餐廳: 大快活 (胡忠大廈)
資訊:

2018-02-18 231 瀏覽
一早要帶肥髀睇牙!太早早餐都無乜選擇!去快餐店攪掂,一貫鮮橙色搶眼裝修,地方大座位多,咁早已有好多人客,快快睇完餐牌就落單,八達通比錢方便!櫃檯取食物流水作業,店員努力以最快速上晒食物,肥髀已搵咗位!地方企理吉列魚柳英式多士($30.5)煎蛋🍳大隻但較老,魚柳嘅顏色好啞色,炸漿較實,魚柳正常!多士只有微脆!一般熱檸茶(跟餐)普通有柄膠杯,檸檬🍋比咗5片咁多,茶底濃唔澀!正常!肥脾食:超值多士($26.5)滑蛋厚多士:細火腿通粉:熱檸水:食物一般,店員們好快手!收銀小姐有笑容!快速食完走!
一早要帶肥髀睇牙!太早早餐都無乜選擇!

肥脾食:

超值多士($26.5)
滑蛋厚多士:

細火腿通粉:

熱檸水:

食物一般,店員們好快手!收銀小姐有笑容!
快速食完走!

2017-02-17
$30.5 (早餐)
2017-12-19 172 瀏覽
天氣寒冷又一個人食飯,想快快食完個快餐就返屋企。因為屋企同公司附近都冇大快活,好耐都冇幫襯過了。經過胡忠大廈,見到大快活個招牌就上左嚟食飯。想食一人火鍋,點知一早已賣晒,冇計,天氣凍太搶手。唯有揀煲仔飯,都係驅寒聖物!!點完餐,將個感應器放喺枱上面就會有店員嚟送餐,服務真係進步左! 等左大約十五分鐘,店員就將食物送到,仲有一杯暖水,都幾細心~蓮藕章魚豬骨湯 - 大大碗,湯料好多,飲完唔會口渴,應該冇乜味精!菜心 - 賣相同味道都一般。冬菇滑雞煲仔飯 - 大大鍋熱辣辣,雞肉都算滑,味道唔錯。食完個快餐,成身暖笠笠! 要讚吓呢度啲店員都好有禮貌,尤其係送餐姐姐,唔該前唔該後,抵讚

菜心 - 賣相同味道都一般。

冬菇滑雞煲仔飯 - 大大鍋熱辣辣,雞肉都算滑,味道唔錯。

2017-08-24 201 瀏覽
很久沒有於星期六一早出到來灣仔了,這一次出來,不是為了上班,而是為了上堂,到會計師公會上堂。早知道公會上堂係冇咩野好食的,所以早了一點到達胡忠大廈後,第一時間並不是上樓,而是入去《大快活》快靚正食個早餐。最簡單的快餐店早餐,就是一件扒,一份蛋,及一份糕或麵包。我點的,是我的快餐店日常,蜜糖雞扒配炒滑蛋及蘿蔔糕。雞扒踵細,但充滿了可愛的蜜味,而且皮脆,加埋個燒汁,十分可口。蘿蔔糕就一般般了,粉多過蘿蔔的那一種,而炒滑蛋永遠都要一讚,因為又香,又滑,而且有半熟的蛋漿,是快餐店早餐的其中一個絕妙之物。奶茶好飲不多說了,而我簡單的總結,就是《大快活》的早餐,向來都啱我口胃。

$28 (早餐)
2017-08-22 102 瀏覽
As we need to overtime work all the time, a quick and delicious dinner is crucial to us. Normally we come here to eat curry chicken, pork rice and spaghetti. I like the baked pork rice and they fried the rice and the pork is juicy. Spaghetti also is my favourite coz it won't be so salty and they put some boiled veggies on it which is quite healthy.
2016-12-09 238 瀏覽
開胃咕嚕肉@大快活晚上上課前的快餐......講究不多........只要.....要快要飽要好吃!!!!!在家的附近快馬加鞭找一家即食即閃大快活的冇味精系列.........真的沒有味精嗎??????點一個安全系數高的咕嚕肉來試試....WELL WELL看賣相好似不錯色澤OK吸引咬一口.....外層又幾香脆內裡的肉又夠汁不錯的味道白飯還算可以粒粒晶瑩,有飯味......好食過「大快樂」........這款冇味精系列可以帶小朋友來試
開胃咕嚕肉@大快活

晚上上課前的快餐......

講究不多........

只要.....要快要飽要好吃!!!!!

在家的附近

快馬加鞭找一家即食即閃

大快活的冇味精系列.........

真的沒有味精嗎??????

點一個安全系數高的咕嚕肉來試試

咬一口.....外層又幾香脆

內裡的肉又夠汁

不錯的味道
白飯還算可以

粒粒晶瑩,有飯味......

好食過「大快樂」........

這款冇味精系列

可以帶小朋友來試
2016-12-03
6 分鐘 (堂食)
大快活,我嚟呢度食下午茶完全感覺唔到有快活既感覺都唔好講話大唔大, 呢個扎肉米線, 扎肉少到喊, 米線更加少到係一啖就食完, 比盡佢兩啖啦, 接近30蚊既價錢買三粒扎肉同兩啖米線, 嚴格啲嚟講應該係兩粒半扎肉講番食物先, 米線就冇乜味, 應該話係索唔到啲湯味, 湯若只係得味精感覺, 一味得個咸字扎肉肉質爽爽, 都算係咁啦, 丁咁丁丁嘅香茅味, 咁講真嗌街貨嚟講都算係咁嘅起碼要有兩粒半肉食下啦, 廚房淨係將佢霎熟煮熱咁都整得唔好就真係。。。。。。。。死得啦
2016-06-07
10 分鐘 (堂食)
2016-06-09 157 瀏覽
一個人嚟到大快活食午餐,今次第一次系大快活食豬扒漢堡包,買完單取餐即刻有得食。漢堡包大細啱啱可以食飽,咬一啖漢堡包比較結實幹硬,豬扒非常有嚼口,一啲都唔嫩滑,豬扒又細,又冇乜肉味,呢次係我食過最差漢堡包!!

2016-02-01 174 瀏覽
是咁的, 是日落大雨, 咁唔想周圍走所以幫襯香港名牌 ─ 大快活其實我係真心鐘意食大家樂,大快活,美心呢啲架又快, 又平, 又幾好食, 價性比都幾高咁我今次諗住好諗冇食過燒味,所以揀咗雙拼, 叉燒拼油雞瀨, 拼瀨粉, 濕濕哋, 容易入口啲佢哋幾好架, 為咗避免啲粉發漲湯係分開裝的食落, 個叉燒一啲都唔鞋唔老燒得幾好, 係有啲有少少燶但係燶得嚟都脆口油雞食落亦都蒸得幾靚唔會太老好鞋, 搞到肉質太實但係問題嚟嗱一碗瀨粉, 成碗湯, 食落啖啖都係碎骨咩事呢? 師傅把刀唔夠利切到成碗都係碎骨, 食得都真係很呢HEA吓
是咁的, 是日落大雨, 咁唔想周圍走
所以幫襯香港名牌 ─ 大快活

其實我係真心鐘意食大家樂,大快活,美心呢啲架
又快, 又平, 又幾好食, 價性比都幾高

咁我今次諗住好諗冇食過燒味,

佢哋幾好架, 為咗避免啲粉發漲
湯係分開裝的
食落, 個叉燒一啲都唔鞋唔老
燒得幾好, 係有啲有少少燶
但係燶得嚟都脆口

油雞食落亦都蒸得幾靚
唔會太老好鞋, 搞到肉質太實

但係問題嚟嗱
一碗瀨粉, 成碗湯, 食落啖啖都係碎骨
咩事呢? 師傅把刀唔夠利
切到成碗都係碎骨, 食得都真係很呢HEA吓
叉油雞瀨
10 分鐘 (外賣自取)