2024-01-06 232 瀏覽
近年注重身體健康,選擇飲品或食物都會多留意佢哋嘅功效,經數次個人測試發現每月某啲日子飲咗皇牌氣血茶同行氣活血黑糖茶對減低經痛有幫助,現在已習慣長期儲備幾包哩兩款茶喺櫃桶,以備不時之需❤️友人介紹寧神安睡茶對改善睡眠質素有幫助,不過我無哩方面問題,所以只係買嚟送禮用😆去補貨當日仲買咗杯水果茶即時飲用,雖然已經係少甜,但係依然都覺得有啲太甜😩有落新鮮紅肉火龍果、蘋果、橙、青檸仔、熱情果,不過味道都唔係好突出。

水果茶

外賣自取
水果茶
2023-10-11 374 瀏覽
通常找地方坐底Hea吓,都會諗咖啡店,但我其實唔係太喜歡飲咖啡,同埋搵位好難,次次都滿晒人。所以Moko呢間Hocha都係會去幫襯既。佢有個set係茶+蛋糕,我覺得都幾抵,無限制你點配,蛋糕都有幾款俾你揀。
皇牌血氣茶
紅莓慕絲蛋糕
2023-10-10
皇牌血氣茶
  • 皇牌氣血茶
2023-08-07 389 瀏覽
以中式養生茶為主題嘅茶飲店,又有位坐,可以去飲杯嘢hea吓▪️蘋果美顏茶本身想試皇牌氣血茶,但暫停供應,就揀咗蘋果美顏茶,可以美容養顏,同埋健胃消積。好足料,有蘋果乾、山楂、玫瑰等。叫咗少凍少甜,山楂味幾出,酸酸哋幾開胃。不過太多料就反而令到唔夠位放茶,唔係好夠飲好茶養生📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓123D及123E號舖
以中式養生茶為主題嘅茶飲店,又有位坐,可以去飲杯嘢hea吓

▪️蘋果美顏茶

好茶養生
蘋果美顏茶
2023-03-19 1016 瀏覽
叫左一杯蜜桃茶,見佢加啲糖漿,然後直接係個膠筒度針啲茶出黎,加三片罐頭桃片,全程一分鐘就整好,我都睇到眼突咁就$36?!張圖明明係新鮮桃切粒 名不符實…….早知去便利店水買一支樽裝桃茶………以後不會襯…….中伏!!!!!同養生完全無關係!唔明點解有人會幫襯………..定都係同我一樣第一次?早知飲返天仁啦佢唯一好係有位坐 不過得好少位我就冇坐咁嘅hea店可以開係moko有冇搞錯係咪疫情租金平左 求其有人租就唔理商店名質見附近多左勁多小食攤檔搞到好似屋村啲x展商場咁
叫左一杯蜜桃茶,
我都睇到眼突
咁就$36?!
張圖明明係新鮮桃切粒 名不符實…….
早知去便利店水買一支樽裝桃茶………
以後不會襯…….
中伏!!!!!
同養生完全無關係!
唔明點解有人會幫襯………..
定都係同我一樣第一次?
早知飲返天仁啦
佢唯一好係有位坐 不過得好少位
我就冇坐
咁嘅hea店可以開係moko有冇搞錯
係咪疫情租金平左 求其有人租就唔理商店名質
見附近多左勁多小食攤檔
搞到好似屋村啲x展商場咁

2023-02-27 915 瀏覽
奶油包放假無所事事就去試下一間一直好想試嘅茶店就係喺MOKO既好茶養生 就咁睇環境嚟講真係好舒服有D位仲可以叉下電岩晒同朋友坐低休息一下飲品既MENU方面雖然唔似外面既茶店咁多選擇但乜野都係貴精不貴多而且年紀有返咁上下飲下茶而唔係奶茶類既野都幾好奶油包選擇左士多啤梨MOJITO店員提醒有一個優惠$58就有野飲連蛋糕士多啤梨MOJITO飲落好清爽重點係冇藥水味而且唔會太甜個蛋糕奶油包要左既係紅莓慕絲蛋糕食落酸酸甜甜唔會太膩感覺清新值得下次再Encore
奶油包放假無所事事

唔會太膩
感覺清新
值得下次再Encore
2022-11-05 1140 瀏覽
好茶養生 @moko試食指數⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐️⭐️侍應態度⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·moko將好多舖位分拆成細攤位好茶養生poster好靚店內裝修係走灰白色的文青風路線座位安排幾好卡位之間用大大張易拉架相隔堂食免加一·多款果茶選擇店員有細心解釋各款茶的功效我哋選了凍青蘋果檸茶@36熱蘋果茶配玫瑰cake@58飲品估計係用糖漿所以冇得走甜(Come記有得全走)玫瑰cake賣相靚但味道及口感一般唔值@48配餐就感覺ok啲·飲品店格局唔錯店員亦nice飲品食品方面加強番少少品質期待下次的改善加油·599.Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
好茶養生 @moko
試食指數⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐️⭐️
侍應態度⭐⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
moko將好多舖位分拆成細攤位

凍青蘋果檸茶@36
熱蘋果茶配玫瑰cake@58
飲品估計係用糖漿
所以冇得走甜
(Come記有得全走)

玫瑰cake賣相靚
我哋599•Eat幫到你
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講

2022-10-22 824 瀏覽
在旺角東天橋站了兩小時,結果食白果,連太陽毛都看不到,晚上約了朋友未夠鐘,腳仔軟想找間cafe物體坐一會,在橋上看了一會openrice, 發現這間茶是養生感覺很特別,就打算去試試.到了moko, 看到它的位置和另一間茶店,本想打算比較看看,但由於見了這間茶店又有位坐,就立刻放下大背囊揀飲品去😆在皇牌茶和雪梨茶徘徊了一會,還是先試個皇牌,然後由於未吃午餐,所以打算叫多一個士多啤梨慕絲,豪一點,沒料到order收$58,猜想應該是有套餐優惠,真好彩.然後侍應問我要邊款蛋糕,原來沒有士多啤梨慕絲,那個像小籠包的是紅莓,士多啤梨是千層餅,然後另一個是玫瑰荔枝,玫瑰荔枝的組合看來很吸引,於是就要了這個.茶要了少冰少甜,溫度接近常溫,很好,不太甜,茶內有很多花,感覺很健康🤣🤣蛋糕也不太甜,荔枝清甜,$58抵.吃完蛋糕我攤屍攤喺度😌真係好攰.

皇牌氣血茶+玫瑰荔枝蛋糕

吃完蛋糕我攤屍攤喺度😌真係好攰.
2022-10-22
下午茶
皇牌氣血茶+玫瑰荔枝蛋糕
2022-09-26 758 瀏覽
新世紀廣場裝修後,新開了一間以中式養生茶為主題的茶店叫好茶養生。花草材料精選自世界各地,全天然、無添加色素、防腐劑。黑枸杞洛神花酸酸甜甜,甜度適中,非常好飲。氣血茶味道非常清新,補氣補血。
花草材料精選自世界各地,全天然、無添加色素、防腐劑。
黑枸杞洛神花
酸酸甜甜,甜度適中,非常好飲。
氣血茶
味道非常清新,補氣補血。
2022-09-23 467 瀏覽
「好茶養生」位於moko商場內,在一個corner位裡,唔捐窿捐罅嘅話都好難搵到。 飲品選擇都算係多,有中式養生茶、水果茶特飲、泡泡系列茶飲、銀耳露,仲有gelato同埋甜品,有凍飲亦有熱飲,不過既然係養生茶,咁就揀杯熱嘅試下先😊 買咗一杯熱桂花雪梨茶,既清熱潤肺又可養顏🤩,仲可以揀少甜👍🏻 加多$20配件小小的cake,不過得一個蛋糕選擇,就係玫瑰荔枝慕絲🌹 桂花雪梨茶🍐+玫瑰荔枝慕絲🌹 $58杯茶其實不錯,不過如果係用茶袋包住d料會好d,因為d桂花飄黎飄去,飲到成口都係,唔係個個都鍾意飲埋落肚😅😅 茶袋就可以解決到呢個問題,飲落都順d。 雖然叫咗少甜,不過都略嫌太甜😣😣 而個玫瑰荔枝慕絲就比較遜色,酸酸地係幾開胃,但係慕絲質感似落咗好多魚膠粉,叫慕絲有點不合適,而且餅底好唔夾,是一個失敗之作。 📍總括而言,養生茶可以再試下其他口味,甜品就不了。

桂花雪梨茶🍐+玫瑰荔枝慕絲🌹 $58
玫瑰荔枝慕絲

📍總括而言,養生茶可以再試下其他口味,甜品就不了。
2022-09-12
2022-08-26 618 瀏覽
停下來 呷口茶ꕀꕀ⇢ఌ 好茶養生ꔐ桂花雪梨茶($38)能看得見的真材實料ꕀ 有雪梨桂花菊花打開蓋子超美的菊花清潤解熱氣ꕀ而雪梨還可以養陰生津很適合女生喝啊微甜剛剛好ꕀ還能嚐到桂花香同雪梨清甜夏天不想喝熱的ꕀ來杯常溫剛剛好糖ꔐ士多啤梨千層酥 ($48)賣相的骰又可愛ꕀ忌廉小小一球拼湊出來的可愛層次感士多啤梨味不算非常濃郁是那種剛剛好的曖昧甜美感忌簾順滑很輕身ꕀ完全不膩口酥皮有合格ꕀ還能品嘗到的酥脆度是個不能少看的千層酥°o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧°在旺角可以坐下的茶飲店(ෆ˙ᵕ˙ෆ)真的很少啊絕對很適合逛完街休息一下
停下來 呷口茶ꕀꕀ⇢ఌ 好茶養生
ꔐ桂花雪梨茶($38)
能看得見的真材實料ꕀ 有雪梨桂花菊花
打開蓋子超美的
菊花清潤解熱氣ꕀ而雪梨還可以養陰生津
很適合女生喝啊
微甜剛剛好ꕀ還能嚐到桂花香同雪梨清甜
夏天不想喝熱的ꕀ來杯常溫剛剛好

ꔐ士多啤梨千層酥 ($48)
賣相的骰又可愛ꕀ
忌廉小小一球拼湊出來的可愛層次感
士多啤梨味不算非常濃郁
是那種剛剛好的曖昧甜美感
忌簾順滑很輕身ꕀ完全不膩口
酥皮有合格ꕀ還能品嘗到的酥脆度
是個不能少看的千層酥

在旺角可以坐下的茶飲店(ෆ˙ᵕ˙ෆ)
真的很少啊
絕對很適合逛完街休息一下
2022-08-24 370 瀏覽
喺依個咁熱嘅天氣下,出街好多時都會口渴想買吓嘢飲,今日經過新世紀廣場,見到有間健康養生茶店叫 【好茶養生Hocha.Elite】,就去試吓。😍Order咗桂花雪梨茶,清熱潤肺而且養陰生津,好啱夏天飲用。😋 另一杯皇牌氣血茶,理氣散瘀又暖宮驅寒,好啱女士飲。🥰另外佢哋仲有四款茶味雪糕,咁特別當然要試一試啦!😍 我哋order咗茉莉綠茶及焙茶2款雪糕,1個甜筒1個杯裝,2個味道茶味都好出又吾過份甜,最重要夠creamy又有口感。😋呢度真係飲得健康嘅好選擇, 好多花茶熱飲真係好適合女士養生。🥰

2022-08-24 271 瀏覽
🍽 好茶養生 (MOKO新世紀廣場) 📍地址: 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓123D及123E號舖💰只供參考💰人均$50😋各位有套餐優惠啊 一杯茶飲加甜品只要$58 以下為正價 識叫緊係叫套餐🫰🏻👉🏻蜜桃茶 $36叫咗少甜少冰 入邊仲有三片新鮮嘅蜜桃濃濃嘅茶香味 好清新同埋唔會有茶甘味 帶有甜甜嘅蜜桃味 吞完落去仲有啖茶味響個口到浪下浪下 覺得自己好健康👉🏻水果茶 $38響街外飲水果茶好易飲到茶葉嘅甘味 但呢一杯出乎意料地冇茶葉嘅苦澀味當中有超足料嘅生果 入邊有火龍果 蜜桃 香橙等等通常水果茶都只係飲到水果香而食唔到生果 但我竟然啜到一條火龍果 好正啊👉🏻玫瑰荔枝慕絲 $48食落口好香玫瑰味 玫瑰味嘅食物好易整到一陣番梘味 呢款慕絲值得推薦 食入口有陣清香既玫瑰味衝擊 味道唔會太甜之餘仲十分清香👉🏻紅莓慕絲蛋糕 $48酸酸甜甜 勁開胃 中間夾住有一層啫喱 連啫喱都帶有好香嘅紅莓味 誠意推介鍾意食酸嘢嘅人叫黎試啊好味指數: 3.5/5性價比: 3.5/5 環境: 4/5 裝修骨致 好岩打卡 好多雲石檯
🍽 好茶養生 (MOKO新世紀廣場)

💰只供參考

👉🏻紅莓慕絲蛋糕 $48

好味指數: 3.5/5
性價比: 3.5/5
環境: 4/5 裝修骨致 好岩打卡 好多雲石檯

✻茉莉綠茶 ($32)Gelato雪糕質地好細滑 茉莉綠茶味好清新~ 💚好香綠茶味 甜度適中 男朋友都讚好味 佢食得好快🤣🤣同埋黑色甜筒好特別😎✻玫瑰紅茶($32)雖然佢唔係紅色😳 但真係好香玫瑰同紅茶味玫瑰同紅茶味好match🌹☕️❤️ 我覺得呢間嘅gelato真心好味😋 推介✻士多啤梨 MOJITO ($38)除咗雪糕另外叫咗二杯嘢飲我揀咗士多啤梨 MOJITO🍓好香士多啤梨味同薄荷味 另外加咗氣泡水好清新解渴😆而且好大杯!✻冰糖雪梨銀耳露($36)男朋友好健康地揀咗杯熱飲🤣好足料好多紅棗片同雪耳真係好滋陰養顏 感覺上好健康😋 有少少似食緊中式糖水咁 都幾好味~

✻茉莉綠茶 ($32)
Gelato雪糕質地好細滑
茉莉綠茶味好清新~ 💚
好香綠茶味 甜度適中
男朋友都讚好味 佢食得好快🤣🤣
同埋黑色甜筒好特別😎
茉莉綠茶gelato

✻玫瑰紅茶($32)
雖然佢唔係紅色😳
但真係好香玫瑰同紅茶味
玫瑰同紅茶味好match🌹☕️❤️
我覺得呢間嘅gelato真心好味😋 推介

✻士多啤梨 MOJITO ($38)
除咗雪糕另外叫咗二杯嘢飲
我揀咗士多啤梨 MOJITO🍓
好香士多啤梨味同薄荷味 另外加咗氣泡水
好清新解渴😆而且好大杯!
士多啤梨 MOJITO

✻冰糖雪梨銀耳露($36)
男朋友好健康地揀咗杯熱飲🤣
好足料好多紅棗片同雪耳
真係好滋陰養顏 感覺上好健康😋
有少少似食緊中式糖水咁 都幾好味~
冰糖雪梨銀耳露
茉莉綠茶gelato
士多啤梨 MOJITO
冰糖雪梨銀耳露
  • 玫瑰紅茶gelato
  • 士多啤梨MOJITO
2022-08-19 159 瀏覽
放左工同朋友喺度chill 一chill 嘆下茶✨伯爵茶雪糕 $32滿滿嘅一球 好香濃嘅伯爵茶味 同埋有啲奶味 質感幾軟綿 👍✨玫瑰紅茶雪糕 $32本身以為係紅色但原來唔係🤣🤣 個cone 好香脆 雪糕嘅茶味都好香濃 唔錯😋✨桂花雪梨茶 $38桂花味超香 打開見到杯野飲真係好足料 見到有雪條 桂花菊花 甜度啱啱好 ✨冰糖雪梨銀耳露 $35見到呢個功用係滋陰養顏 生津潤肺 啱晒我呢啲貪靚嘅女仔飲 入面除左有好多銀耳露 仲有紅棗同杞子 好健康👍總括黎講味道唔錯 野飲好靚好多花花 好打卡able 😍環境都幾舒服 可以慢慢坐喺度邊飲茶邊傾下計 🥰味道❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️💔💰人均~$70
放左工同朋友喺度chill 一chill 嘆下茶

服務❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️💔

💰人均~$70
2022-08-18 106 瀏覽
天氣熱辣辣, 成日會心思思想飲凍嘢同食雪糕, 經過 ❥⧽好茶養生 ❥⧽, 真係可以一次過滿足曬2 個願望。店舖以灰色, 雲石紋為主, 走優雅路線, 有一半位置可以坐低飲嘢, 另一半就擺賣茶類產品。𓊈蜜桃茶 $𝟛𝟞𓊉 平時飲嘢真係好怕太甜, 呢度嘅蜜桃茶可以揀甜度, 少甜真係清清地, 我好滿意呢個甜度, 茶味同蜜桃味互相配合, 喺底仲有2 片新鮮蜜桃, 好味!𓊈青蘋果青檸茶 $𝟛𝟞𓊉 一飲呢杯青蘋果青檸茶, 就令我諗起綠色+透明嗰隻蛇仔糖, 感覺好得意, 即使無揀少甜, 味道都唔會太漏, 好解渴。𓊈茉莉綠茶意式雪糕 $𝟛𝟚𓊉 意式雪糕嘅牛奶同忌廉含量比普通雪糕低, 相對地比較健康, 綠茶味道濃厚, 口感順滑。𓊈焙茶意式雪糕 $𝟛𝟚𓊉 焙茶味道香濃, 揀咗脆筒, 脆卜卜, 連埋一齊食真係幾好食, 絕對唔會太甜太漏。✧✧ 整體飲品同雪糕都好好呀, 飲完/ 食完都唔會有罪疚感, 又可以慢慢坐 hea 吓, 真係唔錯!

𓊈蜜桃茶 $𝟛𝟞𓊉

𓊈青蘋果青檸茶 $𝟛𝟞𓊉