🪄店名* #家家戶戶🔮地址* 尖沙咀金巴利街1B恆港中心地下1號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$359 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_韓國菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵韓國美食街餐廳以紅磚門面與韓文燈牌帶出韓過街角情調,店內微黃燈光映著斑駁紅磚牆及木質桌椅擺設,店內空間雖不大但瀰漫家常溫馨感。廚房飄來食物香味以及餐廳播放輕快歌曲,就好似去到韓國當地熱鬧飯廳!🍽️食物質素🍽️餐廳主打韓國家庭式料理,沒有浮誇擺盤,卻顯平凡簡單美。主打多款套餐組合,好似走入韓國家庭用餐。套餐配上多款小菜,以性價比爲主,好適合同朋友聚會的一間餐廳。👀評分💖💖💖💖💖🪄韓式牛肉石鍋飯套餐 109上桌瞬滋滋聲,原個石鍋呈上超熱辣辣!鋪滿嫩牛肉、芽菜蘿蔔絲及流心蛋漿,加上甜辣醬拌勻,焦香飯焦撈埋蛋液及肉香,每一啖都帶輕微脆脆感~套餐附海帶湯與四款小菜:泡菜爽脆、馬鈴薯絲算甜、豆腐滑嫩,飽足感100分!石鍋保溫力不錯 吃到最後一啖仍暖笠笠 👀評分💖💖💖💖🪄海鮮炸醬撈麵套餐$119黑豆味炸醬十分濃郁!
🪄店名* #家家戶戶

🔮地址* 尖沙咀金巴利街1B恆港中心地下1號舖🔮

🗾分店地區🗾 沒有分店

💰價錢$359 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🍽️食物質素🍽️

🪄韓式牛肉石鍋飯套餐 109

👀評分💖💖💖💖

🪄海鮮炸醬撈麵套餐$119

黑豆味炸醬十分濃郁!粗麵掛滿醬汁,拌炒蘑菇、魷魚、蝦仁及雜菜,鹹甜中帶海味鮮香,分量多到食吾曬。配菜醃蘿蔔酸甜解膩,餃子皮略軟但內餡多汁,套餐仲送韓國益力多,減輕膩感

🪄海鮮餅$98

外層酥脆帶油香,內裡塞滿魷魚、蜆肉與蔥段,海鮮多到傻,蘸點醋辣醬更提鮮。麵粉感稍重但無損整體滿足度,多人分享更過癮!

👀評分💖💖💖💖💖

🪄飲品-coke light$15 & peach milkis$16

吃辣必備罐裝冷飲!水蜜桃牛奶汽水甜香帶氣泡,意外解辣;Coke Light 零負擔清爽消暑👍

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️

海鮮炸醬撈麵套餐
韓式牛肉石鍋飯套餐
海鮮炸醬撈麵套餐
2025-05-07 0 瀏覽
今日去到尖沙咀韓國菜食🥰,搵左呢間勁有韓國煮家feel既餐廳🍴,裝修勁似入左去傳統韓國家庭到食野咁,環境舒服Menu都有好多唔同款式既套餐組合,好多都好吸引🤩,整體都好好食,好正宗既韓國美食🤤同朋友睇左,最後揀左2款勁似既,一個湯飯版,一個湯麵版🤣😆牛肉海鮮辣湯飯 & 牛肉海鮮辣湯鮮牛肉同海鮮都有齊🩷,仲有勁多蔬菜,口感勁豐富味道香香辣辣咁,好惹味,食得好過癮湯麵麵條口感,偏軟腍,都幾掛湯

同朋友睇左,最後揀左2款勁似既,
一個湯飯版,一個湯麵版🤣😆
牛肉海鮮辣湯飯 & 牛肉海鮮辣湯鮮
牛肉同海鮮都有齊🩷,仲有勁多蔬菜,口感勁豐富
味道香香辣辣咁,好惹味,食得好過癮
湯麵麵條口感,偏軟腍,都幾掛湯

每次想食韓國菜,腦海就會自動浮現出尖沙咀韓國街這個地方。今晚就和好友來到街頭的這間「家家户户」,主打家庭式韓食料理。每份套餐都很豐盛!光是前菜就有4款,分別是泡菜、蓮藕片、青瓜和芽菜,4款味道都是酸酸辣辣,令人相當開胃。另外也附有一碗海帶湯,湯頭鮮味都可以,不會過鹹。石頭鍋內,除了雞肉,還有生雞蛋、菠菜、紅蘿蔔絲等食材。和韓式辣醬一起拌匀,每一口飯的味道層次豐富,帶微微嗆辣感。鍋底蘊藏了不少飯焦,口感脆身帶焦香味。這一款前菜就有泡菜、醃蘿蔔片。同樣有海帶湯,但就多了一款餐前小食:炸餃子2隻。餃皮脆卜卜,包著豬肉、粉絲等餡料。炸醬麵條粗扁,能夠更掛汁,口感略帶煙韌。深色的炸醬味道帶甜香,夾雜魷魚、洋蔥等食材,但海鮮的份量不算多。
,主打家庭式韓食料理。

韓式雞肉石頭飯

。另外也附有一碗海帶湯,湯頭鮮味都可以,不會過鹹。

,帶微微嗆辣感。鍋底蘊藏了不少飯焦
,口感脆身帶焦香味。
海鮮炸醬撈麵

。餃皮脆卜卜,包著豬肉、粉絲等餡料。

炸醬麵條粗扁,能夠更掛汁,口感略帶煙韌

2025-05-02
韓式雞肉石頭飯
2025-05-02 0 瀏覽
尖沙咀金巴利街充滿住大大小小嘅韓國店舖,其中「家家戶戶」就係街尾嘅韓國料理的小餐廳。雖餐廳面積不大,會有小小逼,但食物味道OK。🍜牛肉海鮮辣湯鮮 $109湯加入蝦、青口、細蜆和魷魚,每一口都能感受到海鮮的鮮香。湯的辣度適中,湯面口感類似烏冬,相對有彈性。🍚韓式辣豬肉石頭飯 $109出哂煙嘅石鍋飯,調味非常到位,配料有芽菜、菠菜、蘿蔔絲、️生菜、生雞蛋等,辣味明顯但不過於刺激,令人食指大動。加上飯底輕微焦香,連豬肉同菜一齊食,層次豐富。如果選擇套餐,只需額外加$10,就可以試埋小食同飲品,性價比不錯。

🍜牛肉海鮮辣湯鮮 $109

🍚韓式辣豬肉石頭飯 $109

近排去咗尖沙咀嘅韓國街朝聖, 家家戶戶食韓國嘢! 🇰🇷🇰🇷叫咗兩個套餐, 韓式牛肉鍋🍲同雞肉石頭飯🍚, 仲有幾款韓式小食添! 🤩 牛肉鍋真係幾足料, 牛肉好多又嫩, 湯底都幾濃郁, 辣辣地幾惹味🌶️!入面仲有粉絲, 金菇, 豆腐嗰啲, 食完暖笠笠, 啱晒依家嘅天氣🌬️雞肉石頭飯都唔錯! 熱辣辣嘅石鍋, 加埋雞肉, 蔬菜同太陽蛋🍳, 顏色撈埋一齊食, 口感豐富, 而且個飯焦脆卜卜, 正呀😋小食方面, 有泡菜, 魚糕, 韭菜等等, h味道都幾正宗👍🏻, 我特別鍾意佢哋嘅泡菜, 夠晒酸辣醒胃🤤 韭菜就清新爽口, 同其他小食好夾!仲好得意每個套餐都送一支細細韓國益力多不過提提大家, 繁忙時間去嘅話可能要等位吓, 今次等左15分鐘, 唔算好耐, 有時經過都見到有人排隊㗎🙈

近排去咗尖沙咀嘅韓國街朝聖, 家家戶戶食韓國嘢! 🇰🇷🇰🇷

仲好得意每個套餐都送一支細細韓國益力多

2025-04-26
15 分鐘 (堂食)
  • 牛肉鍋
  • 韓式雞肉石頭飯
2025-04-16 15 瀏覽
🧡尖沙咀韓國菜式💛今日放假,同好朋友去尖沙咀食韓國菜 呢到裝修光線充足 乾淨舒適環境🤭👍🏻韓國家庭式風格好舒服🎎先黎個海鮮辣麵,話說辣嘢唔係咁岩我 ..但係見到個麵底幾特別,唔同啲辛辣麵嗰啲黃色公仔麵,令我有點好奇一試啦!海鮮辣麵夠辣,而個麵質似烏冬嘅感覺,綿綿地,唔會太過軟爛。內面有青口同蝦 海鮮夠大粒😙咬落去好有彈牙感,無雪味,真係新鮮。另外,叫左個牛肉石頭鍋飯,料好足夠,特別係個辣醬,啱食辣嘢嘅人,又夠辣 加埋 最吸引係個飯底焦得剛好,香脆好味道😋再加埋支韓國益力多.正呀😍👍🏻🍽️家家戶戶 (尖沙咀)📍尖沙咀金巴利街1B恆港中心地下1號舖
🧡尖沙咀韓國菜式💛

今日放假,同好朋友去尖沙咀食韓國菜
呢到裝修光線充足 乾淨舒適環境🤭👍🏻
韓國家庭式風格好舒服🎎

再加埋支韓國益力多.正呀😍👍🏻

🍽️家家戶戶 (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利街1B恆港中心地下1號舖
  • 韓式牛肉石頭飯
2025-04-15 35 瀏覽
放假喺尖沙咀搵食,朋友話介紹我去一間性價比高的韓國餐廳。呢間韓式料理餐廳的裝潢簡約,令人有置身於傳統韓國家庭享用韓國家庭式料理的感覺。食物方面,餐廳推出多款配搭的套餐組合,除了可以食到自己選擇的餐點外,也可以品嘗埋韓式小食、海帶湯及益力多。韓式辣豬肉石頭飯 – 天氣涼浸浸,連埋個石鍋上枱,吃時都仲係熱辣辣。拌飯內有流心蛋黃、生菜、芽菜同紅蘿蔔,連埋辣豬肉配上韓式甜辣醬撈勻食,十分惹味。石頭飯底更會有脆卜卜的飯焦,有種食緊煲仔飯的感覺。牛肉海鮮辣湯鮮 – 超大碗,估唔到個麵底係扁麵,夠煙靭,啱哂我口味。湯頭很鮮,辣度也適中。配料勁多,有青口、蝦、魷魚同蜆,仲有主角牛肉,最鍾意係加上大量爽口椰菜,令碗麵口感更豐富。跟餐仲要包埋兩隻餃子,同埋3款小食,又正又抵。
放假喺尖沙咀搵食,朋友話介紹我去一間性價比高的韓國餐廳。

2025-04-13
午餐
2025-04-14 57 瀏覽
喺尖沙咀嘅韓國街,有一間由韓國人主理嘅韓式料理餐廳,裝修好有韓式家庭風格,唔單止口味正宗,仲有好多韓國人幫襯,俾人一種身臨韓國嘅感覺。尤其係午餐時間,到訪嘅客人多到滿座,好熱鬧嚟嘅。叫咗牛肉鍋配白飯同韓式炸醬麵。牛肉鍋湯底鮮甜,滋味濃郁,啲金菇蔬冬菇、蔬菜同粉絲增添咗豐富口感,飲得出係用好多蔬菜熬製嘅湯底,真係令人回味無窮。啲牛肉煮得剛剛好,肉質鮮嫩多汁。至於韓式炸醬麵,有濃郁嘅黑豆味,配有魷魚、蝦仔、蜆等等海鮮,再加上兩隻炸餃子,絕對是一道令人驚艷的美食。如果加$10轉套餐,就可以享受到韓式前菜,例如酸蘿蔔、泡菜、醃牛蒡等等。最後仲有韓式益力多做甜品,真係一個物超所值嘅選擇。

2025-04-14 23 瀏覽
最近我拜訪了一間韓國料理餐廳,品嚐了他們的兩道菜:牛肉飯和韓式牛肉石頭飯。首先,牛肉飯嫩滑的牛肉在米飯上鋪陳,搭配著色彩繽紛的小菜,讓人食欲大開。牛肉的鮮香與米飯的柔軟相得益彰,每一口都十分滿足。餐廳的環境讓人感到舒適,彷彿置身於一個傳統的韓國家庭中,享受著溫暖的家常味道。接下來,韓式牛肉石頭飯。當牛肉石頭飯送上桌時,熱氣騰騰的石頭鍋發出滋滋聲,米飯底部微脆,牛肉融合了香醇的韓式醬料,味道濃郁。這道菜的多樣性也很吸引人。更讓我驚喜的是,套餐中還包含了益力多,完美地平衡了整個用餐體驗。總的來說,這兩道菜不僅讓我品嚐到了正宗的韓國風味,還享受到了餐廳舒適的環境與家庭式的服務。餐廳提供多款套餐組合,如果你也想體驗道地的韓國美食,這裡絕對值得一試!

2025-04-14 29 瀏覽
‘餐廳嘅燈光用咗暖暖嘅黃光,裝修都比較簡單 有種韓國家庭式嘅溫暖!泡菜豬肉烏冬泡菜酸辣同豬肉夾就一定㗎啦,套餐入面仲有4款小菜同益力多可以解下膩。🦑牛肉海鮮辣湯麵麵嘅質感似扁烏冬,湯底好濃唔會太辣。仲有好多海鮮 青口、蝦、蜆肉同魷魚,醃牛肉好入味,套餐內嘅炸餃子帶點胡椒香氣都幾惹味。📍 家家戶戶 尖沙咀金巴利街1B恆港中心地下1號舖環境🤍🤍🤍🤍🤍味道🤍🤍🤍🤍🤍打卡🤍🤍🤍🤍🩶抵食🤍🤍🤍🤍🩶

泡菜豬肉烏冬

打卡🤍🤍🤍🤍🩶
抵食🤍🤍🤍🤍🩶
1928 瀏覽
2025-04-09 192 瀏覽
同媽咪係尖沙咀行街街🤗行到飯點時間又要諗下食乜🤔見好耐都冇食過韓國野🤗所以就去左除左韓國街之外都有好多韓國嘢食嘅金巴利街🤗見到門口有好多人排隊,作為一個稱職嘅香港人一定要排埋一份啦🤣坐低睇餐牌就見到有好多款唔同組合嘅套餐最後我同媽咪揀左👇🏻🤣😋韓式牛肉石頭飯套餐每個套餐都有三至四款嘅配菜,媽媽個套餐就有泡菜、泡菜青瓜、辣醬腸仔、蓮藕😊仲有熱辣辣傳統嘅麻油紫菜湯😚個韓式牛肉飯配料好多口感好豐富☺️撈埋哂一齊食 正🤗😋海鮮炸醬撈麵套餐而我呢款呢就有泡菜、餃子、醃蘿蔔🤗呢碟炸醬麵好大碟,裏面仲有我最鍾意嘅蜆仔同埋墨魚仔☺️仲有仲有仲有每個套餐都有益力多㖭呀😍

😋韓式牛肉石頭飯套餐

😋海鮮炸醬撈麵套餐

2025-04-08 161 瀏覽
呢間餐廳係主打家庭式風格既韓式料理,令人有家的感覺🏠🥢海鮮炸醬撈麵定食 ($119)麵條滑順Q彈,醬汁味道濃郁,黑醬香甜適中,搭配新鮮的海鮮和蔬菜,口感非常豐富,完全唔苦😋🥢牛肉海鮮辣湯麵定食 ($119)湯底濃郁而帶有適中既辣度,牛肉鮮嫩,海鮮新鮮,佢既香辣令人追住黎食🤣 好快就清曬成碗🤣仲有,每個定食都韓式小菜同 「益力多」,真係好貼心😚而間餐廳開係韓國街既盡頭,食飽去行埋韓式超市都得😝

呢間餐廳係主打家庭式風格既韓式料理,令人有家的感覺🏠

🥢海鮮炸醬撈麵定食 ($119)
麵條滑順Q彈,醬汁味道濃郁,黑醬香甜適中,
搭配新鮮的海鮮和蔬菜,口感非常豐富,完全唔苦😋

🥢牛肉海鮮辣湯麵定食 ($119)
湯底濃郁而帶有適中既辣度,牛肉鮮嫩,海鮮新鮮,
佢既香辣令人追住黎食🤣 好快就清曬成碗🤣
仲有,每個定食都韓式小菜同 「益力多」,真係好貼心😚

而間餐廳開係韓國街既盡頭,食飽去行埋韓式超市都得😝
2099 瀏覽
早排同朋友收工想食韓國菜,所以去韓國街搵嘢食,去到韓國街就揀咗呢間韓國餐廳,餐廳走韓國家庭式風格韓式牛肉石頭飯套餐 $109套餐除咗有石頭飯,仲包括有韓式小菜.湯同益力多,非常豐富😍石頭飯以石鍋上枱,飯同牛肉.菜.芽菜.蛋再配搭韓式醬汁一齊撈,味道惹味,口感豐富😋純豆腐海鮮湯套餐 $99套餐除咗有豆腐海鮮湯,都係包括有韓式小菜.湯同益力多.豆腐海鮮湯配料包括有豆腐.蜆.魷魚.金菇同泡菜等等,湯非常入味😋海鮮餅 $98海鮮餅煎到金黃色,好香脆😍配料仲包括有魷魚.蝦同韭菜等等,唔使點醬汁已經好夠味👍🏻蜜糖蒜蓉韓式雞塊 $93雞塊炸到香脆😍雞肉嫩滑,雞塊沾滿蜜糖蒜蓉醬汁,好入味😋

韓式牛肉石頭飯套餐 $109

純豆腐海鮮湯套餐 $99

海鮮餅 $98

蜜糖蒜蓉韓式雞塊 $93
雞塊炸到香脆😍雞肉嫩滑,雞塊沾滿蜜糖蒜蓉醬汁,好入味😋
  • 韓式牛肉石頭飯
  • 海鮮餅
  • 蜜糖蒜蓉韓式雞塊
心血來潮想吃韓國菜,每次都會直接來韓國街,今次試的是人氣排隊小店,裝修走簡潔溫暖風格韓式牛肉石頭飯 $109加了10元轉套餐,附4碟小菜,昆布湯和1支益力多,泡菜自家製爽脆酸辣一上桌石鍋飯燒得熱騰騰,抓緊時間將生雞蛋和辣醬拌進雜菜飯中,牛肉份量十分足料,飯粒帶微焦脆口感,菠菜和芽菜解膩,好吃牛肉海鮮辣湯鮮 $119湯底鮮甜,以大量小蜆肉和小蝦仁熬制,整體味道香辣惹味,海鮮有魷魚,蝦和2隻青口,以及牛肉片,鮮即是烏冬,口感煙韌,推介出色的正宗韓國味道,會再來

韓式牛肉石頭飯 $109

牛肉海鮮辣湯鮮 $119

出色的正宗韓國味道,會再來
  • 牛肉海鮮辣湯鮮
2025-03-17 492 瀏覽
經過韓國街梗係要食韓國菜啦呢間都喺度好耐啦一於同朋友去食下先入面裝修都好有韓國屋企嘅感覺可以叫set或單點都得Set就會有益力多送,好開心🩷牛肉鍋set叫set好開心有唔同嘅前菜有海帶,青瓜,豆腐牛肉鍋黎到仲滾架,熱辣辣啱晒凍天氣食仲要有碗白飯可以撈牛肉湯一齊食牛肉鍋好正,好濃味,又有蔬菜食晒成個餐超級飽🩷海鮮炸醬撈麵set呢個前菜有黃瓜,泡菜,兩粒餃子仲有碗熱辣辣嘅海帶湯炸醬麵份量好多海鮮有魷魚,蝦食完又係好滿足
經過韓國街梗係要食韓國菜啦
呢間都喺度好耐啦
一於同朋友去食下先
入面裝修都好有韓國屋企嘅感覺
可以叫set或單點都得
Set就會有益力多送,好開心

🩷牛肉鍋set
叫set好開心有唔同嘅前菜
有海帶,青瓜,豆腐
牛肉鍋黎到仲滾架,熱辣辣啱晒凍天氣食
仲要有碗白飯可以撈牛肉湯一齊食
牛肉鍋好正,好濃味,又有蔬菜
食晒成個餐超級飽

🩷海鮮炸醬撈麵set
呢個前菜有黃瓜,泡菜,兩粒餃子
仲有碗熱辣辣嘅海帶湯
炸醬麵份量好多