2024-01-27 646 瀏覽
以為餐廳名同燒味有關,燒味就有D保證,點知好難食叫左碟叉燒油雞飯叉燒質感軟熟,但係果種甜味同一般燒味舖好唔同,搞到個味道好奇怪油雞直頭係災難級,顏色偏淺賣相唔多好,食落係完全無豉油味,反而係超重既雪味,肉質極之韌既雞胸燒味飯雙併$60,加$3熱飲/$5凍飲,價錢偏貴但係唔好食太X會好食D食飯時咁岩遇著refill餐具,佢地既餐具係放喺枱既櫃桶,但係服務員姐姐係咁開關我張枱搞到張枱震震地真係有D唔舒服,建議一次過好了,不要太多開關開關
以為餐廳名同燒味有關,燒味就有D保證,點知好難食

叫左碟叉燒油雞飯

燒味飯雙併$60,加$3熱飲/$5凍飲,價錢偏貴但係唔好食
太X會好食D

2024-01-15 578 瀏覽
I ordered their 68HKD signature bbq pork rice dish. It is supposed to be half fat and half lean. This piece of meat is all lean and hard as hell. If you like eating erasers, this is for you. Rice is overnight and cold as well. I will never eat again.
BBQ  pork  rice
2024-01-06 369 瀏覽
叫個肉餅飯 成半廿幾分鐘都唔來 等得太耐 取消走咗 叫個肉餅飯 成半廿幾分鐘都唔來 等得太耐 取消走咗 叫個肉餅飯 成半廿幾分鐘都唔來 等得太耐 取消走咗 叫個肉餅飯 成半廿幾分鐘都唔來 等得太耐 取消走咗
2024-01-04 381 瀏覽
新開餐廳,下午茶燒鵝賴要胸位,正👍🏻。皮夠香,肉夠厚,賴粉夠彈牙,跟餐奶茶夠香滑。$53食到碗燒鵝瀨粉醫下肚,夠曬滿足。建議要指定位置,好過食骨食到一肚氣。
2024-01-03 314 瀏覽
中午飯就簡簡單單食一餐!比想像中好吃,X0醬滑蛋蝦仁拼叉燒飯為人氣之選。坐下都見不少食客叫此飯。蝦仁算大隻,又彈牙,好!X0醬夠味,正。滑蛋就老了一點點但也不錯了。
2024-01-03
2024-01-01 326 瀏覽
我下晝15:30去食下午茶,一開頭侍應話餐牌有4款賣晒,係嗰啲西多士,熱狗,咁就叫包類。隔咗10分鐘過嚟就話豬扒包賣哂,冇問題,咁我轉芝腿治。隔咗5分鐘過嚟同我全部三文治賣晒。我同你講話:就1分鐘前你同事話有,你問返我轉頭邊個同事同我講,你內部溝通好啲先啦!3點半乜都賣哂!如果我係16:30-17:00黎食下午茶,你乜都賣晒都情有可原,而家15:30黎食下午茶,餐牌有一頁全部都賣晒,正確嚟講你個下午茶時間只係開咗一個至一個半鐘,咁你唔好做下午茶session 啦!哂時間!
哂時間!
朝早唔太餓,只想食個奶油薄多加熱奶茶,諗住就近去附近嘅茶餐廳。佢個餐牌嘅餐得果幾款,食簡單嘢要散嗌。咁我唔介意散嗌,同阿姐講話要奶油薄多加熱奶茶,阿姐望都唔望餐牌就話冇奶油薄多,然後我指住個奶油厚多士話餐牌話全日供應喎。呀姐先肯落。野食黎到,變左厚多,仲要係一塊厚方包嘅size,我同阿姐講話我要薄多嫁喎,阿姐話呢間餐廳冇,得呢啲多士,我話咁你當初落單時唔同我講?阿姐冇理我走咗。然後呢舊嘢要$22,加埋奶茶$40。薄多都冇學人開茶餐廳,得啖笑。
然後呢舊嘢要$22,加埋奶茶$40。
薄多都冇學人開茶餐廳,得啖笑。
2023-12-28 351 瀏覽
將軍澳站附近一直都比較少燒味店,新開嘅餐廳係popwalk2, 都係做街坊生意,開店第三日入去食已經人生人海,其實睇完餐牌同有幾位員工都認得佢地lol,係同區嘅燒味店姊妹店,不過冇所謂呀,另一間我都成日食果日我地2個人食晏,點左叉燒滑蛋飯($58),蛋整得好食,係滑嘅,叉燒瘦左少少,但個醬汁好食,好好送飯,份量都大碟,會食得飽🤗同另一間都差不多,同區嚟講已經好食架啦👍香茅雞翼撈麵 $55雞翼好食,好香嘅香矛味,即食麵都夠咸,唔錯。鍾意佢地有沙律菜,而且會有葱油,另到個麵更加香,不錯喔~ 下次再嚟食下燒味瀨粉先

香茅雞翼撈麵 $55