一間位於旺角通菜街的日式燒肉店🇯🇵店內環境非常典雅,充滿了日式格局🤩而且座位寬敞,整個空間讓人感到舒適,好似去左日本一樣💕🤣☺️店內提供正宗的日式燒肉,肉質鮮美,口感豐富美味😋店員服務態度好好,會幫忙用火槍火炙燒肉💕真係好高質~薄切牛舌牛舌切得好薄🤩口感爽滑而清脆,容易入口😋肉質鮮嫩,油而不膩,食用時口感好正🥹是一道美味的開胃菜👍🏻和牛五花和牛五花肉質軟嫩適中,不會過於油膩,肉汁鮮美,讓人一口接一口🤪牛隻腹部油花分佈均勻部位,每一口都能夠嚐到牛肉的鮮美😍和牛霜降 • 赤身盛和牛霜降赤身盛的出色😻和牛的油花分布細緻,嚐起來多汁美味😚而和牛赤身則脂肪較少、肉質相對緊實,口感非常優良🥰柚子雞肉雞肉味道獨特🤩賣相好得意🤣🤣柚子的酸味和甜味相互平衡😚口感非常清新🤩味噌五花味噌五花肉味道豐富😻五花肉的肉質優良,而味噌的味道則濃郁,讓人回味無窮🤪火炙自信作和牛和牛肉質優質😋火炙的部分讓口感更加豐富🤩和牛壽喜燒呢個超推薦🥹🥹🤪和牛肉質優質😚而壽喜燒的醬汁則非常濃郁🤩店員仲會即燒💕🥹再包住壽司飯💕黑毛和牛小排黑毛和牛小排非常優質😻肉質鮮嫩,而燒烤的部分則非常出色👍讓口感昇華😚免治和牛多士免治和牛多士特別🤩

薄切牛舌

和牛五花

和牛霜降 • 赤身盛

味噌五花

和牛肉質優質😋火炙的部分讓口感更加豐富🤩

和牛壽喜燒

黑毛和牛小排

免治和牛多士
免治和牛多士特別🤩和牛肉質優質,口感豐富👍而多士的酥脆口感和和牛肉的鮮美相互平衡😚非常美味😻仲有啲黑松路醬~~

紫菜月見丼
這是一道非常經典的日式飯食🍚口感豐富而美味😋米飯蓋上一層鮮美的蛋黃🥚再加上香脆的紫菜🍙口感非常豐富🤤

黑糖菠蘿
黑糖菠蘿香甜可口☺️菠蘿又酸又甜味,口感好豐富😍上面仲係超脆💕焦糖!

冷泡白桃烏龍茶
烏龍茶非常清爽🤩茶味和桃味相互融合,配燒肉的飲品一流啊🤩
好耐冇食燒肉啦!原來以家食和牛都可以好平,今日我地去左「大眾燒肉酒場」食和牛,滿足我地幾個食肉獸。餐廳裝潢以日式居酒屋風格,座位寬敞,座位與座位之間不逼狹,坐得非常舒適,而且餐廳抽風做得好好,食完都沒有油煙味。餐牌主打不同部位的和牛,除了和牛,亦有雞、小食、丼飯、飲品可以選擇,價錢非常貼地,食物高質,由$28-$98不等,食多幾款都唔肉赤啦!和牛沙巴當($98)沙巴當系肩胛接近肋骨嘅部位,霜降油花均勻,油脂豐富,口感細緻,入口即溶汁燒和牛三角腩($98)和牛三角腩($98)淡粉的三角腩中充滿油花,入口軟嫩,兩款都一樣非常滋味。和牛霜降·赤身盛($98)赤身是指脂肪分布較少的部位,肉質相對緊實黑毛和牛小排($78)牛小排油花分佈均勻,呈現出大理石花紋 ,肉質細嫩,牛味濃郁。和牛五花($68)是在牛外腹部靠後的位置,油脂豐富,入口滿滿香氣,但又不會過於膩,入口即溶,我地encore 左兩次。千本筋($48)千本筋是取自於和牛的腿腱部位,一隻牛只有2%,口感軟嫩不失Q彈。雞皮餃子($48)枝豆($28)唐揚雞髀($28)蟹肉免治和牛棒($48)紫色月見丼($56)小食和丼飯同樣出色,其中和牛

和牛沙巴當($98)

汁燒和牛三角腩($98)
和牛三角腩($98)
淡粉的三角腩中充滿油花,入口軟嫩,兩款都一樣非常滋味。

和牛霜降·赤身盛($98)
赤身是指脂肪分布較少的部位,肉質相對緊實

黑毛和牛小排($78)

和牛五花($68)

千本筋($48)

雞皮餃子($48)
枝豆($28)
唐揚雞髀($28)
蟹肉免治和牛棒($48)
紫色月見丼($56)
小食和丼飯同樣出色,其中和牛棒上面加了滿滿的蟹肉,和牛外脆內軟,入面整串都是和牛,入口感嫩。另外唐揚雞髀即叫即炸,用上雞髀肉,特別嫩滑。

可爾必思($28)
大大杯
2023-03-23 25 瀏覽
餐廳門口就掛有一排日和風嘅燈籠,小編仲發現有個角落擺滿唔同款嘅招財貓,好得意!喺職員帶位嘅時候,四方八面都飄出陣陣燒肉香氣,小編未埋位就已經諗緊食乜好啦😆♥️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 私心推介🫶🏻૪ 和牛三角腩 $98油脂分布平均,粉紅色嘅網狀油花,睇到都心心眼,入口即溶૪ 和牛沙巴當 $98霜降般嘅油花,加上甘香又甜嘅味道,encore 再encore૪ 和牛壽喜燒 $88即場燒過嘅和牛,配上黑松露醬同蛋汁,入口嫩滑,仲有陣陣松露香❥ 少見系列🔎૪ 牛食雞 $983串一碟,每串都見到厚切、有靚網狀油花嘅牛肉夾住一粒醬油漬糖心蛋牛肉同糖漬蛋入口又腍又滑,口感好夾૪ 汁燒封門柳筋 $58限量發售!!封門柳見得多,封門柳筋真係好少見,除咗本身軟腍口感、牛味濃之外,仲多咗種爽口嘅口感૪ 千本筋 $48原來係牛嘅稀有部分!筋部較多,但係口感神奇地軟嫩,牛味濃郁得嚟帶鮮味૪ 免治和牛多士 $88有冇諗過喺燒肉店叫到和牛多士呢~脆卜卜多士,夾住又厚又香嘅免治和牛漢堡扒,仲加咗啲松露芥末醬,中和油膩感❥ 繼續食系列🍽️૪ 黑毛和牛小排

❥ 私心推介🫶🏻
૪ 和牛三角腩 $98
油脂分布平均,粉紅色嘅網狀油花,睇到都心心眼,入口即溶

૪ 和牛沙巴當 $98

૪ 和牛壽喜燒 $88

❥ 少見系列🔎
૪ 牛食雞 $98
牛肉同糖漬蛋入口又腍又滑,口感好夾

૪ 汁燒封門柳筋 $58
限量發售!!
封門柳見得多,封門柳筋真係好少見,
除咗本身軟腍口感、牛味濃之外,仲多咗種爽口嘅口感

૪ 千本筋 $48
原來係牛嘅稀有部分!
筋部較多,但係口感神奇地軟嫩,牛味濃郁得嚟帶鮮味

૪ 免治和牛多士 $88
有冇諗過喺燒肉店叫到和牛多士呢~

❥ 繼續食系列🍽️
૪ 黑毛和牛小排 $78
૪ 和牛霜降·赤身盛 $88
૪ 果漬牛肋肉 $58
૪ 厚切牛舌芯 $48
૪ 柚子雞肉 $28
૪ 唐揚炸雞 $28
૪ 青檸梳打 $28

∴∵୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴
  • 免治和牛多士
  • 和牛沙巴當
  • 和牛壽喜燒
大眾燒肉酒場 📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖位於旺角~日式燒肉店🥩主打優質和牛價錢親民~食物質素超高😍好味又抵食👏🏻餐廳環境舒適~更設有卡位岩哂一大班人來食燒肉🤤真係好正啊而且店員友善😄態度好好✨回頭率💯同埋除左燒肉外~仲有多款小食、前菜、飲品~每款都好高質~燒肉份量足~仲要係靚牛🥩小食~即叫即整~上碟新鮮熱辣食到飽飽~真係好滿足🙌 強烈建議大家要來試下👏🏻我叫左以下禁多款食物~每款都好滿意♥️小食 & 前菜。泡菜。味淋魚干。唐揚池魚干。免治和牛多士。蟹肉免治和牛炸棒牛肉。和牛三角腩。和牛沙巴當。和牛霜降・赤身盛。和牛五花。千本筋。薄切牛舌豚肉。味噌五花雞肉。柚子雞肉蔬菜。野菜五盛合丼🍚。紫菜月見丼甜品。黑糖菠蘿🍍飲品。可爾必思。青檸梳打。百香果梳打🥩♥️真心好味又抵食✅ 💯🙌全場爆滿~提提大家來食記得提早訂位😋
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈
Deli2 一樓1A號舖

位於旺角~日式燒肉店🥩主打優質和牛
價錢親民~食物質素超高😍好味又抵食👏🏻

餐廳環境舒適~更設有卡位
岩哂一大班人來食燒肉🤤真係好正啊
而且店員友善😄態度好好✨回頭率💯

同埋除左燒肉外~
仲有多款小食、前菜、飲品~

每款都好高質~燒肉份量足~仲要係靚牛🥩
小食~即叫即整~上碟新鮮熱辣

食到飽飽~真係好滿足🙌
強烈建議大家要來試下👏🏻

我叫左以下禁多款食物~每款都好滿意♥️

小食 & 前菜
。泡菜。味淋魚干。唐揚池魚干

。免治和牛多士。蟹肉免治和牛炸棒

牛肉
。和牛三角腩。和牛沙巴當
。和牛霜降・赤身盛。和牛五花
。千本筋。薄切牛舌

。百香果梳打

🥩♥️真心好味又抵食✅ 💯🙌
全場爆滿~提提大家來食記得提早訂位😋

2023-03-21 32 瀏覽
上次食串燒既時候意外發現同棟大廈既另一人氣燒肉店大眾燒肉酒場主打平價高質燒肉用平民價錢就可以有高級享受餐廳用QR code落單圖文並茂之餘,仲會介紹肉類既口感味道誠意同細心度十足店員服務非常欣勤,大大加分!ꔐ和牛壽喜燒($88)一份有兩片牛,相當抵食店員會席前炙燒,配上蛋黃同特調黑松露醬汁香濃惹味,一人一份絕不過份ꔐ和牛霜降・赤身盛($88)油花紋理好靚,口感係幾款和牛中最有咬感ꔐ和牛沙巴當($98)大理石般既油花,油脂最為豐腴,做到入口即化ꔐ和牛三角腩($98)油花同樣相當豐富,肉質柔軟細膩ꔐ黑毛和牛小排($78)牛小排肉味最為濃郁,油份唔高但肉香十足ꔐ厚切牛舌芯($48)牛舌好厚切,口感爽彈仲叫左其他肉類,整體質素都唔錯!雞肉同牛肋肉既擺盤仲要好得意ꔐ豬頸肉($28)ꔐ柚子雞肉($28)ꔐ果漬牛肋肉($58)除左燒肉,仲有熱食類都唔錯其中既和牛多士同炸雞係必叫ꔐ免治和牛多士($88)超邪惡既多士,裡面係酥炸既免治和牛配上黑松露,每口都好令人滿足ꔐ唐揚雞髀($28)炸雞外脆內juicy,個醬汁真係好鬼正用黎點其他炸物都好出色ꔐ京葱燒鳥丼($38)ꔐCP雞軟骨($38)ꔐ蟹肉免治和牛炸
上次食串燒既時候
意外發現同棟大廈既另一人氣燒肉店
主打平價高質燒肉
用平民價錢就可以有高級享受

餐廳用QR code落單
圖文並茂之餘,仲會介紹肉類既口感味道
誠意同細心度十足
店員服務非常欣勤,大大加分!

ꔐ和牛壽喜燒($88)
一份有兩片牛,相當抵食
店員會席前炙燒,配上蛋黃同特調黑松露醬汁
香濃惹味,一人一份絕不過份

ꔐ和牛霜降・赤身盛($88)
油花紋理好靚,口感係幾款和牛中最有咬感

ꔐ和牛沙巴當($98)
大理石般既油花,油脂最為豐腴,做到入口即化

ꔐ和牛三角腩($98)
油花同樣相當豐富,肉質柔軟細膩

ꔐ黑毛和牛小排($78)
牛小排肉味最為濃郁,油份唔高但肉香十足

ꔐ厚切牛舌芯($48)
牛舌好厚切,口感爽彈

仲叫左其他肉類,整體質素都唔錯!
雞肉同牛肋肉既擺盤仲要好得意
ꔐ豬頸肉($28)
ꔐ柚子雞肉($28)
ꔐ果漬牛肋肉($58)

除左燒肉,仲有熱食類都唔錯
其中既和牛多士同炸雞係必叫
ꔐ免治和牛多士($88)
超邪惡既多士,裡面係酥炸既免治和牛
配上黑松露,每口都好令人滿足

ꔐ唐揚雞髀($28)
炸雞外脆內juicy,個醬汁真係好鬼正
用黎點其他炸物都好出色

ꔐ京葱燒鳥丼($38)
ꔐCP雞軟骨($38)
ꔐ蟹肉免治和牛炸棒($48)
ꔐ芝士年糕($28)

ꔐ青檸梳打($28)
ꔐ冷泡白桃烏龍茶($12)
2023-03-21 33 瀏覽
大眾燒肉酒場 #enfoodsiast_旺角📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖(旺角站E2出口,步行約5分鐘)營業時間:閒日 晚上六時至十二時 / 週末 中午十二時至晚上十二時今日想食燒肉,咁啱經過旺角見到呢排都幾有人氣嘅大眾燒肉酒場,就即刻決定咗入去試下!餐廳光線比較暗,係行居酒屋風格,非常日式🍶和牛壽喜燒($88)🌟🌟呢個壽喜燒好大陣仗呀🤣🤣🤣嚟到嘅時候職員會喺我哋面前用火槍炙燒和牛嘅一面,再將半生熟嘅和牛擺入黑松露味嘅壽喜燒汁入面碌幾圈,最後擺喺白飯上面一齊食🍚和牛肉質軟腍,入口即溶🤤壽喜燒汁嘅黑松露味好濃,但又唔會冚過咗本身牛肉嘅甜味,勁好食😍推薦💗免治和牛多士($88)$88有四大件多士,中間嘅免治和牛出乎意料地好厚身!多士外脆內軟,免治和牛本身冇乜調味🐮醬料好重芥末同黑松露嘅味,而且牛肉偏生🥩唔食辣同生嘢嘅人要注意一下喇😘雞皮餃子($48)雞皮炸到好脆,咬落去啲雞油會爆汁!🐥但內餡就係平時喺普通超市買到嘅餃子咁嘅味,不過不失~京蔥燒鳥丼($38)😮‍💨呢個飯就有啲失望喇,啲雞肉食落好柴,而且味道比較寡淡😓唔知我哋碗飯係唔係水尾,啲飯爛蓉蓉又濕笠笠😭
#enfoodsiast_旺角

和牛壽喜燒($88)🌟🌟

免治和牛多士($88)

雞皮餃子($48)

京蔥燒鳥丼($38)😮‍💨
呢個飯就有啲失望喇,啲雞肉食落好柴,而且味道比較寡淡😓唔知我哋碗飯係唔係水尾,啲飯爛蓉蓉又濕笠笠😭唔推薦大家嗌嚟食😞

柚子雞肉($28)🌟
呢個價錢嚟講,有五大件雞腿肉都幾抵食!柚子醋味好香,而且雞肉都幾嫩滑。唔錯👍🏻

薄切牛舌($28)
薄切牛舌正常發揮,牛味唔算太突出,而且太薄好難掌握火候,簡單嚟講就係冇乜特別~😂

厚切牛舌芯($48)
相比起薄切牛舌,我哋更加鍾意厚切牛舌芯😋我有一定嘅厚度之餘又唔會太過韌,咬落好爽口又重牛味!好食到我哋再encore咗一碟😹

整體而言餐廳嘅環境同氣氛都唔錯,而且食物質素都唔錯😚呢個價嚟講CP值都算高!大家有機會嘅話不妨嚟試下🥰🥰

#hkfoodie #香港飲食 #hkig #hkfood #foodiehk #香港 #香港美食 #食好西 #hkblog #好食 #foodie #eatgoodwest #foodstagram #旺角美食 #旺角烤肉 #mongkokfood #日式 #日式烤肉 #烤肉 #barbecue
2023-03-18 139 瀏覽
🍖 旺角超高CP值日式燒肉🌸 春暖花開,突然好想吃日式燒肉。這次相約朋友到位於旺角的燒肉店,餐廳空間感十足,佈置充滿日式風情。當中小編首推店內的和牛壽喜燒和鹽蔥火炙和牛,店員會即席炙燒和牛,視覺效果震撼。現在就為大家介紹一下店中值得推介的多項美食。🐮 和牛壽喜燒 $88店員即席火燒和牛,和牛燒至半成熟,蘸點壽喜燒蛋汁後後,便放在一口暖呼呼的白飯上。和牛入口嫩滑,味道帶微甜,蛋汁的加持令和牛入口更順滑,大讚。🐮 鹽蔥火炙和牛 $88同樣店員以火槍把和牛燒至半成熟,加上香蔥鹽,以和牛包裹著,入口蔥香充滿整個口腔。即使小編平常不太吃蔥,也覺得挺容易入口的,美味。🐮 免治和牛多士 $88烤至金黃的多士,夾著厚厚的吉列免治和牛漢堡扒,和牛扒外層炸得香脆,中間香軟,配上黑松露和芥末醬,味道層次豐富,飽肚又美味。🐮 和牛他他多士 $98和牛他他雖然是生牛肉,卻非常容易入口。牛肉帶淡淡的甜味,微冷的和牛他他配上香脆金黃的多士,每一口都滿是滋味。🐮 黑毛和牛小排 $78牛小排油脂分佈平均,是小編每次吃燒肉的必點單品。🐮 和牛霜降 • 赤身盛 $88和牛霜降的雪花紋路清晰,肥瘦均勻,肉質軟腍。🐮 和牛沙巴
🍖 旺角超高CP值日式燒肉

🐮 和牛壽喜燒 $88

🐮 鹽蔥火炙和牛 $88

🐮 免治和牛多士 $88

🐮 和牛他他多士 $98

🐮 黑毛和牛小排 $78
牛小排油脂分佈平均,是小編每次吃燒肉的必點單品。

🐮 和牛霜降 • 赤身盛 $88
和牛霜降的雪花紋路清晰,肥瘦均勻,肉質軟腍。

🐮 和牛沙巴當 $98
和牛沙巴當的牛味較香濃,油份相對較少,多吃都不會有罪疚感。

🐮 和牛三角腩 $98
和牛三角腩相對油質比例較高,呈粉紅狀態,肉質嫩滑,有入口即溶的感覺,必定讓你吃到相當滿足。

🐮 厚切牛舌芯 $48
牛舌芯厚實,入口富濃厚香氣,軟硬度適中,帶一點𡁻頭。

🐷 西班牙黑毛豬 $28
半肥瘦的黑毛豬五花經燒烤後溢出陣陣香味,肉質爽嫩,以生菜包著吃,讓人愛不釋口。

🐔 柚子雞肉 $28
柚子雞肉以小雞器皿盛載,非常可愛。雞肉以柚子汁醃製,肉質嫩滑散發出柚子清香,啖啖肉,十分推薦。

🍚 月見蔥丼 $28
月見就是觀月的意思,月見蔥丼上鋪滿香蔥,拌以蛋汁後香滑順口,配搭燒肉一流。

🐟 唐揚池魚仔 $38
池魚仔炸得金黃香脆,可連骨食用,配上蛋黃醬更是一絕,是可口的分享小食。

芝士年糕 $28
芝士年糕口感軟糯,半流心的芝士美味吸引,蘸上煉奶同吃,別有一番滋味。

🍳 流心蛋薯仔沙律 $68
小編本來已經非常喜歡吃薯仔,這個加入流心蛋版本的沙律更添美味。

🥬 生菜 $28
吃燒肉必備的單品,以能生菜包著肉類同吃,能有效去膩。

🍋 咸檸七 $22
咸檸七咸甜咸甜的味道,加上冰凍的口感實在跟燒肉太夾了。

🍍 菠蘿可爾必思 $32
可爾必思就是乳酸飲品,菠蘿味的可爾必思內有菠蘿粒粒,入口冰凍香甜。

🔸小總結:
餐廳出餐快,店員好客有禮。食物款款高質,性價比極高,是適合親朋共聚的好地方。

👅 味道:4.8/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:4.9/5
🔰餐廳環境:4.8/5
👀回頭率:4.8/5
🍽 餐廳 :大眾燒肉酒場
🌐地址 :旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖
@taishuuyakinikusakaba

🐮 #cowing吃在旺角

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #相機食先 #吃貨 #食好西 #旺角美食 #大眾燒肉酒場
2023-03-15
  • 免治和牛多士
  • 鹽蔥火炙和牛
  • 芝士年糕
2023-03-17 28 瀏覽
📍大眾燒肉酒場香港人對食牛嘅要求越來越高,而我喺旺角發現到一間性價比超級超級超級高嘅日式和牛燒肉,和牛既質素非常高,亦係夠哂大眾化既價錢,全餐飯都充滿驚喜,如果問我邊款必叫,我會話如果我個胃有位,成餐飯都可以再叫多次,呢間燒肉回頭指數爆哂燈🤩🤩🤩🤩👅鹽葱火炙和牛 $88二人份量,一共有兩大片和牛,店員會用火槍即場燒,然後將鹽葱包喺和牛中間,肉汁係滴出黎,入口唔會好油膩👅和牛壽喜燒 $88二人份量,和牛有兩片,兩個碗各有一啖飯,店員燒完就會撈蛋汁放喺碗即刻食,好滿足,一啖可以止到壽喜燒癮亦可以留返空位食其他🤤👅汁燒和牛三角腩 $98呢款脂肪同肉既比例啱啱好,怕和牛太油可以叫呢個👅和牛霜降•赤身盛 $88如果追求入口即溶既感覺,叫呢個就啱喇!👅厚切牛舌芯 $48牛舌芯份量唔吝嗇,呢個價錢好抵,肉質爽口,一定一定一定一定要叫👅流心蛋薯仔沙律 $68沙律醬有芥末既味道,正常發揮,作為呢一餐既前菜亦係蔬菜擔當🥸👅柚子雞肉 $28雞肉有柚子香,份量好多,好嫩滑,雞仔碗打卡一流😜👅味淋魚干 $38燒到好靚上枱,一啲都唔乾,燒得啱啱好🥹👅黑糖菠蘿 $18呢個又係一定一定一定要叫🥹黑糖喺菠蘿面仲好脆,菠
📍大眾燒肉酒場

👅鹽葱火炙和牛 $88

👅和牛壽喜燒 $88

👅汁燒和牛三角腩 $98
呢款脂肪同肉既比例啱啱好,怕和牛太油可以叫呢個

👅和牛霜降•赤身盛 $88
如果追求入口即溶既感覺,叫呢個就啱喇!

👅厚切牛舌芯 $48

👅流心蛋薯仔沙律 $68

👅柚子雞肉 $28
雞肉有柚子香,份量好多,好嫩滑,雞仔碗打卡一流😜

👅味淋魚干 $38
燒到好靚上枱,一啲都唔乾,燒得啱啱好🥹

👅黑糖菠蘿 $18
呢個又係一定一定一定要叫🥹黑糖喺菠蘿面仲好脆,菠蘿又香又甜,一串有三舊,忍唔住叫左兩串🤤

👅蟹肉免治和牛炸棒 $48
蟹肉棒好香脆,炸粉唔多,巨量蟹肉鋪喺面,同朋友share一人半條啱啱好!

👅免治和牛多士 $88
個多士兩邊都好香脆,切開四小舊,幾過癮,值得一試🥰

👅和牛沙巴當 $98
呢個又係入口即溶🤤好滿足,就算好飽都要食埋落肚

👅和牛他他 配牛油多士 $98
香港好少地方有得食和牛他他,呢到既他他都無令人失望,撈均蛋黃放喺多士上面食🤤
旺角 No Beef No Life 燒肉酒場大眾燒肉酒場📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖➰好歌推介「油尖旺金毛Ling晚上就出現,漆黑的K房裹唱心事。」.#油尖旺金毛玲  #Serrini➰今日係旺角買完露營用品,有好多樓上露營鋪頭都好多選擇,邊行邊買已經不期然回味緊係Camping BBQ嘅滋味回憶,所以今晚就決定同朋友一齊去食燒肉。.今晚食嘅依間燒肉餐廳近期人氣度一直好高,標榜大眾化價錢之餘又提供到優質燒肉,所以都建議預早打定電話訂位,如果唔係都要碰碰運氣睇下Walk In有無位。.餐廳距離旺角站約5分鐘路程,一出電梯已經睇到餐廳醒目招牌,入口掛滿日式大燈籠好有氣氛,餐廳以居酒屋風格設計,中間分隔一條長走廊貼滿店內推薦菜式,大致分為兩邊用餐區,就座後更見到一個裝飾標語寫住「No Beef No Life」,筆者表示十分認同。😎➰飲品✥檸檬威士忌梳打 💲38 ⭐️4.2/5⭐️✥Sapporo生啤 💲28 ⭐️4.2/5⭐️餐廳飲品主要分有酒精無酒精飲品兩類,無酒精飲品方面見在場客人多數都點左冷泡茶類,而筆者同友人都係”酒肉朋友”,所以當然就叫返杯酒盡興一下。.
旺角 No Beef No Life 燒肉酒場

➰好歌推介
「油尖旺金毛Ling晚上就出現,漆黑的K房裹唱心事。」
#油尖旺金毛玲  #Serrini

➰飲品
✥檸檬威士忌梳打 💲38 ⭐️4.2/5⭐️
✥Sapporo生啤 💲28 ⭐️4.2/5⭐️
我今日揀左High ball,whisky酒感唔算重,加入左兩大粒檸檬同梳打水酸爽度好滿足。朋友叫左Sapporo生啤亦都非常解膩歡暢。🥳
檸檬威士忌梳打

✥前菜小食
餐廳雖然叫大眾燒肉酒場,但亦不止燒肉咁簡單,Menu仲有好多其他吸引嘅食品。
和牛他他配多士 💲88 ⭐️4.3/5⭐️
和牛他他擺盤精緻,鮮艷橙黃嘅月見蛋黃配搭鮮紅和牛他他令人垂涎欲滴,攪拌過後不急進食,建議先將多士放於爐中再烤至香酥,再放上生和牛他他一同進食,冰與火嘅衝擊更加刺激味蕾,和牛他他調味恰到好處,微酸中帶鮮甜,開胃入口,好推薦。😋
和牛他他配多士
免治和牛多士 💲88 ⭐️4.3/5⭐️
和牛多士一份四件,份量都唔惹少,拎起多士已經感受到多士嘅薄脆感,每塊多士都有黑松露碎伴碟,入口多士香脆,而炸和牛粉漿亦都好薄,免治效果令到口感更多變化,仲食到粒粒和牛質感,加上有甜辣芥末醬中和番油膩感,整體層次豐富,好滿足亦都好推薦。🥳
蟹肉免治和牛炸棒 💲48 ⭐️4.1/5⭐️
一串炸和牛加上份量豐富嘅蟹肉鋪面,已經令人食指大動,再配上惹味燒汁,令整體更易入口,唔錯。
蟹肉免治和牛炸棒
❀燒肉
餐廳主角部分當然係燒肉,豬牛雞樣樣皆有,種類繁多,而且價錢大眾化,亦有和牛級數比客人選擇,照顧到唔同客人需要。
和牛壽喜燒  💲88 4.2/5⭐️
火炙自信作和牛 💲88 4.2/5⭐️
兩款燒肉亦由店員作席前火灸,睇住油脂豐富肉紋條理分明嘅和牛火炙至粉嫩,期間聞到油香四溢,感覺非常治癒,一則配上壽喜燒汁連一口小飯;一則配上紫蘇葉及洋蔥等配料,各適其適,味道均是滿足滋味。
薄切牛舌 💲28  4.1/5⭐️
厚切牛舌芯  💲48  4.3/5⭐️
筆者同朋友都係牛舌控,餐廳有兩款牛舌提供,薄切牛舌鋪滿一碟,份量毫不欺場,輕輕各燒十數秒已經可以上碟,粉嫩爽彈有咬口,超高性價比之選。而厚切牛舌芯份量都好足夠,兩邊燒至香口微脆,有咬口之餘亦有豐富肉汁,兩樣都係超高性價比之選,牛舌控不容錯過。😋
和牛沙巴當 💲98  4.2/5⭐️
和牛霜降·赤身盛 💲88  4.2/5⭐️
牛食雞(3件) 💲98 4.2/5⭐️
餐廳三款比較高檔嘅燒牛肉,其中沙巴當同霜降赤身油脂雪花肉紋分佈好均勻,入口肉質細嫩,牛味唔算濃郁,但係油脂感好豐富,非常滿足但不能夠食得太多。😋
至於牛食雞更為特別,係燒牛肉之間加入醬油漬蛋黃,燒牛肉同時令醬油漬蛋黃沾上肉汁,入口非常邪惡,先是牛肉油脂,再到醬油漬蛋黃嘅咸香,飽膩感好重,但同時亦非常滿足。
牛食雞
柚子雞肉 💲28 4.2/5⭐️
一隻小雞造型餐碗裝住滿瀉嘅雞件,非常可愛趣緻,筆者都忍唔住特登同佢多影幾張相,雞肉份量非常多,性價比同樣超高,而且經過柚子醃料調味,入口淡淡柚子香氣,清爽唔油膩,好推薦。☺️
𖥕主食
其實我地都已經八至九成飽,但Menu見到一個非常吸引嘅丼飯都引唔住再叫一份主食。
豬油叉燒丼 💲38 4.3/5⭐️
店員奉上叉燒丼嘅同時配上一兜豬油,提示將豬油於燒爐中燒2分鐘再淋落叉燒丼上,叉燒丼有3件厚切日式叉燒,配料有香蔥洋蔥芫茜及梅子,淋上醬油及豬油後再撈勻進食,每啖飯都充滿豬油香氣,加上厚切叉燒入口即溶雙倍油脂,今餐罪惡感實在非常重,但不得不說亦都非常滋味。😈
豬油叉燒丼
➰總結
餐廳雖然以燒肉作主打,但其他前菜小食甚至主食都相當出色,而燒肉價錢亦非常大眾化高性價比,豐儉由人,係一間主打高質性價比燒肉嘅餐廳,而且環境裝修亦好舒適,店員都好細心幫手換燒網及提示食法等,係一間可以一再回味嘅燒肉餐廳。
➿➿➿
#大眾燒肉酒場
#旺角美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#NoBeefNoLife#和牛他他配多士#免治和牛多士#厚切牛舌芯#和牛沙巴當#柚子雞肉#豬油叉燒丼

檸檬威士忌梳打
和牛他他配多士
蟹肉免治和牛炸棒
牛食雞
豬油叉燒丼
  • 厚切牛舌芯
  • 和牛沙巴當
2023-03-14 42 瀏覽
想嚟呢度好耐,因為成日係IG見到免治和牛多士好吸引🤭 不過食完今次我覺得最吸引嘅係流心蛋薯仔沙律🥗同沙巴堂🤭 和牛沙巴當 $98 - 係屬肩里脊肉嘅一部分,含有均勻緊密的霜降油花,呢嗰係入口即溶🤤 我覺得必食👍🏻沙律我就嗌咗兩款,一款係松露牛油果沙律 $58,一款係流心蛋薯仔沙律 $68🤤 前者好食但無咩驚喜🤔 後者佢啲流心蛋黃流哂落去啲薯仔沙律到,加埋蟹子,口感好正🤓免治和牛多士 $88 - 即叫即整,係好食嘅,嗌嚟打咭都值🤭火炙自信作和牛 $88 - 第一次咁樣食,佢係兩片肉連餡料送到,但員工會用火槍燒,燒完再幫你捲埋,放落你碟,避免手殘嘅咁多位做唔返嗰效果😂 呢嗰位好貼心🤓芝士年糕 $28 - 呢度真係做到外脆內軟,好好食😋黑糖菠蘿 $18 - 佢係燒埋俾你,有嗰脆卜卜嘅糖皮,中意食燒菠蘿嘅必食🤭柚孑雞肉 $28 - 我其實係因為隻雞碟嗌佢😂 但佢嘅柚子味,令我好有記憶點🤓其他牛類食品,如果要我排返次序,我會咁樣排🤭 但其實全部用性價比嚟計都高質🤓 汁燒和牛三角腩 $98和牛霜降・赤身盛 $88黑毛和牛小排 $78薄切牛舌 $28千本筋 $48飲品亦都好平🤓 Sapporo 生啤

芝士年糕 $28 - 呢度真係做到外脆內軟,好好食😋

汁燒和牛三角腩 $98
和牛霜降・赤身盛 $88
黑毛和牛小排 $78
薄切牛舌 $28
千本筋 $48

飲品亦都好平🤓 Sapporo 生啤 $28 & 青檸梳打
旺角嘅💛良心🇯🇵日式燒肉店🌟大眾燒肉酒場🌟,價廉物美🥳,人流極旺,想食就記得Book定位喇😆!🔥和牛壽喜燒 $88🔥火炙自信作和牛 $88呢兩款🔥和牛都係幾十蚊有交易,仲有專人💁🏻‍♀️幫手燒埋!濃厚嘅壽喜燒醬汁加🥚蛋漿,仲有一小口🍚白飯增加滿足感,實在太正😍!以肥美嘅和牛包住紫蘇葉🍃、薄荷葉🌱、洋蔥🧅等嘅自信作和牛,別有一番風味!🐂和牛三角腩 $98🐂和牛沙巴當 $98🐂和牛霜降 •赤身盛 $88🐂黑毛和牛小排 $78和牛🐂有好多個部位可以選擇!有極肥美嘅三角腩🤤、口感細嫩嘅沙巴當✨、肥瘦雙拼嘅霜降 •赤身盛👍🏻、仲有牛味濃郁嘅牛小排😋!🐂和牛他他配牛油多士 $98連生食嘅🐂和牛他他都有,最突顯到和牛嘅肉甜🥰!🐓柚子雞肉 $28🐂果漬牛肋肉 $58🐖味噌五花 $28漬過嘅豬牛雞都有,仲有特別嘅🐮器皿裝住,夠晒心思!🍚豬油叉燒丼 $38🍙紫菜月見丼 $28豬油撈肥叉飯,極度甘香美味🤤!紫菜月見丼同燒肉又係勁夾👏🏻,索埋燒肉嘅肉汁💦一齊食,一定食到停唔到口😝!👅厚切牛舌芯 $48🍍黑糖菠蘿 $18爽嫩無比嘅牛舌👅同埋脆皮甜美嘅🍍黑糖菠蘿!🍺日本沖繩Sapporo生啤 $28/杯大杯,又平,

🔥和牛壽喜燒 $88
🔥火炙自信作和牛 $88

🐂和牛三角腩 $98
🐂和牛沙巴當 $98
🐂和牛霜降 •赤身盛 $88
🐂黑毛和牛小排 $78

🐂和牛他他配牛油多士 $98
連生食嘅🐂和牛他他都有,最突顯到和牛嘅肉甜🥰!
🐓柚子雞肉 $28
🐂果漬牛肋肉 $58
🐖味噌五花 $28
漬過嘅豬牛雞都有,仲有特別嘅🐮器皿裝住,夠晒心思!

🍚豬油叉燒丼 $38
🍙紫菜月見丼 $28

👅厚切牛舌芯 $48
🍍黑糖菠蘿 $18
爽嫩無比嘅牛舌👅同埋脆皮甜美嘅🍍黑糖菠蘿!

🍺日本沖繩Sapporo生啤 $28/杯
大杯,又平,又夠爽😆!

無糖可口可樂 $15
放工帶屋企人去旺角食好野~去食燒肉就岩哂我地呢班食肉獸🤭 餐廳主打唔同部位既和牛燒肉,價錢夠大眾,人均幾百蚊就食到高質和牛,CP值極高🤩!餐廳裝潢行日系和風style,簡潔明亮🏮 環境乾淨企理,座位寬敞,唔會充滿油煙味~ 用餐環境幾舒服。燒肉款式主要以牛肉以主,亦有少量豚肉、雞肉﹑小食同丼飯選擇。今次3個人黎差唔多試哂所有牛肉款式~ 有幾款特別推薦大家要試🌟店員服務值得一讚👍🏻 上菜速度快,亦會主動收碟。另外佢地中途會留意到個烤網燒到黑左,主動幫忙換新網,十分貼心🥹🌟推介必點♢ 🌟🥪免治和牛多士 $88呢個獨家菜式不得了!多士炸到金黃色,免治漢堡扒好厚身,肉汁滿滿,又脆又腍既口感非常正!多士上仲加左黑松露點綴,食完心花怒放🌸♢ 🌟🔥和牛壽喜燒 $88店員即席炙燒和牛,視覺效果一流😍 大大片和牛好靚仔,紋路美觀,燒到5成熟岩岩好~ 將和牛輕輕點下帶有黑松露味道既壽喜燒汁,甜甜地好香口~ 非常出色!♢ 🌟🧂鹽蔥火炙和牛 $88另一道即席炙燒既菜式~ 今次店員將鹽蔥醬包入和牛,蔥味濃郁,面層仲有半生熟狀態,口感勁正!🥩牛肉♢ 薄切牛舌 $28 ‧ 爽滑清脆,油而不膩。有10片左右,好抵食!♢

🌟推介必點

♢ 🌟🥪免治和牛多士 $88

♢ 🌟🔥和牛壽喜燒 $88
和牛壽喜燒

♢ 🌟🧂鹽蔥火炙和牛 $88
鹽蔥火炙和牛

🥩牛肉

薄切牛舌

♢ 厚切牛舌芯 $48 ‧ 厚切仲正~油脂較多,口感爽脆,充滿嚼勁。
厚切牛舌芯

♢ 手切封門柳 $48 ‧ 牛既橫膈膜肌肉,肉質鬆軟,牛味濃郁。
♢ 🌟果漬牛肋肉 $58 ‧ 用上醬油、水果、生姜等醃製,燒汁香甜入味。
手切封門柳

♢ 汁燒和牛五花 $62 ‧ 油花分佈均勻,軟嫩滑口。
汁燒和牛五花

♢ 🌟和牛霜降赤身盛 $88 ‧ 淡粉色霜降赤身,紋路美觀,入口即溶!
和牛霜降赤身盛

♢ 🌟和牛沙巴當 $98 ‧ 牛肩里脊肉,油脂甘甜。
和牛沙巴當

♢ 黑毛和牛小排 $78 ‧ 肩胛部位,肉質結實,帶有豐富油花。
♢ 和牛三角腩 $98 ‧ 牛肋骨周邊切出,油花清晰,入口軟嫩。

🐖豚肉/🐓雞肉

♢ 西班牙黑毛豬 $28 ‧ 肉質軟腍,肥瘦適中。
♢ 味噌五花 $28 ‧ 味噌濃郁突出,更加香口。
味噌五花/西班牙黑毛豬

♢ 柚子雞肉 $28 ‧ 肉質嫩滑多汁,柚子香味道清新。

蔬菜

♢ 🥗松露牛油果沙律 $58 ‧ 相當大碗,半隻牛油果鋪面,加左松露﹑柚子汁調味,清新醒胃。
松露牛油果沙律

♢ 🥬野菜五盛合 $28 ‧ 有冬菇﹑蕃薯仔﹑南瓜﹑京蔥﹑菠蘿各兩件。
野菜五盛合

小食

♢ 🥟雞皮餃子 $48 ‧ 雞皮炸得好香脆,充滿油香。
雞皮餃子

♢ 🐠味淋魚干 $38 ‧ 經典佐酒小食,甘甜又煙韌,配上七味粉沙律醬更正!
味淋魚干

♢ 🐓CP雞軟骨 $38 ‧ 酥脆可口,軟骨好有咀嚼感。
CP雞軟骨

飲品

♢ 🍻Orion生啤 $28 ‧ 口感順滑,綿密多泡,大大杯好抵飲!
♢ 🍹百香果梳打 $28 ‧ 酸甜清爽,解膩一流。
♢ 🍑冷泡白桃烏龍茶 $12 ‧ 清新幽香,帶淡淡桃香味,有助消濟。
大眾燒肉酒場 Taishuu Yakiniku Sakaba📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖食燒肉一向都唔平,但我同朋友呢日喺旺角行完街後,發掘到呢一間主打平民價優質日式燒肉,一試愛上!除咗主打嘅各類燒肉外,佢嘅熟食款式都有好多,雖然係單點,但計落比放題式燒肉抵食,非常高質!佢嘅環境裝修得好有日本風,我哋坐嘅卡位亦好舒適,最重要係無咩油煙味,唔怕食完成身都有陣燒肉味,大推!由於我哋呢日叫咗超過15款飲品同食物,實在不能盡錄,所以我決定揀某幾款好值得一試、或深得我同朋友喜愛嘅介紹俾大家! 💰$28西班牙黑毛豬 🐖💰$28豬頸肉 🐖💰$28味噌五花 🐖💰$28柚子雞肉 🐓先同大家分享下燒肉類,因為我唔食牛嘅關係,我同朋友每次燒肉或打邊爐都只會叫牛肉以外嘅選項。今次都唔例外,我哋揀哂豚雞列表內所有嘅選項,包括柚子雞肉、味噌五花、西班牙黑毛豬同豬頸肉嚟食。佢哋嘅燒肉調味偏淡,即使有柚子同味噌醃製,都唔會過鹹,食完唔會好口渴,非常值得一讚!不過重口味人士亦唔洗擔心,覺得唔夠濃味嘅可以點埋燒肉醬同用調味料調味。四款肉裏面,我哋一致認為西班牙黑毛豬係最好食嘅,因為佢厚身得

西班牙黑毛豬 🐖

豬頸肉 🐖

味噌五花 🐖

柚子雞肉 🐓

四款肉裏面,我哋一致認為西班牙黑毛豬係最好食嘅,因為佢厚身得嚟唔會韌,燒耐少少啲邊位仲會好脆口,推薦大家試下!

💰$58
松露牛油果沙律 🥑🥗

野菜五盛合 🥬

💰$68
流心蛋薯仔沙律 🥔

我位愛健康嘅朋友當然要點蔬菜類啦,我哋叫咗兩款沙律同一款野菜五盛合,個人認為兩款沙律都好值得推介,而野菜盛合就非常新鮮,尤其係大蔥,基本上一放入爐就已經燒出陣陣蔥香!

佢嘅薯仔沙律上面有一隻流心蛋、蟹籽同青瓜片,食燒肉時食,大大減低油膩感!朋友就好鍾意呢款牛油果沙律,除咗因為佢本身就係超級牛油果fans之外,呢款沙律菜一啲都唔苦,菜切到細細塊,非常方面食用。佢嘅沙律醬汁酸酸甜甜,仲有陣陣嘅松露味,非常醒胃,同樣可以減低食燒肉嘅飽膩感!佢嘅牛油果好新鮮,除咗味濃之外,口感亦唔會霉,好好食!

💰$48
雞皮餃子 🥟

味淋魚干 🐟

唐揚雞脾 🍗

芝士年糕 🧀

唐揚池魚仔 🐟

CP雞軟骨 🐓

嚟到全餐嘅重點,要同大家介紹一下好好欣賞嘅熟食!係餐牌到佢係屬於鉢嘅一欄,亦即係代表小食,佢有八款小食可以選擇,我哋試咗其中六款:雞皮餃子、味醂魚干、CP雞軟骨、唐揚池魚仔、唐場雞髀、芝士年糕。

真係不得不讚佢嘅小食,非常好味,炸物炸得香脆又無油益味!六款入邊我地最推介池魚仔、雞髀同芝士年糕!

先講吓唐揚池魚仔,每一條都揸得金金旺旺,雖然有少量細骨,食嘅時候要小心啲,但基本上原條食都係無問題嘅!佢鹹鹹香香,非常香口,送酒一流!

唐場雞脾個黑松露醬真係無得輸!佢每件雞髀肉都啖啖肉,炸粉唔會太厚身,係近期食個最好食嘅炸雞之一!

至於本日MVP,就係呢個炸芝士年糕,佢嘅年糕軟軟糯糯、芝士鹹香,外脆內煙韌,世界級好食!

豬油叉燒丼 🍱
我哋叫嘢食都好容易眼闊肚窄,食燒肉同咁多小食意外,我哋居然仲擔心唔夠飽叫多一碗豬油叉燒丼嚟食!雖然最後都真係肚到攬住個肚走,但個飯認真抵食。見唔見到張圖諗緊啲豬肉係叉燒上面?呢個豬油係喺燒爐上面燒咗3分鐘之後,滾住咁淋落去個飯度,豬油嘅有香同叉燒完美結合!一碗豬油叉燒當係有三大片叉燒,唔好睇佢叉燒好似好多脂肪啊,其實佢肉質好嫩、入口即溶,配埋醬汁同飯食,大滿足!

💰$48
蟹肉免治和牛炸棒 🦀🐄
呢款蟹肉免治和牛炸棒,貌似炸熱狗棒,佢上面有淋咗一啲酸酸甜甜嘅梅醬,酥脆嘅外皮包住大大嚿嘅免治和牛,配埋上面一疏疏嘅蟹肉,三重享受!

可爾必思 🥛
我當然點返我一向最鍾意嘅可爾必思,個人認為佢係食炸物同燒肉必備嘅,佢除咗可以中和返口內嘅油膩感,亦都好清爽,所以今次我不知不覺飲咗兩杯!好彩佢價錢好平, $28有大大杯,好抵飲!

檸檬威士忌梳打 🍋🍸
朋友話飲落檸檬味好清新, highball嚟講$38算好抵飲!
  • 豬油叉燒丼
  • 芝士年糕
  • 味淋魚干
  • 野菜五盛合
激安同驚安呢2間燒肉店我哋都食過幾次,今次去佢哋嘅姐妹店,呢間燒肉主打大眾化價錢,最平$28就有一碟燒肉,叫多幾碟都唔會心痛🍻👅。.📍生牛肉刺身 ($88)一客6片,配上炸過嘅紫蘇葉同黑松露醬,牛肉刺身太薄口感爭咁啲,唔多覺食緊牛肉。.📍 和牛壽喜燒 ($88)*推薦*⭐️📍 鹽蔥火炙和牛 ($88) *推薦*⭐️店員會即席表演用火槍將牛肉燒熟🔥。前者會配上壽喜燒醬汁、蛋漿🐣同白飯🍚,牛肉入口軟滑🥩。後者燒完後包住香蔥同鹽,食落都幾香口。2款都唔錯,又有專人服侍👏🏻,推薦❣️.📍免治和牛多士 ($88) *推薦*⭐️牛扒三文治食得多,未食過夾免治和牛🤣,外層炸得香脆中間軟腍,配上黑松露醬味道豐富又惹味,呢個價錢就食到真係比出邊平好多.📍和牛霜降•赤身盛 ($88) 📍和牛沙巴當 ($98)📍和牛三角腩 ($98)3款望落去雪花紋分布均勻❄️,雖然牛味唔重但油份豐富肉質細嫩香滑;當中三角腩油脂感最強。.📍厚切牛舌芯($48)📍薄切牛舌($28)2款牛味都唔濃,厚切較有𡁻頭;薄切薄到食唔出牛肉嘅口感同味道。📍果漬牛肋肉($58)牛肋肉預先醃製過,不過肉質較韌,有啲失望🥹。.📍柚子雞肉 ($28)呢個
📍生牛肉刺身 ($88)
📍 和牛壽喜燒 ($88)*推薦*⭐️
📍 鹽蔥火炙和牛 ($88) *推薦*⭐️
📍免治和牛多士 ($88) *推薦*⭐️
📍和牛霜降•赤身盛 ($88)
📍和牛沙巴當 ($98)
📍和牛三角腩 ($98)
📍厚切牛舌芯($48)
📍薄切牛舌($28)
📍果漬牛肋肉($58)
牛肋肉預先醃製過,不過肉質較韌,有啲失望🥹。
📍柚子雞肉 ($28)
呢個價錢有咁嘅份量真係好慷慨,雞肉用柚子汁醃過🐓,滑得嚟有微微柚子香,抵食!
📍松露牛油果沙律($58)
📍流心蛋薯仔沙律($58)
2款沙律都唔錯🥗,朋友鐘意軟滑嘅牛油果🥑,我哋就偏愛幼滑嘅薯蓉🥔加流心蛋。
📍CP雞軟骨($38) *推薦*⭐️
炸得香口惹味,唔錯👍🏻!
📍豬油叉燒丼 ($38) *推薦*⭐️
叉燒有4件,肥瘦勻均🐷入口香滑,感覺有啲似東坡肉,另外撈埋邪惡嘅豬油好送飯!
📍紫菜月見丼 ($28)
紫菜加蛋黃基本上唔會出錯🐣,食燒肉點都要叫番碗一齊食~
📍芝士年糕 ($28) *推薦*⭐️
一客2件,口感軟糯中間仲有軟心芝士🧀,點埋煉奶一齊食的確幾正!
📍 檸檬威士忌梳打($38)/青檸梳打 ($28)/冷泡白桃烏龍茶 ($12)
3款飲品都幾清新,用嚟配燒肉唔會咁易膩。
感覺呢間比姊妹店價錢平啲,但牛肉嘅質素始終都係驚安同激安會較好,如果要追求CP值高呢間都係個選擇。
2023-03-09 32 瀏覽
今日嚟咗旺角試呢間燒肉店,特別推介以下款式:🟠和牛香蒜燒 ($78)鍾意食香蒜嘅朋友一定要試下,店員仲會即刻喺你面前用火槍燒。.🟡和牛沙巴當 ($98)沙巴當口感細嫩,接近入口即溶!.🟢鹽蔥火炙和牛 ($88)呢度菜式啱晒鍾意重口味嘅朋友,職員會即時火炙和牛,之後包入鹽蔥同生蔥,味道夠晒濃烈!.🔵柚子雞肉 ($28)雞肉嫩滑多汁,同柚子味非常匹配!.🟣野菜五盛合($28)野菜盛合有好多唔同嘅蔬菜選擇,包括甜薯、冬菇、南瓜、菠蘿同大京蔥。食咗咁多肉,調劑下最啱!.⚪️和牛壽喜燒 ($88)店員先以火槍燒熟和牛,可以連埋黑松露蛋汁以及白飯一齊食!.🟤黑糖菠蘿($18)焦糖脆皮燒菠蘿無得輸😚呢個價錢真係超抵食!.除此之外,以下菜式味道都唔錯:味淋魚干和牛霜降・赤身盛免治和牛多士黑毛和牛小排西班牙黑毛豬
今日嚟咗旺角試呢間燒肉店,特別推介以下款式:

🟠和牛香蒜燒 ($78)
鍾意食香蒜嘅朋友一定要試下,店員仲會即刻喺你面前用火槍燒。
🟡和牛沙巴當 ($98)
沙巴當口感細嫩,接近入口即溶!

🟢鹽蔥火炙和牛 ($88)
🔵柚子雞肉 ($28)
雞肉嫩滑多汁,同柚子味非常匹配!

🟣野菜五盛合($28)
⚪️和牛壽喜燒 ($88)
店員先以火槍燒熟和牛,可以連埋黑松露蛋汁以及白飯一齊食!

🟤黑糖菠蘿($18)
焦糖脆皮燒菠蘿無得輸😚呢個價錢真係超抵食!

除此之外,以下菜式味道都唔錯:
味淋魚干
和牛霜降・赤身盛