最近旺角新開左一間日式燒肉店,聽講係燒烤堂嘅新餐廳,去到見到menu價錢都幾抵,又有多款和牛食,就叫左十幾樣野慢慢嘆🤣店員上菜好快,基本上叫完唔洗點等就有得食😁 牛類燒肉我會推介嘅係🐮🥩✅黑毛和牛小排✅和牛壽喜燒✅和牛沙巴當呢幾款牛肉味濃,油花好靚,啖啖都入口即溶咁,食完有好幸福嘅感覺🥹 和牛壽喜燒比較有gimmick,店員會用火槍燒熟牛肉,再沾上撈左壽喜燒汁嘅蛋液,好有日本風味🥹✅免治和牛多士呢款唔係燒肉但我覺得都係必叫🤭 用牛油烘/煎過嘅多士,夾住半生熟嘅免治和牛,再配上芥末沙律醬,外脆內軟🥪除左牛類之外,餐廳都有例如五花腩,豬頸肉等豬類,仲有雞脾肉可以燒。另外,仲有一系列沙律,日式飯,小食等等。非燒肉類嘅推介會係:✅紫菜月見丼顧名思義即係紫菜蛋飯🤣 材料簡單但味道一d都唔簡單,飯係煙煙韌韌嘅日本米,上面舖左滿滿嘅日式紫菜,中間嘅蛋黃橙黃色好靚,撈起飯黎好有蛋香而且仲甜甜地,一向唔係好食飯嘅我都chur哂成碗😋😋😋✅黑糖菠蘿食左咁多燒肉難免飽飽滯滯,所以最後用左黑糖菠蘿黎作結,菠蘿輕燒過帶酸甜,面頭嘅黑糖有燒到焦糖化左少少脆口,一流嘅甜品👍🏼

✅黑毛和牛小排
✅和牛壽喜燒
✅和牛沙巴當

✅免治和牛多士

✅紫菜月見丼

✅黑糖菠蘿
  • 和牛壽喜燒
呢間係新開嘅樓上日式燒肉店🔥,肉質新鮮肥美、仲有($28起)抵食月見丼🤑,小編今次幫大家試左大部份食物 (用生命寫食評🐷),以下係私心推薦:-1️⃣「京蔥燒鳥丼🥚🐔($38)」呢個世界級!雞肉嫩滑,配上香燒京蔥、月見蛋黃、燒汁,撈飯一流!🤤~Douburi with chicken and Japanese yolk👍🏻-2️⃣「紫菜月見丼🍙🥚 ($28)」呢個只係紫菜 x 蛋嘅組合都唔錯~ Douburi with dried seaweed and Japanese yolk👍🏻-3️⃣「厚切牛舌芯👅($48)」👍🏻4️⃣「薄切牛舌👅($28)」👍🏻厚個款超厚切、好嫩好爽好肥美,薄個款都肥美香口,both jeng😈~Grilled Beef Tongue-4️⃣「和牛五花🥩($68)」👍🏻5️⃣「黑毛和牛牛小排🥩($78)」👍🏻佢地嘅牛肉都好香牛味,肥美程度岩岩好!🇯🇵~Grilled beef-6️⃣「和牛壽喜燒🥩🥚🍚($88)」店員會係你面前燒,再沾上蛋汁,配上飯,牛肉入口即溶~ Sukiyaki 👍🏻-7️⃣「免治和牛多士🥩🥪($88)」幾抵食,炸牛肉餅好香~Minced wagyu sandwiches
1️⃣「京蔥燒鳥丼🥚🐔($38)」
2️⃣「紫菜月見丼🍙🥚 ($28)」
3️⃣「厚切牛舌芯👅($48)」👍🏻
4️⃣「薄切牛舌👅($28)」👍🏻
4️⃣「和牛五花🥩($68)」👍🏻
5️⃣「黑毛和牛牛小排🥩($78)」👍🏻
6️⃣「和牛壽喜燒🥩🥚🍚($88)」
7️⃣「免治和牛多士🥩🥪($88)」
8️⃣「松露牛油果沙律🥑🥗($58)」
好香松露油味!牛油果夠熟~Avocado truffle salad👍🏻
9️⃣「唐揚雞髀🍗($28)」
咁平咁大份點搞🤯,炸到外脆內嫩,配黑松露芥末醬~Japanese deep-fried chicken 👍🏻
京蔥燒鳥丼
京蔥燒鳥丼
2022-12-17 47 瀏覽
旺角再有新的日式燒肉店進場,主打平民日式燒肉的 - 大眾燒肉酒場。從大門口看到應該還未正式開張,但已經人山人海。.開業在旺角中心的通菜街一座美食商場內,很方便。以日式懷舊風裝修,地方比想像大,有兩個大的用餐區。或許還是新開業,菜單選擇上不算太多。主打各類燒肉,賣點應該特高的性價比,以同類的日式燒肉店來說,定價可說是相當相宜。.➿燒肉✿ 黑毛和牛小排 💲78✿ 薄切牛舌 💲28✿ 厚切牛舌芯 💲48✿ 牛肋肉 💲58✿ 西班牙黑毛豬 💲28一口氣點了很多款不同的日式燒肉,單價最高的是黑毛和牛小排,雪花分佈平均,油脂感最重,肉味最濃。一向滿喜歡厚切牛舌芯,貪其有口感,但這裡的薄切牛舌也不遜色,比厚切的水準更高。也點了一客西班牙黑毛豬,基本上是半肥瘦的豬腩肉部位,啖啖油脂香氣。.➿特色主食✿ 和牛壽喜燒 💲88餐牌最有特色的是有和牛壽喜燒,跟一般的關東、關西壽喜燒不同,這一份應該說是火炙和牛壽喜燒飯。一客有兩大片雪花紋美美的和牛,服務員先以火槍將和半火炙至半生熟的狀態,再加上壽喜燒汁調味,最後送於飯面上。甜甜的和牛油脂感滿滿,齒頰留香。.✿ 豬油叉燒飯 💲38要數全晚最喜愛的菜式,不得一提這
➿燒肉
牛肋肉
➿特色主食
✿ 和牛壽喜燒 💲88
✿ 豬油叉燒飯 💲38
要數全晚最喜愛的菜式,不得一提這一客外表平實,但甚有驚艷感的豬油叉燒當。豬油、豉油配飯這個配搭是極端邪惡但也無比的好吃。半肥瘦厚身叉燒,配搭海量芫茜及蔥花,是全晚的VIP菜式。
✿ 免治和牛多士 💲88
免治和牛多士用了免治和牛碎,炸成吉列肉餅狀。麵包烘得香脆,大大份絕對是飽肚之選。
✿ 黑糖菠蘿 💲18
最後送到的是作為飯後甜點也滿不錯的黑糖菠蘿。鮮菠蘿加上焦糖提升甜度,酸酸甜甜的,是正評之作。
黑糖菠蘿
➿飲品
青檸梳打 💲28
咸檸七 💲22
不專業食評 IG nei.foodie
2022-12-17 36 瀏覽
冬天終於到啦♥️凍冰冰最好就係食熱辣辣嘅嘢✔️周圍都好多人有牌等太肚餓又凍頂唔順見到呢間新開張嘅冇乜人就衝左入去食。好少有餐廳有我平時鍾意食嘅嘢,水牛芝士、黑松露、和牛、雞泡魚乾 可以同時出現開心到癲咗😭♥️😭♥️😭♥️😭♥️特別有驚喜嘅係個蕉糖波蘿,味道酸酸甜甜,食到成口牛味時袋返粒平衡返個味覺一流💯開頭叫咗幾點份量好似好小咁後來先發現全部都好厚身,食到一半已經頂唔順超飽,最後朋友燒熟晒啲嘢打包咗2盒拎走😆

2022-12-17 24 瀏覽
🔻厚切牛舌芯$48邊位烤到微焦食得😍牛舌爽口彈牙又多汁👍🏻-🔻和牛沙巴當$98位於牛肩中心最靚嘅一舊稀有部位呢個部位唔單止肉味香濃, 肉質淋滑而且油花好似蜘蛛網一樣用黎燒好正!-🔻果漬牛肋肉$58醃汁有少少甜味食落鬆軟唔會韌🔻黑毛和牛小排$78肉質細嫩,油脂部分燒香後油香四溢又不膩😚燒過後肉香及油香發揮得淋灕盡致🤤入口即融,充滿和牛獨有嘅香氣,令人無法抗拒🥰唔再多加調味料都足夠🔻和牛壽喜燒 $88店員輕輕一燒後再拌入溫泉蛋同醬汁內🥚再放上飯呈上蛋汁令和牛入口更細滑和牛油香豐富入口即融🤤🤤🔻免治和牛多士$88一份四件,算係超值之選!牛油、特製醬汁、和牛加埋就係絕配🔻紫菜月見丼$28飯上有一隻溫泉蛋鋪滿海苔絲撈勻蛋汁後好好食香口開胃,配埋燒肉一齊食真係正到爆!-🔻薄切牛舌$28牛舌本身已用鹽及黑椒醃好簡單一燒就食得-🔻冷泡白桃烏龍茶$12🔻日式檸檬茶$22-💬價錢貼地,出品亦有水準

🔻厚切牛舌芯$48
邊位烤到微焦食得😍
牛舌爽口彈牙又多汁👍🏻
🔻和牛沙巴當$98
位於牛肩中心最靚嘅一舊稀有部位
呢個部位唔單止肉味香濃, 肉質淋滑
而且油花好似蜘蛛網一樣
用黎燒好正!

🔻果漬牛肋肉$58
醃汁有少少甜味
食落鬆軟唔會韌

🔻黑毛和牛小排$78
肉質細嫩,油脂部分燒香後油香四溢又不膩😚
燒過後肉香及油香發揮得淋灕盡致🤤
入口即融,充滿和牛獨有嘅香氣,令人無法抗拒🥰
唔再多加調味料都足夠

🔻和牛壽喜燒 $88
店員輕輕一燒後再拌入溫泉蛋同醬汁內🥚
再放上飯呈上
蛋汁令和牛入口更細滑
和牛油香豐富入口即融🤤🤤

🔻免治和牛多士$88
一份四件,算係超值之選!
牛油、特製醬汁、和牛
加埋就係絕配

🔻紫菜月見丼$28
飯上有一隻溫泉蛋鋪滿海苔絲
撈勻蛋汁後好好食
香口開胃,配埋燒肉一齊食真係正到爆!
🔻薄切牛舌$28
牛舌本身已用鹽及黑椒醃
好簡單一燒就食得
🔻冷泡白桃烏龍茶$12
🔻日式檸檬茶$22
💬價錢貼地,出品亦有水準
2022-12-16
  • 和牛壽喜燒
📍大眾燒肉酒場 (旺角) 今次嚟到一間新開嘅日式燒肉店,餐廳新到連招牌張紙都未搣走😂,就等我率先為大家試吓!餐廳嘅座位好闊落,坐得好舒適,食物方面雖然款式唔算多,但勝在價錢非常親民👏,質素都有返咁上下!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️薄切牛舌($28) 牛舌份量好多👅,肉質富有彈性,燒完好爽口~ ▪️和牛壽喜燒 ($88) 店員會喺我哋座位隔離即場火灸和牛😍,兩大塊色澤明麗、油脂分佈均勻嘅和牛被火槍燒至半熟後🔥,會再蘸上蛋漿同壽喜燒醬汁,最後會配埋白飯一同奉上。和牛油脂香豐富,肉質鮮嫩,入口即溶,配埋醬汁同蛋漿好正,超滿足!▪️吉列免治和牛多士 ($88) 多士烤得好脆身🍞,仲有好香嘅牛油味,夾住超厚身嘅吉列免治和牛,賣相好吸引!🥰免治和牛牛味香濃,而且仲好多汁!▪️和牛霜降·赤身盛 ($88) 呢款和牛係會高質素啲嘅,🤩和牛嘅紋理好靚,肉質軟腍,食落油香滿溢,牛味濃郁!▪️手切封門柳 ($48) 封門柳肉質嫩滑👍,唔需要額外調味都已經好香,而且超抵食!▪️松露雞肉 ($28) 雞肉好嫩🐥,燒完後都唔會太過鞋,而且最特別係佢嘅醬汁,好香松露味,而且有少少辣辣地咁,食落好惹味!▪️CP雞軟骨 ($38
📍大眾燒肉酒場 (旺角)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️薄切牛舌($28)
牛舌份量好多👅,肉質富有彈性,燒完好爽口~

▪️和牛壽喜燒 ($88)

▪️吉列免治和牛多士 ($88)

▪️和牛霜降·赤身盛 ($88)

▪️手切封門柳 ($48)
封門柳肉質嫩滑👍,唔需要額外調味都已經好香,而且超抵食!

▪️松露雞肉 ($28)

▪️CP雞軟骨 ($38)
雞軟骨炸得好酥脆,食落好有咬口,啖啖都脆卜卜😆,配埋沙律醬食好正!

▪️芝士年糕 ($28)
入面內餡嘅芝士味好香濃🧀,仲要係流心㗎,咬落煙煙韌韌咁,好滋味!

️▪️黑糖菠蘿 ($18)
菠蘿面頭有一層薄薄嘅黑糖,燒完後黑糖變得好脆,🍍配埋酸酸甜甜嘅菠蘿一齊食好過癮!

▪️紫菜月見丼 ($28)
每逢食燒肉我都會好想食紫菜月見丼!!🤤丼飯上面佈滿紫菜,而且有一粒超級誘人嘅蛋黃,將佢哋撈勻之後,再加上剛剛燒好嘅燒肉,😈係超邪惡之選!超🈵足!

▪️豬頸肉 ($28)
豬頸肉嘅色澤好粉嫩🐷,肉質有彈性,食落好爽口,建議可以燒耐啲,咁就會更加香口啦!

▪️水牛芝士沙律 ($48)
食咗咁多燒肉,梗係要食返個沙律解一解膩~ 🥗沙律嘅汁酸酸地咁好開胃,入面仲有好多水牛芝士同小蕃茄,整個配搭好清新!

▪️冷泡白桃烏龍茶($12)
🍵味道清新,解膩一流!

▪️可爾必思 ($28)
味道酸酸甜甜咁,正常發揮!

▪️百香果梳打 ($28)
味道唔會太甜,果香濃郁!

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli21樓1A號舖
Shop 1A, 1/F, Deli2, 1A-1L Tung Choi Street, Mong Kok
以日本風鬼怪牆紙作裝潢主打大眾化價錢就吃到日式燒肉(ᯅ̈ )份量唔算多但都符合性價比 可以一次order幾款肉肉吃 質素都很不錯喔怕唔夠飽仲可以嗌埋月見丼飯.ᐟ‪‪.ᐟ.▫和牛沙巴當 $98▫和牛霜降赤身盛 $88▫黑毛和牛小排 $78▫厚切牛舌芯 $48牛牛佔肉類選擇的大半每碟大約有4-5塊 紋理分明𖦹‎.𖦹‎⸝⸝⸝厚度剛好 有肉感之餘牛味濃厚 頗不錯的尤其推介沙巴當即上肩里脊肉 充滿油香!.▫味噌五花 $28▫松露雞肉 $28燒肉點少得豬五花 而且兩款都好抵食調味正好 味道都好香濃入味‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝.▫免治和牛多士 $88和牛多士竟然$100都唔洗用烘過的多士夾住厚厚的吉列免治和牛外層脆身 內裡卻充滿油香肉感 口感豐富!.▫和牛壽喜燒 $88同樣有店員為我們用火槍燒和牛٩(๑•ㅂ•)۶輕輕燒過幾下後 沾上特調壽喜燒蛋液醬汁 有些黑松露味 蠻喜歡的🥰 而且肉質軟嫩 味道濃厚好惹味 配飯粒吃正好!.▫紫菜月見丼 $28有四款迷你丼 揀左月見丼!滿滿的紫菜碎圍住美美的月見蛋·͜· 撈勻後再配肉肉吃很香口desu.▫芝士年糕 $28▫黑糖菠蘿 $18還點左兩款小食 芝士年糕質地煙韌再抹
以日本風鬼怪牆紙作裝潢
主打大眾化價錢就吃到日式燒肉(ᯅ̈ )
和牛沙巴當

▫厚切牛舌芯 $48

牛牛佔肉類選擇的大半
每碟大約有4-5塊 紋理分明𖦹‎.𖦹‎⸝⸝⸝
厚度剛好 有肉感之餘牛味濃厚 頗不錯的
尤其推介沙巴當即上肩里脊肉 充滿油香!
和牛霜降赤身盛

▫味噌五花 $28
▫松露雞肉 $28
燒肉點少得豬五花 而且兩款都好抵食
調味正好 味道都好香濃入味‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝
▫免治和牛多士 $88

和牛多士竟然$100都唔洗

用烘過的多士夾住厚厚的吉列免治和牛
外層脆身 內裡卻充滿油香肉感 口感豐富!

▫和牛壽喜燒 $88

同樣有店員為我們用火槍燒和牛٩(๑•ㅂ•)۶
輕輕燒過幾下後 沾上特調壽喜燒蛋液醬汁

有些黑松露味 蠻喜歡的🥰 而且肉質軟嫩
味道濃厚好惹味 配飯粒吃正好!
▫紫菜月見丼 $28
紫菜月見丼

有四款迷你丼 揀左月見丼!
滿滿的紫菜碎圍住美美的月見蛋·͜·
撈勻後再配肉肉吃很香口desu
▫芝士年糕 $28
▫黑糖菠蘿 $18
芝士年糕

還點左兩款小食 芝士年糕質地煙韌
再抹上煉奶 有夠邪惡的(ᯅ̈ )
還有輕輕燒過的黑糖菠蘿 香甜多汁
紫菜月見丼
芝士年糕
1K
2022-12-15 104 瀏覽
新開嘅燒肉店 , 聽講係愛店燒烤堂嘅姊妹店, 所以更有信心試下, 價錢幾大眾化唔貴, 其中𝖲𝖺𝗉𝗉𝗈𝗋𝗈生啤只係 $28😍 不過就細杯過燒烤堂d, 而冷泡烏龍茶大杯都只係$12豬油叉燒丼 $38豬油會用另外用鐵兜裝住俾你加熱, 連同埋醬油, 俾客人憑自己喜好倒. 叉燒丼用左日式叉燒, 半肥瘦煮得軟腍, 配埋豬油醬油, 勁邪惡京蔥燒鳥丼 $38燒過香蔥猛加入味嫩滑雞肉同埋雞蛋超下飯, 味道偏濃不過都唔錯和牛壽喜燒 $88雪花紋理嘅薄切和牛, 店員會即席用火槍炙燒🔥並把加有松露醬同醬汁嘅生蛋黃攪勻, 把和牛捲起蘸上壽喜燒蛋液, 再放於白飯上.和牛口感軟嫩, 牛肉味香濃, 油脂分佈均勻, 配上壽喜燒蛋汁就更滑嫩而香🤤 剩低嘅壽喜燒汁可以留低,點其他肉厚切牛舌芯 $48/薄切牛舌 $28雖然薄切$28 有一大碟好抵, 但厚切好食好多🤤 更有口感嚼勁同香. 所以再黎應該都只會叫厚切和牛沙巴當 $98Google 先知原來Zabuton 係牛肩部中心嘅位置. 呢款油花較多而均勻, 睇到成片係淺淺紅色, 咬開油脂肉汁爆發, 入口即溶和牛五花 $68牛五花相對地無沙巴當咁肥膩但都見到雪花紋理, 油脂

豬油叉燒丼 $38

京蔥燒鳥丼 $38

和牛壽喜燒 $88
雪花紋理嘅薄切和牛, 店員會即席用火槍炙燒🔥

厚切牛舌芯 $48/薄切牛舌 $28

和牛沙巴當 $98
Google 先知原來Zabuton 係牛肩部中心嘅位置.

和牛五花 $68
牛五花相對地無沙巴當咁肥膩但都見到雪花紋理, 油脂豐盈而口感軟嫩, 快炙燒幾秒就食得🤤 好食又更抵食

松露雞肉 $28
雞肉已調味調味, 另配上松露醬truffle 味都幾香

味噌五花 $28
⁣呢個就係黃色個一片片, 醃得醬料太重手偏咸, 麻麻哋

牛肋肉/手切封門柳$58/$48
牛肋肉帶點咬勁都唔錯. 封門柳就係最深紅色個款, 覺得可能岩打邊爐多d, 無咩油脂個肉味覺得麻麻.

味淋魚干 $38
甜甜哋, 係我喜歡下酒菜, 每次見到都忍唔住點

野菜五盛盒 $28
包括左有南瓜、冬菇、小甜薯🍠、大蔥🥬及菠蘿🍍各兩件都幾抵食

黑糖菠蘿$18
菠蘿焦糖燒得外脆, 菠蘿燒完更香甜

Overall 呢間燒肉店嘅牛肉都幾高質而定價, 食過覺得真係唔貴幾高CP值😆 想食燒肉會番兜
  • 和牛五花
  • 厚切牛舌芯
  • 豬油叉燒丼
2022-12-14 748 瀏覽
偶然發現的新店🫢又一間值得大家去試,性價比真是超級高的一間和牛燒肉店😍超級推薦!✅鹿兒島和牛! 色澤超粉嫩,入口充滿油脂加上蛋汁, 完全係牛精既享受!佢地既和牛價錢完全唔貴,幾十蚊就食到,而且份量唔算小!抵食~✅另外西班牙里毛豬同豬頸肉燒完又香又脆!肉質爽得來味道好出好濃!一定要試✅豬油叉燒丼,豬油撈飯夠晒邪惡,豬油浸透每粒飯,配上厚切叉燒😍完全入口即溶一樣,正到不得了!順帶一提佢佢既生啤只係$28 杯🍺配埋燒肉簡直一流!
偶然發現的新店🫢

又一間值得大家去試,性價比真是超級高的一間和牛燒肉店😍

超級推薦!
✅鹿兒島和牛! 色澤超粉嫩,入口充滿油脂

順帶一提佢佢既生啤只係$28 杯🍺配埋燒肉簡直一流!

2022-12-13 124 瀏覽
旺角新開燒肉店以單點形式點菜 價格相當親民 牛肉類選擇特別多 推薦必點! 和牛壽喜燒🐂 有兩大片油脂均勻的和牛店員用上火槍即場燒出滿滿牛脂油香伴均壽喜燒汁及蛋黃 配搭一口米飯超美味鍾意食牛舌的薄切厚切款式都要一試吧 黑毛和牛小排肉質好香淋和牛霜降.赤身盛 更係入口即化 高質之選仲有得食生牛肉刺身呢 豬肉類點咗豬頸肉同西班牙黑毛豬都好重豬味 肉質相當好松露牛油果沙律牛油果好夠熟 沙律菜調味清新又好味免治和牛多士香脆多士夾著厚度好足嘅免治和牛肉 飽肚感up豬油叉燒丼先將豬油加熱淋上叉燒丼便可 味道超香唐揚雞脾炸得唔錯而且份量好多 配以黑松露沙律醬黑糖菠蘿當作甜品也不錯飲品點咗日式檸檬茶及鹹檸七都係大大杯 夠抵飲
旺角新開燒肉店

黑糖菠蘿
當作甜品也不錯

飲品
點咗日式檸檬茶及鹹檸七都係大大杯 夠抵飲

又到12月飯局特別多🤪今日搵左間新野,見到張餐牌幾抵食,所以叫左好多款野試下高唔高質。位置係通菜街,地鐵站行過黎都算方便▪️厚切牛舌 $28、牛肋肉 $58、和牛五花 $68、黑毛和牛牛小排🐂 $78牛五花最靚仔,入口軟腍;牛小排肉味較濃;雖然佢叫厚切牛舌,但係黎到係薄切🤣牛肋肉切成一粒粒,醃製過,帶少少筋▪️西班牙黑毛豬 $28、豬頸肉 $28、味噌五花 🐖$28豬肉油脂都較多,食落唔韌,燒豬五花果陣要有啲技巧,因為比較薄,容易燒過龍▪️松露雞肉🐓 $28雞肉醃得好入味,辣辣地,不過食唔出松露嘅味道,份量偏多,抵叫👍🏻▪️松露牛油果沙律🥗 $58燒得多肉都要食番啲菜,松露加牛油果出奇地夾▪️生菜🥬 $28、泡菜 $15雖然燒肉感覺比較日式,但係有生菜同泡菜揀🤣包住生菜食清新,感覺冇咁油膩▪️京蔥燒鳥丼$38、紫菜月見丼🍚 $28推介燒鳥丼!雞肉嫩滑,配埋日本蛋好夾,食燒肉都要食番少少飯,多啲飽肚感😆▪️味淋魚子🐟$38薄脆香口,配啤酒一流▪️CP雞軟骨 $38、唐揚雞脾🍗$28兩款都炸得唔油膩,外層炸得好脆,等緊啲肉熟嘅時間食下呢啲就最啱🤪▪️黑糖菠蘿🍍$18食完發現唔夠喉,應該叫多幾串🤣如果大片啲會

▪️松露雞肉🐓 $28

▪️松露牛油果沙律🥗 $58
燒得多肉都要食番啲菜,松露加牛油果出奇地夾

▪️生菜🥬 $28、泡菜 $15

▪️京蔥燒鳥丼$38、紫菜月見丼🍚 $28

▪️味淋魚子🐟$38
薄脆香口,配啤酒一流

▪️CP雞軟骨 $38、唐揚雞脾🍗$28

▪️黑糖菠蘿🍍$18
食完發現唔夠喉,應該叫多幾串🤣如果大片啲會更好,加左黑糖甜味幾柔和

▪️青檸梳打 $28、百香果梳打🍹$28
青檸梳打味道唔甜,比較解膩;百香果梳打果汁感較重,偏甜

旺角又開咗新嘅燒肉店啦🍗大眾燒肉酒場係燒烤堂嘅新品牌餐廳 本身燒烤堂嘅質素都好高 今次嚟呢度都係冇失望🤩而且同樣都係勁抵食 樣樣都係幾十蚊一碟 忍唔住叫咗勁多款▫️和牛壽喜燒第一款係食呢個 店員會幫手處理 首先將雞蛋同燒肉汁拌勻 再用火槍燒和牛 燒好後點汁再同白飯一齊食🍚▪️薄切牛舌$28一碟有勁多片 咁抵梗係叫兩碟🤪雖然薄但係唔會乾 燒兩燒就食得 ▫️手切封門柳豐富肉汁💦而且牛味特濃▪️黑毛和牛小排油脂均勻🐂口感柔嫩軟稔▫️和牛霜降。赤身盛必食🥹入口有溶化感覺 但唔會覺得太油膩 味道出眾▪️西班牙黑毛豬燒起嚟有微焦效果 超香🤤特別鍾意脂肪部份▫️味噌五花調味做得唔錯🐖唔使再點燒肉汁 味道都好突出 我哋用特登叫咗碟生菜 用嚟包豬肉食 可以降低油膩感▪️松露雞肉本身嘅調味已經好惹味🐔配松露醬汁亦都好夾另外仲叫咗幾款特式熟食▫️免治和牛多士有驚喜🤩肉質好軟嫩 麵包烘過夠鬆軟 仲搽咗牛油 味道層次好豐富▪️豬油叉燒丼我去食客家菜都成日食豬油撈飯🙊邪惡但勁滿足 呢度當然與別不同 日式做法 厚切叉燒加埋大蔥 味道特香▫️CP雞軟骨至愛嘅炸物🫶🏻雞軟骨好大粒 份量亦好多 ▪️黑糖菠蘿菠蘿新鮮又鮮甜🍍外層黑糖脆脆地 兩者夾

▫️和牛壽喜燒
▪️薄切牛舌
▫️手切封門柳
豐富肉汁💦而且牛味特濃
▪️黑毛和牛小排
油脂均勻🐂口感柔嫩軟稔
▫️和牛霜降。赤身盛
必食🥹入口有溶化感覺 但唔會覺得太油膩 味道出眾

▫️CP雞軟骨
至愛嘅炸物🫶🏻雞軟骨好大粒 份量亦好多
▪️黑糖菠蘿
菠蘿新鮮又鮮甜🍍外層黑糖脆脆地 兩者夾埋酸甜度啱啱好
燒烤堂的新分支燒肉餐廳,已到訪多次的燒烤堂就在樓上,食物可以單點或者套餐,單點來說也不會很貴,餐牌的食物選擇不算很多,如果跟朋友多人來吃的話基本可以全部都試齊🤭⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<薄切牛舌> $28<黑毛和牛小排> $78<和牛壽喜燒> $88<和牛霜降 赤身盛> $88<和牛沙巴當> $98<松露雞肉> $28<野菜五盛合> $28牛肉的種類比較多,差不多每個部位也有點來試,當中最推薦是和牛沙巴當,果然價錢最貴質素也最好,油脂分布明顯比其他部位均勻,另外牛舌一碟只需$28價錢很實惠!試了同樣是$28的松露雞肉,質素比想像中要好,燒熟後肉質尚算嫩滑,還有一大碟松露醬可以沾!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<免治和牛多士> $88<芝士年糕> $28<黑糖菠蘿> $18<味淋魚干> $38除燒肉之外也有些即食小食,想飽肚一點可以點免治和牛多士,中間夾的是吉列免治和牛,有別於一般夾的牛扒!不

<薄切牛舌> $28

<免治和牛多士> $88
<芝士年糕> $28
<黑糖菠蘿> $18
<味淋魚干> $38
除燒肉之外也有些即食小食,想飽肚一點可以點免治和牛多士,中間夾的是吉列免治和牛,有別於一般夾的牛扒!不少得最愛的芝士年糕,一定要配上煉奶才是最好吃,軟糯的年糕包著流心芝士!

<百香果梳打> $28
<冷泡白桃烏龍茶> $12
飲品挺大杯價錢也不貴,百香果梳打或冷泡白桃烏龍茶都是啤酒杯的sɪᴢᴇ,這兩杯都挺適合解膩!

2022-12-11 36 瀏覽
♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】大眾燒肉酒場 @【地區】#Dr_eat_旺角【類型】#Dr_eat_燒肉 #Dr_eat_日式【價位】中價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】日式燒肉────────────────────【環境/服務/衛生】。以「木」為主題嘅日本木系裝潢。好有日本居酒屋Feel.【牛肋肉 $58】。牛助肋肉嘅口感鮮嫩。油花均勻,燒熱後與牛肉互相溶合。肉汁豐盈又帶濃濃嘅牛肉香.【黑毛和牛小排 $78】。頂級級別嘅黑毛和牛。雪花紋路均勻。建議燒至5-7成熟。細膩油花四散,入口即化,香味濃郁,大推.【和牛壽喜燒 $88】。即叫即燒,仲要係即場燒製。以火槍微燒薄身和牛。淋上壽喜燒汁及日本生雞蛋液,增加嫩滑度。配搭上一口米飯減低油膩感.【和牛霜降。赤身盛 $88】。為黃金比例5:5一半赤身一半霜降部位。前者肉質濃厚肉質細嫩。後者油脂豐盈入口即溶。兩者合而為一,不肥不膩.【松露雞肉 $28】。醃料加入松露元素。為嫩滑雞肉增添左松露獨特嘅香氣。更富層次感.【松露牛油果沙律 $58】。新鮮沙律菜,入口清爽。加上牛油果嘅綿密口感。松露獨特香氣,好有層次感.【生菜

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【用餐時段】晚市
【餐廳主打】日式燒肉
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。以「木」為主題嘅日本木系裝潢
。好有日本居酒屋Feel
【牛肋肉 $58】
。牛助肋肉嘅口感鮮嫩
。油花均勻,燒熱後與牛肉互相溶合
。肉汁豐盈又帶濃濃嘅牛肉香

【黑毛和牛小排 $78】
。頂級級別嘅黑毛和牛
。雪花紋路均勻
。建議燒至5-7成熟
。細膩油花四散,入口即化,香味濃郁,大推

【和牛壽喜燒 $88】
。即叫即燒,仲要係即場燒製
。以火槍微燒薄身和牛
。淋上壽喜燒汁及日本生雞蛋液,增加嫩滑度
。配搭上一口米飯減低油膩感

【和牛霜降。赤身盛 $88】
。為黃金比例5:5一半赤身一半霜降部位
。前者肉質濃厚肉質細嫩
。後者油脂豐盈入口即溶
。兩者合而為一,不肥不膩

【松露雞肉 $28】
。醃料加入松露元素
。為嫩滑雞肉增添左松露獨特嘅香氣
。更富層次感

【松露牛油果沙律 $58】
。新鮮沙律菜,入口清爽
。加上牛油果嘅綿密口感
。松露獨特香氣,好有層次感

【生菜 $28。泡菜 $15】
。食燒肉最佳拍檔便是生菜同泡菜
。以生菜夾住泡菜同燒肉
。清新爽脆又去油解膩

【京蔥燒鳥丼 $38】
。細細一碗丼飯,份量不多亦不少
。米飯上堆滿燒雞肉,紫菜,燒京蔥及日本蛋黃
。拌勻而食,口感極之豐富
【紫菜月見丼 $28】
。紫菜飯呢個配搭都受到不少人喜愛
。日本生蛋黃增加米飯嘅濕潤感
。紫菜又可增添香氣,配上燒肉而食,大愛

【唐揚雞脾 $28】
。最佳佐酒小食推薦唐揚炸雞
。雞脾肉肉質細嫩再加以調味料醃製
。外脆內嫩,蘸上黑松露芥辣醬,中和油膩感

【芝士年糕 $28】
。口感煙韌加上中間嘅流心芝士鹹香
。邪惡感爆燈

【黑糖菠蘿 $18】
。灑上黑糖再以火槍燒至起焦
。入口香甜多汁,口感薄脆焦香

【檸檬可樂。咸檸七 $22】

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli21樓1A號舖
【分店】N/A
【℡】61618157
【營業時間】N/A
✔️和牛壽喜燒 $88一共會有兩塊 店員會即時幫你用火槍燒🔥 可以自己揀幾多成熟 我哋就揀咗5成 個人覺得啱啱好🤩 呢款牛牛味雖然唔係好重 不過夠晒軟淋😚 加埋蛋汁同埋白飯一齊食好滑身順口😋 另外佢有個壽喜燒汁加咗喺個蛋汁入面 個汁好好食🥰 記住留低點其他牛😝✔️厚切牛舌心 $48呢個真係超級抵食 全部都勁厚😍 口感爽彈唔韌 值得encore!✔️黑毛和牛小排 $78✔️和牛霜降・赤身盛$88兩碟都唔錯 不過會推薦上面嗰款多啲 牛味重啲同埋冇咁肥膩🤤✔️免治和牛名士$38呢款麻麻哋🥹 呢個做法唔係好食得出係和牛 而且食落有啲滯🥲✔️紫菜月見丼 $28
✔️和牛壽喜燒 $88

✔️厚切牛舌心 $48