2005-03-29 21 瀏覽
我食既係晏契~ 免燒果隻~~即係平D果隻~所以無食過D串燒~~剩係食果D 熱盤同甜品都OK~唔錯~好多款CAKE~~~下次一定要試下D 串燒~
2005-03-29 14 瀏覽
幾年前黎過...記憶上..由於係燒烤關係...太多肉類...食到太滯...甜品﹐飲品不太特別.感覺上都幾貴﹐果次好似都係成百二蚊一位....最正都係有現場結他聽下..唔知而家仲有冇呢?
2005-03-24 6 瀏覽
23/3 同3個fds8點去食,唔多人,但真係水都唔多杯....入面d野款冇乜架,但有人即整通粉喎,叫左個磨菇白汁長通粉,又幾好食喎....d串燒都幾正呀eg香腸,雞翼,叉燒....但出面d大多數甜品就唔得啦,好多喱,唔好食既,係個豆腐花得(真係好勁呀,食咁多次buffet,得佢d豆腐花係滑),整體黎講幾好呀.... 一舊水食到你嘔,仲要冇人理架喎,過左2個鐘時限,但冇人理,坐到我地自己走
2005-03-24 5 瀏覽
『侍應幾椰林閣feel』經過見到佢擺出黎的燒骨都幾給引下,就走落去試下。坐低後侍應送上set lunch餐牌,幾張牌加埋都有十幾個餐,set lunch黎講選擇算多,但又駛唔駛咁多呢?我都冇諗,一心都係因為個燒骨而黎,當然就叫個巴西醬燒骨飯。好快上檯,賣相唔錯,跟門口樣板一樣。丫,個骨又燒得唔錯喎,沒有燒得太乾太,肉汁還可保持,而肉唔太黐骨,頗為容易將它「支解」。但杯咖啡勁唔掂,酸的,點飲?但問題係,我叫完野,果幾張餐牌冇人收,「劈」晒係檯面。而d侍應都是頗年青一群,望落他們穿得不太整齊的制服,真的跟椰林閣沒多大分別。要扣分!
侍應幾椰林閣feel』

2005-03-21 8 瀏覽
其實呢間野是吃自助的,o的野選擇又少,而且又不是好味,所以不明為何咁高分﹐真的想知原因。以下是我俾的分數。
噚晚朋友睇戲提前10分鐘離場去囉位,當我地睇完套戲去到果度門口,已經聚集左大約50-60人響度等緊,朋友話好在佢早左黎, 宜家佢輪簿籌囉左3號,如果睇完戲黎就拎百幾了. 坐定左之後我地就出去囉野食,D人都一窩風衝出去, 根本好難拎到,要同人迫先可以拎到, 同埋好似響度爭咁樣,不過唔緊要啦, 因為出面都無咩野好味,我拎左沙律, 壽司&湯就返去了. 然後間唔中有人拎D肉呀, 腸呀呢D野過黎即刻切畀我地,我食左D豬, 雞翼尚可以啦, 比較特別係有人走黎唱歌, 我地ORDER佢唱生日歌,佢好風趣同埋個氣氛幾好.一坐低我就叫D WAITER畀杯水我地先,佢叫我一陣, 因為一陣會派水,等左15分鐘無黎到, 然後有人行埋黎問我地要唔要汽水,咁我地就要啦, 我再提多次叫佢畀杯水我地,過多15分鐘, 汽水同埋水都無黎,再過多5分鐘, 汽水終於黎到, 我再叫佢次想要杯水,隔多10分鐘, 我見到WAITER托住D水出黎,去到我地台(我地有5個人), 佢擺低左2杯水就走左!雪糕幾好丫, 有咖啡味~~埋單每日差唔多100蚊,UM.... 試過一次就OK了,野食都OK O既, 不過如果要排到同埋同人搶野食就算啦
噚晚朋友睇戲提前10分鐘離場去囉位,
當我地睇完套戲去到果度門口,
已經聚集左大約50-60人響度等緊,
朋友話好在佢早左黎, 宜家佢輪簿籌囉左3號,
如果睇完戲黎就拎百幾了.

坐定左之後我地就出去囉野食,
D人都一窩風衝出去, 根本好難拎到,
要同人迫先可以拎到, 同埋好似響度爭咁樣,
不過唔緊要啦, 因為出面都無咩野好味,
我拎左沙律, 壽司&湯就返去了.

然後間唔中有人拎D肉呀, 腸呀呢D野過黎即刻切畀我地,
我食左D豬, 雞翼尚可以啦,

比較特別係有人走黎唱歌, 我地ORDER佢唱生日歌,
佢好風趣同埋個氣氛幾好.

一坐低我就叫D WAITER畀杯水我地先,
佢叫我一陣, 因為一陣會派水,
等左15分鐘無黎到, 然後有人行埋黎問我地要唔要汽水,
咁我地就要啦, 我再提多次叫佢畀杯水我地,
過多15分鐘, 汽水同埋水都無黎,
再過多5分鐘, 汽水終於黎到, 我再叫佢次想要杯水,
隔多10分鐘, 我見到WAITER托住D水出黎,
去到我地台(我地有5個人), 佢擺低左2杯水就走左!

雪糕幾好丫, 有咖啡味~~

埋單每日差唔多100蚊,
UM.... 試過一次就OK了,
野食都OK O既, 不過如果要排到同埋同人搶野食就算啦!
2005-03-16 6 瀏覽
D人好忙呀好耐先有人加水唱歌O既兩個人好ENJOY好有禮貌呀佢地但係有一個waiter佢好差服務成日問(用好沉o既聲)要唔要呀要唔要呀咁其實全公司d人都幾好呀不過係得o個個好沉聲o既切肉哥仔服務好差仲有一個好不負責任wor個book門姐姐我打左電話話book二人宵夜但係佢竟然冇寫低去到仲話可能得兩個人所以冇寫低d沙律好好食食左好多不過可能我鍾意食飯多d豬肉寶食左好多肉我一直覺得對面d人望住佢食野因為真係超多多過兩三碟仲要食甜品有兩件成舊都係cream o既蛋糕嘩救命呀見到佢但係佢都食得落d水就有d驚因為好似有d油o係面咁仲有d碟隻隻都係濕冇抹就放出o黎總括o黎講如果唔係太介意衛生鍾意食肉o既人會好開心唔鍾意食肉o既人都可以好飽。
D人好忙呀
好耐先有人加水
唱歌O既兩個人好ENJOY
好有禮貌呀佢地
但係有一個waiter佢好差服務
成日問
(用好沉o既聲)
要唔要呀要唔要呀咁

仲有d碟隻隻都係濕冇抹就放出o黎

總括o黎講
如果唔係太介意衛生
鍾意食肉o既人會好開心
唔鍾意食肉o既人都可以好飽。
2005-03-14 3 瀏覽
這麼難吃的餐廳,竟至今仍未倒閉,真有他的一手。吃吃中午飯也可,晚餐時段的所謂巴西燒烤,自己用100元買東西來燒更好。
這麼難吃的餐廳,竟至今仍未倒閉,真有他的一手。
2005-03-09 5 瀏覽
大燒叉唯一的用途是用來燒食物.心理學上會使人覺得大燒叉上的食物一定是燒出來的.原來未必.心細如塵的朋友既然可以食出有些大件的肉類只是煮熟後上叉燒一燒表面. 當然細心可以看出, 真正燒出的食物,肉邊和叉是是很多油膩的.好食:真正燒出的食物,周打蜆湯不合理: 凍飲加$3

好食:真正燒出的食物,周打蜆湯
不合理: 凍飲加$3
2005-03-01 9 瀏覽
去過一次,都幾唔錯,d烤肉有水準,同埋可以你自己叫要幾多份量既。而且仲有自助食物,款式都不少,所以唔會淨係食烤肉咁單調。好鍾意佢\個個牛牛紙牌,用佢\黎俾waiter知道自己仲想唔想要烤肉,唔駛waiter下下問到,冇咁煩。而我最鍾意既係餐\廳度唱歌個幾個人,佢\地唱d英文金曲好好聽呀,而且又落力,逐圍檯埋去唱俾你聽,氣氛一流~~
2005-02-06 4 瀏覽
Live Band 好正, 真係好有巴西feel. 野食都唔差, 算係幾抵食.
2005-01-30 9 瀏覽
叫得燒烤,自然以燒烤作主打。燒烤以火咀燒成,味道夠,即燒即拿給客人,也算夠熱,但未至於即燒即吃的風味。但別錯過意粉,和甜品,tiramisu 也不錯。尚算抵食。
2005-01-24 12 瀏覽
聖誕前的一個星期日都沒有特別加價,不錯。當天一家人共7人,給了我們一張12人的大桌。位置雖然和食物相距甚遠,但則不用被紛紛的"行人"騷擾到。當晚是7時開始食,限兩個小時。不過由於9時半開始宵夜時段(平$40),所以9時根本不會有新客人,因此9時15分都沒有人催我們埋單,是我們自己要求埋單的。看到對食物種類不夠多的批評,感到有點好笑。因為這裡主題是巴西燒烤,我想其他的食物只可以說是bonus,故不多亦是合理。如果嫌燒的食物不多多或難吃,才是合理的批評。食物質數我們都覺得不錯,以$98一位來說是很合理,不是超水準亦不會說是欺場。
聖誕前的一個星期日都沒有特別加價,不錯。

2005-01-24 12 瀏覽
話說7時多在hundred cafe被人請走了以後,本來去吃韓燒,不過由於友人未吃過巴西燒烤,故便坐MTR去了TST。到達樂道的巴西燒烤餐廳時,已經是8時多一點了。入場後見到食客為數也不少。$98和$58的分別本來在於海鮮(生蠔、蝦和三文魚),但由我入場見只剩一隻生蠔,一個蝦頭(沒了蝦身)和零片三文魚,而已到我走時都沒有再refill。故看來8時多入場是很不智的。付貴時段的價錢吃平時段的食物。服務方面今次非常不滿意....入座後10多分鐘都沒有給我們水。而且整晚都只是加過兩次水,收過3次碟。我們曾經試過疊起了10多隻碟都沒有人來收。而大多數的碟都洗得不乾淨,明顯見到污漬。甜品種類不會很少,但味道就大多不太好吃。^ ^~ 不過正如我之前所說,這些是bonus,不會作出過份的要求。起碼我見大部分人都不停的拿甜品和雪糕吃。因為難吃極都有個譜。

而大多數的碟都洗得不乾淨,明顯見到污漬。

甜品種類不會很少,但味道就大多不太好吃。
2005-01-23 7 瀏覽
今天去了此餐廳第三次,但今天食物妳少,待應生態度好差, 十問九唔答,食物好少,比起我以前食的差好遠呀!實在好不抵呀! 假日$108 + $16 任飲汽水,加一差不多$140元呵! 但我不會再去此餐廳,又趕客人走,訂了位遲了少少,又計訂位時間二個小時呵!所以選擇不要再去此餐廳! 以前好好,食物又多,態度又好, 現在完全不同呵!