link 德國熱狗
何文田窩打老道67號D,Shop C
2015-04-15
$27 (早餐)
車打芝士肉醬薯蓉
  • Everything with cheeeese!
2014-07-06 2423 瀏覽
德國熱狗,依間舖已經好多朋友同我介紹過,但自己就真係未去試過, 今次去就岩岩撞正依個Lunch時間,真係依個人山人海,佢依個舖裹面大約有6-8個位左右,好彩仲有2個企位留番比我同朋友。雖然真係好多人但值得一提係依到既Staff 真係好有禮貌,抵讚!今次我揀左依個set,就係珍寶腸熱狗+芝士,佢依到既茄汁同芝士都落得非常多,因為食落每一淡都有好香既芝士入口,真係好正呀!其實依個鋪仲有好多唔同既腸可以揀,但自己一向愛原味既野,所以熱狗都係應該係要配依個珍寶腸先好食,雖然依到佢個廚房細細,但D工序都分配得好好。一有熱狗order,就會開始烘熱你個包。所以食落去係非常之熱嫁,唔會話裹面熱但外凍咁樣,所以唔錯。SET就可以要薯條或者薯餅,咁樣食都算飽既,不過大胃王就可能要兩個喇。
今次我揀左依個set,就係珍寶腸熱狗+芝士,
2014-06-11 3060 瀏覽
您喜歡吃熱狗嗎? 其實天氣炎熱, 沒有甚麼胃口, 吃吃熱狗, 實是不錯的選擇. 是日開組前就來德國熱狗買外賣回教會吃, 雖然一早打了來落單, 但店方明顯是待我人到達才開始製作. 當然, 這裡是長龍店子, 等待也是惠顧的必然一部份. 而且一到甚麼節日, 店子就不會營業, 想吃得到, 也不容易.超值套餐 $40: 8分, 我的選擇就是超值套餐, 包括一客熱夠, 一份配料, 再加飲品. 吃德國熱狗, 懂吃的, 當然是吃法蘭克福腸. 還記得當年在法蘭克福火車站旁邊吃過的法蘭克福腸, 現今還在回味呢. 而這裡的熱狗, 熱度對辦, 包身鬆軟, 法蘭克福腸肉質不俗, 有肉味, 配上車打芝士之後, 半溶的芝士, 實是相當的惹味. 如果不想加配料的話, 也可以點選薯條或者薯餅, 一樣無問題.肉醬熱狗 + 薯條 $25: 文迪的選擇就是肉醬熱狗 + 薯條, 她就最喜歡吃肉醬類別的熱狗.其實一客熱狗, 不算太飽肚, 當作輕食的話, 份量就剛剛好. 德國熱狗這家長期人氣店子, 成功是有原因的. 食物質素有水準, 價位經濟, 而且熱狗款式甚多, 總有一款合您心意. 只是不怕排隊的話, 這裡實是教會附近的最佳選擇
法蘭克福腸
肉醬熱狗
薯條
其實一客熱狗, 不算太飽肚, 當作輕食的話, 份量就剛剛好. 德國熱狗這家長期人氣店子, 成功是有原因的. 食物質素有水準, 價位經濟, 而且熱狗款式甚多, 總有一款合您心意. 只是不怕排隊的話, 這裡實是教會附近的最佳選擇.
法蘭克福腸
2014-06-11 1880 瀏覽
一個人的下午茶星期六下午四點行經勝利道即時想起德國熱狗, 其實都食過好幾次, 今次有時間於是研究一下佢地既餐牌, 原來都好有彈性改食物佩搭醬: 沙律醬, BBQ醬, 芥末醬, 茄汁, 酸瓜飽: 熱狗包, 牛角包熱狗腸: 多種熱狗腸 $40 熱狗餐有薯條/薯餅及跟選各種罐裝飲品 - 全日供應總結德國熱狗這食店人情味勝於食物味道
一個人的下午茶

醬: 沙律醬, BBQ醬, 芥末醬, 茄汁, 酸瓜
飽: 熱狗包, 牛角包
熱狗腸: 多種熱狗腸

$40 熱狗餐有薯條/薯餅及跟選各種罐裝飲品 - 全日供應
脆皮腸牛角包併沙律醬同茄汁
總結德國熱狗這食店人情味勝於食物味道
2014-06-07
脆皮腸牛角包併沙律醬同茄汁
鮮有到「何文田」這個地方, 印象中這裡豪宅多, 寵物店多, 但原來美食也有很多。由旺角火車站橋底閒逛到這裡, 步程大約15分鐘, 在勝利道街口偶爾看到這間「德國熱狗」, 久聞其名, 傳媒電視已經介紹了多次。中午時份, 外面有條短短的人龍, 小小的快餐店, 擠迫得水洩不通, 大部份客人都是買外賣的。快餐店內只有數個坐位, 牆上貼著各種不同款式的熱狗, 選擇有20款之多, 正好適合貪心的我, 我亦是德國腸的fans, 見到這樣多選擇, 心情極之雀躍, 樣樣都好想試。這裡供應的德國腸, 全部由著名釀腸師Mr. Konrad Pschorr於香港廠房每日新鮮釀製, 亦即是這間快餐店的創立人, 後來店鋪易手, 老闆娘頂手之後, 一直經營至今已有十多年了。老闆娘笑容親切, 雖然忙到無停手, 但仍然很有禮貌招呼客人 , 比起那些出了名的食店, 就對客人呼呼喝喝感覺好多了, 畢竟我們光顧為什麼要受氣呢!!需要花一點時間去選擇, 每款也有特色, 以下每款配套餐$40 , 包括熱狗一款 + 薯餅 / 薯條 / 配料 +任何$7罐裝飲品, 醬汁也有五款選擇: 沙律汁﹑酸瓜汁﹑芥辣﹑BBQ﹑茄汁, 又可以來個

需要花一點時間去選擇, 每款也有特色, 以下每款配套餐$40 , 包括熱狗一款 + 薯餅 / 薯條 / 配料 +任何$7罐裝飲品, 醬汁也有五款選擇: 沙律汁﹑酸瓜汁﹑芥辣﹑BBQ﹑茄汁, 又可以來個混醬, 味道豐富。
1)細芝士腸 + 車打芝士 + 沙律汁: 麵包是即叫即烘, 選用了車打芝士, 芝士味濃, 焗至半溶, 最喜歡芝士半溶的質感,真的滿足了我這個芝士迷。芝士腸皮脆, 配沙律汁, 感覺很配合。最喜歡吃熱烘烘和脆身的麵包了。
2)秘製維也納腸 + 燒汁 + 芥辣 : 用雞肉製造, 肉味濃厚。試試其他醬汁, 燒汁和黃芥辣, 還是覺得黃芥辣和熱狗是不能分開的, 是最夾的味道呢!跟餐叫了薯餅, 炸得香脆, 但稍嫌燶了少許。
3)家鄉白腸:這是德國最傳統的香腸, 採用純牛仔肉製作, 咬落有肉汁, 肉味香濃。配合濃厚芝士, 雖然有點罪惡感, 但抵擋不了。
因為出面未見過所以點了來試。記著不要再點這罐, 沒有奶茶味, 只是很甜。
4)德國脆皮腸:外皮薄而脆, 但肉味比較淡。要配合醬汁才好味!
5)香蔥豬柳腸:洋蔥即叫即炒, 炒至熟透, 洋蔥的甜味與豬柳腸很配合。德國人吃腸著重品嚐肉質, 在造腸過程已加入香料, 令腸本身已有豐富的味道, 不用加太多的醬汁已覺得很夠味道。這個是我最喜歡的推介。
這裡還有提供其他小食:
1)薯蓉 $20:這裡很受歡迎的小食, 用原隻薯仔加牛油搓開的, 不同坊間其他快餐店用薯粉開的, 到中午時份就已經售罄, 老闆娘溫馨提示, 可以打電話來預留, 我也要來第二次才有機會吃到。薯蓉可選擇一款配料, 墨西哥肉醬﹑忌廉粟米﹑車打芝士﹑茄汁豆﹑德國腸仔。我選擇了忌廉粟米, 薯仔味濃而且很幼滑, 美味!
2)肉醬撈丁$22:熱辣辣的肉醬是自家製, 份量很多, 味道剛好, 不會過鹹, 很有港式快餐店的風味。

這裡可算是德國腸專門店, 很多款式的香腸有自家調味, 有特色; 店鋪裝修舊式而不起眼, 但想不到藏有這麼多選擇, 有驚喜, 麵包即點即烘, 用心製作, 下次就算不坐下吃, 行過都一定會買份外賣啦!
2014-03-02
2013-06-29 2112 瀏覽
逢星期六都會去勝利道, 呢間野食過幾次, 真心好食. 熱狗腸款式多, 最重要係薯條, 應該係用焗薯, 薯條心可以吮出黎! 粉嫩香! 茄汁係自制的, 茄膏加糖, 一D都唔酸, 連薯條食好正! 值得一提係佢0既大菜汪糕, 旦花超多味道及質地好有兒時亞媽整的感覺!!!!! 真心一食再食!
2013-06-22
2013-05-06 1824 瀏覽
上一次幫襯已大約是兩年前,雖家住附近,但不常來。上次食豬肉,今次食雞肉。珍寶雞肉腸熱狗:飽是脆的,已加分!雞肉腸脆的,肉質不用多說,說是德國入口,如是中國入口而有這樣的水準,那麼便沒人會入口外國貨了!😜點的是套餐,連薯條+罐裝飲品,先說飲品,選擇甚多,十幾種!冰箱内全部罐裝飲品也可選!到薯條,扣分!不夠燶!大部份是淺色的,沒有金黃色!唯一扣分位!收銀的,是否老闆娘?很nice!
上一次幫襯已大約是兩年前,雖家住附近,但不常來。

上次食豬肉,今次食雞肉。
收銀的,是否老闆娘?很nice!
2013-05-06
2013-01-26 1471 瀏覽
德國熱狗-呢間舖已經比好多人介紹過架啦,唔知大家食左未呢?小妹係附近剪頭髮,平時都係叫外賣係salon入面食,但今次因為仲有時間,就親自去買啦!但好不幸,原來我去既時間岩岩係中學生放Lunch時候,所以人山人海呀。。舖入面大約6-8個位,仲勉強有2個企位既。雖然好多人,但個度既Staff 都好多禮貌,極讚!今次我食既係set三樣野,盛為 $46珍寶腸熱狗+芝士,只要茄汁芝士落得夠豪,每食一淡都有芝士入口,正呀!其實店內有好多唔同肉類腸可供選擇,但小妹認為,熱狗都係應該要配珍寶腸先有口感雖然見佢廚房細細,但每個工序都仔細分配好。一有熱狗order,佢地先會烘熱個包。所以食入口,唔會係內熱外凍。跟餐可配薯條或者薯餅平時食開粗薯條,個日貪得意,轉食薯餅,但好似好油咁,下次都係食返薯條。
德國熱狗-呢間舖已經比好多人介紹過架啦,唔知大家食左未呢?

小妹係附近剪頭髮,平時都係叫外賣係salon入面食,
但今次因為仲有時間,就親自去買啦!

舖入面大約6-8個位,仲勉強有2個企位既。

雖然好多人,但個度既Staff 都好多禮貌,極讚!

今次我食既係set
三樣野,盛為 $46
珍寶腸熱狗+芝士,只要茄汁
芝士落得夠豪,每食一淡都有芝士入口,正呀!

跟餐可配薯條或者薯餅
2013-01-18
2012-12-20 1340 瀏覽
細佬小時候在窩打老道返學,向我介紹了好多次這一間hotdog,今天終於有機會試到了!我們來到是中午12 - 1時左右,已經擠滿了學生哥,幸好學生們都是買走的~店內的座位不多,只有一小排的數個位,這個時候要等一等才有位子店員也很好很nice很有效率,不會因為人太多而燥底or落錯單一開始不知道撈丁原則也是配肉醬,不然我會試試白汁薯蓉樣子沒甚麼特別,只是將肉醬放上出X一丁上那個看上去平平無奇的肉醬很好吃,不會太鹹也感覺不多味精真的超推介這個薯蓉,是用真potato整的,不像Kfc的水沖粉薯蓉中夾了小粒薯的FEEL真的很爽! 而薯跟牛油&其他調味真的很香很MATCH!所以雖然已經很飽也不捨得浪費哦>_<忘記了這個HOTDOG的名堂~ 樣子有點像IKEA的熱狗,但腸就冇IKEA的長腸好像是脆皮腸,味道是合格的~一邊吃一邊聽到旁邊的男人跟友人說: " 8號熱狗餐真的好正!真的很好吃!"我下次又要吃8號餐!!!今餐真是吃得很滿意很HAPPY~吃得我地超飽,抱住個大肚腩走呢

我們2個人叫了1個撈丁1個薯蓉一隻熱狗一包薯條和2罐飲品
肉醬撈丁
一開始不知道撈丁原則也是配肉醬,不然我會試試白汁薯蓉

樣子沒甚麼特別,只是將肉醬放上出X一丁上

那個看上去平平無奇的肉醬很好吃,不會太鹹也感覺不多味精
肉醬薯蓉

所以雖然已經很飽也不捨得浪費哦>_<

腸好像是脆皮腸,味道是合格的~

我下次又要吃8號餐!!!

我們2個人叫了1個撈丁1個薯蓉一隻熱狗一包薯條和2罐飲品
肉醬撈丁
肉醬薯蓉
2012-09-17 923 瀏覽
因為今日要返學(放9點,唔食野有排餓),所以放工走左去何文田食熱狗第一次食,叫左個德國脆波腸(BBQ醬)+薯條+飲品,$35,都算幾費,不過人地鋪頭出名,冇計啦坐左唔洗兩分鐘,D食物已經黎啦,原本見到條腸咁鬼細條既@@原來佢入面夾左兩條腸,食落去幾好味跟住試下薯條,即炸好鬼熱,不過個人鍾意M記D薯條多D下次再黎食過=-=

因為今日要返學(放9點,唔食野有排餓
),所以放工走左去何文田食熱狗
跟住試下薯條,即炸好鬼熱,不過個人鍾意M記D薯條多D
原來有兩條腸@@
下次再黎食過=-=
題外話/補充資料: 題外話:店鋪個三個員工好有禮貌,係我食緊野既期間,有一個人叫外賣,逐樣叫,首先叫兩條淨腸,再叫3-4個包,再叫多兩份薯條,原本跟兩個餐,但講講下又話一個跟餐一個唔跟餐,因為跟餐與否,薯條數份,粗幼都唔同,雖然廚房已經整左,但冇發脾四,值得讚許,另外個客要求份個包都分四,又要十幾隻叉,收銀個份都冇比面色個客睇,又係值得一讚 AND惡消息,係我食緊野既期間聽到,D食物10月會加價
2012-09-17
原來有兩條腸@@
2012-09-10 703 瀏覽
又是小組的時候, 時間匆匆, 還是叫外賣回教會吃吧. 想起有一段日子沒有在這裡吃過了, 不如就來買個熱狗吧, 出奇的不用等太久.法蘭克福腸: 8分, 對法蘭克福這個地方有感情, 還是要回法蘭克福腸吧. 包幾軟熟, 腸的肉味是一般, 不過配上沙律醬及芥末醬之後, 還是簡單而美味的熱狗. 一客份量也不會太少, 是日不想吃得太多, 一客熱狗剛剛好.文迪要的就是肉醬味, 她一貫的選擇.畢竟也惠顧了多年, 始終是我們星期日午餐的其中一個好選擇.

文迪要的就是肉醬味, 她一貫的選擇.
畢竟也惠顧了多年, 始終是我們星期日午餐的其中一個好選擇.
  • 法蘭克福腸
2012-08-16 551 瀏覽
中學時代就在這附近讀書,這間在勝利道開業的香港第一代熱狗專門店雖然自己與同學未必會時常幫襯,可也曾留下過少許足跡。年華如逝水,中學階段早已離自己而去,附近的食店也面目全非,過去曾為座上客,如今仍能屹立不倒的,這間店舖小小的「德國熱狗」正是碩果僅存的一間。沒來吃熱狗都有兩三年了,這一天,來到窩打老道這附近找吃的,忽然想起這個老朋友,便入內吃一頓熱狗餐,重溫一下舊日的美味。雖然已有兩三年沒來,這店舖卻彷彿能把時間留住一樣,店內的環境似乎跟舊日沒有兩樣,絲毫沒變,而且就連價錢,也和數年前差不多,在這兒讓自己懷緬一下過去的青蔥歲月,自我陶醉於往日的美好日子中,可是個絕佳的地方。這兒午市的熱狗餐,盛惠 $35,可選店內任何一款熱狗,加薯餅或薯條和任何一款 $6的罐裝飲品。甚愛吃芝士食品的我,從店內多款熱狗腸中揀選了珍寶芝士腸做熱狗的主材料,再加一客兩件的「炸薯餅」和一罐凍飲,便成為了這天的午餐。「珍寶芝士腸熱狗」仍然好吃,只是略嫌珍寶芝士腸中內藏的半溶芝士不夠多,再加上這天我沒要求在熱狗中加上酸瓜,只得茄汁和芥辣為配料,使味道稍感單調,不夠豐富。「炸薯餅」即叫即炸,夠脆,夠香口,不過這天的薯餅炸

炸薯餅」即叫即炸,夠脆,夠香口,不過這天的薯餅炸得較為過火,火候控制得不夠好,蘸薯餅吃的醬汁味道則有點特別,酸酸的好像下了醋般
,沒有一般的茄汁那麼普通。
人就是這樣的了,懷緬過去總是特別陶醉,雖然現在可以吃到美味熱狗的地方比起當年要多的多,這天所吃的熱狗也未如自己印象中的美味,但這間老字號「德國熱狗」帶給我的,又何止它的各款招牌熱狗呢

2012-07-11 438 瀏覽
每次經開呢頭...都會想食番隻熱狗...鋪位雖然好細好迫...好迫好細...不過腸嘅款式超多 ( 有廿多款 )而且店員都好親切...服務不錯呀 !!重點係...全部腸都係歐洲著名 "釀腸師"每日喺香港新鮮製造架喎 ! !" 釀腸師"個名好型..我覺得好PRO呀 ~ heehee仲有好幾款醬汁可以揀.....好似有酸瓜醬/芥辣醬/BBQ醬/茄汁/沙律醬開方式廚房...見到好乾淨....而且睇住佢整熱啲包同材料....心情特別興奮同期待 !!我每次都會叫.........珍寶煙肉腸加芝士 ( 芥辣 + 茄汁 + 沙律醬 )佢啲腸好有肉汁...味道唔會好鹹好重....熱烘烘的包夾住所有材料......仲有啖啖半溶嘅芝士 ~絕對係大小朋友都啱嘅口味 ~LIKE超市買排德國腸都唔平架....佢三十幾蚊一個餐.....可以任選一個熱狗配一款小食或者配料....仲有罐飲品送.....都ok啦 !對於女仔黎講....其實一個熱狗都幾飽......所以我每次都要配料 (芝士) 無揀小食....不過聽人講佢啲薯餅好好食...下次要上試下先~ HEEHEE
每次經開呢頭...都會想食番隻熱狗...
鋪位雖然好細好迫...好迫好細...
不過腸嘅款式超多 ( 有廿多款 )
而且店員都好親切...服務不錯呀 !!
重點係...全部腸都係歐洲著名 "釀腸師"
每日喺香港新鮮製造架喎 ! !
" 釀腸師"個名好型..我覺得好PRO呀 ~
heehee
仲有好幾款醬汁可以揀.....
好似有酸瓜醬/芥辣醬/BBQ醬/茄汁/沙律醬
開方式廚房...見到好乾淨....
而且睇住佢整熱啲包同材料....
心情特別興奮同期待 !!
我每次都會叫.........
珍寶煙肉腸加芝士 ( 芥辣 + 茄汁 + 沙律醬 )
佢啲腸好有肉汁...味道唔會好鹹好重....
熱烘烘的包夾住所有材料......
仲有啖啖半溶嘅芝士 ~
絕對係大小朋友都啱嘅口味 ~LIKE
超市買排德國腸都唔平架....
佢三十幾蚊一個餐.....
可以任選一個熱狗配一款小食或者配料....
仲有罐飲品送.....都ok啦 !

對於女仔黎講....其實一個熱狗都幾飽......
所以我每次都要配料 (芝士) 無揀小食....
不過聽人講佢啲薯餅好好食...
下次要上試下先~ HEEHEE

2012-07-02
2012-06-12 317 瀏覽
我係食素嘅,今次第一次寫肉類嘅食評,做女朋友支筆~上次食左特餐6號,個脆皮力士腸熱狗值8.5/10分~ 今次食左飯先去,所以散叫左一條"家鄉白腸"($18)同一份薯餅($8)~"家鄉白腸"係牛仔肉腸,食開濃味腸仔嘅會覺得呢條味道較淡,但係肉質嫩滑彈牙,腸衣脆口~(8/10分)腸仔跟左酸瓜醬,唔算好特別,下次會試吓跟芥辣醬~薯餅非常好食,裡面嘅薯仔粒比麥記嘅有咬口,比滿分(10/10分),特別推介佢地嘅茄汁下次嘅目標係珍寶辣味燒烤腸~
我係食素嘅,今次第一次寫肉類嘅食評,做女朋友支筆~
上次食左特餐6號,個脆皮力士腸熱狗值8.5/10分~
腸仔跟左酸瓜醬,唔算好特別,下次會試吓跟芥辣醬~
下次嘅目標係珍寶辣味燒烤腸~
2011-10-22 167 瀏覽
今日男友勾起了熱狗魂,所以就來到這間他平時都讚不絕口的熱狗店,因為行得遠的關係,所以都很少來,之前來的時候都要排隊,幸好今天不用,因為種類繁多,加上這餐只是下午茶,所以就點個便宜的套餐脆皮力士腸熱狗+飲品=$20蚊,他就選了家鄉白腸(牛仔肉)+薯餅+飲品,老實說這類種類太多,我也不知道那一種適合自己,每次吃過後我都會忘了上次吃了那個是什麼腸,通常都用價錢來分別,加上我最愛是加沙律醬,所以味道基本上都是差不多的,但一樣很好吃就是了,男友就鍾情白腸,我咬了他一口試試,腸身比較偏咸,他說配bbq醬一流,但我剛好那一口沒吃到醬,可惜薯餅外層很脆,內層很有薯味,味道不錯這裡的包都是烘過的,又熱又軟熟,夾上新鮮又剛烘好的香腸,"芝"上沙律醬,一口咬下去味道很夾,如果加上車打芝士的話味道一定更好這條白腸比熱狗包還大,咬下去一定很有肉感,不過價錢都比我貴10蚊,真係一分錢一分貨店鋪外貼滿了各種套餐價錢和圖片,其中這張是說這間的腸都是歐洲名釀腸師(Mr. Konrad Pschorr)每日新鮮製造,真係質素有保證,加上呢度服務態度好,實在係吃得好滿意
炸薯餅,7分
薯餅外層很脆,內層很有薯味,味道不錯
脆皮力士腸熱狗+沙律醬,7.5分
家鄉白腸(牛仔肉)
2011-10-06
脆皮力士腸熱狗+沙律醬,7.5分
炸薯餅,7分
家鄉白腸(牛仔肉)