2021-02-13 1387 瀏覽
今次叫左廿幾件,total四百幾蚊佢話可能要等廿分鐘左右,留低左電話,佢就搞掂call我黎拎,等果時可以在附近行下價錢合理,不過就冇叫好多名貴既食材🤣最出色一定係火炙壽司 同埋 「大滿足」火炙白腩- 啖啖油脂既香😋😋😋其實我大部分都係叫左火炙壽司,全部都好食啊,但唯一比較遜色既就係明太子蟹柳🦀大滿足好得意,而且好新奇🤪底部有紫菜,中間有白飯上面就有好多三文魚子,吞拿魚蓉,蔥花,仲有海膽蓉~ 又好食 又滿足!哈哈 冇改錯名🥳
今次叫左廿幾件,total四百幾蚊

價錢合理,不過就冇叫好多名貴既食材🤣

最出色一定係火炙壽司 同埋 「大滿足」
火炙白腩- 啖啖油脂既香😋😋😋

其實我大部分都係叫左火炙壽司
全部都好食啊,但唯一比較遜色既就係明太子蟹柳🦀

大滿足好得意,而且好新奇🤪
底部有紫菜,中間有白飯
上面就有好多三文魚子,吞拿魚蓉,蔥花,仲有海膽蓉~
又好食 又滿足!哈哈 冇改錯名🥳
2020-08-22 2398 瀏覽
之前成日都聽到人地話呢間係青衣屋邨隱世小店為青衣呢個美食沙漠帶黎曙光🌅所以今次晚餐就叫左呢間外賣題外話:係我擰走啲外賣既時候先至發現佢左上角有部電視係播緊tvb📺🥢庭盛A餐 (53件) $538價錢黎講唔算好平不過佢係個魚生大過舊飯好多而啲魚生件件都係厚切舊舊都係好足份量🍣🐟挪威三文魚腩 三文魚好肥美無腥味 🐚帶子 都係厚切 食落都幾鮮甜 加上吞拿魚好襯🐟油甘魚腩 自己都幾怕食到啲腥既魚🦐甜蝦 隻蝦幾新鮮同埋幾大隻🐡象拔蚌 怕腥既我覺得有少少腥 不過幾爽口🐙八爪魚 幾重八爪魚味🐚赤貝 大大舊幾足料 不過都係少少腥🍥加州卷 好普通而且幾細件🍘三文魚卷 都係好普通 好似為左湊夠數咁🍙花之戀 三文魚幾正 蟹子大大粒好甜🦀日本蟹柳 大大條好有蟹味 雪味少🍳玉子蛋 好甜而且重蛋味 超厚身🐚海膽軍艦 完全冇腥味超鮮 最出色係呢個🍣北寄貝沙律軍艦 呢個超好食 食落味道好豐富雖然壽司都算好味😋不過之後有得揀都未必會再幫襯lu
之前成日都聽到人地話呢間係青衣屋邨隱世小店

不過之後有得揀都未必會再幫襯lu
2020-08-10
外賣自取
2020-06-21 1257 瀏覽
經常經過附近,都不知道有這間外賣壽司店有日朋友帶我來吃午飯,要在較早的時間到達才有位置堂食中午飯有幾款,第一次光臨壽司店,不知道質素如何,所以沒有點魚生飯點了都熟的鰻魚玉子及灸燒三文魚飯🍣店舖有提供每人一碟芥末,愛食芥末的我還要再添加鰻魚吃起上來沒有什麼骨,沾了鰻魚汁可以佐飯玉子咬口偏實,底下的飯還有點微溫.店舖十分細小,四人枱四個女仔坐也有點逼夾但是午膳時間,吃到平價魚生飯性價比都👌🏻店內還有壽司散叫
經常經過附近,都不知道有這間外賣壽司
有日朋友帶我來吃午飯,要在較早的時間到達才有位置堂食

點了都熟的鰻魚玉子及灸燒三文魚飯🍣
店舖有提供每人一碟芥末,愛食芥末的我還要再添加

鰻魚吃起上來沒有什麼骨,沾了鰻魚汁可以佐飯
玉子咬口偏實,底下的飯還有點微溫
店舖十分細小,四人枱四個女仔坐也有點逼夾
但是午膳時間,吃到平價魚生飯性價比都👌🏻
店內還有壽司散叫
2020-03-23 2747 瀏覽
🥢青衣私心收藏隱世高質抵食手握壽司店🥢從來青衣係一個劣食天堂,除了鬍鬚仔呢間清泉之外其他都係普通好食,一直以來都私心收藏了一間街坊口耳相傳的隱世壽司店這壽司店座落在青衣毫不起眼的屋苑內,而且座位非常少,但一直很受歡迎,所以去食的話有心理準備等待🥢星期六到達店是中午12:45 分,店內幸好還有少量位置,店員姐姐安排坐位同時都說明外賣order 好多,跟單做需要等45 分鐘先有得食,今日已備好時間過來食,等幾耐都得🥢大滿足$48用上飽滿新鮮的三文魚子,加上海膽吞拿魚蓉的特製壽司,材料新鮮,而且分量足,真係大滿足,必食🥢赤貝$12大大一隻爽口🥢辣味三文魚手卷$18朋友話味道辣辣的醬汁,似足個食元祿壽司辣冷麵個醬,好好味🥢挪威三文魚$8因為三文魚腩無貨,所以點了這個,感覺唔錯,都抵食🥢火灸玉子壽司$8必點之一,燒到熱辣辣的玉子芝士,混和一起的感覺甜甜的,又夠香🥢火灸鰻魚$12鰻魚比較薄身,但好軟熟🥢帶子$14眼見樣子比較乾身,但入口發覺很厚肉,師傅握的大少剛好,一口食落去好鮮甜🥢芥辣八爪魚$8辣辣的八爪魚好柔軟的觸感🥢芝士蟹子$12
🥢青衣私心收藏隱世高質抵食手握壽司店
庭壽司

🥢大滿足$48
大滿足

🥢赤貝$12
大大一隻爽口

🥢辣味三文魚手卷$18
朋友話味道辣辣的醬汁,似足個食元祿壽司辣冷麵個醬,好好味
辣味吞拿魚手卷

🥢挪威三文魚$8
因為三文魚腩無貨,所以點了這個,感覺唔錯,都抵食

🥢火灸玉子壽司$8
火炙芝士玉子燒壽司

🥢火灸鰻魚$12
鰻魚比較薄身,但好軟熟

🥢帶子$14

🥢芥辣八爪魚$8
辣辣的八爪魚好柔軟的觸感
芥辣八爪魚

🥢芝士蟹子$12
芝士醬同脆卜卜的蟹子口感

🥢明太子$14
明太子蓉感覺好鮮咸香,最鐘意食明太子了
明太子壽司

🥢蔥粒吞拿魚腩蓉 $16
必食,軍艦紫菜內全滿滿的吞拿魚蓉,很香而且新鮮,充滿油脂感
蔥粒吞拿魚腩壽司

🥢海膽軍艦$18
用上加拿大海膽鮮甜海水味
海膽壽司

🥢蟹子沙律$20
新鮮爽脆的青瓜絲,加上少量蟹柳及少量蟹子,雖然樣子不太討好,但都係唁錯

🥢日本蟹柳細卷$16
味道正常,真係日本蟹柳的

🥢好鐘意呢到的是師傅即叫即造,食材用料很新鮮,而且連wasabi 都係用了成本較高的生芥辣,可以突顯到壽司原來的鮮味,而且軍艦壽司的紫菜仲好脆身,手握壽司來講價錢不貴,難怪街坊個個都要來幫襯

🥢今次兩人消費$352 / 人均$176 不設加一

🥢庭壽司外賣專門店
地址: 青衣青敬路77號海悅花園14-16號舖
青衣站C 出口步行10分鐘
(星期三休息及有落場時間)

2020-03-21
45 分鐘 (堂食)
大滿足
蔥粒吞拿魚腩壽司
海膽壽司
  • 庭壽司
2020-02-12 1568 瀏覽
香港人對壽司極之喜愛但連鎖店壽司質素有待改善到高級餐廳食壽司又價錢好貴呢一間隱世餐廳嘅壽司就做到高級餐廳質素 價錢相對便宜係絕對欣賞嘅小店黎到當然要食鎮店之寶火炙芝士玉子燒佢出色嘅火炙芝士 放上大大嘅玉子上面 甜而不漏 佢可以將普通嘅玉子升華到另一個境界 真係好出色 其實呢間小店嘅火炙芝士除咗同芝士好配之外 同其他燒三文魚都好出色 係必食之選另外佢嘅火炙燒鰻魚都好出名 大大塊又厚嘅鰻魚配上甜甜的秘製鰻魚汁 又唔會話有細骨 絕對係高質壓軸出場嘅就係神秘嘉賓 大滿足!!!呢個名為大滿足嘅菜式 食完真係好滿足濃厚嘅拖羅蓉海膽同魚子放上紫菜上變成一個巨壽司 一啖咬落去 幸福感爆滿 真係好滿足 總括嚟講 唔好以為小舖質素就唔高 呢間小店食物質素好新鮮 價錢又相宜 絕對值得支持
香港人對壽司極之喜愛
但連鎖店壽司質素有待改善
到高級餐廳食壽司又價錢好貴
呢一間隱世餐廳嘅壽司就做到高級餐廳質素 價錢相對便宜
係絕對欣賞嘅小店

黎到當然要食鎮店之寶火炙芝士玉子燒

壓軸出場嘅就係神秘嘉賓 大滿足!!!
呢個名為大滿足嘅菜式 食完真係好滿足
濃厚嘅拖羅蓉海膽同魚子放上紫菜上
變成一個巨壽司 一啖咬落去 幸福感爆滿 真係好滿足

2019-12-21 1684 瀏覽
青衣有間身處於屋苑樓下既隱世壽司 🍣庭壽司 呢次外賣左一件 大滿足 庭壽司店既大滿足係由一塊四方既紫菜 上面放上壽司醋飯 鋪上吞拿魚蓉 海膽 蟹籽 再撒上蔥花同沙律醬 十分惹味 海膽唔會澀 微甜 蟹籽 口感微甜鹹 同時令整個口感更加豐富 紫菜香脆 醋飯適中 加上吞拿魚蓉既魚脂香 配上蔥花 啖啖入口鮮甜惹味火灸芝士玉子燒 火灸日本蟹柳 都淋上沙律醬燒到外脆內軟 非常香口另外仲有火灸庭蝦 火灸蔥粒吞拿魚腩蓉 火灸柚子油甘魚 火灸帶子 蟹膏甜蝦 分別加上芝士 蟹膏等材料鋪面 火灸後各有油香 好好味呀另外仲叫左一份小食 冰頭漬 起香港店鋪比較小見 佢其實係將魚既頭鼻位軟骨切薄片 用醋同味醂醃成既漬物 口感爽脆 入口涼快 酸酸甜甜 非常開胃 好味又可以補充一下骨膠原
青衣有間身處於屋苑樓下既隱世壽司 🍣庭壽司

海膽唔會澀 微甜 蟹籽 口感微甜鹹 同時令整個口感更加豐富

• 火灸玉子
  • 大滿足
  • 冰頭漬
2019-11-23 1154 瀏覽
講真係呢間嘅嘢食係幾高質,喺青衣區算係幾出眾,但係態度幾差,直情同九記牛腩啲侍應得揮。真心希望佢可以改善下,客人食得多開心啲啦。間餐廳嘅壽司一啲都唔腥,材料都好新鮮。
2019-11-23
45 分鐘 (堂食)
  • 壽司
2019-09-30 1283 瀏覽
對食物頗失望,壽司飯米醋水比例不佳,手握質感太過硬,魚生質量不佳,紫菜完全軟掉!絕對業餘水準!令外,叫了魚生刺身,質素尚可,但非一流貨色,量更使人失望!看見有評為隱世小店,以為是隱世高手!專門去青衣屋邨尋找,可惜失望而回!以後應不會再來!
2019-08-16 1416 瀏覽
It’s my friend’s birthday and she lives in Tsing Yi. Therefore she hosted a mini birthday party at this restaurant. Since they have booked a room, there’s a minimum charge and the restaurant will pick the food for you. Fatty Salmon sushiThick cut and fatty, yummy! Peony prawn sashimi Big size, fresh and sweet!Seared flounder sushi My fav! It melts in your mouth! Seared Eel sushiBig, thick cut and tasty! I forgot the name, sth called 大滿足It’s specially designed by the restaurant. There’s salmon ro

Fatty Salmon sushi

Thick cut and fatty, yummy!

Peony prawn sashimi

Big size, fresh and sweet!

Seared flounder sushi

Seared Eel sushi
Big, thick cut and tasty!

It’s specially designed by the restaurant. There’s salmon roe and mashed tuna wrapped by seaweed with salad dressing, one is already very full!

Crab shell with uni salmon roe, crab leg and crab paste

It looks so pretty! Super evil! suggest to share if you have high cholesterol problem! But worth to try!

look so good^^
2019-08-14 1070 瀏覽
因工作關係到這附近,逛了一會兒,無意中看見隱藏在屋苑中的日式小店。地方不大,需要等侯,不想等的可以外賣走吃,看見似乎很多街坊光顧。可以說員工都是有個性的,對服務不要有什麼期望,可是食物味道不錯!火炙三文魚壽司用火槍輕輕燒過,將油香迫出來,好吃。醬燒玉子壽司很推薦,芝士與玉子融化一齊,加上醬汁酸酸的,不會膩,而且開胃。火炙蟹棒壽司及火炙芝士玉子壽司是不能一口吃掉,證明很大件,抵吃!今日不怎肚餓,下次再試更多吧!

火炙三文魚壽司用火槍輕輕燒過,將油香迫出來,好吃。

今日不怎肚餓,下次再試更多吧!
2019-08-01 1015 瀏覽
好多人話呢間野態度差 但野食好食黎得就預左態度一般架啦事實上 都係誇張嘅 book位個陣已經要order晒啲野食 話到時加單要等好耐wor即刻上網睇menu 然後落order去到會同你confirm 張單 跟住安排枱比你水呀餐具都要自己一手一腳搞掂唔緊要啦 朋友講到咁好食 一於睇下你咩料啦果然 真係超好味!!!!連一舊芝士玉子炙燒壽司都超級好味!甜蝦蟹膏好鮮甜用料新鮮!值得一讚炙燒系列應該隨便叫都唔會中伏大滿足真係好滿足一啖有晒海膽三文魚真係超級抵食 價錢唔貴 質素超班呀!冇影到咁多相啦黎食最實在啦!!
好多人話呢間野態度差 但野食好食
黎得就預左態度一般架啦

即刻上網睇menu 然後落order

去到會同你confirm 張單 跟住安排枱比你
水呀餐具都要自己一手一腳搞掂

唔緊要啦 朋友講到咁好食 一於睇下你咩料啦
果然 真係超好味!!!!
連一舊芝士玉子炙燒壽司都超級好味!
甜蝦蟹膏好鮮甜
用料新鮮!值得一讚
炙燒系列應該隨便叫都唔會中伏
大滿足真係好滿足
一啖有晒海膽三文魚

真係超級抵食 價錢唔貴 質素超班呀!

冇影到咁多相啦
黎食最實在啦!!
2019-07-18 1043 瀏覽
以前只係知青衣食壽司只有元氣但上次有朋友話海悅花園有一間穩世壽司店甘親放假就去試一試餐廳開12點至2點 之後到晚上6點半後先開 簡左lunch時間去 無諗過12點已經好多人排隊落左單等左陣就可以入座外賣等30至45分中 都好多人等外賣店員有講下次外賣可以先電話落單甘就可以吾洗係門口呆等入到等左20分中就有得食得一位店員上菜收野 都算吾錯 坐得幾舒服水同餐具係自助 店員見我第一次特登介紹完先離開 見佢keep住出外賣 又要落單壽司質素都ok 會再encore
以前只係知青衣食壽司只有元氣

見佢keep住出外賣 又要落單
壽司質素都ok 會再encore
2019-07-12
  • 壽司
呢到環境一般 地方細細 但一直好多人食 今日一試 估唔到佢壽司真係咁高質!壽司實度同大細握得岩岩好 仲用上日本國產米👅-1️⃣豪華卷🤩Luxurious Sushi Rolls($78/6)成功令🐰小編驚豔!💯海膽同魚蓉配上厚切三文魚 多重口感!超足料!-2️⃣火炙芝士玉子壽司🔥Roasted Cheese Tamago Sushi($8)係店嘅王牌 蛋好厚 好香火炙味🤤-3️⃣三文魚特盛🍣Salmon Sushi Combo($35)有齊4款三文魚壽司辣味三文魚壽司微辣開胃 三文魚粒粒啖啖肉 花之戀係由幾塊厚切三文魚包住飯團同沙律醬 三文魚腩油脂甘香唔膩 三文魚好肥美但略嫌唔夠凍-4️⃣蝦特盛🦐Shrimp Combo($35)有齊3款蝦壽司 當中甜蝦最突出 鮮甜重膠質-5️⃣火炙饅魚壽司🔥Roasted Eel Sushi($8)火炙味十足 鰻魚肥美甘香 醬汁鮮甜🥳-6️⃣帶子刺身🥢Scallop sashimi($40/6)鮮甜大塊-Btw下次想試食鵝肝壽司🦢($60/1)同鰻魚飯🍚($48)注意⚠️:建議一次過落單 避免等候時間過長/即叫即做 上菜時間約35-50min 大家想食好西要俾d耐性🤫-The
係店嘅王牌 蛋好厚 好香火炙味🤤
4️⃣蝦特盛🦐Shrimp Combo($35)
有齊3款蝦壽司 當中甜蝦最突出 鮮甜重膠質
The nigiri sushi here is made immediately after receiving the order. The rice used is grown in Japan🇯🇵. The sashimi is fresh with umami and savoury. I don’t even need to use soy sauce. I wanna try the grilled goose liver sushi 🦢($60/1) and the Unadon🍚($48) next time!
Reminder⚠️:avoid additional order in order to prevent prolonged serving time/ serving time is about 35-50min plz wait patiently🤫
價錢price:$50 - $180
地址address:青衣青敬路77號海悅花園14-16號舖 Shop 14-16, Serene Garden, 77 Tsing King Road, Tsing Yi
性價比CP value:🤤🤤🤤🤤⚪️
飽肚fullness:🤤🤤🤤🤤🤤
味道taste:🤤🤤🤤🤤🤤
環境environment:🤤🤤⚪️⚪️⚪️
服務service:🤤⚪️⚪️⚪️⚪️(半自助/姐姐態度唔太好)
Score:90/100🔖(bookmark)
2019-06-17 1083 瀏覽
朋友食過幾次介紹不絕!上次撞岩逢星期三休息未有機會食,今次終於星期一晚收工去試到啦!本身想預早訂枱,但要有六人先接受訂座人數少的話,可以預先電話落單!可能由於星期一關係,同埋位置算叫做格涉,等候既人唔太多,只有幾個人等緊。佢有兩個小舖位,夾埋只有七至八張枱可能主要都係做外賣既多。但環境尚算整齊乾淨企理 事前已預早電話落單,但都需要等大概十五分鐘先上菜,尚可接受。另外佢唔洗加一服務費,茶水餐具都係自助,有家既感覺叫左約十款野食,整體上每款比起其他出面食店都係份量比較多,相對價錢就更多合理!加上食材質素新鮮,款式亦多,口味偏向適合香港人!!相信店舖環境同服務質素大大改善的話,一定吸引到更加多人慕名而來!
朋友食過幾次介紹不絕!

上次撞岩逢星期三休息未有機會食,
今次終於星期一晚收工去試到啦!

本身想預早訂枱,但要有六人先接受訂座

人數少的話,可以預先電話落單!

可能主要都係做外賣既多。但環境尚算整齊乾淨企理

加上食材質素新鮮,款式亦多,口味偏向適合香港人!!

2019-06-11 755 瀏覽
蔥粒吞拿魚腩蓉飯呢個係真心推薦。但重點係星期五,六日夜晚係冇既,唔知點解。但真心好好食加。仲有佢既燒蛋壽司都係好好味。d海鮮係好新鮮。但記住佢好多人排隊,一定要等。