2020-05-15
今日同兩個friend嚟到北角書局街呢頭覓食,呢度有好多港味餐廳🍴,一定啱晒我呢個淨係鍾意食香港野嘅朋友😋.黎到呢間~富怡粉麵專家,唔好以為淨係得粉麵,佢呢度有好多精美小食同埋傳統嘅牛雜都係好出名👍.🌟牛三寶~牛爽腩、牛肚、牛孖筋,一次過滿足晒三個願望牛爽腩~係牛腩嘅部位,肥瘦適中,亦係我地今餐最鍾意食嘅,食完,忍唔住叫多碟淨食添👍牛肚~師傅切得好細心,條條差不多大小,炆得非常之入味,不過就覺得略為咸咗少少,落返少DD鹽,就完美喇!牛孖筋~炆得好唸,咸度適中,睇得係廚師心機之作👍.🌟爽滑墨魚頭~ 真係冇改錯名,墨魚頭非常之爽和滑,因為墨魚頭係唔可以煮過耐,如果唔係會好韌,呢度完全冇呢個問題😍.🌟小食拼盤~蒜香炸雞翼黃金好香蒜香味,炸得好夠乾身,內裏食落好滑!~炸墨魚丸墨魚丸好彈牙,外面炸到金黃色,好欣賞配上泰式醬料,好夾!~鮮炸鯪魚球 一貫嘅彈口,外面層皮炸得香脆,食落中間仲有少少果皮添,😋老細完全冇孤寒,配過左一大碟蜆介俾我添!另外值得一提,除咗炸嘢每一碟都配有煮好嘅生菜,好爽口,依家啲菜咁貴,老細真係好大方!仲好好服務添,好熱情咁介紹餸菜👍☺️☺️
🌟牛三寶~牛爽腩、牛肚、牛孖筋,一次過滿足晒三個願望
牛孖筋~炆得好唸,咸度適中,睇得係廚師心機之作👍
🌟小食拼盤
~蒜香炸雞翼黃金
好香蒜香味,炸得好夠乾身,內裏食落好滑!
~炸墨魚丸
墨魚丸好彈牙,外面炸到金黃色,好欣賞配上泰式醬料,好夾!
~鮮炸鯪魚球
👍☺️☺️