2022-10-20 251 瀏覽
見到時代度小月執咗,又響銅鑼灣開返,諗住比多次機會佢,點知超中伏。通常台灣牛肉麵冇得輸,今日叫咗紅燒牛肋條湯麵,點知難食到一個程度似係食緊煲湯牛肉,肉有冇味,麵又唔掛湯肉。另外再叫了一個麻辣鴨血冬粉,沒有辣味,似車仔麵多D。再嚟多一個嚟多一個蚵仔泡飯,又再係冇味道嘅!絕對冇下次!另外飲品絕對唔抵飲,巨峰乳酸顏色奇奇怪怪,已經少甜,但係就超甜。可能叫茶就比較穩陣啲。走甜就絕對穩陣,冇得輸!香港同小圓做成咁真係會影響台灣嗰啲金漆招牌!

紅燒牛肋條湯麵
麻辣鴨血鴨扁湯麵
巨峰乳酸
2022-10-10 248 瀏覽
同女朋友上完堂 咁岩見到新開左依間度小月。見女朋友話台灣好食 諗住試一下 諗住叫個魯肉飯同度小月麵雙拼先 碗野一泥到細碗到 根本唔係一人份量仲要收咁貴食。。本身開頭仲想食小食都廢事叫價錢又貴。。見隔離枱d小食細碟到得幾粒。睇樣都唔吸引。味道難食到一個點 本身對食都冇咩要求 不過真係好難食 唔係人食魯肉似罐頭鹹五花腩肉超鹹d飯未熟咁 食完真係🙄。 度小月麵雙拼得一隻細蝦全碗野冇味道 唔知點解值48蚊 同開到分店。。隔離間茶餐廳好食過佢幾倍🥴
2022-10-10
  • 難食魯肉飯
2022-10-07 230 瀏覽
話說見佢新開就試下外賣自取啦…價錢貴小小都唔緊要叫左兩個set同同事食,我就叫左個鹽酥雞扒肉燥飯,返到公司打開黎睇….兜飯細到乜咁都心知出事(正常男人食量),之後打開黎睇…我打左個凸!兜飯中間只有大約1湯匙既肉燥…再講味道,雞扒有啲干咸左小小,啲飯未夠熟…已經夠死,仲要個飯勁細勁小,肉燥方面無特別,唔香!只系雞扒夠大塊。收我72$比啲咁既野我…?菜又無 蛋又無….又唔系好食過人 普普通通咁,咁既野收72$ CP值低到喊,唔會再有下次亦唔會推薦比人
話說見佢新開就試下外賣自取啦…價錢貴小小都唔緊要
只系雞扒夠大塊。
2022-10-07
10 分鐘 (外賣自取)