2008-08-23 12 瀏覽
星期二同幾個朋友去食, 係第一次食, 但印象已經好好. 因為地方clean and tidy, 仲好光猛. waiters r polite and attentive! v gd ar~~好impressed既係-- 佢地有自選醬汁選擇!!!!! 這對於我這個'醬汁怪'真的很很很重要呢!!!之前的comment都有member提過, ,醬汁選擇至少有十款,有sesame oil, fresh chili, chili paste, sichuan chili paste, satay paste, 潮州辣椒醬、桂林辣椒醬、余均益等等等等等~~~~~~~~~~~~~我地叫左兩個和牛拼盤和兩個海鮮拼盤, 是夜, 我們選了魚湯底。好sweet, 好有heart.牛肉拼盤的和牛ok la, not much expectation. so, it's ok. 而海鮮拼盤的海鮮幾新鮮, ok 好食啦! 價錢算平, 質素都好好!!任食的choice有好多都係基本野-- corn, veggies, dumplings, meat balls, oysters, clams, and 五香牛肉~~

They also offer free desserts and free Coke and Sprite etc~~ 4 cans beer $10!!!

it's so worth trying~~
  • ALL
(非會員)
2008-08-12 11 瀏覽
上星期六男朋友Book左6:30pm. 嚟到唔多人, 我地坐窗口位好舒服, 我地選了立蚌湯底..併盤要了一個和牛一個海鮮, 和牛的確好OK.絕對值回票價, 海鮮就一般但有我至愛桂花蚌, 都算滿意, 其餘任食的材料都好企理, 哪個叫嚮鈴鑼的炸腐皮是比其他火鍋館有層次, 炸魚皮就略嫌不夠脆, 仲有沙薑雞腳, 我又like , 總括而言係好食, 食到好飽, 甜品的馬荳糕及紅豆糕都OK. 最後..多謝男朋友。
2008-08-07 20 瀏覽
八號風球一除下,馬上心思思出街食飯。上星期睇飲食男女介紹呢度,我地就打電話來訂位。喜歡這兒放題任食,適合兩個人可以試多d不同花款的食物。開頭以為會無乜人,誰知八點左右已坐滿了大半。我和老公order了一個和牛拼盤和一個海鮮拼盤。湯底只能選一款,既然有較清淡的海鮮,我們選了清湯底。清湯底屬有誠意之作,不是隨意用一兩塊蘿蔔或海帶來出味的頹貨,而是用了蕃茄、冬瓜等等有少許奶白色的湯。對這店的第一印象不錯。醬汁選擇很多,至少有十款,連辣椒醬也有潮州辣椒醬、桂林辣椒醬、余均益等選擇,還有在Tonkinchi也有的磨芝麻呢!和牛拼盤用上M9的和牛,除了牛肉片不錯外,牛脷太硬、牛肉粒太多肥膏,有點令人失望。海鮮拼盤有龍躉腩、帶子、桂花蚌等。魚肉雪白爽口、其他海鮮也挺新鮮,整體質素比和牛拼盤好。不過話說回頭,晚上9時後不用點拼盤每人亦要$108,即拼盤只要$50,也不能要求太高。自取的任食食物款式都算多,而且質素不錯。有基本的新鮮蔬菜菇類、丸餃、白鱔脆鯇、生蠔青口螺片、牛肉(不是肥牛)、醉雞等,亦有少量熟食如八爪魚、鮑貝。推介(1)自家製的魚皮餃和水餃等,小小的味道很出色。(2)生蠔超大超肥美、仲有青

自取的任食食物款式都算多,而且質素不錯。有基本的新鮮蔬菜菇類、丸餃、白鱔脆鯇、生蠔青口螺片、牛肉(不是肥牛)、醉雞等,亦有少量熟食如八爪魚、鮑貝。推介(1)自家製的魚皮餃和水餃等,小小的味道很出色。(2)生蠔超大超肥美、仲有青口、螺片。

任飲任食的飲品甜品也超不欺場。飲品有酸梅湯、夏枯草、支裝汽水任飲。甜品有馬豆糕、桂花紅豆糕、芒果布甸、綠豆沙、涼粉。

服務非常有禮,唯一不足之處是refill比較慢,而且一盤吃完了可能就換上其他新款式,無法encore。

整體來說食物服務環境都很不賴,值得一試。
和牛拼盤、海鮮拼盤
五香牛肉、醉雞
(非會員)
2008-08-05 14 瀏覽
是夜4人看到雜誌上介紹,決定去一試....要平,要新鮮,下次都係情願去正冬...自助火鍋配料選擇種類ok多 ,但refill速度極慢..因為慢o既關係,每次有新食物出都有班阿叔阿嬸嬸去搶,親眼睇到有位太太....一次過倒o左 2/3筒生根落自己個碟到,o個度都有十幾粒生根....當堂呆o左 =_+''之後見生蠔出,諗住去夾,點知o個個待應都未放低d生蠔,售有2、3個人已經用手去搶..... 其它普通火鍋配料,10盤通常有幾盤係吉o既...當然,要食,你坐兩個鐘,o個度o的o野當然足夠食到你飽,但一o的都唔暢快..服務真係一般般,不過o係旺角區都預o左。至於任飲o既飲品,如果真係要去,我會建議只揀汽水,佢o的酸梅湯、夏枯草無味....超淡.. 去到9:15p.m.原本原支上o既汽水唔知點解變o左加冰同用自家杯裝,可能見多人掛 @_@至於啤酒,10元五罐好抵,但一看之下....係雜牌,唔係純生青島藍冰...係其它國內o既不知名"名牌"。講裝修,係企理過力奇同正冬,但迫、要搶..同埋油煙大...我都係prefer其它小菜館。以$158食到和牛,gimmick 係ok,但要食到 "成日睇住有咩

以$158食到和牛,gimmick 係ok,但要食到 "成日睇住有咩出"先有o野食,又冇service,下次真係可以bye bye...
2008-08-05 13 瀏覽
今日有朋友生日見雜誌介紹好似幾正一行9個人去試下平均每人要180落樓任食都算幾貴講下質數先叫咗個立魚湯底好鮮甜, 飲番碗先而佢嗰個每人都要叫的拼盤你都有眼見其實得幾塊架ja真係好少而佢d任食的火煱料就好normal了有大約二三十樣左右啦都係d丸呀, 尤魚, 柏葉, 菜等等不過最正係有蠔呀係連著殼嗰種呢樣真係好正呀我都食咗成半打仲有野飲係任飲架竟然仲有支裝可樂正呢間野最啱2-4人去食多人食就唔係好抵了
今日有朋友生日

真係好少

而佢d任食的火煱料
就好normal了
有大約二三十樣左右啦
都係d丸呀, 尤魚, 柏葉, 菜等等
不過最正係有蠔呀
竟然仲有支裝可樂

呢間野最啱2-4人去食
多人食就唔係好抵了
2008-07-29 9 瀏覽
舊同事想約番一班同事出來一聚,所以找我找一個在旺角的打邊爐地方,本來都沒有頭緒,因為旺角太多任食火鍋,很多同事都食過了,所以便要找一些較有特色的火鍋店,在各大blog及食評(包括openrice)找到這間寶哥味館,所以昨晚就決定一試了。坐低後每人先在三款主食先點一款,包括和牛,肥牛同埋海鮮,幾位同事每人點一款之後撈亂食,其他大堂自助火鍋料任取任食,任取火鍋料一D都唔差,有象拔蚌、生蠔同埋最搞野的釀油炸鬼,一行九人食得超開心瘋狂。而且酸梅湯蔗水及汽水任飲,啤酒都只係十蚊五罐,昨晚就用左五set啤酒黎向一同事迫供,於啤酒效應下,該同事當然要坦白從寬啦下次在旺角可以再去,就算只係一兩個人都可以食得盡興

下次在旺角可以再去,就算只係一兩個人都可以食得盡興
最正當然係和牛啦
大大隻生蠔,不過最好熟吃
  • 和牛
  • 生蠔
2008-07-26 30 瀏覽
湯ok, "和牛"ok, 自助菜料, don't expect too much...價錢尚可...
2008-07-10 8 瀏覽
新開張時已經心思思想來試…但看了價錢郤猶疑了,同區幾間任食未計茶芥個D只係收「$68/位」~呢度差不多double上~~於是打算搵日收工後黎吃宵夜餐,$108都叫OK~但去到樓下先知要十點半後才有 orz附近的又吃厭了,又唔想諗吃乜~反正都係要係度敗家,決定豪多少少俾佢吧~!! XD每人要點一個拼盤,有兩個人,於是點了一個和牛同豬肉拼盤~其餘材料醬汁可係出面任拎~因為去個晚係平日…又差不多九點幾了~所以成場都係得幾台客湯底點了鱈魚湯~有D豆腐係入面~不過我地就覺得麻麻地~~先送上一碟三文魚,無咩特別啦講真~單係醬汁都有十幾種,仲有拮豬島的$10芝麻盅俾你磨芝麻~生蠔青口象拔蚌任拎~仲有好多比較特別的食材~~最愛響鈴噹~浸左湯後內脆外軟,十分滋味~竹遮水無一般的甜到要另外溝水飲~可能因為老闆係度掛~服務也不錯~~亦有電視睇~可以keep住水準就好了~
新開張時已經心思思想來試…
呢度差不多double上~~

於是打算搵日收工後黎吃宵夜餐,$108都叫OK~
但去到樓下先知要十點半後才有 orz
附近的又吃厭了,又唔想諗吃乜~
反正都係要係度敗家,決定豪多少少俾佢吧~!! XD

每人要點一個拼盤,有兩個人,於是點了一個和牛同豬肉拼盤~
所以成場都係得幾台客

湯底點了鱈魚湯~有D豆腐係入面~不過我地就覺得麻麻地~~
先送上一碟三文魚,無咩特別啦講真~
單係醬汁都有十幾種,仲有拮豬島的$10芝麻盅俾你磨芝麻~
生蠔青口象拔蚌任拎~仲有好多比較特別的食材~~
最愛響鈴噹~浸左湯後內脆外軟,十分滋味~
竹遮水無一般的甜到要另外溝水飲~

可能因為老闆係度掛~服務也不錯~~
亦有電視睇~可以keep住水準就好了~
2008-07-08 9 瀏覽
呢間係我食過任食火鍋之中水準數一數二,尋晚同大佬同兩個朋友去,可能因為平日,人比較少,記得之前有次去要等一個鐘先有得入座(所以冇等=.=),今次第一次黎,一人一盤肉類,我叫左黑豚,佢地就要和牛,兩個都唔錯,至於其他食物,我最欣賞係D蠔同蚌,有蠔已經好,仲唔係一袋袋,係連殼果種,食左勁多,絕對值得再去,唯一不足之處係佢唔知點解塊地好滑,搞到幾次爭D跣低
  • 蠔、蚌、和牛、黑豚
2008-07-06 10 瀏覽
在openrice看見這店的評分不錯,所以昨晚和兩朋友選擇到那裡試試.食物種類不是很多,但對我來說已足夠,食物質素也不錯,祗是本人及朋友都喜歡食牛肉,而跟餐的和牛數量不多,自助餐車上雖然間中也有一些牛肉供應,但如果這店可以提供肥牛或其他種類的牛肉,就算另外加錢,我也不介意.店員的服務不錯,環境也OK,價錢合理.
2008-05-31 10 瀏覽
我同老公都係牛魔王,所以叫左二客和牛,湯底就叫左魚湯,和牛份量雖然唔多,但真係好好味,又可鉄板燒又可以火煱,其他選擇都好多,餃類細細隻,一隻一口,丸類就略遜色唔係咁好食,菜類好新鮮,排列整齊,飲品係支裝汽水,食埋甜品:芒果布甸,楊支甘露加生果,飽晒。P.S.自助調味架好正,適合我呢D鍾意勁多蒜頭嘅人。服務都唔錯,係通風系統差D。
  • 和牛set
2008-05-26 13 瀏覽
已經黎左2次.都係好欣賞佢地既野細細份.可以試多d唔同既野.湯底幾特別,我地簡既海底耶好好味又冇咁燥!佢地既牛set真係好好味.朋友叫左海鮮set.樣樣都有~最鐘意個調味料檯.咩都有...自己鐘意點攪就點攬!仲可以免費飲樽裝汽水!正!服務好有禮貌.地方新又唔算好大煙...下次會再去!

湯底幾特別,我地簡既海底耶好好味又冇咁燥!

佢地既牛set真係好好味.朋友叫左海鮮set.樣樣都有~

最鐘意個調味料檯.咩都有...自己鐘意點攪就點攬!

仲可以免費飲樽裝汽水!正!

服務好有禮貌.地方新又唔算好大煙...下次會再去!
和牛火鍋set
豚肉火鍋set
1味2食
和牛火鍋set
豚肉火鍋set
2008-05-13 14 瀏覽
早幾日同女朋友去開太子,佢話想打邊爐...我二話不說帶佢上黎...岩岩好5:30...今次叫左豬同海鮮...湯底要左沙爹...材料新鮮,湯又夠濃...$48任食果d真係冇得比...侍應服務好好,又夠主動...抵讚!雖然有限食2個鐘,但係都食得好飽...不過奉勸大家唔好咁早上到去...因為d野未有咁快出齊...
早幾日同女朋友去開太子,佢話想打邊爐...
我二話不說帶佢上黎...
岩岩好5:30...
今次叫左豬同海鮮...湯底要左沙爹...
材料新鮮,湯又夠濃...$48任食果d真係冇得比...
侍應服務好好,又夠主動...抵讚!
雖然有限食2個鐘,但係都食得好飽...
不過奉勸大家唔好咁早上到去...因為d野未有咁快出齊...
$$170 (晚餐)
2008-05-12 43 瀏覽
睇到佢派既單張,話放題數十款任食,單張既圖右有壽C,以為食日本野多.上到去一睇原來食火鍋+日式燒肉一人叫一個餐價錢由128-158都有(什錦,豚肉,海鮮,和牛)一個爐只可一個湯底!(清湯,沙嗲,皮蛋,麻辣,人蔘,冬蔭功,立魚)基本上,任食既火鍋料係無肉既所以一開始你要個餐有牛既,再食其他火鍋料都唔錯既!!如果你要海鮮餐就會無肉食囉!!和牛係幾正,牛舌牛肉牛峰牛肉粒都有齊!燒係幾好味!新開張送每人一客三文魚刺身添!出面攞既野食唔多,牛丸,三文魚丸,芝士丸,迷你牛肉餃,迷你水餃,魚皮餃,之士腸,豬肉腸,生根,草菇,雞肶菇,金菇,蓮偶,津白,油麥菜,生菜,現菜,醉雞(本人覺得係新鮮雞),豬腰,鵝腸,牛柏葉,蟹柳,戶絲,河粉,米粉,本地牛肉( 間唔中會出下,手慢無,仲得好少)斑塊,生蠔(佢話唔可以生食),藍貝,熟牛展,炸魚皮,八爪魚,沙律,佈甸,什果涼粉,蕃茄仔,梨,橙可樂支裝,酸梅湯,蔗汁任飲!!仲有個醬油BAR比你自己撈醬油,生蒜,麻辣醬,麻醬,辣椒醬,炸蒜,醋,鼓油,蛋,等等!!限食2粒鐘!侍應有禮貌,2有不少2人卡位!
上到去一睇原來食火鍋+日式燒肉
基本上,任食既火鍋料係無肉既
所以一開始你要個餐有牛既,再食其他火鍋料都唔錯既!!
如果你要海鮮餐就會無肉食囉!!
和牛係幾正,牛舌牛肉牛峰牛肉粒都有齊!燒係幾好味!
新開張送每人一客三文魚刺身添!
什果涼粉,蕃茄仔,梨,橙
可樂支裝,酸梅湯,蔗汁任飲!!
限食2粒鐘!
侍應有禮貌,2有不少2人卡位!
2008-04-28 14 瀏覽
成日去第尾食扒時,已很想入去的了。但和其他任飲任食的比較,價錢也不太便宜,所以沒有入去試。朋友話二人飯聚首選這裏試吓先。我們兩人六點多七點入到去,有好多位餘下,地方光猛,舒適,兩人入內也有卡位。我們點了兩個最便宜的雜錦及豬肉的拼盤。還可以有其他的熱盤和冷盤吃,但最失望沒有肥牛任吃。叫了東西後可以去選醬料,十多款可以慢慢混,而且可以自己磨芝麻,但我是失敗了磨不到的。熟食有一些炸物、台式食物(佷spicy)、沙律和魚生(墨魚),仲有藍青口但我不太夠膽吃。不過最驚喜的是有生豪,但侍應不建議生吃,可選火煱或燒烤,這過最美味的自助食物,我吃了八隻燒烤的,不過烤時要耐性十足,因隔着榖很難熟,要差不多十多分鐘才可。拼盤的食物以豬肉的不錯,肥廋適中,而且味道鮮美,種類特別,但可惜這好吃的食物供應有限不設任吃。雜錦拼盤則不太出色,這類的丸類也是任吃的,但餃子和餛飩較好及特色,是自助的好選擇之一。總括而言這類的食物不錯,但除非要優惠,否則一定要早點去,要不是我們九點走時已很大油煙了,因這裏此終不是燒烤店,抽風不是太好。而且越夜也越多人等位。