2013-06-02 1168 瀏覽
小妹很小会寫食評,但甘差既任飲任食既邊爐真係要同各位分享下1) 地方窄(同隔離枱座位背对背座),冷氣細(好多食客要攞住餐牌當扇pu)2) 選擇左番茄薯仔豬骨湯(完全無味無道同用清水打边爐無分别,話係豬骨湯但只見幾粒排骨代替猪骨所以完全無味道) ***食物尚算OK如此價錢下 (只是肥牛無牛味&好肥),雲吞最好味3) 服務態度差(傳菜既員工大大力放底食物,又不理通道狹窄放底食物時伸出一边腳出走廊,小妹被狠狠地click倒因而撞到隔離枱放在茶几上既冬瓜中, 好彩晤係好熱否則一定比佢燙傷, 傅菜員一声sorry都無仲要叫你小心d行路) ***見意各位老人家及小朋友不要自己出bar抬取飲品,可以叫服務員代取,因通道非常狹窄傳菜員又不理有冇人只顅横衝直撞,大家要小心小心!!!註:如对食物,環境及服務態度無要求,只是想填飽个肚及任飲可口可樂(啤酒無任飲要另叫),你可以選擇此店! 總结:就算不用$我都唔会再去此店,廢事换黎一肚氣
小妹很小会寫食評,但甘差既任飲任食既邊爐真係要同各位分享下

1) 地方窄(同隔離枱座位背对背座)
,冷氣細(好多食客要攞住餐牌當扇pu)

總结:就算不用$我都唔会再去此店,廢事换黎一肚氣
2013-06-02
(非會員)
2012-10-23 843 瀏覽
經常聽朋友講天悅打邊爐好抵食好多選擇, 今晚決定一試!整體黎講好好, 價錢便宜!任飲任食, 好值得再去食! 價錢方面:8:30pm入座可以打兩個半鐘都只係$92, 仲要$92係包埋加一收費, 依個價錢真係好抵唔係好多度可以食到!湯底方面:湯底有好多選擇, 叫左招牌款蕃茄薯仔湯底!蕃茄味好濃, 配搭肉類海鮮都好夾好好味, 打到一半, 如果覺得淡味左記得加新鮮蕃茄落去!食物方面:款式真係好多, 無見過有酒樓咁多款式!差唔多有過百款食物任選!岩哂咩都想食嘅人!野食唔係得行貨, d款式比較新穎特別, 好似有鴕鳥肉, 羊肉, 田雞, 雞翼,牛筋牛腩菜類青綠乾淨, 連白菜仔都無沙咖!打邊爐配料 (蔥花,炸蒜,生蒜)等任點唔洗另加錢!好多酒樓都做唔到依樣!特別推介:鮮蝦雲吞, 好新鮮, d蝦好大粒彈牙爽口, 又漲卜卜, 果然係招牌!     鱔片, 生串蝦, 生蠔, 生魚片 夠新鮮!飲品方面:野飲都算多選擇有各式汽水, 1JAR自家制檸檬利賓納同菊花蜜, 味道幾好, 又夠凍, 岩哂打邊爐飲!服務方面:服務員都幾快手快腳, 見到吉碟就會收, 又會幫人換碟唔洗咁污糟!又會主動幫我地加水, 飲品見我地
經常聽朋友講天悅打邊爐好抵食好多選擇, 今晚決定一試!
整體黎講好好, 價錢便宜!任飲任食, 好值得再去食!

價錢方面:
依個價錢真係好抵唔係好多度可以食到!

湯底方面:
湯底有好多選擇, 叫左招牌款蕃茄薯仔湯底!
蕃茄味好濃, 配搭肉類海鮮都好夾好好味,
打到一半, 如果覺得淡味左記得加新鮮蕃茄落去!

食物方面:
菜類青綠乾淨, 連白菜仔都無沙咖!

鱔片, 生串蝦, 生蠔, 生魚片 夠新鮮!

飲品方面:
野飲都算多選擇

服務方面:
又會主動幫我地加水, 飲品見我地飲完1 JAR 會問你再飲咩野, 唔洗自己叫或者出去拎
野食黎得都幾快, 點完等一陣就會有

總結:
真係好值得推介!抵食!味道好!

憑良心, 打邊爐野食好多度都差唔多, 但係小肥羊或稻香就會係雙倍價錢喇

置樂都唔係好遠, 係市中心行過去只係15分鐘!好方便!
天氣開始涼!黎緊應該會成為飯堂喇!
2012-10-19
  • 鮮蝦雲吞
  • 鱔片
  • 生串蝦
  • 生蠔
  • 生魚片
2012-10-21 611 瀏覽
置樂天悅晚上打邊爐,已經食過無數次,一向我都好鍾意去呢間食野,因為地方方便自己,食物ok,價$平。但經過今次後,我以後一定唔會再去。食野時間2個半鐘,果晚我同朋友,一行6人去打邊爐,一坐落,當然叫飲品,再寫湯同食物,寫20樣嚟10樣,重要有d唔係我地點的,都無所謂,食到7788,叫佢比紙我地再寫,佢唔太願意,重話我地擔心厭舊,我朋友指住話,呢d唔係我地叫嫁。(我地6個人,坐細枱,所有嘢都放小枱仔,得返幾碟嘢,唔通唔可以再叫),當食物嚟的時候,我覺得佢地在串我地,佢比咗我地寫食物張紙我地對清楚,是否我們叫的,果時已有點唔高興,分明(串)我地姐,都理到,繼續食,唔知我地大食定份量小,又食到差唔多,再問佢攞紙,佢又響唔願意的情況下,比紙我地,到食物嚟咗無耐。佢走過嚟,一手想取走我地小枱的食物,我地說:剛來的。佢就話我地只剩10分鐘,我地為有只攞起菜啦,因最快熟。好快,單來了,要我們先結賬。到踏正2個半小時,即有第二個人走來,説夠鐘,如不是要每位各加$30。我本吃住食物,即問佢,是否要即走,佢景說"係",我地即放下手上口上食物,攞好自己野即走。走後,越想越氣,你雖然平,又可能做左成日辛苦,但無理由用呢d態度。好生氣,好生氣,以後我一定唔去😡😡😡
30 分鐘 (堂食)
2012-10-02 415 瀏覽
我們去過天悅不下數十次,每次都很滿座,座位很快便爆滿…不過多人還多人,侍應們的記性及態度真有商榷餘地。今日我們是第一批入座,根本還沒有很多顧客,所以都不用等位,一去到固然先寫湯底,再立即點菜,怎料眼見附近比我們還要遲來的人已在食得津津有味,我們卻連醬料都沒有,於是找一位呀姐問問…她聽罷理也不理,還理直氣壯說:「執緊啦,人地到先梗係快d啦!」我們便說:「我們是第一個來到的,就算遲,都沒有理由其他人已在吃,我們甚麼也沒有。」但那位呀姐卻行了開去,沒有跟進,連入廚房問一下都沒有。於是便再找一位經理check,不用兩秒已成盤拿了出來,如果不問,是否就一直呆等!另外,每一次找人落單都要等很耐,明明有人行過,但卻視若無睹,就算落了單,卻永遠執漏執少…響鈴要寫紙兩次;雲吞水餃點了兩次都沒有,要親自叫經理去取;汽水分別叫了不同侍應、起碼兩至三次才拿到來;豬大腸點了幾次都no show…唯一快就是埋單!希望有關方面可以改善一下,多客人固然容易甩漏,但不等於可以忽略,我們不是白吃的,今次真有點貼錢買難受的感覺,是次經歷十分不愉快
我們去過天悅不下數十次,每次都很滿座,座位很快便爆滿…

2012-10-01
2012-09-16 275 瀏覽
估不到呢間酒樓會咁多人,咁都唔使未夠鐘就熄火,趕人走及話我地浪費食物,第一次嚟打边爐,6:30—9:00時段已好多人等位,遲了五分鐘酒樓話打俾我兩次冇人聽,我电話冇电,跟住話要7:30先有位,最離奇係我d朋友已入左去及都話酒樓打抂左兩次俾我,咁点解唔叫我入去仲話我要等到7:30呢???見到枱上有兩搾飲品,檸蜜菊花蜜,好甜,檸檬利賓納佢地話冇味的,原來呢兩搾飲品係仕应放低的,已經話左唔飲,仕应話大把喎!講番食物先,選擇都多的,肥牛好肥,鮮牛肉寫了几次先有,都okay的,鯇魚片,魚滑爽口,雲吞好多蝦好爽口好味,四宝丸有芝士,蟹子,黑椒牛丸,墨魚丸好彈牙好味的,仲有生根,響玲都ok,仲有生蝦,生蠔都算新鲜,炸魚皮全包上另俾10元,珊瑚蚌要38元碟,都要追先嚟,都好味的,ok大碟,彈牙爽口,其他的都屬平均的,汽水任飲,有好多選擇,可樂,七喜,橙汁.......等等我地叫仕应攞—罐可樂,佢攞了兩罐嚟仲話我地好快就飲,放係度先,咁都得!!食到8:30左右就話我地9:00夠鐘,跟住要埋單個爐自動熄火,話set左兩個鐘,但明明任食2.5小時,8:45就話我地夠鐘,我地話都未夠9:00,之後就不停係度倒

我地叫仕应攞—罐可樂,佢攞了兩罐嚟仲話我地好快就飲,放係度先,咁都得!!食到8:30左右就話我地9:00夠鐘,跟住要埋單個爐自動熄火,話set左兩個鐘,但明明任食2.5小時,8:45就話我地夠鐘,我地話都未夠9:00,之後就不停係度倒數,咁就唔好話任食2.5小時啦
2012-09-08
2011-02-27 208 瀏覽
本來想在家HOTPOT,但懶, 不如去天悅雖然覺得愈來愈一般, 但102/位不加一, 著實比到其他地方吃便宜得多。好記得1-2年前佢D野食幾好的, 新鮮多選擇, 個別食第仲好出色不過而家成本上漲, 好明顯質素做不到, 價錢也上了一點。湯底一般般飲品好淡, 所以叫汽水算了。依然幾好吃的有雲吞, 墨魚丸其他都是一般大路HOTPOT的水準, 粟米唔甜。蠔好差下, 蝦甜但有D假老實講, 100元一位, 明天而家食肆的難處的,但食完滿足唔到吃HOTPOT的慾望

本來想在家HOTPOT,但懶, 不如去天悅

不過而家成本上漲, 好明顯質素做不到, 價錢也上了一點。

湯底一般般
飲品好淡, 所以叫汽水算了。

依然幾好吃的有雲吞, 墨魚丸
其他都是一般大路HOTPOT的水準, 粟米唔甜。
蠔好差下, 蝦甜但有D假

老實講, 100元一位, 明天而家食肆的難處的,
但食完滿足唔到吃HOTPOT的慾望
2011-02-26
2010-12-20 170 瀏覽
天寒地凍夜晚9點半黎到拎飛,等左5分鐘就有位,入到去感覺d 坐位好迫,可能場地太細又想做多d 生意~講返食物,揀左鴛鴦湯底(沙爹&豬骨),兩個都好味,豬骨夠清,沙爹有少少辣,焯完d 食物唔駛點豉油已經夠晒味。任食火鍋order 3 round 野食,記憶中order 左以下食物:肥牛:夠新鮮,唔錯蠔:焯完之後縮晒水,仲細過粒芝心丸駝鳥肉:好淋,又係好好味墨魚滑:正!鯇魚腩:呢個好滑好鮮好好味呀!魚皮:都係要焯左先好食鮮蝦雲吞:大大隻蝦,兼且冇"叔"味算係咁免費任飲order 了1楂利賓立&1楂菊花密~其餘菜類、丸類、菇類都唔錯,夠新鮮,所以整體黎講呢間打邊爐真係平靚正呀!!!

肥牛:夠新鮮,唔錯

蠔:焯完之後縮晒水,仲細過粒芝心丸

駝鳥肉:好淋,又係好好味

墨魚滑:正!

鯇魚腩:呢個好滑好鮮好好味呀!

魚皮:都係要焯左先好食

鮮蝦雲吞:大大隻蝦,兼且冇"叔"味算係咁

免費任飲order 了1楂利賓立&1楂菊花密~
2010-12-15
5 分鐘 (堂食)
2010-07-06 141 瀏覽
不用一百蚊任點任食任飲打邊爐, 真的不是到到有 自己住的這區就有一個好選擇, 我和朋友閒時都會去幫襯下汽水任飲, 但我發覺飲得太多就吃不到太多, 所以都只是一罐起, 兩罐止, 仲要不要在最初時飲, 這個是我們的秘訣xDDDDDDDDDDDD食物方面, 雲吞, 水餃, 蝦是會比較好吃, 水發魷魚就是我至愛, 其他是一般貨式, 不過說是一般, 但選擇也頗多, 除了一般的肥牛, 菜丸類, 其他的如鴕鳥肉, 窩筍, 羊肉, 魷魚, 田雞, 雞翼, 雞腳, 牛筋牛腩, 這些食物也不是到處有啊飲品除了汽水, 還有調制了的飲品, 例如利賓納, 紅莓汁等, 不過發覺溝水溝太多了, 淡得很, 朋友飲了還會肚痛, 還是點回汽水比較好以前除了糖水, 還有椰汁糕送, 現在椰汁糕要$8蚊耶, 不過要錢的話就不吃了, 又不是十分好吃而服務方面, 不要有期望好了~~
不用一百蚊任點任食任飲打邊爐, 真的不是到到有
自己住的這區就有一個好選擇, 我和朋友閒時都會去幫襯下

而服務方面, 不要有期望好了~~
  • 打邊爐
  • 水發魷魚
  • 雲吞
2010-06-30 83 瀏覽
平時打邊爐都係去開置樂既一間幾十蚊任嗌果道打,第一次係酒樓打,貴少少,不過都唔錯,有可樂飲呢道d野食其實都唔錯,新鮮度唔錯,d丸冇咩霉呀果類啦,款多,菜都幾新鮮,個湯底又夠香,個湯底都幾多元化tim,好主動加水,d野黎得ok快,唔會好似置樂某間專sell打邊爐既食店咁誇張跌爐嘛!好安全今日係朋友生日,幫我地雪住個cake,而且冇額外收費tim
平時打邊爐都係去開置樂既一間幾十蚊任嗌果道打,
第一次係酒樓打,貴少少,不過都唔錯,有可樂飲

唔會好似置樂某間專sell打邊爐既食店咁誇張跌爐嘛!好安全

今日係朋友生日,幫我地雪住個cake,而且冇額外收費tim
2009-12-06
2010-01-25 45 瀏覽
相約放工後, 一起到屯門打邊爐, 就天悅抵食就分前後腳到埗嘩, 一如傳聞中多人不過, 朋友未到, 等一下也ok入咗去就開始計時, 梗係等齊人才入去好d終於在6點45分入去了. 友人未到, 我們便先吃第一轉- 最喜歡的是芝士丸及芝士腸, 雖然不是很特別, 但本來就是自己愛吃的東西- 也有肥牛- 有鱔, 有蝦,也頗新鮮- 最buy 的係, 野飲任叫, 實在抵食可惜, 因為太努力吃, 所以沒影相...其實也只不過是火煱, 但是若吃同樣的東西, 在小肥羊或稻香, 就是雙倍價錢了.  要排隊 入場2.5 hours便要交枱 service – 有咁多人幫襯, 都有求必應, 算是不錯.火煱任食 88/person, 滿6人, 第7人免費(so, 那天76/person)這個價錢, 選不錯了...我就係剛好7人, $76/人...嘿更抵
相約放工後, 一起到屯門打邊爐, 就天悅抵食
就分前後腳到埗
嘩, 一如傳聞中多人
不過, 朋友未到, 等一下也ok
入咗去就開始計時, 梗係等齊人才入去好d
終於在6點45分入去了. 友人未到, 我們便先吃第一轉
- 也有肥牛
- 有鱔, 有蝦,也頗新鮮
- 最buy 的係, 野飲任叫, 實在抵食
 要排隊
入場2.5 hours便要交枱
我就係剛好7人, $76/人...嘿更抵

• 芝士腸
  • 芝士丸
2009-12-19 52 瀏覽
琴晚係班會打邊爐,經過揀選左之後就考慮去天悅畀了一個任飲任食又平又抵食的晚上沙律,凍檸賓,菊花蜜都有,仲要係任點,正不過豉油有d辣..最緊要唔洗加一就好啦xdd我地叫左鴛鴦湯底同埋蕃茄薯仔湯底,唔錯好多round,差唔多咩都食咁濟..野食又多野揀又幾好食,特別係芝心丸,蟹子丸,肥牛同羊肉2.5鐘頭基本上食咩都得,今次真係好好拆番餐,食幾飽都值得*v*不過服務方面就一定要扣分,因為係埋數既時候有個收銀姐姐竟然話唔識計要我地d未成年既人自己計..而且佢超串囉環境方面,由於太多人既關係,所以係比較迫我地就黎20個人想兩張枱拍埋一齊個部長唔比,好可惜ps:等位都等左接近2個鐘,仲要冇得訂位,下次要好早好早黎先得!
琴晚係班會打邊爐,經過揀選左之後就考慮去天悅
畀了一個任飲任食又平又抵食的晚上

沙律,凍檸賓,菊花蜜都有,仲要係任點,正
不過豉油有d辣..最緊要唔洗加一就好啦xdd
我地叫左鴛鴦湯底同埋蕃茄薯仔湯底,唔錯
好多round,差唔多咩都食咁濟..
野食又多野揀又幾好食,特別係芝心丸,蟹子丸,肥牛同羊肉
要我地d未成年既人自己計..而且佢超串囉
環境方面,由於太多人既關係,所以係比較迫
我地就黎20個人想兩張枱拍埋一齊個部長唔比,好可惜
食飽啦~
2009-12-18
食飽啦~
  • 全部連飲品
2009-12-07 35 瀏覽
看見很多芺臉, 便說服老婆去攞位. 點知, D食物差到離譜, 叫了鷄和牛肉, 但食落口完全冇肉味, 真係唔知佢D肉是甚麼物質.D牛肉放落水煮了很長時間, 還有(滑)??? 完全冇道理. D羊很鞋, 冇羊味,其他嘢都很差很差, 無論點都唔會有下次. 雖然$88唔算平又唔算貴, 但係食物質素只可用來形容. 要食平嘢, 我絶對會介紹"嶺南大學中菜龐", 一至六$58, 雖然食物選擇不多, 但乾淨有肉味.還有, 我食完已感到肚痛, 回家要食正露丸. 各位到光顧, 請小心.
看見很多芺臉, 便說服老婆去攞位.

雖然$88唔算平又唔算貴, 但係食物質素只可用[劣,劣,劣]來形容. 要食平嘢, 我絶對會介紹"嶺南大學中菜龐", 一至六$58, 雖然食物選擇不多, 但乾淨有肉味.

2009-12-04
2009-11-24 14 瀏覽
第3次去啦 保持到水準, D蝦真係好新鮮, 我地4個人食o左有20-30 隻 好滿足芝心丸 -- 正羊肉片 -- 夠騷,好味栗子 -- 甜,以前椰汁糕係送架 , but 宜家要收$ + 吾好食anyway , 整體上都not bad 會再去 ...
第3次去啦

好滿足
芝心丸 -- 正

羊肉片 -- 夠騷,好味

栗子 -- 甜,

以前椰汁糕係送架 , but 宜家要收$
+ 吾好食

anyway , 整體上都not bad

會再去 ...
2009-11-08
  • 蝦, 芝心丸,羊肉片,栗子
2009-08-19 29 瀏覽
點解天悅可以咁抵?置樂同美樂兩間都食過,老老實實, 打邊爐任食質素都係咁上下,但佢可樂任飲, 又咩都有得食, 最正係連油炸鬼都有!湯底點了蕃茄豬骨,嫌唔夠鮮, 再點了幾碟鮮蕃茄放落去煲,完全發揮了任食既精神, 盡興而回.
點解天悅可以咁抵?
置樂同美樂兩間都食過,
老老實實,
打邊爐任食質素都係咁上下,
但佢可樂任飲,
又咩都有得食,
最正係連油炸鬼都有!
湯底點了蕃茄豬骨,
嫌唔夠鮮, 再點了幾碟鮮蕃茄放落去煲,
完全發揮了任食既精神, 盡興而回.

• all
2009-06-25 17 瀏覽
天悅 打邊爐沒什麼特別 虧朋友一番好意的介紹本來我跟朋友早到 向來都知道天悅多人等位so先跟A侍應說 我們有十二個人 其他後到(當時還有其他侍應在門口)誰不知 A侍應 混亂了事情是這樣的:「我同友人拎位 大約半分鐘左右 另一班青年人 隨後而到心諗好在拎定位姐 如果唔係要等好耐!A侍應向著那一班青年人問:係咪一齊?意指是否和我們同一枱?但是那一班青年人 誤會意思?"是否他們8個人一齊?"因為部長正在安排叫12個人的進來當我們坐下A侍應 竟走回來我說"佢地(那一班青年人)話佢地先WO!"什麼!! 8個人不同12個人的呢?!侍應忘記誰的先後次序難道?!令我們有點不快但勝在我們有自家製造的歡樂但Customer Service仍差到不行..因為任食2個半鐘 大約十點 部長問我地加唔加鐘十蚊加一個鐘?唔加..部長就話:「咁埋單啦WO咁!」有朋友說 先前 之前有張單落野食全部冇到 仲會唔會黎!?部長:「冇架啦 任食兩個鐘嗎 唔會黎架啦」但係我地落單果陣到仲未十點 9點左右 走單個個忿忿不平「出面好多人係到等位!!!!下次先再黎坐啦」2個男人和那個男部長 向著我們說什麼我們在計數嗎 有說不走嗎?!感

天悅 打邊爐
沒什麼特別 虧朋友一番好意的介紹
本來我跟朋友早到 向來都知道天悅多人等位
誰不知 A侍應 混亂了
事情是這樣的:
「我同友人拎位 大約半分鐘左右 另一班青年人 隨後而到
心諗好在拎定位姐 如果唔係要等好耐!
A侍應向著那一班青年人問:係咪一齊?
意指是否和我們同一枱?
但是那一班青年人 誤會意思?
"是否他們8個人一齊?"
因為部長正在安排
叫12個人的進來
當我們坐下
A侍應 竟走回來我說"佢地(那一班青年人)話佢地先WO!"
什麼!!
8個人不同12個人的呢?!
侍應忘記誰的先後次序難道?!
令我們有點不快
但勝在我們有自家製造的歡樂

但Customer Service仍差到不行..
因為任食2個半鐘 大約十點 部長問我地加唔加鐘
十蚊加一個鐘?唔加..
部長就話:「咁埋單啦WO咁!」
有朋友說 先前 之前有張單落野食全部冇到 仲會唔會黎!?
部長:「冇架啦 任食兩個鐘嗎 唔會黎架啦」

但係我地落單果陣到仲未十點 9點左右 走單
個個忿忿不平

什麼
我們在計數嗎 有說不走嗎?!
感覺有點好像說我們是只是坐 不吃那樣子

Attitude應該這樣的嗎?! 虧你還是個部長來的呢?!

算了 人地打開門做生意 難道有生意不做嗎?!
姑且結帳 去吃個糖水
走到出門口 只有兩個人在等位