2022-11-20
在人來人往的英皇道食個快餐真係話都冇咁易,但係難得一次見到老朋友又點可以咁隨便,於是努力刨文誓要搵間坐得舒服嘅地方。幸圓位於商廈一樓,和繁華的鬧市有啲隔絕,裝潢設計以日式間隔箱座為主,四人位置亦夠寬躺,店舖面積寬躺,服務員也主動加水,適當時候出現也很重要。餐牌以西餐x日式料理為主有各式各樣的小食、西式扒類、日式丼飯 、Mocktail 、咖啡、花茶…….還有我最喜愛嘅日式甜品等。香煎三文魚扒配青芥辣忌廉汁 $198擺盤吸引,顏色鮮艷豐富,絕對能夠增加食慾。而主菜三文魚煎得較為乾身,口感唔夠柔潤,味道都只係不過不失。接着有陣容十分強勁幸圓丼 $238刺身包括有三文魚、油甘魚、海膽、赤身、赤蝦、魷魚、鯖魚、香蔥吞拿魚蓉、三文魚子、蟹籽等共十一款,薄切魚生口感不及厚切那樣有質感,但以新鮮取勝。珍珠飯煙舂入口甜糯,而且十分飽肚。Secret Angel $58100%果汁底,以士多啤梨、梨子、檸檬等大眾化水果調製出冰涼飲品,大人細路都啱飲,甜度適中。第二個胃出動,朋友揀咗抹茶窩夫果然冇揀錯賣相10分精美,窩夫即點即製,配埋甜美紅豆蓉、黑糖醬一同放入口,簡單的幸福美味,但最緊要是可以和朋友分享,
幸圓
位於商廈一樓,和繁華的鬧市有啲隔絕,
餐牌以西餐x日式料理為主
還有我最喜愛嘅日式甜品等。
香煎三文魚扒配青芥辣忌廉汁 $198
接着有陣容十分強勁
幸圓丼 $238
刺身包括有三文魚、油甘魚、
Secret Angel $58
第二個胃出動,朋友揀咗
抹茶窩夫
果然冇揀錯賣相10分精美,窩夫即點即製,配埋甜美紅豆蓉、黑糖醬一同放入口,簡單的幸福美味,但最緊要是可以和朋友分享,此刻無價!