因為疫情,都好耐冇去過諾士佛台,最近放寬防疫措施,大家嘅心情都放寬咗,於是就約埋朋友去食吓嘢、吹吓水😘。呢日天氣比較凍,唔係好想坐室外,於是揀咗位於樓上嘅「寢宮」。呢度環境唔錯,有唔少打卡位📸,而且無樓下啲酒吧咁嘈雜,夜少少仲有歌播添;另外仲可以喺度篤波🎱同玩Beer Pong🏓。醉翁之意不在酒,我哋除咗啤啤佢、飲番杯,仲嗌咗幾款嘢食填飽肚,估唔到酒吧出品嘅食物味道幾掂喎👍。黑松露意大利飯($188),🍚Risotto充滿濃郁嘅黑松露香,而且仲加入忌廉芝士,Creamy得嚟唔覺得太漏。米飯口感粒粒分明,當中混入洋蔥粒同雜菇🍄,就算冇太多其他配菜都已經好味道。蔥爆牛柳粒($138),呢個好似大排檔菜式,食落有鑊氣。🥩牛柳粒大大粒、又厚肉,太厚嘅牛粒好多時都會係做到外面太熟,但入面又太生,不過佢嘅火候控制得好好,生熟度平均,肉味濃郁、肉質唔韌。佢另外仲有雜菌同薯仔等作伴菜🥔,令我想加碗白飯,哈哈!避風塘炸魷魚鬚($138),🦑炸魷魚鬚口感彈牙,再加上炸衣薄脆,非常香口。同時,避風塘口味配合大量金沙炸蒜,少少熱氣,但佐酒一流。自家製雞翼($78),🍗單骨雞翼有成十隻之多,幾抵身。雞翼本身調咗
黑松露意大利飯
蔥爆牛柳粒
自家製雞翼
自家製雞翼($78),🍗單骨雞翼有成十隻之多,幾抵身。雞翼本身調咗味,微微辣,炸得香脆又夠乾身,唔會太油膩。最重要佢唔係用四周圍都買到嘅CP雞翼。
朱古力蛋糕
主菜加$20可以配甜品,是日甜品朱古力蛋糕🍫。蛋糕朱古力味香濃,上層有啲似雪糕,冰感強勁。甜品份量啱啱好,飯後食佢好滿足呢。
總括嚟講,喺寢宮吃喝玩樂,可算係一樂也😇。本身只係諗住嚟Chill吓,但餐廳嘅食物具水準,絕對係意料之外。呢度仲有唔少特色菜式,例如隔離枱嗌嘅火焰烤雞,有機會會再嚟試吓。
黑松露意大利飯
蔥爆牛柳粒
自家製雞翼
Surprisingly quiet as a bar in TST. But definitely not a bad choice for private happy hour time🍻🐷overall: 6.5/10🍸Xi Shi cocktailA unique spin on green tea with passion fruit flavour and alcohol fusion. The passion fruit flavour unexpectedly goes well with the tequila and martini. And the chinese vintage cocktail bottle looks igable in photos too!🍝Carbonara meal set with mushroom soupI quite like the mushroom soup which is rich in mushroom flavour with some small mushroom pieces inside. Can tell

🐷overall: 6.5/10

🍸Xi Shi cocktail

I quite like the mushroom soup which is rich in mushroom flavour with some small mushroom pieces inside. Can tell the restaurant puts much efforts into it. Carbonara is fairly okay. The thickness of the white sauce is appropriate but I’d wish it’s more creamy and cheesy.

🍕Magharita pizza
The pizza dough is not too pleasing but one thing to complement on is instead of tomato sauce it had fresh tomato slices. Overall it tastes fresh but wish there’s more cheese as well.

🍟Truffle fries
This is probably the best dish of the meal! Served fresh and hot and smelt great. Even tho there’s not much truffle slices, from the strong truffle scent, you can tell it’s deep fried in enough truffle oil. The freshly fried fries are just the best!

#寢宮
#tsimshatsuifood
#tsimshatsuibar
  • 黑松露芝士薯條
2023-01-20 48 瀏覽
寢宮 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室Bar來講都算抵食,有啲驚喜🥰 有桌球有情調,啱晒成班friend 嚟 chill燒豬肋骨 $268✔️慢煮好juicy兼厚肉,份量好足✔️油脂分布平均,近骨位置好香口✔️燒菠蘿好香甜解渴✔️醬汁濃烈海鮮拼盤 $148✔️有三隻翡翠螺,好新鮮、大隻而冇沙,令人回味✔️特別鍾意魚子醬、好香濃,另外有沙甸魚同煙三文魚✔️三款都係有多士同蒜蓉係底,好香脆,蒜蓉味濃芝士pizza $108✔️幾多蕃茄 ✔️個薄餅皮唔厚,幾脆✔️拉絲😍蛋糕 +$10 ✔️朱古力味濃,質感厚實✔️呢個價錢幾surprise meIgable:7/10Taste:8/10Worth revisiting:7.5/10
寢宮 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室

燒豬肋骨 $268
✔️慢煮好juicy兼厚肉,份量好足
✔️油脂分布平均,近骨位置好香口
✔️燒菠蘿好香甜解渴
✔️醬汁濃烈

海鮮拼盤 $148
✔️有三隻翡翠螺,好新鮮、大隻而冇沙,令人回味
✔️特別鍾意魚子醬、好香濃,另外有沙甸魚同煙三文魚
✔️三款都係有多士同蒜蓉係底,好香脆,蒜蓉味濃

芝士pizza $108
✔️幾多蕃茄
✔️個薄餅皮唔厚,幾脆
✔️拉絲😍

蛋糕 +$10
✔️朱古力味濃,質感厚實
✔️呢個價錢幾surprise me

Igable:7/10
Taste:8/10
Worth revisiting:7.5/10
2023-01-19 34 瀏覽
Black truffle risotto 黑松露意大利飯 $188 超級creamy 嘅黑松露意大利飯加入足料嘅冬菇、蘑菇🍄,好夠健康,配埋蒜蓉粒、洋蔥片🧅同濃郁嘅黑松露醬,味道好夾,份量適中已經好夠飽!Black truffle French fries 雙重芝士薯條 🫕🍟 $88適合同朋友share 一齊食嘅雙重芝士薯條用流心車打芝士同埋芝士碎🧀,粗身嘅薯條熱辣辣香脆可口,再按個人喜好點埋茄汁🥫,邪惡又好食,幾值得推介👍🏻^_^Pan fried hailbu served with white wine dill sauce 香烤深海比目魚配刁草汁 $268 燒深海比目魚嘅外皮脆脆地一啲都唔腥🐟,魚肉軟身嫩滑,而且冇乜碎骨方便進食🦴,配搭埋忌廉醬同完個烤蕃茄🍅,都唔錯呀

Black truffle French fries
雙重芝士薯條 🫕🍟 $88
^_^

香烤深海比目魚配刁草汁 $268
2023-01-19 33 瀏覽
好掛住日本料理🇯🇵 今次黎到嘅餐廳位於中港中心嘅頂樓,環境闊落,係同朋友食飯慢慢傾計嘅好去處。佐酒小食 free有沾上麻醬嘅四季豆,作為餐前小食,開胃碎吞拿魚腩卷 $128✔️擺盤精緻✔️吞拿魚蓉香滑✔️比較推薦魷魚糯米飯 $88✔️魷魚內臟汁好濃郁,味道衝擊!個人覺得好味,不過未必個個接受到✔️原條魷魚🦑✔️糯米軟而帶點煙韌白桃梳打 $58✔️淡淡嘅白桃,配搭清新,唔會過甜其他嘅食物都正常發揮,串燒juicy,刺身擺盤精緻,蟹子燒甜甜哋配上蟹肉蟹膏,如果唔鍾意太甜嘅朋友,可以叫柚子燒酌梳打,佢偏酸。豚肉西京燒 $48三文魚刺身 五切 $78 鱈場蟹子燒 $58明太子雞翼 $48柚子燒酌梳打 $68Overall: 喺尖沙咀地段搵到一間坐得舒服嘅餐廳,感受下日本嘅風味都唔錯泓居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓 Igable: 7/10Taste:6/10Worth revisiting:6/10

佐酒小食 free
有沾上麻醬嘅四季豆,作為餐前小食,開胃

碎吞拿魚腩卷 $128
✔️擺盤精緻
✔️吞拿魚蓉香滑
✔️比較推薦

魷魚糯米飯 $88
✔️原條魷魚🦑
✔️糯米軟而帶點煙韌

白桃梳打 $58
✔️淡淡嘅白桃,配搭清新,唔會過甜

豚肉西京燒 $48
三文魚刺身 五切 $78
鱈場蟹子燒 $58
明太子雞翼 $48
柚子燒酌梳打 $68

泓居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
Igable: 7/10
Taste:6/10
Worth revisiting:6/10
1K
2023-01-19 71 瀏覽
一直以嚟去諾士佛台都係為咗飲酒SS, 反而去食飯嘅次數真係寥寥可數。最近先知原來平時去開嘅酒吧寢宮,喺深宵時段前原來有西餐供應,賣相同味道一啲都唔輸蝕。‑ ‒ – 王昭君餐廳以中式做主題,當中用咗中國古代四大美人作為靈感而創作出四款Cocktail。個人比較喜歡王昭君呢位最凄美嘅美人,所以就點咗呢款。呢款雞尾酒用咗Bombay, Martini, St Germain, 酸蘋果同埋鐵觀音調配而成,鐵觀音嘅加乘下有啲似Apple Wood Gin 嘅感覺。Dragon Rose以紅龍果為主題嘅Cocktail, 當中包含 Vodka, Tequila Rose, St Germain Elder Flower 同埋 Cranberry Juice。接骨木花香同紅龍果好夾,味道都係偏清香唔會互相搶味。烤豬肋骨佐酒嘅食物必選一定係豬肋骨,成件用手食就最有風味。烤焗過嘅豬肋骨非常焦脆,加上外層嘅BBQ醬真心惹味。火焰烤雞招牌菜之一,烤雞首先會原隻上,侍應會用Rum 酒淋上烤雞,再撻火燒。成個過程色香味俱全,打卡影相一流!雞皮經過火燒後好香脆,肉嘅焦香同埋香草味都逼哂出嚟。

‑ ‒ –

王昭君

Dragon Rose

烤豬肋骨

火焰烤雞
尖沙咀諾士佛台有間叫寢宮既酒吧餐廳,有酒飲之餘,食物質素一樣咁出色,有去過酒吧都知酒吧提供嘅食物通常都好咸,因為想你飲多啲酒解渴呀嘛。而寢宮嘅食物質素非常令人驚喜,首先一定唔會爆鹹先!食野前叫左杯寢宮Signature - CARNIVAL 好岩唔想淨係得酒精味飲料既朋友,甜醉甜醉!一路飲傾下計,冰又溶下,好似飲極都仲有咁。見到Bartender 好俾心機整,加分!打卡必叫啦!小食就叫左嘅炸雞翼,避風塘魷魚鬚同黑松露薯條。小食睇個名好似簡簡單單,但食落非常Juicy。薯條好大份,食極都食唔完!就算時間放耐左,薯條仍然咁香脆。魷魚鬚好惹味爽彈,多汁得黎唔會淋哂。主食最令我驚喜,諗住簡單叫個Classic Carbonara 。點知,Woww! 估佢唔到煮得咁好,個意粉條條分明,每條都掛哂醬汁,煙韌度啱啱好。味道濃郁得黎,一啲都無膩既感覺,連咁簡單既菜式都咁俾心機,真係值得一讚!其實餐廳仲有好多特色食物同特式酒類,食多幾次都未必食得哂全部款式,但總括依然,食物質素,飲料質素都合格有餘,下次再同一大班朋友飲酒食飯傾偈,寢宮都係一個諾士佛台唔錯嘅選擇!

食野前叫左杯寢宮Signature - CARNIVAL

2023-01-10
  • 卡邦尼意粉
  • 自家製雞翼
  • 黑松露芝士薯條
2023-01-17 44 瀏覽
.尖沙咀❣️樓上酒吧餐廳相信每個尖沙咀上班族都會開始厭倦搵好西食,因為想食嘅都食得7788🤭竟然比我發現到諾士佛台樓上原來都好多隱世高質餐廳!🔸火焰烤雞一隻企左係到既烤雞,上到枱仲要點火,簡直係視覺同嗅覺既享受😎超級香既香草味同燒烤味,簡直流哂口水!店員會比你影完相打卡先再幫你拎返入廚房斬件再上枱,超級細心🥰雞肉非常juicy,係考驗大廚既時候,唔會乾身同雞肉都食到香草味!🔸經典卡邦尼意大利粉Carbonara係一間西餐廳既靈魂, 白汁掌握同埋意大利粉做到Al dente,係好重要😎兩樣都係中上既水平,推薦大家都要試!🔸雙重芝士薯條兩款熱溶既芝士醬淋係粗薯條上面,搞到肚餓既我地都好快就清哂碟!因為怕芝士會硬左面無左個拉絲感🤭(薯條怪表示極推薦)因為係酒吧餐廳,所以都可以happy hour再直落食埋dinner🤭仲有beer pong同桌球玩🤪好味指數:8.5/10寢宮 尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室
尖沙咀❣️樓上酒吧餐廳

🔸火焰烤雞

🔸經典卡邦尼意大利粉

🔸雙重芝士薯條

好味指數:8.5/10

寢宮
尖沙咀諾士佛臺10號5樓A-C室
2023-01-13 47 瀏覽
尖沙咀諾士佛臺酒吧林立之前上網見到呢間bar好似幾多野玩除左有酒同snacks之外仲有好多款主食 亦估唔到都好出色😯而且可能酒吧喺樓上 人唔算多如果想同fd chill住傾下計都得同埋佢播D英文歌好正 90後一定聽過😹🐠西班牙海鮮拼盤呢個拼盤幾有特色有煙三文魚、魚子醬同鯷魚 配上薄脆嘅烤蒜蓉包仲有凍食嘅翡翠螺新鮮不在話下 仲超級惹味 無論作為頭盤定佐酒小食都非常推薦👍🏻🦞法國藍龍蝦意粉一邊嘅焗藍龍蝦配上龍蝦汁扁意粉龍蝦肉幾厚同幾爽口龍蝦味同海水味都仲喺度如果有埋隻龍蝦鉗就更加開心🤤而個龍蝦汁意粉真係有濃郁龍蝦汁味 而且份量都幾多我地仲加左$48要埋個餐湯同前菜餐湯係蘑菇忌廉湯 用新鮮蘑菇打成蓉🍄所以係勁香蘑菇味前菜就係煙三文魚配Parma ham 係唔錯嘅配搭🍕夏威夷薄餅個pizza非常足料 有勁多煙肉同菠蘿因為菠蘿多嘅關係 唔會越食越膩而餅底都好脆 🍹Juice因為揸車 就無叫到酒喇落Bar飲果汁lol好少見有Tomato juice揀呢度竟然有 就緊係試下佢Pineapple juice同tomato juice都好新解好似我咁唔飲酒都可以試下其實呢間Bar & Restauran
尖沙咀諾士佛臺酒吧林立
同埋佢播D英文歌好正 90後一定聽過😹

西班牙海鮮拼盤
🐠西班牙海鮮拼盤
呢個拼盤幾有特色
有煙三文魚、魚子醬同鯷魚 配上薄脆嘅烤蒜蓉包
仲有凍食嘅翡翠螺

好少見有Tomato juice揀
呢度竟然有 就緊係試下佢
好似我咁唔飲酒都可以試下

其實呢間Bar & Restaurant食物嘅價錢都幾抵😋
而且樣樣都大大份 食到我地勁飽啊!!
有得食有得飲仲有得篤波添🎱
推薦大家去TST就試下呢間嘅晚餐啦!🍽
2023-01-12
西班牙海鮮拼盤
夏威夷薄餅
開心好唔開心好,同好友摸下酒杯底,飲番(幾)杯,總會係一件好事!今日尼到尖沙咀呢間樓上Bar & Restaurant,環境氣氛吹水傾計一流。有興致仲可以督番場枱波!雖然我哋主要為飲而來,都唔可以冇小食佐酒!我哋就試左:🍴避風塘炸魷魚鬚 $128加左炸乾蒜咸咸香香,送酒一流!🍴黑松露炸薯條 $78夠哂大碟夠份量!而且即叫即炸,夠哂脆。而主角:🥃Long Island Ice Tea $108(Vodka, Gin, Rum, Tequila, Cointreau, Fresh lemon juice, Coke)經典之雞尾酒。伏特加,rum酒,龍舌蘭酒⋯咩都有,每啖入口味道都總有不同。百態人生盡在一杯。🥃Mojito $108(Rum, Fresh Lime, Brown Sugar, Mint leafs , Soda)清爽易入口,調酒入門必備。因應材料調配份量唔同,每杯mojito 都可以帶比你不同味道驚喜!🥃Carnival $108(Jack Daniel’s Honey, Baileys, Frangelico, Fresh milk, Oreo, Vanilla ice c

雖然我哋主要為飲而來,都唔可以冇小食佐酒!我哋就試左:
🍴避風塘炸魷魚鬚 $128
加左炸乾蒜咸咸香香,送酒一流!

🍴黑松露炸薯條 $78
夠哂大碟夠份量!而且即叫即炸,夠哂脆。

而主角:
🥃Long Island Ice Tea $108

🥃Mojito $108

🥃Carnival $108
(Jack Daniel’s Honey, Baileys, Frangelico, Fresh milk, Oreo, Vanilla ice cream)
試完經典之作就試下特別edition。呢杯Carnival 偏甜,除左好啱配小食,有Baileys 加持,其實都好啱配各類甜品蛋糕。

🥃Baba Yaga $108
(Camino Tequila, Grapefruit juice, Red pepper)
夠哂火辣,爽!最驚喜係after taste 雖然後勁凌厲,但就只限係喉嚨感覺到辣味!好特別,一試難忘!
2023-01-10 252 瀏覽
自從政府取消大部份防疫措施以來,可以不用出示快測而進入酒吧,尖沙咀的酒吧街開始熱鬧起來。📍位置:尖沙咀/尖東站 B1 出口,步行約十分鐘,就是美麗華商場旁的諾士佛臺酒吧街。🏠環境:面積大,設有兩張桌球枱和乒乓球枱,可以一邊飲酒,一邊玩桌球,舒緩上班壓力,真不錯。門口角落有兩張鞦韆,是打卡位,裝飾充滿新年氣氛。中間是酒吧枱,座位分左右兩邊,皆是高枱,燈光較暗。🤵🏻服務:上菜較慢。晚市:沒有套餐。🐔火焰烤雞 $328燒春雞大小,首先會點火讓客人可以打卡,之後職員會再切塊,無論味道和口感都出色👍,皮脆肉嫩多汁😋,帶有鼠尾草香,碟底有不少雞油,所以雞本身已逼出油分,吃起來不油膩。🐮蔥爆牛柳粒 $138這個就失色了些😌,份量不多,牛柳粒和菇菌一起炒,香氣夠,但調味有少少過鹹,鑊氣過了。🍹Dragon Rose $108賣相吸引,有火龍果肉和玫瑰花乾作裝飾,酒精濃度低,非常易入口😍,並帶有火龍果沙冰,很適合女孩子喝👍。

門口角落有兩張鞦韆,是打卡位,裝飾充滿新年氣氛。
中間是酒吧枱,座位分左右兩邊,皆是高枱,燈光較暗。

🤵🏻服務:上菜較慢。

晚市:沒有套餐。

🐔火焰烤雞 $328
燒春雞大小,首先會點火讓客人可以打卡,
之後職員會再切塊,
無論味道和口感都出色👍,
皮脆肉嫩多汁😋,帶有鼠尾草香,碟底有不少雞油,
所以雞本身已逼出油分,吃起來不油膩。

🐮蔥爆牛柳粒 $138

🍹Dragon Rose $108

2023-01-09
  • 招牌火焰烤雞
係諾士佛臺不嬲都有唔少西餐廳選擇,今次小編黎到一間環境唔錯嘅,淨係間餐廳名都已經比佢吸引到😬無論係情侶定係一大班朋友都好適合黎呢到吹水happy下🤪雖然佢係一間bar restaurant,但無論係野食定裝修都幾突出,連廁所都係襯返個名🤣酒類都有好多款式任君選擇,呢到仲有唔同類型嘅酒game,例如beer pong等等🥰.🐥火焰烤雞 $328呢道菜式絕對係呢到嘅鎮店之寶🤣店員呈上熱辣辣嘅烤雞之後會表演點樣令到隻雞著火🔥岩曬鍾意打卡嘅客人。之後店員會將隻雞拎返入廚房切件😎烤雞唔單只外脆內軟,肉質亦都好嫩滑,口感順滑,唔會好乾身🤤.🍟雙重芝士薯條 $88薯條份量十足,炸出黎亦都唔會見到好多油😜加上香濃嘅芝士鋪面🧀小食黎講真係好吸引,送酒一流,小編真係食到停唔到🙈.💰人均消費~$400.🍽味道:3.5/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:3.5/5💧衛生:3.5/5💰價錢:3.5/5
🐥火焰烤雞 $328
👨🏼‍🍳服務:3.5/5
💧衛生:3.5/5
💰價錢:3.5/5
  • 招牌火焰烤雞
同老公去寢宮提早慶生, 小食叫左黑松露薯條 ($78), 嘩! 好大盤, 有茄汁同埋沙拉醬, 未食已經聞到陣陣黑松露香, 但食落又唔係好覺, 拾到好處, 薯條炸得好好食, 除左好鬆脆, 最正係食到軟屬的薯肉, 唔乾身, 大推!跟住叫左個香草雙重芝士瑪格麗特薄餅$108, 其實係蕃茄芝士PIZZA, 餅底太燶, 整體不過不失. 最後試左個火焰烤雞 ($328), 果然係SIGNATURE, 一出場已經備受注目, 烤雞全隻企係到, 望住佢著火的一刻實在好有驚喜, 過程約30秒, 成個表演節目咁, 跟住侍應就會取走再斬件上. 嘩! 個雞脾出奇地滑, 成隻雞都皮脆肉嫩, 仲有少少迷迭香的回味, 值得推介. 餐飲我點左洋甘菊茶(Camomile tea: $50), 睇個價錢, 以為係成壺上可以慢慢歎, 點知原來係一小柸, 有點失望. 老公就好盡興, 試左麒麟啤酒Kirin Ichiban (Pint) $88, 佢話冲口而出有啖啖微醺味,感覺清爽獨特;之後再點多杯Little Creatures Dog Day’s (Pint) IPA $88,即充滿啖啖果香,感覺新鮮而厚實,滿有醇滑的質感

之後再點多杯Little Creatures Dog Day’s (Pint) IPA $88,即充滿啖啖果香,感覺新鮮而厚實,滿有醇滑的質感。
2023-01-05 31 瀏覽
今日約咗朋友去諾士佛台食飯,朋友話呢個地方好多餐廳都好適合收工之後去relax吓,去到果然見到好多餐廳選擇,我哋見到呢間餐廳好似幾舒服,所以就決定入嚟試吓。入到餐廳個環境昏暗,而且座位度好舒服,令人有一種好輕鬆嘅感覺。餐廳職員好快安排我哋入座,餐牌上好多唔同種類嘅選擇!黑松露薯條我哋點咗呢一個薯條,一路食下小食,一路傾吓計,真係一個唔錯嘅選擇,上菜嘅時候薯條特別大份,而且每條都炸到脆卜卜,配上黑松露醬汁,特別惹味,職員都好細心,配埋茄汁俾我哋沾,令到我哋可以有多種嘅選擇!避風塘炸魷魚鬚上菜嘅時候仲係熱辣辣,每一條魷魚鬚都充滿着避風塘嘅香味,而且口感非常彈牙,每一條都細細啖容易入口。經典卡邦尼意粉呢碟卡邦尼好香芝士味,而且煙肉份量都好多,每一啖都好creamy !! 份量啱啱好,可以俾我哋留返個胃食其他嘢。白酒辣椒蜆肉意粉呢碟意粉令到我哋都覺得有驚喜,蜆肉份量唔少,而且啖啖肉,意粉就充滿着黑椒味嘅香,同埋都有少少辣㗎,食得辣嘅朋友別必點之選!好快就清晒成碟意粉啦!

黑松露薯條

經典卡邦尼意粉

白酒辣椒蜆肉意粉
前幾日去諾士佛台飲嘢發現有間特色嘅酒吧餐廳一入去除咗有勁大嘅桌球枱中間仲有啲玩beer pong嘅枱加埋啲音樂氣氛超好 🎶 另一邊仲有啲主題sofa 位啱晒一大班朋友去飲酒食嘢 👍 飲品我哋叫咗Dragon Rose , 賣相超好👍各款酒都blend 得好好, 味道好夾而面頭仲有d 綿密嘅泡沫,增加層次感另外. 我同朋友都叫左呢度好出名嘅火焰烤雞店員會係客人面前表演燒雞成隻雞放上枱面再加埋火焰真係勁啱打卡📸 烤雞肉質非常嫩滑, 雞皮脆口呢種烹調方法仲令到烤雞超多肉汁😋我地都叫左夏威夷薄餅 🍕 Pizza 脆口得來, 面頭有超多芝士, 仲可以拉絲🤣整體來講, 呢度氣氛好好, 地方闊落食物同飲品同樣出色👍
前幾日去諾士佛台飲嘢發現有間特色嘅酒吧餐廳
一入去除咗有勁大嘅桌球枱
中間仲有啲玩beer pong嘅枱
加埋啲音樂氣氛超好 🎶
另一邊仲有啲主題sofa 位
啱晒一大班朋友去飲酒食嘢 👍

飲品我哋叫咗Dragon Rose , 賣相超好👍
各款酒都blend 得好好, 味道好夾
而面頭仲有d 綿密嘅泡沫,增加層次感
Dragon       Rose

另外. 我同朋友都叫左呢度好出名嘅火焰烤雞
店員會係客人面前表演燒雞
成隻雞放上枱面再加埋火焰真係勁啱打卡📸
烤雞肉質非常嫩滑, 雞皮脆口
呢種烹調方法仲令到烤雞超多肉汁😋

我地都叫左夏威夷薄餅 🍕
Pizza 脆口得來, 面頭有超多芝士, 仲可以拉絲🤣
夏威夷薄餅

整體來講, 呢度氣氛好好, 地方闊落
食物同飲品同樣出色👍
Dragon       Rose