2006-01-16 34 瀏覽
昨晚食左個美味什扒鐵板餐,個餐有一份鐵板什扒(豬扒、雞扒、香腸、漢堡扒各一件)、一個酥皮忌廉湯、一杯飲品,要$46,講真都幾貴下,不過諗住好食貴幾蚊都冇問題,點知....鐵板什扒:豬扒同雞扒都好細件好薄,望落去份量比美心或大家樂扒餐細,最慘就係塊豬扒非常鹹,根本食唔到,而配菜的白菜同粟米好似唔熟,成碟得條香腸同件雞扒好食少少。酥皮湯:雖然酥皮做得OK,湯亦夠熱,不過湯味道唔得,偏鹹,而且忌廉湯材料得粟米粒同蟹柳,同美心的龍蝦酥皮湯差好遠。奶茶:水準可以。味道唔理想仲要$46(比美心同大家樂貴),下次都唔會食呢樣,仲話特別推介....!?另外,呢度坐落亦唔夠其他同類快餐店舒適。

奶茶:水準可以。

2006-01-10 44 瀏覽
去九龍灣做野,時為十一點九左右,個客居然去左食lunch?乜工尼架!為左唔想白等,唯有又去食"早飯"啦!所以只食個細細地o既餐,糯米飯+菜肉雲吞.好鐘意食糯米飯,當然有所要求,佢D糯米非常腍,仲有D爛,明顯唔係佢自稱o既"生炒",當然喱D地方唔食都知唔係生炒啦,不過味道都ok,臘味都夠多夠香,但炒乾身D會更好.菜肉雲吞完全唔掂,皮厚,o係粒雲吞o既收口位因為D雲吞皮層層疊,所以更加厚,形成內層雲吞皮唔熟o既情況,好硬.函料菜肉各佔一半,好鬆散,冇樣掂.$28個餐,當然唔值,但o係附近食店尼講係最平......

(非會員)
2005-11-04 4 瀏覽
之前同bf去德福睇戲~又未夠鐘就近近地去左大滿貫食飯入到去就好多人等位丫~都幾逼下~佢d食物款式都幾特別~我就叫左個牛肉石頭飯,仲送左兩串串燒幾特別~又好味,大家樂就唔會有呢d飯供應我bf就叫左個越式檬粉~真係幾好食有機會一定再去~
之前同bf去德福睇戲~又未夠鐘
就近近地去左大滿貫食飯
入到去就好多人等位丫~都幾逼下~
佢d食物款式都幾特別~
我就叫左個牛肉石頭飯,仲送左兩串串燒
幾特別~又好味,大家樂就唔會有呢d飯供應
我bf就叫左個越式檬粉~真係幾好食
有機會一定再去~

今日8點幾去食早餐~食左個早餐A。火腿通粉唔錯~起碼食落唔覺有味精。煎雙蛋隻隻都咁靚,但就生左D。厚多士我最尾先食,所以凍哂超級硬!下次記住食多士先~有埋野飲$17~朝早都好多人要等位呢,而且都好多2手煙下。但聽d親戚講依度吃lunch 反而麻麻地=_______=

2005-09-20 14 瀏覽
我只係飲過一杯熱奶茶,本來有咩好講,但係我好不幸咁坐在近落地玻璃個邊高台既卡位,就知咩叫做「D位有咁窄得咁窄,D冷氣有咁弱得咁弱」。個位短到非常,巴士車尾個行個位(註:巴士車尾張椅真係細少少)都長過佢好多,坐入去張檯已經頂住,十足坐入一級方程式度,點食野呀大佬,冷氣又唔夠,呢d環境直頭趕客啦。大滿貫野食唔算太差,我係藍田個間食過都可以,但德福呢間就千萬唔好坐高左個排卡位囉!
2005-06-22 0 瀏覽
曾經與家人在這裡吃飯, 我們order 不同的食物,結果超難食, 不明白為何依然有很多人幫襯.我家住德福亦不會幫襯了~~
我家住德福亦不會幫襯了~~
2005-05-17 11 瀏覽
昨天太肚餓,隨便便入了這店吃東西,已不是第一次來吃,平時的水準都可以的,今次叫了油雞飯($24) 和墨魚丸河($20),油雞飯就一般啦!墨魚河賣相不錯,亦很大碗,可惜墨魚丸就很難食,冇墨魚味..淡貿貿的!最後吃了一半都冇就放棄了..以咁的水準$15元都嫌貴呀..
2005-04-26 1 瀏覽
tea 食左個西多....即叫即整....等得都算耐......但係好好味....連埋飲品都只係$14...抵食.....地方都算乾淨企理....員工們都有禮貌....
地方都算乾淨企理....員工們都有禮貌....
1K
2005-04-23 4 瀏覽
4月22日,17:45幾天以來腸胃不適,三天未沾咖啡和啤酒。幾天只吃麵飽,終於忍不住,來碗魚蛋河和齋啡。魚蛋河:魚蛋、魚片有魚味,入口不會粉一團,粉算滑。齋啡:極酸,但絕對可以接受,在一般食店少見。茶餐整體算交足功課。同座的男士比我先來,他到櫃台兩次,仍是空手而回。原來慢工出細貨,當我吃了一半,他才拿著那香噴噴的西多士回來,那油泡仍在跳動,金光閃閃,砌開來層次分明。可惜肚子不爭氣,不敢放肆。那杯酸咖啡的功力,不到五分鐘便出來了,迫我馬上離去- 原因大家心中有數^m^這店的員工很勤快,態度不錯。
4月22日,17:45
幾天以來腸胃不適,三天未沾咖啡和啤酒。
幾天只吃麵飽,終於忍不住,來碗魚蛋河和齋啡。
魚蛋河:魚蛋、魚片有魚味,入口不會粉一團,粉算滑。
齋啡:極酸,但絕對可以接受,在一般食店少見。
茶餐整體算交足功課。

可惜肚子不爭氣,不敢放肆。

這店的員工很勤快,態度不錯。
2005-03-24 4 瀏覽
d 午市做得幾好~焗飯好好食~卡位又好坐~平凡之中有驚喜~d waiter 仲會幫你拎野返去~服務都算幾好~好~
d 午市做得幾好~
焗飯好好食~
卡位又好坐~
平凡之中有驚喜~
d waiter 仲會幫你拎野返去~
服務都算幾好~
好~
2005-03-11 14 瀏覽
如上, 比大家樂, 美心為涷, 只有熱飲係熱既, 不過人流很多, 因為佢地點好吧, 不過都唔係太差既~
2004-09-25 6 瀏覽
同男朋友食飯,佢買左大滿貫燒鴨加餸.之前經過呢度,都有d想試.不過隻燒鴨唔係好得.可能唔係新鮮鴨啦,味道始終差d.冇肉味,冇左新鮮肉0既質感.即使加左幾多調味都改變唔到呢個事實.有d失望.而且負責斬0既人0既刀法唔得,欲斷難斷.希望下次去堂食,佢會比到d驚喜我,等我可以化喊為笑啦~
同男朋友食飯,佢買左大滿貫燒鴨加餸.

之前經過呢度,都有d想試.

希望下次去堂食,佢會比到d驚喜我,等我可以化喊為笑啦~
2004-07-29 8 瀏覽
其實我好少食快餐店, 但去親九龍灣都會去呢間快餐店, 佢個價錢比大家樂貴d, 但係佢d食品好多款, 又成日都有新菜式, 好似我上次去見到有原個蒸籠的蒸飯, 一般fast food的扒飯,燒味,焗飯(個樣好似幾好味)都有齊個日叫左個咖喱豬頸肉炒河, 雖然係無咩辣味, 但係味道好好, 豬頸肉好爽口, 濕濕地的炒河又唔會話淋晒, 但炒得有d碎啦!另一個炸海鮮籃,有個芒果salad跟, salad size都幾大份, 但係芒果就熟過頭帶點黑, 籃內有炸魷魚圈2件, 蟹柳2件, 蝦1件, 薯條咁啦,竟然無炸魚,好食就好食, 但係唔係好夠食, 有d唔抵不過d位就真係唔係咁好坐, 因為好多setting都好似自修室個d面壁位, 又有一大張長檯, 好似學校飯堂咁, 唉...如果可以改下就good啦!

2004-07-29 6 瀏覽

(非會員)
2004-04-14 3 瀏覽
唔講唔得...半年前食焗飯,食到一半,發現有鋼絲刷的鋼絲,好彩無放入口呀. 以前覺得佢好食過大家樂,食多幾次就發現差唔多囉. 另外,佢D車仔麵都算唔錯.