餐廳: 大快活 (中保集團大廈)
資訊:

2014-05-28 413 瀏覽
飲完咖啡,食過便飯先返公司。周圍人來人往,㨂左洛地底嘅大快活,貪佢冷氣夠。依舊排隊,叫左個容易入口嘅茄子雞肉飯茄子4件,雞肉4舊,茄子夠新鮮,配肉碎及咸魚碎汁,幾香幾野味,不過感覺係大衆化認同及接受嘅味道。份量剛好,連熱飮一杯$42
飲完咖啡,食過便飯先返公司。

周圍人來人往,㨂左洛地底嘅大快活,貪佢冷氣夠。

依舊排隊,叫左個容易入口嘅茄子雞肉飯

份量剛好,連熱飮一杯$42
2014-05-28
5 分鐘 (堂食)
2011-08-09 70 瀏覽
星期日 我和家人約在中環交易廣場對面的巴士站等 好多人多到都唔知點講 特別係傭人我地見間間快餐店都甘多人 就打算行去上環食下午茶 行左1-2個街口見到有呢間大快活 據我所知呢間都係岩岩開冇奈我地一入到去 見到好多位 唔係好多傭人 有d位置仲係可以坐得好舒服tim 甘我地就簡左果d位黎坐下午2時就有下午茶了 我地叫左2個蜜糖燒脾米粉(23元x2) + 一個西多士(16元)+一個碗仔翅(6元)+一個雪菜肉絲米(6元)+3杯cola =74元真係好大隻 真係好好味啊!!呢個米粉係跟雞脾架 我影果陣已經食左勁多 所以呢碗都好大碗好足料 仲有少少菠菜tim6蚊有甘多都算好值架!~ 哈哈好好食!但係比我既感覺就係唔係幾足料 但都好好味!雖然要行多幾步路 但係完成係值得架lo又少人!又冇甘嘈!又舒服! d野食又多!!我地下午7點左右再到呢間大快活已經關左門了佢係關六時架 可能係因佢預左呢段時間唔係好多人!!呢間大快活令我更期待小西灣既大快活開幕!!!! 哈哈
我地見間間快餐店都甘多人 就打算行去上環食下午茶
下午2時就有下午茶了
好大隻!!!
真係好大隻 真係好好味啊!!
米粉
雪菜肉絲米
6蚊有甘多都算好值架!~ 哈哈
碗仔翅
好好食!但係比我既感覺就係唔係幾足料 但都好好味!

雖然要行多幾步路 但係完成係值得架lo
又少人!又冇甘嘈!又舒服! d野食又多!!
我地下午7點左右再到呢間大快活已經關左門了
佢係關六時架 可能係因佢預左呢段時間唔係好多人!!
呢間大快活令我更期待小西灣既大快活開幕!!!! 哈哈
2011-08-07
5 分鐘 (堂食)
好大隻!!!
米粉
雪菜肉絲米
碗仔翅
2011-07-14 56 瀏覽
辦好事了, 我同公司司機分頭再去辦事之前, 大家決定找個地方Hea下, 休息一會兒再幹活. 求簡單、經濟、舒適. 就在轉過灣的中保大廈, 有一間新開的大快活. 我們不用多想了. 就直接入來, Hea返一陣先.由於大快活沒有特別推出下午茶的淨飲優惠. 所以大家都決定買返個小小茶餐. 慢慢嘆. 最啱口胃, 又唔會太飽肚的, 就是呢一碗細細的叉燒瀨粉啦. 這叉瀨, 細細碗, 瀨粉夠爽滑, 叉燒, 帶少少燶, 是蜜糖燒焦後而形成的, 肉質腍, 不是太肥. 我可以說得出這是一條好的叉燒. 輕鬆減壓後, 肚子飽了又充滿了力量. 二人開始分頭的, 繼續外勤的工作, 係中西區跑來跑去.