餐廳: 大家樂
資訊:

2008-04-01 13 瀏覽
見到有福建炒飯$26,便叫了一個試一試,是用圓形鍚紙盒盛著的,份量不多,但勝在餸料頗足,味道一般,不過不失.

2008-02-29 14 瀏覽
今次食個豬扒伊麵,因為未見過,所以就一試,其實都幾唔夾,伊麵比我好中式的感覺,而豬扒有少許西式,加埋啲汁,都唔知係中或西?講番味道,豬扒一般,可以接受,但伊麵就唔係好夠味,整體一般.

2008-01-05 21 瀏覽
今日午飯去咗又一城的大家樂,叫咗白菌雞皇燴飯,好多舊雞,都算大舊,又有啲配菜(青椒,洋蔥我最喜愛的蘑菇),又多汁,廿三蚊一個Lunch,都可以接受.
白菌雞皇燴飯
2007-12-17 36 瀏覽
大家樂出左香蕉船下午茶餐\,同個Friend一口氣試哂兩款茶餐\,其實main point都係貪得意,想食香蕉船啫 ^o^雪糕係牛奶公司出品,加上完條香蕉一開二,唧埋的朱古力漿, yummy味道真係普通到冇話可說,同埋雖然睇落好多野, 但其實個餐\係唔飽架,所以唔會翻兜lu~PS Food Court既香蕉船冇生果同窩夫,睇左為食奴隸獸POST既相至知
其實main point都係貪得意,想食香蕉船啫 ^o^
越式春卷,牛油雞翼
串燒海鮮拼墨魚咀,海鮮餅
2007-12-15 22 瀏覽
留係city溫書既日子,lunch又係大家樂~ 等到兩點, 十級餓‧要左香菇燒賣拼雞翼配即磨咖啡($14)加皮蛋瘦肉粥($5)真係要讚下個粥,原先睇落冇乜料,但原來好多皮蛋係個下面,食到底都有,足料~香菇燒賣係芸芸選擇中較唔熱氣的,都好好味(平時都係食魚肉燒賣),呢隻有咬口好多即磨咖啡- 又係正!!又熱又香又濃~ 兩大快餐集團既熱咖啡都進步左好多, 同佢地加價個幅度一樣ar~
2007-11-14 17 瀏覽
上完堂差不多十點八,把握時間衝上FOODCOURT嘆早餐,見到的魚柳OK喎,就呢個LA~深海脆魚柳:厚肉得嚟又夠脆,正,可惜係FOODCOURT關係,只係點普通既沙律醬,冇咗平時的酸瓜‧雙蛋:其實係想食炒蛋,但賣飛姐姐話FOODCOURT分店冇炒蛋,咁算LA(好MISS亞活炒蛋呀,正^^)熱咖啡:即磨的,打開杯蓋見到一層泡沫己經覺得正,飲到最後有的渣,可見水準不錯,但當然同專業的冇得比la.餐包:一般
餐包:一般
2007-02-01 31 瀏覽
禽晚在附近訂o左影相套餐後,已經9點半了,荷包大出血後,真係唔想食太貴,希望個心好過點。來Food Court似乎係最好,亦係唯一選擇。我叫了金泰河的冬蔭大蝦米粉,又係炸蝦。領過一次野都無學精。不過個冬蔭湯底真係好好吃。暖暖叫了大家樂扒餐,成$41,哇!好彩精靈的我一早登記了成為會員,趁此機會確認返,仲即刻有張$10 coupon 可以用o添!個餐包好多o野,雖然賣相一般,都幾好味。有個酥皮湯,一份黑椒扒連好多雜菜,一個薯蓉再加一個雪糕o者喱糖甜品,要幹掉所有真的幾飽。

來Food Court似乎係最好,亦係唯一選擇。

2006-11-17 28 瀏覽
可以話係全港品質同服務最差大家樂之一(另一間係干諾道中).今日十一點半去食海南雞飯,嘩!d雞好似執番黎,d飯?好似隔夜溝滾水咁,真唔明,所有分店都火炭總廚供應食物,為何有咁大差別????至於服務,祗要分店主任(女性)在,就會變得好有禮貌,各位留意如果收非果位係衫女士,放心,一定冇問題(服務方面),至於食物............唉.........
至於食物............唉.........
2006-10-03 16 瀏覽
野食ok, 但服務真係好唔得!服務員永遠唔會同你講"歡迎光臨", 咁都算la, 派餐時, 永遠係好"副氣", 粗魯地將食物放在盤上, 又唔會同你講"齊晒"......我試過email投訴過, 但情況冇咩改善!
野食ok, 但服務真係好唔得!

我試過email投訴過, 但情況冇咩改善!

2005-12-10 9 瀏覽
記得之前吃過一次波蘿扒吞拿魚治,立即就愛上了熱烘烘的多士加上酸酸甜甜的波蘿,加上吞拿魚的口感,簡直是絕配!誠意推薦大家吃! 當茶點簡直是最佳的選擇!
記得之前吃過一次波蘿扒吞拿魚治,立即就愛上了
誠意推薦大家吃! 當茶點簡直是最佳的選擇!
2005-06-16 14 瀏覽
排骨菜飯幾抵食,不過烤夫只有盛載薑蓉的膠盒大,較為”的式”豬扒較為乾身了小許,菜飯不會太肥膩。例湯沒有味精,最受沒住家湯的一族(如我)歡心,例必加$5 叫多一碗。
排骨菜飯幾抵食,不過烤夫只有盛載薑蓉的膠盒大,較為”的式”
豬扒較為乾身了小許,菜飯不會太肥膩。
2005-03-11 18 瀏覽
食個鐵板餐,ok la.... 個湯就酥皮多過湯。
食個鐵板餐,ok la.... 個湯就酥皮多過湯。
係又一諗唔到食乜,見到foodcourt大家樂有鐵板鵝肝醬西冷就叫黎食...個收銀好好人呀,我想轉魚翅湯飲佢肯幫我轉~服務態度好好~不過d野食就...古怪囉...不過都算啦,foodcourt冇鐵板唔奇既,d野食都ok,西冷好食過扒王果d添~加左sour cream既焗薯好好食~

2005-01-05 16 瀏覽
呢間大家樂其實好唔環保啦當然又一城整個food plaza都唔環保因為全部餐具都係用發泡膠而此大家樂d野食下午茶尚算過得去而佢d飯類又唔太得因為整得唔好其餘果d都冇乜野啦因為佢係自助式自己搵位既如果可以揀其他既又一城food plaza都唔太好啦^^
呢間大家樂其實好唔環保啦

如果可以揀其他既
又一城food plaza都唔太好啦^^
(非會員)
2004-06-05 21 瀏覽
日期:2004.05.24時間:13:45食品:一哥焗豬扒飯($23.5)、咖啡(加$2)評語:表面濕濕的,好明顯係,倒不如點普通的豬扒飯算,好唔掂,!熱飲只需要加$2,好抵!
日期:2004.05.24
時間:13:45
食品:一哥焗豬扒飯($23.5)、咖啡(加$2)