2004-10-24 26 瀏覽
今晚媽媽麻雀耍樂後,帶埋我去食晚飯.7時到不用等位,好彩!!叫了幾個小菜,1)三先骨髓,2)炸鯪魚球,3)蟹肉扒豆苗,4)雞.太太們你一句我一句說煮飯經,又說下這幾個小菜的意見,我吸收不少.總括今晚的雞過了火,老了點.其他也算水準之作.因太太們談得太高興,只有我不斷的食.哈哈!! 又見門口大排長龍,快快結帳.
2004-09-23 18 瀏覽
晚飯時間食飯,等位都要等半個鐘,相信都有信証.叫了以下食品.1.鹽甑雞半隻($60),雞味足,很滑,很香雞味.2.醬皇爆日月貝($68),日月貝=元貝,很野味,蜜糖豆同蓮藕十分爽口,3.三鮮燜骨髓($65),骨髓十分入味.4.客家大煲翅($198).本來想飲炖湯,但售罄,又受不住耳仔軟,所以試了.都可以,翅很多,亦很重料.叫了3支汽水($10). 3位找數$401.免茶,免芥,免加一.真的很抵食.

2004-09-21 10 瀏覽
缺點如下﹕1)的臺好密﹐臺同臺之間根本冇路行。個侍應因為就住就住﹐所以將的湯倒“寫”左係我腳邊。2)冷氣唔夠。優點如下﹕1)秉承稻香集團的作風﹐的菜好大碟。2)的湯好好味﹐冇落味精。3)有些特別的菜色。詳細情況如下﹕鹽甑雞冇mug特別﹐用個瓦煲上﹐不過雞肉好嫩﹐味道適中。瑤柱濃湯白菜的菜好新鮮﹐不會煮得過熟﹐用湯浸住唔油膩。豬展瘦肉列湯﹐的湯真係好清﹐冇油﹐煲過的湯喳如瘦肉同鳳抓都唔“骸”﹐第一次幾乎食晒的湯渣。特別事項如下﹕隔離臺位穿西裝的哥哥仔﹐竟然大大聲話要個“客家悶雞”﹐佢對面位小姐即刻話﹕係“客家燜雞”。的中文差成甘﹐大開眼界﹗﹗
缺點如下﹕

2)冷氣唔夠。

優點如下﹕

1)秉承稻香集團的作風﹐的菜好大碟。

2)的湯好好味﹐冇落味精。

3)有些特別的菜色。

詳細情況如下﹕

鹽甑雞冇mug特別﹐用個瓦煲上﹐不過雞肉好嫩﹐味道適中。

瑤柱濃湯白菜的菜好新鮮﹐不會煮得過熟﹐用湯浸住唔油膩。

特別事項如下﹕

2004-09-19 0 瀏覽
其實免加一免茶芥都有一段日子,所以lunch飲茶都自不然會想黎哩度.有個四人套餐,四款指定點心,兩款小菜,一款粉麵飯,只係$200左右.仲有$10三枝氣水,幾抵食下.最鍾意個蛋角濃湯,好好味!但係環境幾嘈下同埋待應有時反應幾慢下.不過咁平,就算啦!
2004-04-11 15 瀏覽
同同事farewell,呢度飲茶,因為十幾人,安排左廳房俾我地,可惜就無乜人理,好多時要我地走出個房度搵人,服務麻麻。佢有D午巿餐,可以有幾款點心拼幾款小菜,好似幾抵,而且D點心都算OK。不過可能我地多人,叫左好多野食,最後夾硬食晒,每人$50,都算OK啦﹗
2004-02-21 1 瀏覽
actually it is first & main shop. but i just commended tuen wan shop. but this shop is also good. decoration is almost the same with tuen wan shop.