2023-03-07
最近發現咗一間喺東港城有間食和風料理嘅餐廳- 塚田食堂!Menu 上有好多唔同種類嘅定食,菜單非常豐富多樣:自選料理、燒肉、鍋燒、咖喱、天婦羅等等,有好多選擇,啱晒大人小朋友同老人家☺️ 可以根據自己的口味和需求做出選擇。無論素食主義者,定係肉食獸都可以搵到岩自己既野食,坐埋一檯一齊食飯🤣加$20 仲有自助沙律同飲品吧,可以任添,抵食!自選料理有唔同前菜主食選擇,細食既朋友仔可以揀3品料理 ($98),有2個前菜+1個主食。今次order 左4品自選料理套餐搭生薑豬肉同銀雪魚西京燒定食。自選料理套餐前菜好健康同輕盈☺️ 揀左茄子、牛油炒蘑菇同南瓜蕃薯,有冷有熱,最鐘意食牛酒炒磨菇,好香!南瓜蕃薯好甜,口感軟糯,小朋友一定鐘意食~3款前菜份量精緻,岩晒鐘意試唔同小菜又唔想太飽既我。生薑豬肉呢個菜見到好多檯都有order,食落味道夠薑但又唔會辣,好入味! 配埋一碗三文魚碎白飯,份量岩岩好。銀雪魚有兩舊,價錢黎講不過不失,不過勝在魚肉多汁滑嫩👍🏻 下次再試埋其他魚既料理! 總結一下,如果鐘意多菜式選擇,又想食和風料理,塚田食堂都係一間唔錯既選擇!
最近發現咗一間喺東港城有間食和風料理嘅餐廳- 塚田食堂!
加$20 仲有自助沙律同飲品吧,可以任添,抵食!