2022-08-10 32 瀏覽
落雨濕濕會令人心情變壞。好似乜都唔想做唔想理咁。木蘭沒有送我們一天假期,但帶來了幾天豪雨!做完facial 一離開美容院,又一場豪雨。本來想找間餐廳食個晚餐,都已經變得冇晒心情。想快啲返屋企。既然咁大雨,速遞都唔會送啦唯有自己嗌外賣!就嚟到厚福街,我覺得係外賣嘅天堂。唔同種類款式嘅食物都應有盡有!而且價格都幾實惠。見到有間串燒店,返去配個啤酒飲下都好喎!叫咗一個二人套餐外賣要加多$5 ,價錢都幾OK啊又有四款海鮮,有肉,最緊要係有燒茄子啊!!!燒茄子係食串燒不得不出現嘅~ 返去同爸爸一齊啤啤佢~ 大概等咗10幾分鐘呢食物就已經齊,拎得啦!覺得店員都幾好,會話你聽隻茄子係生燒,所以真係要成20分鐘。既然落雨都冇地方去咁就坐低等吓。佢哋用錫紙盒包裝,我返到港島區啲食物都仲係熱辣辣嘅!讚!呢度連兩罐飲品$380。茄子超級好食,舖上菜脯蒜蓉蔥同辣椒仲要燒完都好濕潤好好食。又大條!好食過屋企附近某某知名燒烤店!新鮮嘅燒蠔,同扇貝,扇貝上仲有好食嘅粉絲添。欣賞佢哋嘅海鮮都係可以保留到好多水份鹽唔會好乾。正!燒大蝦真係好大隻大過我隻手~ 蝦肉彈牙唔會乾!佢哋嘅外賣呢都有啲心思㗎,擺位呢有諗過度過,大

佢哋用錫紙盒包裝,我返到港島區啲食物都仲係熱辣辣嘅!讚!

呢度連兩罐飲品$380。

茄子超級好食,舖上菜脯蒜蓉蔥同辣椒仲要燒完都好濕潤好好食。
又大條!好食過屋企附近某某知名燒烤店!

燒大蝦真係好大隻大過我隻手~ 蝦肉彈牙唔會乾!

佢哋嘅外賣呢都有啲心思㗎,擺位呢有諗過度過,大家可以安心外賣返屋企慢慢食。唔會驚啲汁撈嚟撈去。

太耐冇食過台灣腸覺得呢個真係好好食,雖然係普通嘅台灣腸,但冇得去旅行之後變得格外珍貴

呢個份量呢二人食都有啲多,爸爸一路食一路話嘩好抵食喎!四個海鮮十串串燒仲有原條茄子,滿足滿足。下次要叫再辣啲先~

外賣自取
#chuchuintsimshatsui —𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘆 ☁️🥘錫紙焗花甲涼拌土豆絲♡𝗦𝗸𝗲𝘄𝗲𝗿𝘀 🍢🍖蒙古羊架鴨舌五花腩肉四季豆饅頭蒜茸生蠔♡𝗦𝗲𝘁🥢C餐: 香煎厚切牛脷➕台灣蒜香腸配薄餅➕罐裝飲品F餐: 燒牛肋條➕雞軟骨➕雞腎➕台灣蒜香腸配白飯➕罐裝飲品—黎到厚福街覓食🤪係盡頭見到呢間串燒門口簡簡單單 有個🪟for外賣串燒🤭職員好熱情咁叫我地入去試❤️‍🔥點知比我地試到高質串燒😍😍—羊架叫左一隻🤭但送多左隻比我地咬落去超juicy🤤唔會好羶肉質嫩 好大舊肉🥹😚😚😚覺得套餐好抵✨✨🥢包野飲同薄餅/飯薄餅份量都唔少🤭🤭🤭燒饅頭第一次見 落左牛油燒 香口好多🤤台灣腸好食🤣🤣🤣😚✨其他串燒質素都好平均😍😍推薦另外叫左涼拌土豆絲🥔酸酸地好好食😋又唔係太辣 好開胃🧄花甲同生蠔定價都唔太貴 性價比唔錯—有孜然粉➕辣粉比客人自己落🤭可以落多啲 幾好😚🥢🥢🤍—💰hkd $386 w/ no service charge (2ppls💞)📍 串點燒烤美食Shop E, G/F, 7A Hau Fook Street, Tsim Sha Tsui.🌈🥨welcome to follow
#chuchuintsimshatsui

🧄花甲同生蠔定價都唔太貴 性價比唔錯

有孜然粉➕辣粉比客人自己落🤭
可以落多啲 幾好😚🥢🥢🤍

📍 串點燒烤美食
🌈🥨welcome to follow my foodie ig @eating.chuchu
#skewers #bbq #foodie #foodporn #chicken #food #instafood #foodstagram #delicious #foodphotography #grill #barbecue #yummy #dinner #beef #barbeque #lamb #foodiesofinstagram #foodblogger #fries #chickenskewers #foodlover #homecooking #chips #masalachips #tazajbbq #lemonchicken #meat #cooking #daressalaam
2022-08-08
  • 燒蒙古羊架