2025-01-09 66 瀏覽
KOKA小野人📍將軍澳澳南海岸店多款特色串燒$9串起👍🏻性價比高選用高質食材!海鮮每日新鮮直送店內環境舒適~非常適合聚餐!今晚就約咗朋友過嚟一齊食串燒串燒款式選擇多~肉類、蔬菜、海鮮都有串燒即叫即烤跟上熱盤保溫!非常貼心我就叫咗以下幾款嘅食物俾大家參考吓肉類:大漠烤羊肉串、烤小牛肉串、雞皮、雞軟骨海鮮:烤黄花魚、日本北海道大扇貝、烤海中蝦蔬菜:蒜蓉烤茄子、烤鮮嫩韭菜、烤新鮮李姐臭豆腐主食:黑松露烤飯(HK$78/份)甜品、飲品:日式年糕燒、小野人手打檸檬茶小野人 @koka.asia.hk📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖將軍澳店加入新會員即送免費大漠烤羊肉串一客5串+特大元氣森林水果茶一杯~

KOKA小野人📍將軍澳澳南海岸店
多款特色串燒$9串起👍🏻性價比高
選用高質食材!海鮮每日新鮮直送
店內環境舒適~非常適合聚餐!

今晚就約咗朋友過嚟一齊食串燒
串燒款式選擇多~肉類、蔬菜、海鮮都有
串燒即叫即烤跟上熱盤保溫!非常貼心
我就叫咗以下幾款嘅食物俾大家參考吓

肉類:
大漠烤羊肉串、烤小牛肉串、雞皮、雞軟骨

海鮮:
烤黄花魚、日本北海道大扇貝、烤海中蝦

蔬菜:
蒜蓉烤茄子、烤鮮嫩韭菜、烤新鮮李姐臭豆腐

主食:
黑松露烤飯(HK$78/份)

甜品、飲品:
日式年糕燒、小野人手打檸檬茶

小野人 @koka.asia.hk
📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號
MONTEREY Place地下G25A號舖

將軍澳店加入新會員即送免費大漠烤羊肉串
一客5串+特大元氣森林水果茶一杯~
2025-01-09 136 瀏覽
大漠烤羊肉串(5串1份)羊肉串嘅肉質非常鮮嫩,經炭火燒烤,外皮微焦,肉質多汁烤厚切牛舌芯(1串)牛舌芯厚切得剛好,咬落去有咬勁,味道濃郁,醃製得好透,炭香味十足小野人燒雞翼(2隻1份)雞翼外皮 crispy,肉質軟嫩,味道夠味烤脆雞皮(1串)雞皮烤得香脆,咬落去有層次感,鹹香味十足烤雞肉串(2串1份)雞肉串肉質嫩滑,經過火烤後,肉味更突出,搭配特製醬汁,口感極佳。蒜蓉烤生蠔(1隻)【必點推薦】生蠔新鮮,蒜蓉醬搭配得非常好,提升咗海味,口感滑嫩蒜蓉粉絲烤扇貝(1隻)扇貝彈牙,蒜蓉粉絲嘅搭配吸收咗海鮮嘅鮮味,味道極佳烤小黃花魚(1條)小黃花魚外脆內嫩,魚肉鮮甜,味道清新蒜蓉烤茄子(1份)【人氣推薦!】茄子軟滑,蒜蓉香味濃厚,嘅搭配使整道菜更加豐富烤鮮嫩韭菜(1份)韭菜烤至微焦,香氣四溢,口感鮮嫩夏威夷烤菠蘿(1串)菠蘿烤至焦糖化,味道甜美,清新爽口烤蒜香花椰菜(1份)花椰菜烤得恰到好處,蒜香味十足,口感清脆重慶酸辣粉(1份)【人氣推薦!】酸辣粉酸酸辣辣,口感層次豐富,十分開胃小鐵鍋蒜蓉金針菇(1份)金針菇鮮香,蒜蓉味道濃郁元氣森林水果茶(大杯)這款水果茶清新可口小野人滿杯菠蘿菠蘿果香濃郁,
大漠烤羊肉串(5串1份)
羊肉串嘅肉質非常鮮嫩,經炭火燒烤,外皮微焦,肉質多汁

烤厚切牛舌芯(1串)

小野人燒雞翼(2隻1份)
雞翼外皮 crispy,肉質軟嫩,味道夠味

烤脆雞皮(1串)
雞皮烤得香脆,咬落去有層次感,鹹香味十足

烤雞肉串(2串1份)

蒜蓉烤生蠔(1隻)【必點推薦】
生蠔新鮮,蒜蓉醬搭配得非常好,提升咗海味,口感滑嫩

蒜蓉粉絲烤扇貝(1隻)
扇貝彈牙,蒜蓉粉絲嘅搭配吸收咗海鮮嘅鮮味,味道極佳

烤小黃花魚(1條)
小黃花魚外脆內嫩,魚肉鮮甜,味道清新

蒜蓉烤茄子(1份)【人氣推薦!】
茄子軟滑,蒜蓉香味濃厚,嘅搭配使整道菜更加豐富

烤鮮嫩韭菜(1份)
韭菜烤至微焦,香氣四溢,口感鮮嫩

夏威夷烤菠蘿(1串)
菠蘿烤至焦糖化,味道甜美,清新爽口

烤蒜香花椰菜(1份)
花椰菜烤得恰到好處,蒜香味十足,口感清脆

重慶酸辣粉(1份)【人氣推薦!】
酸辣粉酸酸辣辣,口感層次豐富,十分開胃

小鐵鍋蒜蓉金針菇(1份)
金針菇鮮香,蒜蓉味道濃郁

元氣森林水果茶(大杯)
這款水果茶清新可口

小野人滿杯菠蘿
菠蘿果香濃郁,味道清新,十分解渴
2025-01-08 129 瀏覽
將軍澳越嚟越多大陸品牌餐廳,但呢間串燒我覺得比起我在大陸食,佢做得更加出色,而且價錢唔貴,食多幾串都唔會肉痛,我點左幾串雞肉雞腎,多春魚仲有一整條黃花魚,燒起來好好食好香,仲有我最愛嘅牛舌,非常惹味。金菇豚肉卷都好有驚喜,因為豚肉唔會燒得好硬,配埋金菇一齊食,我覺得好好食。除咗串燒之外,燒雞翼同埋小茄子都非常好食,燒茄子連埋大量蒜蓉,好有口感。另外白酒煮蜆,啲蜆好鮮甜,而且粉絲好爽口,最後點都有啲澱粉質落肚,估唔到黑松露芝士焗飯係咁好食,非常有驚喜,大量芝士配埋黑松露,真係食到停唔到口。

2025-01-08 115 瀏覽
小鐵鍋蒜蓉金針菇金針菇經蒜蓉炒香,保留了其脆嫩口感😋😋😋香氣四溢。糖烤牛奶方包方包外脆內軟🍞✨表面撒上糖烤至金黃,甜香味撲鼻。搭配奶香,十分美味🤤KOKA小野人- 超濃厚芝士撈一丁超濃厚芝士醬為特色,奶香濃郁🧀😆✨麵條Q彈,令人感受到滿滿芝士風味元氣森林水果茶水果茶清新可口,果香四溢🍏🍐🍊🍉🍈飲用後令人倍感清爽😙小野人手打檸檬茶檸檬茶酸甜適中,清新的檸檬香氣令人提神✨😙💫大漠烤羊肉串羊肉串經過炭火烤制,外焦內嫩🐑🐑🐑肉質鮮美,味道十分出色。台灣小香腸小香腸甜中帶鹹,肉質鮮嫩多汁,再加上蒜和醬油,風味十足💫🌟烤雞軟骨雞軟骨外層香脆,內部彈牙😋😋😋醬料更極具風味,非常適合當作餐前小食🤤Q彈小豬頸肉豬頸肉烤至金黃,肉質鮮嫩✨🌟🐖口感Q彈,油脂分布均勻,咬下一口令人滿足😆😆😆烤封門柳牛肉串牛肉串肉質鮮嫩,經過精心調味🐂🐂🐂散發出誘人香氣,口感極佳🤩烤雞肉串雞肉串肉質鮮美,調味恰到好處😋😋😋燒烤香氣令人垂涎🐤蒜蓉粉絲烤扇貝扇貝肉質鮮嫩,搭配蒜蓉和粉絲味道非常豐富😛😛😛口感滑順 Q彈大魷魚魷魚經過烤制後,外脆內彈🥳🥳🥳鮮美的海味充滿口腔🦑 烤花枝墨魚丸這款墨魚丸外脆內彈,墨魚鮮味同香料搭配令人一試
小鐵鍋蒜蓉金針菇
金針菇經蒜蓉炒香,保留了其脆嫩口感😋😋😋香氣四溢。

糖烤牛奶方包

KOKA小野人- 超濃厚芝士撈一丁

元氣森林水果茶
水果茶清新可口,果香四溢🍏🍐🍊🍉🍈飲用後令人倍感清爽😙

小野人手打檸檬茶
檸檬茶酸甜適中,清新的檸檬香氣令人提神✨😙💫

大漠烤羊肉串
羊肉串經過炭火烤制,外焦內嫩🐑🐑🐑肉質鮮美,味道十分出色。

台灣小香腸
小香腸甜中帶鹹,肉質鮮嫩多汁,再加上蒜和醬油,風味十足💫🌟

烤雞軟骨

Q彈小豬頸肉

烤封門柳牛肉串

烤雞肉串
雞肉串肉質鮮美,調味恰到好處😋😋😋燒烤香氣令人垂涎🐤

蒜蓉粉絲烤扇貝
扇貝肉質鮮嫩,搭配蒜蓉和粉絲味道非常豐富😛😛😛口感滑順

Q彈大魷魚
魷魚經過烤制後,外脆內彈🥳🥳🥳鮮美的海味充滿口腔🦑

烤花枝墨魚丸
這款墨魚丸外脆內彈,墨魚鮮味同香料搭配令人一試成主顧🐙🐙🐙

烤新鮮李姐臭豆腐
臭豆腐外脆內軟,風味獨特,讓人感受到台灣夜市的熱鬧氣氛😝😝😝

日式年糕燒
年糕燒外皮微脆,內部Q彈,味道十分美味😋😋😋

烤洋芋片
洋芋片薄脆可口,鹹香十足🍻🥂

🐧❣️ 將軍澳加入新會員,即送免費大漠烤羊肉串和特大元氣森林水果茶一杯🤩

2025-01-03 132 瀏覽
小野人地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖放工食串燒好?🤪今日就去咗小野人@koka.asia.hk 食,食佢每日新鮮直送海鮮。蒜蓉粉絲煮蜆🐚 $85清甜嘅蜆肉同滑溜嘅粉絲入面夾埋一啲蒜香😚,鮮味十足,一碟食哂都唔會膩口!🐚🧄蒜蓉烤生蠔🦪 $36鮮嫩嘅生蠔配上香脆嘅蒜蓉😙,焗烤過後香氣四溢,鮮味十足,一啲都唔油膩,好適合當開胃菜或者下酒嘅小食!🦪🔥唔好錯過啦!蒜蓉粉照烤扇貝🐚 $42每隻扇貝都新鮮肥美,蒜香濃厚😝,粉照烤得啱啱好,啖啖都係滿滿嘅鮮味,一啲都唔會膩口!😌🧄墨西哥烤玉米🌽 $58每條玉米都烤得恰到好處,外脆內甜😇,灑上香料,香氣四溢,食落超過癮☺️,甜甜嘅玉米粒令人回味無窮,好適合當做小食或者下酒菜!🌽🔥烤海中蝦🍤 $78新鮮彈牙,每隻都係海鮮的極致享受☺️。啲蝦嘅鮮味同烤香混合得恰到好處🤪烤雞肉串 🐔$28每一啖都係肉汁豐富,香氣四溢🤪。唔會太油膩,夠燒烤香,啲香料調味啱啱好,一啃就上癮✨大漠烤羊肉串$48肉質鮮嫩多汁,香氣誘人😛,一口咬落去,肉汁四溢,超滿足!🍢😋烤封門柳牛肉串🥩 $28肉質鮮嫩多汁,燒烤得恰到好處😎,每一啖都是滿滿的
小野人

烤海中蝦🍤 $78

烤雞肉串 🐔$28

大漠烤羊肉串$48
烤封門柳牛肉串🥩 $28
肉質鮮嫩多汁,燒烤得恰到好處😎,每一啖都是滿滿的牛肉風味。配上獨家醬汁,香味四溢,令人回味無窮🥳

Q彈小豬頸肉 🐷 $28
肉質細緻,入口即化,每一口都是滿滿的豬肉鮮味😋。簡單的調味,突顯豬肉本身的美味,清新爽口😜,令人欲罷不能!

小野人燒雞翼🐔$28
外脆內嫩,燒烤得恰到好處😈,每一口都能感受到豐富的風味😆,吃完一隻都唔夠啊!
蒜蓉烤茄子🍆 $48
茄子烤得剛剛好,外脆內軟,搭配濃濃的蒜香😙,入口即化,回味無窮!香蒜與茄子的完美結合,清淡中帶點香氣,絕對是素食者的最愛!🤩
小野人手打檸檬茶 🍋 $48
清新怡人,檸檬香氣濃郁,微微酸甜恰到好處,一飲即感清爽!😊🌟🍽️
#nicefoodie將軍澳

-—————
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #將軍澳美食 #將軍澳 #美食 #打卡 #將軍澳 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #西菜 #西餐
2025-01-03 126 瀏覽
將軍澳南係我喜愛既一個社區,有海景、有美食,令人感覺放鬆,其中「小野人✨」餐廳係必食之選,餐廳以四川串燒為主,有不同款式牛羊串燒🍢,可選擇不同辣度,另外仲有主食酸辣粉、黑松露飯等等,每款都好味又抵食。不同類型既串燒中推薦小羊串,一份五串,羊味夠適中,另外台灣腸、蟹柳條都非常好味。而且每枱都有一個小火爐,可以保持串燒微熱唔會凍。👍主食方面有四川酸辣粉,夠曬正宗四川口味,另外仲有芝士撈公仔麵,香味濃郁,同樣好味,如果想食飯既重有黑松露飯🍛,黑松露夠曬香,食過翻尋味。而飲品有超大杯元氣森林水果茶🥤及手打檸檬茶,真係要兩個人先飲得曬,甜度適中,配襯串燒一流。👏最後當然要食埋甜品,糖燒牛油方包及日式年糕燒夠甜夠好味,可以平衡一下其他串燒嘅辣味。🍀

將軍澳呢邊不嬲都多嘢食,咁啱口痕想同朋友食燒烤,就喺附近搵到呢一間燒烤舖。食飯時間餐廳真係座無虛席,果然同朋友就係要食燒烤談心先係最正。‣ 金針菇牛五花卷 $28牛五花油脂豐富,搭配金針菇啱啱好,鹹香適中。‣ 小野人燒雞翼 $28🌟推薦🌟真係燒雞翼我鍾意食,出面嘅蜜糖啱啱好,雞翼燒到相當酥脆,下次可以叫多幾份。‣ 烤雞軟骨 $16不嬲都好鍾意食雞軟骨,佢嘅韌性同微脆嘅口感,永遠都係令人欲罷不能。‣ 香蔥黑豚肉卷 $28豚肉嘅油脂香再搭配香蔥嘅清香,兩者平衡得啱啱好。‣ 烤封門柳牛肉串 $28炭燒過嘅牛肉肉質依然細嫩,加上唔同嘅香料,比起其他嘅燒牛肉有唔一樣嘅風味。‣ 烤雞肉串 $28雞肉燒得相當嫩滑,一啲都唔覺得柴,值得一試。‣ Q彈大魷魚 $45魷魚嘅香料好吸引,而且燒得啱啱好,真係夠晒Q彈。‣ 蒜蓉粉絲烤扇貝 $42果然扇貝一定要配蒜蓉粉絲,同樣都係燒得恰到好處。‣ 蒜蓉烤茄子 $48🌟推薦🌟包保唔鍾意食茄子嘅都會鍾意食呢一個茄子,燒得相當軟腍,香料味道亦都唔會冚過茄子本身嘅味,好推薦大家叫一份。‣ 夏威夷烤菠蘿 $21原片菠蘿上個下覺得幾得意,食到咁上下食塊菠蘿可以解膩,塊菠蘿都

‣ 金針菇牛五花卷 $28
牛五花油脂豐富,搭配金針菇啱啱好,鹹香適中。

‣ 小野人燒雞翼 $28

‣ 烤雞軟骨 $16

‣ 香蔥黑豚肉卷 $28
豚肉嘅油脂香再搭配香蔥嘅清香,兩者平衡得啱啱好。

‣ 烤封門柳牛肉串 $28

‣ 烤雞肉串 $28
雞肉燒得相當嫩滑,一啲都唔覺得柴,值得一試。

‣ Q彈大魷魚 $45
魷魚嘅香料好吸引,而且燒得啱啱好,真係夠晒Q彈。

‣ 蒜蓉粉絲烤扇貝 $42
果然扇貝一定要配蒜蓉粉絲,同樣都係燒得恰到好處。

‣ 蒜蓉烤茄子 $48

‣ 夏威夷烤菠蘿 $21
原片菠蘿上個下覺得幾得意,食到咁上下食塊菠蘿可以解膩,塊菠蘿都幾多汁,酸酸甜甜啱啱好。

‣ 墨西哥烤玉米 $58
🌟推薦🌟個粟米燒得超好食,加上少少嘅辣粉同埋蛋黃醬,仲有啲芝士粉喺面,真係會食到停唔到口。

‣ 日式年糕燒 $23
年糕好煙靭,好鍾意佢搭配砂糖同煉奶呢一個組合,下次你會叫多三四塊食。

‣ KOKA小野人超濃厚芝士撈一丁 $58
🌟推薦🌟真係冇改錯名,芝士真係超濃郁,拉絲嗰下真係覺得超級引,雖然係有啲重口味,但係咁樣食落真係好過癮。

‣ 元氣森林水果茶 $48
🌟推薦🌟水果茶超級大杯,見到放喺隔離平時嘅水杯咩size就知,下次嚟同朋友一人一杯咁樣飲應該真係好爽。
  • 墨西哥烤玉米
  • 蒜蓉烤茄子
  • 麻吉年糕燒
  • Q彈大魷魚
2025-01-01 98 瀏覽
Located in Tseung Kwan O (TKO), Koka 小野人 is a culinary gem that offers an unforgettable dining experience, particularly for BBQ lovers.AmbianceUpon entering, you're greeted by a warm and inviting atmosphere, with a blend of modern decor and traditional elements. The cozy setting is perfect for both intimate dinners and lively gatherings.ServiceThe staff at Koka 小野人 are attentive and knowledgeable, eager to enhance your dining experience. They offer great recommendations and ensure that every nee

Ambiance

The staff at Koka 小野人 are attentive and knowledgeable, eager to enhance your dining experience. They offer great recommendations and ensure that every need is met with a smile.

BBQ Dishes
We kicked off our meal with the celebrated **lamb skewers**, and they did not disappoint. Nicely seasoned and grilled to perfection, these skewers were spicy, succulent, and had the ideal balance of fat and tendon, truly kicking our appetite into high gear.

We then ordered an array of their popular BBQ skewers:

**Skirt steaks**: Tender, juicy, and mouthwatering.
**Beef tongue**: Slightly crispy on the outside and incredibly juicy and tender inside.
**Chicken kidney**: Crispy with a nice chew and lightly seasoned.
**Chicken**: Meaty and tender, a true delight.
**Spanish pork belly**: Crispy with a lovely crust while still juicy.

Mains
Next up was another MUST EAT dish: the **Super Cheesy 撈一丁 noodles**. This dish was intensely cheesy and wonderfully flavorful—definitely a must for cheese lovers!

We followed with the
Grilled Eggplant
Don't miss the grilled eggplant, which was unforgettably silky and sweet. Its texture was perfect, and the smoky flavor from the grill elevated it to a must-try dish.

For our seafood cravings, we ordered scallops on the shells with garlic and cellophane noodles, which were fresh and tasted like the ocean. Unfortunately, the razor clams were unavailable due to quality concerns, and we appreciated the restaurant’s commitment to only serving the best ingredients.

We opted for the **clams with glass noodles** simmered in a light broth. The sweetness from the clams was delightful, and the noodles were perfectly cooked al dente. We also enjoyed:

**Oysters**: Buttery and creamy, a true indulgence.
**Grilled whole yellow croaker**: Savory and fresh, it would have paired perfectly with steamed jasmine rice.
**Whole grilled squid**: Nicely caramelized and seasoned, delivering a fresh taste from the sea.

Dessert
As for dessert, we decided to skip it this time, opting instead to indulge in more of those irresistible spicy lamb skewers. They were the perfect “dessert” to finish off our meal!

Overall Experience
Koka 小野人 is a must-visit for anyone in TKO seeking a unique dining experience filled with delicious BBQ and seafood options. The combination of excellent service, a cozy atmosphere, and outstanding food makes it a standout choice in the culinary scene. I can’t wait to return and try more of their enticing dishes!
2024-12-23
  • 大漠烤羊肉串(5串)
  • 烤小黃花魚
  • Super  intensely  cheesy  noodles
2025-01-01 26 瀏覽
最近social media成日見到有人介紹呢間新嘅台式串燒餐廳,不過因為地方好遠,一直都冇機會試。今日咁啱喺附近做嘢,咁就緊係叫埋朋友嚟試吓啦。烤土豆土豆烤得非常香脆,外皮焦脆,內裡鬆軟。土豆嘅香味同烤制嘅煙燻味道完美結合烤海中蝦蝦非常新鮮,蝦肉烤得非常嫩,外殼焦脆,內裡保持住鮮嫩多汁嘅口感蒜蓉燒茄子茄子煮得非常嫩滑,蒜蓉同茄子嘅結合,令到呢道菜嘅味道更加豐富同立體,鍾意蒜味嘅一定要試呀蒜蓉烤生蠔呢道菜嘅生蠔非常新鮮,每一啖都可以感受到海洋嘅味道。蒜蓉同生蠔嘅結合,令到味道更加出色。蒜蓉嘅濃郁香味同生蠔嘅鮮甜,形成咗一個完美嘅搭配。最後,我哋叫咗一杯特大元氣森林水果茶。呢款水果茶嘅味道非常清新,水果嘅香甜同清爽好開胃。非常適合作為串燒之後嘅選擇,而且夏天非常解暑。呢間餐廳環境又好又舒服,而且價錢非常平,好推薦大家嚟試吓。雖然地方唔近,但我都一定會再約朋友過嚟啊。

烤土豆

烤海中蝦

蒜蓉燒茄子

• 蒜蓉烤茄子
  • 烤新鮮臭豆腐
2024-12-31 136 瀏覽
前幾日同屋企人去咗將軍澳海旁果邊食串燒餐廳環境舒適,串燒種類選擇都幾多ღ超濃厚芝士撈一丁主食有飯同呢款撈一丁🤩芝士控必點濃厚芝士🧀不過屋企人想食香口啲就揀咗蒜蓉,撈埋一齊食勁正呀~ღ烤封門柳牛肉串 |金針菇牛五花卷 封門柳肉質鮮嫩,入口軟腍,牛味香濃牛五花鮮嫩多汁,包住嘅金針菇索滿肉汁,好惹味ღ烤西班牙黑豚五花|Q彈小豬頸肉|香蔥黑豚肉串烤西班牙黑豚五花滿滿油脂香,食落微辣又香口,豬頸肉食落彈牙,香蔥黑豚肉口感細嫩多汁,連埋香蔥食唔油膩ღ烤雞軟骨|烤脆雞皮|雞翼雞皮烤得香脆又香口,雞肉嫩滑juicy ღ蒜蓉粉絲烤扇貝 |蒜蓉烤生蠔|Q彈大魷魚海鮮都叫咗幾款嚟食🤩蒜香味十足!而且食落新鮮👍🏻大魷魚🦑Q彈入味ღ烤花枝墨魚丸|台灣小香腸ღ蒜蓉烤茄子|烤鮮嫩韭菜蔬菜類都燒得唔錯,唔會燒到冇晒水份~飲品叫咗兩杯都係大大杯嘅水果茶同手打檸檬茶送串燒一流,另外9點後所有酒仲有買一送一優惠,唔怪得勁多人訂9點後食啦~下次都同朋友收工過嚟吹水飲酒食串燒😌
前幾日同屋企人去咗將軍澳海旁果邊食串燒
餐廳環境舒適,串燒種類選擇都幾多

ღ超濃厚芝士撈一丁
主食有飯同呢款撈一丁🤩芝士控必點

ღ烤封門柳牛肉串 |金針菇牛五花卷
封門柳肉質鮮嫩,入口軟腍,牛味香濃
牛五花鮮嫩多汁,包住嘅金針菇索滿肉汁,好惹味

ღ烤西班牙黑豚五花|Q彈小豬頸肉|香蔥黑豚肉串

ღ烤雞軟骨|烤脆雞皮|雞翼
雞皮烤得香脆又香口,雞肉嫩滑juicy

ღ蒜蓉粉絲烤扇貝 |蒜蓉烤生蠔|Q彈大魷魚

ღ烤花枝墨魚丸|台灣小香腸

ღ蒜蓉烤茄子|烤鮮嫩韭菜
蔬菜類都燒得唔錯,唔會燒到冇晒水份~

2024-12-30 140 瀏覽
👣海濱散步後,途經這間以木系設計,座位舒適簡潔, 主打串燒嘅食店,決定入去醫肚仔先 🥰♨️店內每枱都細心地設有燒烤保溫爐, 以 QR code 落單環保又方便🥰✴️另一亮點係, 9️⃣點後入座, 所有酒類買一送一 🍺🍻🍷最啱三五知己飲住嘢傾下計,又食下嘢 😋🦪蒜茸烤新鮮生蠔 自家製超香蒜蓉汁,美味鮮甜😍🔆蒜蓉粉絲烤扇貝 上枱時蒜香撲鼻, 鮮味肉厚👍🐐大漠烤羊肉串 是店內No.1必點推薦肉質細膩, 不羶不腥,吃起來口感肥而不膩,肉味香濃😋🐟烤小黃花魚 肉質鮮滑,是不錯之選 😊🐂烤封門柳牛肉串 口感鮮嫩多汁充滿牛肉味😍🦑Q彈小墨魚 $18/2串肉質彈牙👍 🥘黑松露蘑菇烤飯 我覺得是必點之選,選用意大利黑松露日本珍珠米, 大火烤製的鮮蘑菇,菇味濃郁 🍄精髓在可以加一塊脆紫菜包裹著來吃,帶出滋味香濃層次感 🥰🍞糖燒牛乳方包 口感外脆內軟,甜脆軟糯🍓小野人滿杯草莓 帶有少許果蓉, 味道甜美😍🍹元氣森林水果茶 甜酸味道適中, 消熱解油膩🥰

最啱三五知己飲住嘢傾下計,又食下嘢 😋

🦪蒜茸烤新鮮生蠔
自家製超香蒜蓉汁,美味鮮甜😍

🔆蒜蓉粉絲烤扇貝
上枱時蒜香撲鼻, 鮮味肉厚👍

🐐大漠烤羊肉串
是店內No.1必點推薦
肉質細膩, 不羶不腥,吃起來口感肥而不膩,肉味香濃😋

🐟烤小黃花魚
肉質鮮滑,是不錯之選 😊

🐂烤封門柳牛肉串
口感鮮嫩多汁充滿牛肉味😍

🦑Q彈小墨魚 $18/2串
肉質彈牙👍

🥘黑松露蘑菇烤飯
我覺得是必點之選,選用意大利黑松露
日本珍珠米, 大火烤製的鮮蘑菇,菇味濃郁 🍄
精髓在可以加一塊脆紫菜包裹著來吃,帶出滋味香濃層次感 🥰

🍞糖燒牛乳方包
口感外脆內軟,甜脆軟糯

🍓小野人滿杯草莓
帶有少許果蓉, 味道甜美😍
🍹元氣森林水果茶
甜酸味道適中, 消熱解油膩🥰
2024-12-26
2024-12-29 142 瀏覽
今日去咗將軍澳中心,順道行埋海濱長廊,又岩岩晚餐時間,見到有間簡約設計嘅串燒店,我哋就登門試下😋串燒款式都頗多供選擇,而價錢都算合理經濟實惠,店舖好窩心安排左一個暖烘爐keep住串燒溫度,可以慢慢享用又唔怕串燒涼左就無左風味🥳,師傅每串串燒都用心製作,皮脆肉嫩,調味亦見美味,每串都灑上唔少孜然味粉,提升鮮味略帶點辣。我哋叫左:大漠燒羊肉串烤封門柳牛肉串烤西班牙黑豚五花腩片烤厚切牛舌芯香蔥黑豚肉卷烤雞肉串Q彈小豬頸肉烤脆雞皮小野人燒雞翼台灣小香腸夏威夷烤菠蘿烤新鮮李姐臭豆腐蒜蓉烤茄子烤蟹柳棒烤小黃花魚烤海中蝦烤雞腎另外店長很細心見我們有小朋友及推住BB車便安排我們坐較闊落及可擺放BB車位置,值得讚揚👍🏻
我哋叫左:
烤小黃花魚
烤海中蝦
烤雞腎

2024-12-28 305 瀏覽
今日同朋友嚟到將南海濱食飯,天氣凍,見到呢間食串燒幾惹味,環境裝修得唔錯,坐得幾舒服! 先叫咗杯嘢飲,水果茶都幾大杯,可以兩個人share !試咗呢度推介嘅Signature ,蒜蓉烤茄子 $48 🍆 烤得唔錯,茄子肉多😋 小鐵鍋蒜蓉金針菇 $48 幾大份 蒜蓉份量多😚 夏威夷烤菠蘿 $21 塊菠蘿好大塊 好甜! 大漠烤羊肉串 (5 份一串) $48幾抵食,半肥瘦👍 另外燒海鮮都ok,蒜蓉粉絲烤扇貝 $42@ 個扇貝大大隻,幾juicy! 蒜蓉烤生蠔 $42@ 生蠔大約掌心咁大 對得住個價錢👍 仲有燒雞翼$28 同埋燒豬頸肉串$28,味道醃得惹味👍

先叫咗杯嘢飲,水果茶都幾大杯,可以兩個人share !

小鐵鍋蒜蓉金針菇 $48
幾大份 蒜蓉份量多😚
小鐵鍋蒜蓉金菇

夏威夷烤菠蘿 $21
塊菠蘿好大塊 好甜!

大漠烤羊肉串 (5 份一串) $48
幾抵食,半肥瘦👍

另外燒海鮮都ok,蒜蓉粉絲烤扇貝 $42@
個扇貝大大隻,幾juicy!

蒜蓉烤生蠔 $42@ 生蠔大約掌心咁大 對得住個價錢👍

仲有燒雞翼$28 同埋燒豬頸肉串$28,味道醃得惹味👍

小野人雞翼
Q  彈燒豬頸肉

2024-12-22
小鐵鍋蒜蓉金菇
小野人雞翼
Q  彈燒豬頸肉
這天到將軍澳探朋友,朋友帶我來了一間匯聚各式各樣台式串燒的餐廳,充滿夜市風味的串燒讓人回味無窮。店內裝修採用木系傢俱,加上捕夢網等裝飾,打造充滿溫馨又舒適的用餐環境,感覺有別一般的燒烤店。串燒價錢十分親民,特色串燒低至$9/串,亦可以自選辣度,就算不吃辣也可以品嚐到串燒的惹味。每枱客人均被安排一個小火爐,店員將燒好的串燒放在小火爐上保溫,非常貼心。肉類串燒❥ 大漠烤羊肉 ($48/5串) - 👍🏼必食!人氣No.1果然名不虛傳,採用國宴級別寧夏灘羊,天然放牧的油花分佈平均,肉質鮮嫩,味道濃郁而不羶。❥ 烤美國小牛肉 ($48/5串) - 👍🏼必食!肉質鮮嫩多汁,搭配店家特製的調味更美味。❥ 烤西班牙黑豚五花 ($28/2串) - 👍🏼推介!豬肉肥瘦適中,肉質鮮嫩多汁。❥ Q彈小豬頸肉 ($48/5串) - 👍🏼推介!含豐富油花的豬頸肉,鮮嫩帶脆充滿油香,酸酸甜甜的醬汁平衡膩感。❥ 小野人燒雞翼 ($28/2隻) - 採用農場養飼的無添加無激素雞翼,肉質嫩滑多汁。❥ 烤雞肉串 ($28/2串)❥ 烤雞軟骨 ($16/串) ❥ 炸脆雞皮 ($16/串) 海鮮 (每日新鮮限量供應)❥ 蒜蓉烤

肉類串燒
❥ 烤雞肉串 ($28/2串)
❥ 烤雞軟骨 ($16/串)
❥ 炸脆雞皮 ($16/串)

海鮮 (每日新鮮限量供應)
❥ 蒜蓉烤新鮮生蠔 ($36) - 👍🏼必食!肉質肥美鮮甜,蒜蓉味香濃
❥ 蒜蓉粉絲烤扇貝 ($42) - 👍🏼必食!微辣的粉絲扇貝鮮嫰惹味
❥ Q彈大魷魚 ($45)
❥ 烤小黃花魚 ($38)

❥ 超濃厚芝士撈一丁(黑松露) ($58)
嚴選各種優質天然發酵芝士,經過不同溫度嘅烹煮和調配,製作出超濃厚的芝士醬,與一丁拌勻後,將芝士的香濃味道發揮到淋漓盡致,邪惡美味。

❥ 元氣森林水果茶 ($48)🍹
❥ 小野人手打檸檬茶 ($48)
兩杯飲品均是勁量級特大杯,吃完濃味肉類喝一口清新解膩。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿KOKA 小野人 @koka.asia.hk
𖤣𖤥將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖

#peggiedailylife_tseungkwano
#KOKA小野人 #將軍澳美食 #將軍澳 #台式串燒 #串燒 #skewers #美食地圖 #美食推薦 #香港美食 #網紅 #吃貨 #kol #foodkol #blogger #food #foodie #foodstagram #foodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkblogger #foodguide
2024-12-18 209 瀏覽
今日我去咗將軍澳南區,特登帶朋友嚟試間串燒餐廳,真係好正!之前食過幾次,今次都唔失望。我哋叫咗好多嘢食,先講黑松露烤飯,香氣四溢,黑松露嘅味道真係好吸引!再嚟就係烤厚切牛舌芯,肉質滑溜,咬落去好有口感,絕對係必試!大漠烤羊肉串就係我最鍾意,羊肉味道濃郁,配上香料,啖啖肉都好過癮。至於烤美國小牛肉,煮得剛剛好,肉質嫩滑,配上特製醬汁,真係唔錯!再加埋蒜蓉烤茄子,味道濃厚,啖啖都係蒜香。另外,烤雞肉串同小野人燒雞翼都係唔可以錯過,外脆內嫩,啱啱好!仲有烤花枝墨魚丸,口感彈牙,非常好食。最後,唔好忘記小野人手打檸檬茶,清新解膩,真係一餐美味!下次一定要再來!