2022-01-19
🍽 朋友通知這間日式放題餐廳裝修過,坐位舒服 ( 有好多卡位) ,地方光猛又乾淨,所以約咗幾個朋友一齊食lunch, 滿足一下。 🍥 前菜 有別於其他日式放題餐廳,即使是自取的食物,都非常乾淨企理,食物品種比較少見,例如 大大盤的蟹子、海葡萄、大大條的海蜇。 其他的凍盤例如 青口、花甲、翡翠螺、日本漬物、中華沙律,就一定唔少得啦。 🍤 第一輪梗係要食刺身,很少在放題餐廳見到咁大隻 赤蝦,差不多有我手掌咁大,一定要嘗試,另外帶子 都幾肥厚。 🍣 壽司、燒物、炸物 有中上水準。 🍦雪糕梗係指定動作啦,最開心我喜歡的 Haagen Dazs, 有岩鹽焦糖口味,真係大滿足。同時,🍨自助區雪櫃仲有好多款甜品,唯有下次先啦。 🍶 中午放題還包括 清酒和梅酒, 這個價錢認真抵食。由於是中午時間,我沒有飲酒 。這個大雪櫃,見到都開心,我估計有50款以上的飲料。 😋 女仔食放題,90分鐘都好足夠。因為送食物好快,所以都可以食到2至3 round。選了一個75品的 90分鐘放題 成為$198,都幾抵食呀!最緊要坐得舒服,服務唔錯,侍應送食物及收拾都好快手,又唔會漏單, 真係大滿足了!
🍣 壽司、燒物、炸物 有中上水準。