中環街市入面新開左一間手打檸檬茶店🍋雖然鎮店之寶 《🍋招牌真香手打檸檬茶》好吸引,但我比另外兩款飲品吸引左我💖🥰外賣杯唔似平時普通透明杯, 設計有心思, 黑色漸變顏色磨沙杯🖤🖤感覺好型同時尚, 令到杯飲品感覺high class左👍🏻👍🏻推介💖🍚🍵米香玉觀輕牛乳係Top Number 3🥉平時好少見奶茶有米香,用上自家製米醬, 超香米味😍😍配埋鐵觀音茶香味同牛乳,成杯飲品都幾有層次👍🏻👍🏻仲加左小芋圓🟣🟡🧋榴槤甘露榴槤味好香,仲有d 榴槤果肉,質感好香滑,一般平時榴槤特飲都一定超過$40,哩杯$36 好抵飲😍😍✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ 5個為大🈵️分好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤靚環境:😍😍😍😍Chill 指數:🌿🌿🌿🌿推介指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🔖 壹檸壹 (中環)中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖

中環街市入面新開左一間手打檸檬茶店🍋

好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤
靚環境:😍😍😍😍
Chill 指數:🌿🌿🌿🌿
推介指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🔖 壹檸壹 (中環)
中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖
  • 米香玉觀輕牛乳
2024-02-29 22 瀏覽
📍 壹檸壹 (中環)中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖行過中環街市,見呢間飲品選擇勁多,就俾佢吸引住,見到有杯牛油果🥑咖啡勁特別😍😍👉 牛油果拿鐵💰 $38😋😋😋😋.7/5牛油果🥑原來同拿鐵咁match!!飲落口感細膩絲滑,味道醇香,佢係用椰奶,比平時既lattle 更香滑👉玉觀音輕牛乳(熱)加黑糖珍珠💰$4.0💰32😋😋😋😋.6/5呢杯岩曬唔想飲咖啡既人,用觀音加牛乳,勁香,佢個黑糖珍珠好煙靭,真係好正,飲完好滿足😆😆回頭:yesyesyes! 態度有禮及貼心,而且飲品甜度適宜仲可以自選甜度,讚👍🏻
📍 壹檸壹 (中環)
中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖

👉 牛油果拿鐵
💰 $38
😋😋😋😋.7/5

👉玉觀音輕牛乳(熱)加黑糖珍珠💰$4.0
💰32
😋😋😋😋.6/5

小妹今日經過中環街市,太耐冇黎見到呢個街市活化得好靚😍 今次見到呢間「One O One 」「壹檸壹」吸引咗🤩 呢間手搖店原來係明日製作有限公司旗下的餐飲品牌🤭 始於2018年廣州,手搖店以最新鮮既食材打造最健康既鮮果~而呢間壹檸壹主要售賣健康鮮果茶飲😎 用獨家既調製手法,黎製作新鮮及健康的鮮果茶飲😚(熱)紅柚小清柑🍊🥤每款鮮果手搖茶搖都係即場現調,吸睛度也毫不遜色,呢款「紅柚小清柑」添加咗西柚來提鮮點綴,飲到底仲見到不少西柚肉,相當足料😍👍🏻 酸甜的調配恰到好處😌(熱)牛油果拿鐵🥑 ☕️小妹第一次飲「牛油果拿鐵」,無諗過牛油果🥑都可以同拿鐵咁配合🤩一飲已經覺得味道醇香可口,易入口,口感細膩絲滑,鍾意食牛油果🥑既朋友仔,絕對不可以錯過😝整體感覺很好👍🏻職員態度有禮及貼心,2杯鮮果水果茶同樣有獨特之處,甜度合宜,重點價錢合理😚絕對係回購之選😎

(熱)紅柚小清柑🍊🥤

(熱)牛油果拿鐵🥑 ☕️

2024-02-23 67 瀏覽
中環街市新開嘅手搖店,有手打檸檬茶、鮮果、咖啡、輕乳茶四個系列,過江龍2018年已開業,首度進駐香港,飲品劃一size,除咗手打檸檬茶係700ml之外,其他系列都係500ml老港陳皮手打檸檬茶 $31大大杯鮮渴一流,茶底濃郁飲到最後都仲好香,有大量檸檬果肉,亦好香陳皮甘甜味,為檸檬茶增加左層次厚椰乳拿鐵 $33咖啡用椰子奶沖,口感好滑,椰奶好香甜,飲完每一啖都有想追落去嘅感覺,甜度預設7分,落單時有溫馨提示👍🏻

老港陳皮手打檸檬茶 $31

厚椰乳拿鐵 $33
外賣自取
中環街市開咗新嘅手打檸檬茶店就梗係要試吓啦!特濃手打檸檬茶(冷)$30呢個檸檬茶好fresh, 特濃手打檸檬味特別香濃,茶味都特別出😁👍🏻原味果凍 @$4佢呢個果凍整到個口感有啲似仙草,但係味道就係啫喱果凍,都幾特別!榴槤拿鐵 $40我係榴槤控,見到有榴槤拿鐵,梗係要試一試佢啦!味道都唔錯,每一啖都有濃郁嘅榴槤味同埋香滑嘅咖啡,真係幾夾!黑糖珍珠 ©$4黑糖珍珠唔會太甜幾好又夠煙靭唔會硬!🍱壹檸壹 (中環)📍📌中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖💖
中環街市開咗新嘅手打檸檬茶店就梗係要試吓啦!

特濃手打檸檬茶(冷)$30

原味果凍 @$4

榴槤拿鐵 $40

黑糖珍珠 ©$4
黑糖珍珠唔會太甜幾好又夠煙靭唔會硬!

🍱壹檸壹 (中環)
📍📌中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖💖
2024-02-22 29 瀏覽
走過中環街市那天,我無意中發現了One O One這家新開的茶飲店。好奇心驅使我進去點了個「米香玉觀輕牛乳」,因為我那天真的不太想要喝太濃的茶。喝那杯茶的時候,我覺得奶味挺香的,而且我還特意加了芋圓。那芋圓啊,真是有驚喜,它們不僅有著淡淡的芋頭香味,而且口感上也是又QQ又有點嚼勁。在這個熙熙攘攘的街市裡,這樣一杯調配得恰到好處的茶飲,真的讓人心情大好。下次,我可能會嘗試他們的招牌手打檸檬茶,看看是不是也這麼對味。
2024-02-19 48 瀏覽
中環街市入面有唔少嘅食店同埋飲品店,當然唔少得最近新興嘅手打檸檬茶店。 去開中環街市就順便來試一試, 都唔少上班一族買Menu方面同其他店舖有少許唔同,聽聞依間來自廣州嘅。最後揀咗聽落幾特別嘅梔子花手打檸檬茶($29) 等左大概10分鐘, 個杯相當搞笑 ,係一個人塊面那埋一舊咁🤣🤣 好似比檸檬嘅酸味搞到咁,符合手打檸檬茶嘅特別形象🤣🤣。 飲落去檸檬味幾濃, 但記得飲之前! 記得要! 搞混佢😂😂 原因係岩岩飲嗰陣冇搞混,飲落去就係檸檬味,冇梔子花糖水味🤨 結果飲到得細半 先飲得出梔子花糖水既味道😂😂 差啲錯怪左佢🫣🫣 整體飲落唔錯幾特別

梔子花手打檸檬茶
10 分鐘 (外賣自取)
1K
2024-02-17 25 瀏覽
特濃手打檸檬茶 30這款手打檸檬茶以新鮮的檸檬為基礎,配合手打過程,確保每一口都能帶來濃郁的檸檬風味。並加入適量的茶葉,使茶湯更具層次感。無論是冬天的寒冷還是夏天的酷熱,這杯特濃手打檸檬茶都能為您帶來舒爽的享受。輕啜一口,濃郁的檸檬香氣將彌漫於口中,清新又解渴。無論你是在家中還是外出,這杯特濃手打檸檬茶都是你的完美選擇。陳皮手打檸檬茶 31新鮮的檸檬與精心挑選的陳皮結合在一起,這杯特色飲品具有濃郁的檸檬香氣,同時帶有微妙的陳皮風味,帶來獨特的口感體驗。優惠詳情請參考上面亦有買一送一📍 中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖

特濃手打檸檬茶 30

陳皮手打檸檬茶 31

優惠詳情請參考上面
亦有買一送一

📍 中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖
2024-01-29 97 瀏覽
餐牌有好多野都好新穎,試咗Top 1,招牌手打檸檬茶,唔會太甜,檸檬香同茶香都好出,仲可以揀少冰走冰,原來所有野飲都低糖,讚呀!😍👍🏻下次再試埋其他top 2先😋
1 分鐘 (堂食)
下午茶