2022-09-07
今次介紹嘅呢間餐廳係一間台式火銅店地點座落係尖沙咀君悅酒店餐廳嘅裝修非常有懷舊風情有卡位所以好闊落仲設有包廂添私隱度非常高👍重點係有🐄騸牯牛食🤤🔸湯底დ 台灣紅燒牛尾鍋დ 御·老鍋秘製麻辣鍋🔸御八品დ 騸牯牛頸脊დ 自家水耕油麥菜苗დ 滑溜溜麻辣鴨血(小食)დ 野生大竹生დ 鮮造韭菜餃დ 秘製肉鬆響鈴(小食)დ 酒香白肉(秘制豬腩片)დ 八燈報喜 (手打丸拼盤)御老鍋有多款唔同嘅湯底選擇,我哋就揀咗台灣紅燒牛尾鍋同埋御·老鍋秘製麻辣鍋鴛鴦鍋,兩款都好正😍仲要有紅薯粉係湯底。麻辣鍋有豆腐在內。至於配料方面,我哋就叫咗御八品,因為可以一次過試到唔同種類嘅食物,啱哂好似我呢d有選擇困難症嘅人🤣騸牯牛頸脊非常高質,牛味好濃,食落亦好嫩滑🤤酒香白肉姐係豬腩片,肥瘦平均酒味好香😍八燈報喜即係手打丸拼盤,全都好好咬口👅鴨血亦好實正,唔會一夾就散。菜苗同大竹生都好新鮮,食完咁多肉食吓菜非常完美👏🏻
係一間台式火銅店
დ 御·老鍋秘製麻辣鍋
🔸御八品
დ 騸牯牛頸脊
დ 自家水耕油麥菜苗
დ 滑溜溜麻辣鴨血(小食)
დ 野生大竹生
დ 鮮造韭菜餃
დ 秘製肉鬆響鈴(小食)
დ 酒香白肉(秘制豬腩片)
დ 八燈報喜 (手打丸拼盤)