2024-03-07
星期三想食啲comfort food,例如鹽酥雞、鹽酥杏鮑菇、木瓜牛奶等,次次去完台灣都想唔理卡路里超標,將成個夜市搬返屋企。諗起都流哂口水,一於就叫呢間外賣啦,唔洗堂食咁成陣油煙味(以前試過堂食過一次)~ 1) 烤豬肉便當 + 酸梅汁 + 蔥油青菜 $105 (App 優惠另減$50)加十幾蚊就有個菜,烤豬肉似係食緊蜜汁燒豬,唔乾,而且便當配料豐富,除咗烤豬肉,仲有台式香蔥炒蛋同甜甜哋的紅色蘿蔔絲、粟米同小棠菜,跟飯啱啱好。最欣賞係佢個酸梅汁,好足料,真係有青梅同山渣,飯後一杯好消滯,我仲食埋啲青梅,正呀! 2) 三杯蜜汁烤雞排 + 熱金橘檸檬茶 + 鹽酥雞腿菇 $121 (App 優惠另減$50)朋友叫呢個配湯面食,望落都好味。杯茶都幾甜,朋友話飲兩啖就飲唔落啦。我淨係試咗鹽酥雞腿菇,可能因為外賣盒焗咗一陣,個菇菇咬落雖然juicy,但外層已經唔脆,有啲失望。==============================PS 如果唔加錢叫小食,每個餐都係$8X,再平啲我一定成日幫襯。